Ne kontam stvarno...o čemu sad dipliš?Breathless wrote:Ante, predrasude su strasna stvar, a vidjeli smo kako se dole, kod vas u TrecemHafis wrote: Kume, što čekaš? Što ne seliš u tu ''najacu ekonomiju svijeta, vjerovano i najacu vojnu velesilu''.
40% stanovništa na rubu gladi.....strah tepsa ostaviti pred kućom navečer, jer ga nećeš naći ujutro, a ti dipliš o ''najvećoj ekonomiji svijeta''.gaje i s cijim blagoslovom.
DW.de i opsesija Turskom
-
Hafis
#151 Re: DW.de i opsesija Turskom
- choxnox
#152 Re: DW.de i opsesija Turskom
Mozes li ijednom odgovoriti, a da ne skreces sa teme? Makar jedanput budi musko i reci: jesam, pogrijesio sam, izvalio sam glupost. Nemoj sada u pricu mijesati ni Allaha dz.s., ni Hrvate ni ummet kako bismo otisli jos dalje sa teme.insomnia78 wrote:Kakva bolan dobrovoljacka jedinica
Dobrovoljacke jedinice su donjele samo i jedino stetu, nikakvu korist
Upravo radi stete su i ubacene, ili mislis da su se Allahovom voljom pojavile sa hrvatske terotorije i jeku rata sa Hrvatima, pod budnim okom svjetskih obavjestajnih sluzbi
Upravo zbog tih dobrovoljaca i ideologije kojoj oni sluze danas i imas raskol unutar umeta
Dakle, navedi mi jednu iransku dobrovoljacku vojnu jedinicu sa 10+ vojnika koji su se borili na strani Bosnjaka? Da se ne bi desilo ponovno namjerno skretanje sa teme, sada nas uopce ne zanima kakav su efekat takve jedinice mogle postici / su postigle. S obzirom da ce ti na prethodno pitanje biti sasvim lahko odgovoriti, evo jos jedno: Navedi cime i kako su Iranci konkretno pomogli BIH u toku i poslije rata?
Eto ja jos uvijek cekam odgovor na prethodno postavljena pitanja. Do tada, au revoir!
- insomnia78
#153 Re: DW.de i opsesija Turskom
Cinjenica je da je iran pomog'o sto u direktnom slanju oruzja, sto u placanju desetine miliona eura Hrvatskoj da ovi posalju oruzje BiHchoxnox wrote:Mozes li ijednom odgovoriti, a da ne skreces sa teme? Makar jedanput budi musko i reci: jesam, pogrijesio sam, izvalio sam glupost. Nemoj sada u pricu mijesati ni Allaha dz.s., ni Hrvate ni ummet kako bismo otisli jos dalje sa teme.insomnia78 wrote:Kakva bolan dobrovoljacka jedinica
Dobrovoljacke jedinice su donjele samo i jedino stetu, nikakvu korist
Upravo radi stete su i ubacene, ili mislis da su se Allahovom voljom pojavile sa hrvatske terotorije i jeku rata sa Hrvatima, pod budnim okom svjetskih obavjestajnih sluzbi
Upravo zbog tih dobrovoljaca i ideologije kojoj oni sluze danas i imas raskol unutar umeta
Dakle, navedi mi jednu iransku dobrovoljacku vojnu jedinicu sa 10+ vojnika koji su se borili na strani Bosnjaka? Da se ne bi desilo ponovno namjerno skretanje sa teme, sada nas uopce ne zanima kakav su efekat takve jedinice mogle postici / su postigle. S obzirom da ce ti na prethodno pitanje biti sasvim lahko odgovoriti, evo jos jedno: Navedi cime i kako su Iranci konkretno pomogli BIH u toku i poslije rata?
Eto ja jos uvijek cekam odgovor na prethodno postavljena pitanja. Do tada, au revoir!
Cak su Hrvati pokrenuli proces jer se ne zna gdje su te pare zavrsile
- mirsek
#154 Re: DW.de i opsesija Turskom
Kako je Grcka kupila svoj S-300 ?insomnia78 wrote:Kako ce kupovati oruzje od Kine kad moraju biti kompatibilni ostatku NATO-a?
- Reisova
#155 Re: DW.de i opsesija Turskom
[/quote] jastuk
Ne gubi kompas draga moja ili dragoviću moj, već ga efikasno vraća, uspostavlja. Naravno da mijenja sekularni identitet Turske, mic po mic. Ali mislim da su manje-više izgradili odnosno uspostavili zacrtani okvir za prvih 15 godina.
Glavno je bilo očistiti krmaDlističku vojsku i to je urađeno. Da nije, imali bi u Turskoj isto vojni udar kao u Egiptu, što je i bio cilj korisne govečadi i ovaca na Taksimu. Plan je uspio u Kijevu, pa su fašisti došli na vlast, u Istambulu nije.
Pa kad je Taksim propao, valjalo je policiju pobuniti - i to je riješeno čisteći je od cionističko-gulenističkih elemenata.
I ono najvažnije, uspostavljen je sistem škola gdje mlade genracije imaju priliku čuti mnogo više o Islamu nego u doba do 2000, do kad su vjernici u Turskoj bili na meti malte ne kao i vjernici u bivšoj Jugoslaviji.
Tako da se neće ništa nametati nego mic po mic.
Svi znamo da u Jugi nisi mogao biti šef i da su pisane disciplinske prijave ako te vide da si otišao u crkvu ili džamiju. A bilo je dosta onih koji su tako napredovali, otkućavajući i zabadajući nož u leđa radnim kolegama.[/quote]
Uredu ti imaš svoje mišljenje a ja svoje. Ali zapamti Erdoan je totalno izgubio kompas on će uništiti Tursku zapamti . Ne pravi se prosapritet sa "vjerskom demokratijom" već je to put ka zatvarnju države i postpenim ukidanjem prava gradjana.
Pazi ti imaš svoje mišljenje tebi je vjera put prospariteta Turske a meni je upravo njen sekularizam, koji polahko nestaje. A nestaje uz postepeno ukidanje prava, uvođenjem policijske države i koketiranje sa islamistima. Ponavljam Erdoan gubi kompas i počinje da se ponaša kao kakav sultan. Vjeruj mi nije veliki igrač kako je napravljena igra da to misli. Uglavnom ja se nadam da će uspijeti da ostane nekrnjena u ovim novim svjetskim tokovima, mada čisto sumnjam. Ustvari sudbina Turske mi je samo inetersantna u domenu vezanja za Bosnu i to voljom političara ali ne nužno i našeg naroda.
I vidim da pominješ Jugu. Pa evo upravo smo dobili more džamija a masovno raja ide iz Bosne jer je svuda bijeda oko nas. Nama je ovdje zajednično "imati" ispred "biti"...
Sada da se napravi neka anketa u smislu da se narodu ponovo smanje vjerske slobode a da žive kao u vrijeme Juge....mislim da bi odgovor bio interesantan. I ovo što vidiš vjernika oko nas malo je istinskih više ih je radi sitnih ličnih interesa i ušićara. Mi ti ovdje u Bosni nikada nismo voljeli autoritete, štaviše koliko nam je sistem dozvoljavao uglavnom smo ih ismijavali (vidi formume o Baketu, Ceriću, itd...).
Ne gubi kompas draga moja ili dragoviću moj, već ga efikasno vraća, uspostavlja. Naravno da mijenja sekularni identitet Turske, mic po mic. Ali mislim da su manje-više izgradili odnosno uspostavili zacrtani okvir za prvih 15 godina.
Glavno je bilo očistiti krmaDlističku vojsku i to je urađeno. Da nije, imali bi u Turskoj isto vojni udar kao u Egiptu, što je i bio cilj korisne govečadi i ovaca na Taksimu. Plan je uspio u Kijevu, pa su fašisti došli na vlast, u Istambulu nije.
Pa kad je Taksim propao, valjalo je policiju pobuniti - i to je riješeno čisteći je od cionističko-gulenističkih elemenata.
I ono najvažnije, uspostavljen je sistem škola gdje mlade genracije imaju priliku čuti mnogo više o Islamu nego u doba do 2000, do kad su vjernici u Turskoj bili na meti malte ne kao i vjernici u bivšoj Jugoslaviji.
Svi znamo da u Jugi nisi mogao biti šef i da su pisane disciplinske prijave ako te vide da si otišao u crkvu ili džamiju. A bilo je dosta onih koji su tako napredovali, otkućavajući i zabadajući nož u leđa radnim kolegama.[/quote]
Uredu ti imaš svoje mišljenje a ja svoje. Ali zapamti Erdoan je totalno izgubio kompas on će uništiti Tursku zapamti . Ne pravi se prosapritet sa "vjerskom demokratijom" već je to put ka zatvarnju države i postpenim ukidanjem prava gradjana.
Pazi ti imaš svoje mišljenje tebi je vjera put prospariteta Turske a meni je upravo njen sekularizam, koji polahko nestaje. A nestaje uz postepeno ukidanje prava, uvođenjem policijske države i koketiranje sa islamistima. Ponavljam Erdoan gubi kompas i počinje da se ponaša kao kakav sultan. Vjeruj mi nije veliki igrač kako je napravljena igra da to misli. Uglavnom ja se nadam da će uspijeti da ostane nekrnjena u ovim novim svjetskim tokovima, mada čisto sumnjam. Ustvari sudbina Turske mi je samo inetersantna u domenu vezanja za Bosnu i to voljom političara ali ne nužno i našeg naroda.
I vidim da pominješ Jugu. Pa evo upravo smo dobili more džamija a masovno raja ide iz Bosne jer je svuda bijeda oko nas. Nama je ovdje zajednično "imati" ispred "biti"...
Sada da se napravi neka anketa u smislu da se narodu ponovo smanje vjerske slobode a da žive kao u vrijeme Juge....mislim da bi odgovor bio interesantan. I ovo što vidiš vjernika oko nas malo je istinskih više ih je radi sitnih ličnih interesa i ušićara. Mi ti ovdje u Bosni nikada nismo voljeli autoritete, štaviše koliko nam je sistem dozvoljavao uglavnom smo ih ismijavali (vidi formume o Baketu, Ceriću, itd...).
- Reisova
#156 Re: DW.de i opsesija Turskom
[/quote] jastuk
- the great eagle
#157 Re: DW.de i opsesija Turskom
A oni bi sada trebali dati 20% svog GDP-a Bosancima na "raspolaganje", pa da ih Bake i Dodo potrose na najnoviji Audi... I opet bi Turska valjala vise... Btw. I Turska ima jaku ekonomiju, a koliko su ulozili?jastuk1 wrote:U odnosu na koliko Njemačka milijardi ima na raspolaganju da ulaže, praktično i faktički nije ništa uložila!the great eagle wrote:a isto tako je njemacka od kraja rata duplo vise ulozila u BiH (ako racunamo "po direktnim investicijama").
-
jastuk1
#158 Re: DW.de i opsesija Turskom
Čini se da ne poznaješ različite pravce političkog Islama, pa misliš da je AKP za ukidanje prava građana. A oni upravo ne mogu više biti suprotno od toga sve i kad bi htjeli! Oni su za ukidanje prava koja proističu iz funkcije naroda, etnija, znači potpuno brisanje prava koja proističu iz toga i potpuno uspostavljanje samo i isključivo prava građana u kojem nemuslimani imaju daleko manje obaveze od muslimana, kako u finansijskom, tako i u svakom drugom smislu. Znači upravo suprotno, ne zatvaranje države, već njeno potpuno otvaranje.Reisova wrote:Uredu ti imaš svoje mišljenje a ja svoje. Ali zapamti Erdoan je totalno izgubio kompas on će uništiti Tursku zapamti . Ne pravi se prosapritet sa "vjerskom demokratijom" već je to put ka zatvarnju države i postpenim ukidanjem prava gradjana.
A Erdogan nije nikakav veliki igrač niti to misli, a takvim ga maliciozni mediji vole da prikazuju, jer bi upravo najviše voljeli da je takav da sebe smatra velikim, pa da ga lakše mogu blatiti. Jer da jeste "veliki igrač" do sada bi se puno puta zanio i pogriješio zbog čega bi letio s vlasti. Nego je on samo debelo neposlušan zapadu - nešto slično kao Putin, pa zato stalno ide ovo histerično i manijakalno blaćenje i jednog i drugog. /Btw, nije tema ali je Putin previše blag i čini se da je milione etničkih Rusa u Ukrajini potpuno prepustio sudbini./
Znači, radi se o umjeću uvođenja kozmetičkih promjena tokom vremena i laganoga pihtijanja žabe, na slaboj vatri da se svi hranljivi sastojci sačuvaju. Nadam se da ti je jasna alegorija.
-
jastuk1
#159 Re: DW.de i opsesija Turskom
Pa Turska razvojna agencija Tika je tek počela djelovati od prije par godina. Pedeset godina je Turska nazadovala dok su krmalisti njom orgijali, a raste samo zadnjih 10-tak od kad je AKP na vlasti.the great eagle wrote:A oni bi sada trebali dati 20% svog GDP-a Bosancima na "raspolaganje", pa da ih Bake i Dodo potrose na najnoviji Audi... I opet bi Turska valjala vise... Btw. I Turska ima jaku ekonomiju, a koliko su ulozili?jastuk1 wrote:U odnosu na koliko Njemačka milijardi ima na raspolaganju da ulaže, praktično i faktički nije ništa uložila!the great eagle wrote:a isto tako je njemacka od kraja rata duplo vise ulozila u BiH (ako racunamo "po direktnim investicijama").
- vivaldi
#160 Re: DW.de i opsesija Turskom
po meni brko i jeste najblizi turskoj prilagodjenoj, verziji titaReisova wrote:I vidim da pominješ Jugu
- Challenger__
#161 Re: DW.de i opsesija Turskom
Jastuk. Me možeš njih dvojicu porediti. Prvi je lider svjetske opozicije unipolarizmu i tvorac alternative a drugi je direktan proizvod unipolarizma i njegov regionalni serviser.
Prvi je Andromeda a drugi mali satelit.
-
jastuk1
#162 Re: DW.de i opsesija Turskom
Poredim ih samo u aspektu medijskog blaćenja.Challenger__ wrote:Jastuk. Me možeš njih dvojicu porediti. Prvi je lider svjetske opozicije unipolarizmu i tvorac alternative a drugi je direktan proizvod unipolarizma i njegov regionalni serviser.
Istina da je Andromeda najveća od galaksija, ali joj u ovom slučaju lukavi Mliječni put prozuja ispred nosa i istisnu malu ali supervažnu Pegasus galaksiju iz gravitacione orbite.
A mali satelit, šta će jadika, plovi maglinama, zino, upija gasove i pokušava da se udeblja, da poveća gravitaciju.
Pljusak alegorija večeras.
Last edited by jastuk1 on 26/04/2015 22:55, edited 1 time in total.
- jao_situacije
#163 Re: DW.de i opsesija Turskom
jebiga 'afise, nemaju oni jednu violetu pa da budu jaka ekonomijaHafis wrote:Ne kontam stvarno...o čemu sad dipliš?Breathless wrote:Ante, predrasude su strasna stvar, a vidjeli smo kako se dole, kod vas u TrecemHafis wrote: Kume, što čekaš? Što ne seliš u tu ''najacu ekonomiju svijeta, vjerovano i najacu vojnu velesilu''.
40% stanovništa na rubu gladi.....strah tepsa ostaviti pred kućom navečer, jer ga nećeš naći ujutro, a ti dipliš o ''najvećoj ekonomiji svijeta''.gaje i s cijim blagoslovom.
- Challenger__
#164 Re: DW.de i opsesija Turskom
Satelit lavira, a može dok je Andromede. Ako Andromeda zvizne, nema više ni laviranja.Pljusak alegorija večeras.
-
ironnele
#165 Re: DW.de i opsesija Turskom
U pravu si.Grean wrote: Uravo zbog ovih pitanja je i otvorena tema ali eto usrase je ovim ostrascenim prepucavanjima, dokazivanjem Bosnjastva i privrzenosti nacionalnoj ideji kroz distanciranje i pljuvanje po Turskoj ili sa druge strane glorifikovanjem Turske bez imalo kritickog osvrta. Do duse ima na temi i onih koji preferiraju neke druge okupatore dok u isto vrijeme navodno iz tog razloga pljuju po Turskoj ali to i jeste Bosna i ono sto potvrdjuje moju tezu da se saveznistvo prije svega odredjuje vjerskom povezanoscu a u Bosni, pa tako i na ovoj temi nisu svi Bosnjaci ni muslimani.
Al nema potrebe da se mi distanciramo od bilo koga s kim imamo neke veze.
Al mnogi Bošnjaci su ovjek neki "ostrašćeni"
- Komunisti Islamisiti Ateisti Avazovci i svašta nešta.
A politika zapada je igraj po našim pravilima i dobar si.
Ako neka ne-zapadna država ne radi kako oni kažu i misli u svoju korist Zapad je napadne sa svih strana i ne biraju sredstva.U ovom slučaju to je Turska.
Zamisli situaciju da neki naš političar potakne privredni rast BiH kao kod Turske i da BiH pod vodstvom tog političara vrati kredit MMF-u.
Pa ja bi mu sliku stavio u svaku sobu u stanu kao što su komunisti Titinu i ne bi mi palo na pamet da ga zovem diktatorom ma koliko on mandata dobio.
Pa ako vjerujemo onima koji su dozvolili Srebrenicu i druge belaje onda stvarno i zazlužujemo tu "Igranku".Grean wrote: Oni koji bi da vjeruju u ublehe i da i dalje snisnishodljivo cekaju kad ce ih zavoliti oni cijoj kulturi i podneblju pripadaju, neka vjeruju i dalje, do sljedece prilike kad im ti dobronamjerni namjeste igranku poput one 92'.
-
jastuk1
#166 Re: DW.de i opsesija Turskom
Pa Andromeda će se i u stvarnoj stvarnosti sudariti s Mliječnim putem. To je jeli fizička neminovnost. A Mliječni put će iskoristiti Satelit da remeti gravidaciju unutar same Andromede. I dragi Čeli, upravo na isti način kao što je Andromeda prije 100 godina remetila gravitaciju unutar Satelita, tada mnogo veće galaksije, digavši Armene prije 100 godina.Challenger__ wrote:Satelit lavira, a može dok je Andromede. Ako Andromeda zvizne, nema više ni laviranja.
Satelit neće moći a da se ne osveti, jer će ga Mliječni put potpuno uslovit, dovest pred svršen čin. Znaš da bih volio da do toga nikad ne dođe ali je nažalost neminovno. Valjda ti je to jasno. Krug zjapi i morat će se zatvoriti.
- Challenger__
#167 Re: DW.de i opsesija Turskom
Kome da se osveti? Nad kim da se svati?
- jao_situacije
#168 Re: DW.de i opsesija Turskom
joj terminologije satelit andromeda mliječni put 
-
jastuk1
#169 Re: DW.de i opsesija Turskom
Jedan od mogućih scenarija u budućnosti - nešto daljoj. Ako svi drugi pokušaji slabljenja Rusije propadnu, lihvari će iskoristiti svoje posljednje oružje - Tursku i dovest je pred svršen čin. Može se napraviti zločin nad turkofoncima u Rusiji pod lažnom zastavom i eto.Challenger__ wrote:Kome da se osveti? Ko da se sveti?
Znači slično kao što su Rusi digli Armence na pobunu u današnjoj Turskoj prije 100 godina, tako ovi mogu dići Turkofonce na pobunu u Rusiji. Nekad u daljoj budućnosti - jedan od mogućih scenarija, ako drugi pokušaji slabljenja Rusije ne uspiju.
Naravno, ne moram ti govoriti da nipošto ne želim takav scenarij!
- Sanjarko
#170 Re: DW.de i opsesija Turskom
UDBA onlinejao_situacije wrote:joj terminologije satelit andromeda mliječni put
- Challenger__
#171 Re: DW.de i opsesija Turskom
Premali su oni da bi bili bilo kakav izazov. Ovo oni rade: Laviraju između galaksija, ne odvajajući se od mainstreama Mliječnog puta.
Last edited by Challenger__ on 26/04/2015 23:19, edited 1 time in total.
- Sanjarko
#172 Re: DW.de i opsesija Turskom
codirani postoviVizionar 1985 wrote:UDBA onlinejao_situacije wrote:joj terminologije satelit andromeda mliječni put
- Sanjarko
#173 Re: DW.de i opsesija Turskom
Definitivno UDBA možda se varamVizionar 1985 wrote:codirani postoviVizionar 1985 wrote:UDBA onlinejao_situacije wrote:joj terminologije satelit andromeda mliječni put
KGB,CIA,Gestapo,Stazi,Mi5/6,Mossad...
- Challenger__
#174 Re: DW.de i opsesija Turskom
"U desnici mu svjetovi, a u ljevici prošlost, sadašnjost i budućnost"

-
jastuk1
#175 Re: DW.de i opsesija Turskom
Premali sada naravno, ali za jedno 25-30 godina, mogu biti iskorišteni kao žestok krik Mlječnog puta za razbijanje Andromede...Challenger__ wrote:Premali su oni da bi bili bilo kakav izazov. Ovo oni rade: Laviraju između galaksija, ne odvajajući se od mainstreama Mliječnog puta.