Namjera je potpuna jasna. Zeli se Nijemce prikazati kao lose a Tursku kao dobre momke. Jedni su braca a drugi su anamo oni. E to je tema. Pa nismo djeca, znamo se brate mili. Coporske relacije sam davno apsolvirao.Breathless wrote:Naravno da su jasne i da su to opsta mjesta, stvari tako funkcionisu ne samo u politici, ali ti se satra pricajuci o Kurdima bez da uopste uzimas u obzir namjere s kojima je tema otvorena. Tema niti je o Kurdima, ni o Palesticima, ni o Siriji, ni o turskim investicijama u BiH, vec:
Da li sam pogodio svrhu teme?
I Nijemci i Turci su govna! Mislim na njemacku i tursku politiku!
Ne mozes imati cist obraz a stati na stranu jedne od dvije politike, kada su obje destruktivne i rade za sebe, dok drugima nanose stetu. Licemjerni i pokvareni jedni i drugi. Njihova pokvarenost je direktno proporcionalna politickoj snazi.
I o cemu onda pricamo?
Ti si ovdje nastupio emotivno, inspirisan osjecajem pravde ili cega vec...? Pa meni je, prijatelju moj, malo odvratno to citati i zbog toga reagujem. Valjda se tako nastupa kada branis zrtvu od nasilnika, a ne nasilnika od nasilnika, licemjera od licemjera....
Ovo je utakmica u kojoj jedna strana zeli pobjediti drugu. Tu se sredstva ne biraju i zbog toga je pogresno pozivati se na 'ljudske vrijednosti'.