Dynamo, Magician Impossible - Neko logicno objasnjenje???
Moderator: Chloe
-
Chuckie
#51 Re: Dynamo, Magician Impossible - Neko logicno objasnjenje??
Malo sutra.
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
azdralovic
#52 Re: Dynamo, Magician Impossible - Neko logicno objasnjenje??
pa jedino objasnjenje je da zamijene flase i da je mobitel vec ubacen u flasu... mislim naravno flasha ne mora biti obicna flasha da bi se mobitel mogao u nju ubacitiChuckie wrote:I kako ono uvali iPhone u flasu? Jos nisam to svario.
- zli_hordas
#53 Re: Dynamo, Magician Impossible - Neko logicno objasnjenje??
Ne znam mozda kad sam imao 7 godina da su mi madzionicari bili zanimljivi a sada obicna glupost ko keceri ne znam ko se jos na to lozi.
- madFlava
- KPNCTNJAH
#55 Re: Dynamo, Magician Impossible - Neko logicno objasnjenje??
Oni su tu da te zabave, nije fazon cim vidis da nesto uradi da kazes namjesteno, ne moze ovo ovako... naravno da je namjesteno, oni to urade na takav nacin da se zapitas kako su to postigli, niko normalan ne misli da je on prodao dusu ili da ima neke sejtane za pomocnike, da moze letiti itd... on je zabavljac, meni su gotivniji ovi mali trikovi, nego ono kad lebdi, skriva zgrade i ostalo...
-
SundanceKid
#56 Re: Dynamo, Magician Impossible - Neko logicno objasnjenje??
Pogledajmo sta bude kad se uspori njegov trik sa Iphone-om u boci:
ako nekom jos uvijek nije jasno, na 11 sekundi se sve lijepo vidi..
- madFlava
#57 Re: Dynamo, Magician Impossible - Neko logicno objasnjenje??
Ae objasni ak se sve vidi :0SundanceKid wrote:Pogledajmo sta bude kad se uspori njegov trik sa Iphone-om u boci:
madFlava wrote:http://www.goodtricks.net/cell-phone-bo ... trick.html
-
Chuckie
#58 Re: Dynamo, Magician Impossible - Neko logicno objasnjenje??
Da, fino makazama razreze staklenu flašu.madFlava wrote:http://www.goodtricks.net/cell-phone-bo ... trick.html
Kako uradi onaj trik kada u zatvorenoj limenci kole uvali fantu, a u isto vrijeme kola predje u flašu od fante?
- dječak sa šibicama
#59 Re: Dynamo, Magician Impossible - Neko logicno objasnjenje??
Svrha iluzije/trikova je pretpostavka da vecina auditorijuma razmislja u stilu "ma sta ba, on nesto, bezveze, glupi trik, ne moze on mene zajebat, ja sve vidim, jeftini trikovi"Mr. Brightside wrote:ne znam kako mu uspjeva, al' je interesantan za gledati i to je jedino važno![]()
uostalom, pa mi "obični" ljudi ne možemo skontati one dječije trikove s pogađanjem karti, a ne ovo
Dok je tako, bice i trikova.
- dječak sa šibicama
#60 Re: Dynamo, Magician Impossible - Neko logicno objasnjenje??
Ovaj ne dokazuje apsolutno nista, prvi trik sa testerom, svaki madjionicar koji drzi do sebe, publici prvo pokaze da ispod stola nema nista, i ove komore za noge prednjeg i trup i glavu zadnjeg glumca, ne postoje kod ozbiljnih madjionicara.KPNCTNJAH wrote:
mogu misliti kako ovom liku hebu sve po spisku zbog otkrivanja svih trikovaima vise epizoda, meni bilo mrsko gledati, bacio pogled na prvu...
sve je to gluma, tajming i dosta vjezbe...
Pa svaka budala bi skontala da se dvojica skrivaju po komorama ispod stola, zato se prije predstave publici uvijek pokaze da ispod stola nema nikakvih komora i obicno je prazan prostor.
- morti
#61 Re: Dynamo, Magician Impossible - Neko logicno objasnjenje??
Ljudi...
Trik... Iluzija... Zabava...
Opustite se
Meni bude simpatično što ne znam, i tako još više uživam u DOBRO odrađenoj iluziji.
I onda neko pametan dođe i kaže da je sve namješteno.
(Realy Sherlock?!)
A još bolji su mi fanatici koji su pizdili kad je Koperfild bio u SA, kao haram ići, šejtanska posla.
Dobro je pa ima normalnih.
Opustite se
Meni bude simpatično što ne znam, i tako još više uživam u DOBRO odrađenoj iluziji.
I onda neko pametan dođe i kaže da je sve namješteno.
A još bolji su mi fanatici koji su pizdili kad je Koperfild bio u SA, kao haram ići, šejtanska posla.
-
Lolobrigida
#62 Re: Dynamo, Magician Impossible - Neko logicno objasnjenje??
Fake ili ne, ali ni jedan me mađioničar nije ostavio bez daha kao Dynamo. Najjace je sto trikove uzivo radi, ne krijući se iza nakih krpica, zavjesa...odličan je.
-
Lolobrigida
#63 Re: Dynamo, Magician Impossible - Neko logicno objasnjenje??
Fake ili ne, ali ni jedan me mađioničar nije ostavio bez daha kao Dynamo. Najjace je sto trikove uzivo radi, ne krijući se iza nakih krpica, zavjesa...odličan je.
- KPNCTNJAH
#64 Re: Dynamo, Magician Impossible - Neko logicno objasnjenje??
dječak sa šibicama wrote:Ovaj ne dokazuje apsolutno nista, prvi trik sa testerom, svaki madjionicar koji drzi do sebe, publici prvo pokaze da ispod stola nema nista, i ove komore za noge prednjeg i trup i glavu zadnjeg glumca, ne postoje kod ozbiljnih madjionicara.KPNCTNJAH wrote:
mogu misliti kako ovom liku hebu sve po spisku zbog otkrivanja svih trikovaima vise epizoda, meni bilo mrsko gledati, bacio pogled na prvu...
sve je to gluma, tajming i dosta vjezbe...
Pa svaka budala bi skontala da se dvojica skrivaju po komorama ispod stola, zato se prije predstave publici uvijek pokaze da ispod stola nema nikakvih komora i obicno je prazan prostor.
Drzi li ovaj do sebe... potpuno isti stol, samo IZGLEDA da nema prostora da stane osoba... da nema tog prostora za sakrivanje dijela tijela, ne bi ni Koperfild legao na stol dok su jos podignute ivice
- zeleno volim te
#65 Re: Dynamo, Magician Impossible - Neko logicno objasnjenje??
Lolobrigida wrote:Fake ili ne, ali ni jedan me mađioničar nije ostavio bez daha kao Dynamo. Najjace je sto trikove uzivo radi, ne krijući se iza nakih krpica, zavjesa...odličan je.
-
Chuckie
- dječak sa šibicama
#67 Re: Dynamo, Magician Impossible - Neko logicno objasnjenje??
Gdje bolan isti stol.KPNCTNJAH wrote:
Drzi li ovaj do sebe... potpuno isti stol, samo IZGLEDA da nema prostora da stane osoba... da nema tog prostora za sakrivanje dijela tijela, ne bi ni Koperfild legao na stol dok su jos podignute ivice![]()
Pogledaj malo bolje ispod stola, evo slike.

Kod Davida 4 stapa, ne moze mis uci u prazninu ako je ima.
- dječak sa šibicama
#68 Re: Dynamo, Magician Impossible - Neko logicno objasnjenje??
Trebali su one napolju pitati sta je uradio
Zuti mu je pomagac 100%, kao slucajni prolaznik
-
Chuckie
#69 Re: Dynamo, Magician Impossible - Neko logicno objasnjenje??
Copperfield je smijesan za Dynama, budimo realni. 
- KPNCTNJAH
#70 Re: Dynamo, Magician Impossible - Neko logicno objasnjenje??
@djecak
Ti ne kontas da je to isti princip, uvijek su dvije osobe u pitanju i uvijek je stvar u stolu... samo je pitanje na koji nacin ce se sakriti, nekad u noge stola, a nekad sam sto bude deblji nego sto bi trebao biti... da li si ikad vidio da to rade sa tankim stolom s 4 noge (kao ovi nasi standardni koje imamo u kuci) ?

ukucaj ovaj trik na youtube, izbacit ce ti bar 10 razlicitih likova koji rade ovo i svaki put je sto slicnog izgleda...
Ti ne kontas da je to isti princip, uvijek su dvije osobe u pitanju i uvijek je stvar u stolu... samo je pitanje na koji nacin ce se sakriti, nekad u noge stola, a nekad sam sto bude deblji nego sto bi trebao biti... da li si ikad vidio da to rade sa tankim stolom s 4 noge (kao ovi nasi standardni koje imamo u kuci) ?

ukucaj ovaj trik na youtube, izbacit ce ti bar 10 razlicitih likova koji rade ovo i svaki put je sto slicnog izgleda...
-
Chuckie
#71 Re: Dynamo, Magician Impossible - Neko logicno objasnjenje??
Shejtanska posla.
</close thread>
</close thread>
-
SundanceKid
#72 Re: Dynamo, Magician Impossible - Neko logicno objasnjenje??
Pa ne mogu da vjerujem da treba jos neko objasnjenje?madFlava wrote:Ae objasni ak se sve vidi :0SundanceKid wrote:Pogledajmo sta bude kad se uspori njegov trik sa Iphone-om u boci:
Ako se jasno vidi da telefon ubaci u jaknu, a ne u flasu, sta se tu ima dalje pricati? Svi ovi likovi rade sa njim i njegovi su pomagaci, kao i kamermani i ostatak ekipe koji montira to sve. Uvijek ima pripremljenu flasu sa telefonom unutra, koju samo zamijeni i to je to. Ili mu je neko doda (npr u ovom triku konkretno, lik sa naocalama koji stoji tacno iza njega ima flasu u ruci, i to se moze jasno vidjeti na videu ovog trika) ili u prekidu izmedju 2 kadra pauziraju, zamjene flasu, i nastave snimati. Svi glume da su odusevljeni i cao.
A kako stavit mobitel u staklenu flasu? I to je kao cudno? Pa isjece se i staklena flasa, dno flase se moze savrseno isjeci po savu, za to ima 100 trikova (od rezanja pilom, do onih gdje se konopac namocen u benzin oko flase namota, zapali, pa stavi u hladnu vodu, i flasa savrseno pukne itd...), onda lijepo sastavis i cao. Stavis mobitel unutra, neko ti doda flasu i to je to. Jel iko ikad cuo za brod u boci??
Ne govorim ja da sve skupa nije impresivno, i meni je to vrlo interesantno za gledati, i momak je odlican, trikovi originalni, ni ja ih sve ne mogu prokontat, daleko od toga, ali ne mogu da vjerujem da neko stvarno moze pomislit da on smanjuje telefone, gura ih kroz staklene flase nekom magijom i slicno. Nevjerovatno...
- Koolin1
#73 Re: Dynamo, Magician Impossible - Neko logicno objasnjenje??
Slazem se, problem je sto kod nas ima onih koji ustvari VJERUJU da je ovaj povezan sa sejtanima, jedino tako oni mogu da objasne ovo... A ima i onih koji tvrde da ovo nisu trikovi, vec da je frajer genije koji je u mogucnosti da uradi nesto nadprirodno..morti wrote:Ljudi...
Opustite se![]()
I onda neko pametan dođe i kaže da je sve namješteno.(Realy Sherlock?!)
A još bolji su mi fanatici koji su pizdili kad je Koperfild bio u SA, kao haram ići, šejtanska posla.![]()
-
Edge
#74 Re: Dynamo, Magician Impossible - Neko logicno objasnjenje??
Jeftini trikovi i solidan skil sa ogromnom ekipom iza sebe i više statista nego u partizanskim filmovima. Ali raja puši i gangam stajl što nebi i ovo.
-
Chuckie