DW.de i opsesija Turskom
- Grean
#1 DW.de i opsesija Turskom
Cini mi se da ne prodje dan da dw.de ne objavi neki kriticki clanak o Turskoj i Erdoganu i to traje vec duze vrijeme. Po njihovim natpisima od protesta na trgu Taksim do danas cini se da su ISIS, Putin, Kina, blokada Gaze, nazadni rezimi zaljevskih kraljevina, sovinisticka okupljanja Pagode u Dresdenu nebitne trice u odnosu na politiku Istambula i Erdogana.
U politici bilo koje ozbiljne zemlje kao sto je Njemacka nista nije slucajno. Interesantno je cemu ova kampanja i koji su krajnji ciljevi.
Misljenja, teorije, sto bas Turska, sto bas sada?
Je li njihov jedini problem stranka na vlasti i sta ona predstavlja, cinjenica da Turska nikad nije bila stabilnija nego u vrijeme dok je AK na vlasti mozda protivno planovima nekih centara moci. Jednostavno mora biti cudno jer nema sedmice u kojoj ne osvanu makar dva teksta o Erdoganu i Turskoj i bez iznimke uvijek debelo negativna.
U politici bilo koje ozbiljne zemlje kao sto je Njemacka nista nije slucajno. Interesantno je cemu ova kampanja i koji su krajnji ciljevi.
Je li njihov jedini problem stranka na vlasti i sta ona predstavlja, cinjenica da Turska nikad nije bila stabilnija nego u vrijeme dok je AK na vlasti mozda protivno planovima nekih centara moci. Jednostavno mora biti cudno jer nema sedmice u kojoj ne osvanu makar dva teksta o Erdoganu i Turskoj i bez iznimke uvijek debelo negativna.
- fosna2014
#2 Re: DW.de i opsesija Turskom
Problem kod Turske je sto je ta zemlja poludemokratska, nesto kao Rusija. Pola dobrog i pola loseg se sazna, pa onda dobijes kao rezultat neki prazan prostor u kojem svako i svasta sebi nesto iskombinuje. Medij pogotovo.Grean wrote:Cini mi se da ne prodje dan da dw.de ne objavi neki kriticki clanak o Turskoj i Erdoganu i to traje vec duze vrijeme. Po njihovim natpisima od protesta na trgu Taksim do danas cini se da su ISIS, Putin, Kina, blokada Gaze, nazadni rezimi zaljevskih kraljevina, sovinisticka okupljanja Pagode u Dresdenu nebitne trice u odnosu na politiku Istambula i Erdogana.
- bh.tornjak
#3 Re: DW.de i opsesija Turskom
osamdeset miliona stanovnika.......!!!!!
koliko bi se tu kredita moglo "uvalit"....ehhhheeeeejjjjjjj....
sjecam se "sprdnje" njemackih novinara kad turci uradise tunel ispod Bospora.....joj...omalovazavanja i sprdnje....
al jbg....ne dobise oni posao...kao ni mnoge druge...
A DW samo lozi vatru i priprema teren na neke stvari koje ce tek da se dese.....
sjecam se "sprdnje" njemackih novinara kad turci uradise tunel ispod Bospora.....joj...omalovazavanja i sprdnje....
A DW samo lozi vatru i priprema teren na neke stvari koje ce tek da se dese.....
-
jastuk1
#4 Re: DW.de i opsesija Turskom
DW je jedna klošarska, mozgo-ispirajuća farsa koja samo i samo u nebesa izdiže svoje buba-švabe.bh.tornjak wrote:osamdeset miliona stanovnika.......!!!!!
Svi ostali su ispod i treba im ovo i ono samo Švabiji ništa netreba. Da provratiš.
Pripremaju oni odavno teren. Najviše im je krivo što im Turska odvuče etničke Turke rođene i odškolovane tu, pa sad moraju kreirati euro-krize, uništavati privrede Grčke, Italije, Španije i Portugala, kako kadar koje te zemlje odškolovaše ne bi imao posla i bio promoran dolaziti kod njih da radi. Fujine.
Grean reče: "Pagode u Dresdenu"
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#5 Re: DW.de i opsesija Turskom
dw
slobodna europa i te stanice u koje se ukljucuju nase radio stanice...pa odjednom sve isto pustaju
to mi je nesto najodvratnije s onim apokalipticnim glasovima i vijestima iz regiona
jbt kao da je 1973
ljudi ba placu za socijalizmom...
seru li ga seru...mislim da slijede sorosa i ostale djavole
masoni
slobodna europa i te stanice u koje se ukljucuju nase radio stanice...pa odjednom sve isto pustaju
to mi je nesto najodvratnije s onim apokalipticnim glasovima i vijestima iz regiona
jbt kao da je 1973
ljudi ba placu za socijalizmom...
seru li ga seru...mislim da slijede sorosa i ostale djavole
- Agron P
#6 Re: DW.de i opsesija Turskom
Odlicna opservacija i odlicna tema. DW je propagandni medijski servis Njemacke vlade i on ne objavljuje nista slucajno pa tako i ovi kontinuirani napadi na Tursku i Erdogana nisu slucajni. Ali vise o tome drugi put...
- York Light 100`s
#7 Re: DW.de i opsesija Turskom
Svako je nečiji igrač, od Saffa pa do CNNa. Prvi Klix što na prvi pogled izgleda najzdraviji je jedno vrijeme smarao sa Turskom (to je bila era Faruk Vele) i postavljao najbizarnije sitnice vezane za ISIL. Svi danas sebe nazivaju neutralnim, nezavisnim ali to davno ne postoji, u svjetu a kamoli u nas
- Grean
#8 Re: DW.de i opsesija Turskom
Evo danas nova "lekcija" Turskoj od DW-a, opet "dobronamjerna".
Kao sto rekoh nema sedmice da se ne zabrinu za Tursku, stim da je sad na dnevnoj bazi vezano za obiljezavanje bitke na Galipolju i stradanja Jermena.
Kao sto rekoh nema sedmice da se ne zabrinu za Tursku, stim da je sad na dnevnoj bazi vezano za obiljezavanje bitke na Galipolju i stradanja Jermena.
- fosna2014
#9 Re: DW.de i opsesija Turskom
A sto se ti brines o Turskoj?Grean wrote:Evo danas nova "lekcija" Turskoj od DW-a, opet "dobronamjerna".
- Grean
#10 Re: DW.de i opsesija Turskom
Zato sto mi je draga, sto nam je najblizi saveznik, sto smo povezani religijom, kulturom. Samo reci da ti nabrojim jos metar razloga zasto mi je sa punim pravom draza i bliza nego ovi njeni kriticari.fosna2014 wrote:
A sto se ti brines o Turskoj?
Znaci moja briga je briga za prijatelja, njihova briga je sto im je smetnja za neke njihove licne interese.
- fosna2014
#11 Re: DW.de i opsesija Turskom
Posteno. Da i Turci brinu tako o nama bio bih sretan.Grean wrote:Zato sto mi je draga, sto nam je najblizi saveznik, sto smo povezani religijom, kulturom. Samo reci da ti nabrojim jos metar razloga zasto mi je sa punim pravom draza i bliza nego ovi njeni kriticari.fosna2014 wrote:
Znaci moja briga je briga za prijatelja, njihova briga je sto im je smetnja za neke njihove licne interese.
Last edited by fosna2014 on 25/04/2015 19:43, edited 1 time in total.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#12 Re: DW.de i opsesija Turskom
Primijetio sam da o Rusiji i Ukrajini, malo je rec propagandno nastrojeno, pisu 
- Grean
#13 Re: DW.de i opsesija Turskom
Brinuo bih ja i za Njemacku da nas gura ko' sto je gurala a gura i danas Hrvatsku, volio bih i Rusiju da su nam saveznik kao sto su Srbiji i da ne porobljavaju muslimane u Kavkazu i na Krimu.
Sto se Rusa tice, iskreno kao ljudi su mi dragi, lakse nalazim zajednicki jezik sa njima nego sa bilo kojim od germanskih naroda ako se tako moze generalizovati ali politicki je druga prica.
Sto se Rusa tice, iskreno kao ljudi su mi dragi, lakse nalazim zajednicki jezik sa njima nego sa bilo kojim od germanskih naroda ako se tako moze generalizovati ali politicki je druga prica.
- frontalni_kokuz
#14 Re: DW.de i opsesija Turskom
Ako moRe pitanje, gdje je bio "najblizi saveznik i prijatelj" kad je gorilo.Grean wrote:Zato sto mi je draga, sto nam je najblizi saveznik, sto smo povezani religijom, kulturom. Samo reci da ti nabrojim jos metar razloga zasto mi je sa punim pravom draza i bliza nego ovi njeni kriticari.fosna2014 wrote:
- Tesla10
#15 Re: DW.de i opsesija Turskom
Turska nam nikada nije bila saveznik. Turska je bila okupator, ali saveznik ne. Prirodni saveznici bi nam trebali biti Hrvati, Srbi, Crnogorci i ostali iz bivše Jugoslavije. Al' od te ljubavi nema ništa.
- Lepi_Lukic
#16 Re: DW.de i opsesija Turskom
I sta je tu lose sto pisu o Turskoj !? Turska je bila na dobrom putu da postane jedna prava demokratska vodeca muslimanska zemlja, medjutim sada je polu diktatorska, u vidu diktatora Erdoana, cesto pratim dw.de i apsolutno sve sto napisu ili kazu nije ni izmisljeno niti netacno, Turska ovakva kakva je trenutno ima i imat ce u skorijoj buducnosti jos mnogo, mnogo problema.
- Grean
#17 Re: DW.de i opsesija Turskom
@frontalni_kokuz, a odakle je dolazila logistika kad je gorilo, iz have mozda? Izmedju ostalih dolazila je i od Turske.
@Tesla, Turska je nekad bila okupator, jedan u nizu takvih, od Turske, preko Austro-Ugarske pa Kraljevine S-H-S, kasnije Jugoslavije. Svaki od tih okupatora je danas u BIH nekome prijatelj i saveznik. Turska je nama Bosnjacima najbliza.
@Lepi_lukic, u Turskoj vjerovatno nije sve sjajno ali Turska nikad nije imala manje problema nego danas. Ne znam koliko si star ali ja se sjecam vremena kad je ta zemlja bila predmet sprdnje, kad je Lira bila sinonim za inflaciju, kad su bili zaduzeni preko guse i bili poznati samo po emigraciji. I da ti kazem da nisam toliko star i da sve to nije bilo ni tako davno. Sad bih potpisao da nam se desi jedan takav poludiktator koji ce napraviti put koji je Erdoganova partija napravila u Turskoj.
@Tesla, Turska je nekad bila okupator, jedan u nizu takvih, od Turske, preko Austro-Ugarske pa Kraljevine S-H-S, kasnije Jugoslavije. Svaki od tih okupatora je danas u BIH nekome prijatelj i saveznik. Turska je nama Bosnjacima najbliza.
@Lepi_lukic, u Turskoj vjerovatno nije sve sjajno ali Turska nikad nije imala manje problema nego danas. Ne znam koliko si star ali ja se sjecam vremena kad je ta zemlja bila predmet sprdnje, kad je Lira bila sinonim za inflaciju, kad su bili zaduzeni preko guse i bili poznati samo po emigraciji. I da ti kazem da nisam toliko star i da sve to nije bilo ni tako davno. Sad bih potpisao da nam se desi jedan takav poludiktator koji ce napraviti put koji je Erdoganova partija napravila u Turskoj.
- Tesla10
#18 Re: DW.de i opsesija Turskom
Mi veze nemamo sa Turskom druže. Mislim imamo ali ne onako kako ti misliš da imamo. Nama su najbliži Hrvati, Srbi i ostali narodi ovog Balkana. Južni Slaveni da budem precizniji. Kakva Turska i kakvi Turci. Nemam ništa protiv tih ljudi, ali gluposti pričaš.
- fosna2014
#19 Re: DW.de i opsesija Turskom
Nije problem kada neko podrzava neku drzavu. Ja mislim da je kvaka u tome sto se non stop potencira od nekih krugova. Nasa braca, nasa religija, nasa kultura, a mi u sustini imamo jako malo veze i sa tom religijom, kulturom i bracom. Mi smo narod svasta pomalo od toga, pa se moze reci da imamo i puno vise slicnosti sa recimo svabama >>> volimo popiti, pojesti, voliti se na svakakve nacine
, nismo nesto religiozni, vjera nam je stvar tradicije kao i praznici. Rekao bih da smo klasicna evropska sekularna drzava. Naravno, neki misle da trebamo biti kao Turska i politicki i po svijesti kao sto je npr. konzervatizam AKP od Erdogana, koja gura taj sistem trenutno.
Mi to nikad necemo biti.
Mnogi zaboravljaju da imaju i ona druga i treca strana Turske. Spomenuo bih ovu sto je nama bliska, to su oni Kemalisti. Gledaju da urede drzavu sto sekularnije, zalazu se za liberalniju svijest, odvajanje vjere od drzave i skolskog sistema itd. U principu radi sta hoces, oblaci sta hoces, PISI sta hoces ako je u skladu sa modernim zakonima o slobodi govora.
Turska se nalazi u fazi gdje je konzervatizam dominantan, pa je i nasim konzervativcima (prvenstveno iz krugova SDA krimo-oligarhijske stranke) privlacan. Samo sto mi nemamo ni Erdogana ni pameti za takvo nesto.
Mi to nikad necemo biti.
Mnogi zaboravljaju da imaju i ona druga i treca strana Turske. Spomenuo bih ovu sto je nama bliska, to su oni Kemalisti. Gledaju da urede drzavu sto sekularnije, zalazu se za liberalniju svijest, odvajanje vjere od drzave i skolskog sistema itd. U principu radi sta hoces, oblaci sta hoces, PISI sta hoces ako je u skladu sa modernim zakonima o slobodi govora.
Turska se nalazi u fazi gdje je konzervatizam dominantan, pa je i nasim konzervativcima (prvenstveno iz krugova SDA krimo-oligarhijske stranke) privlacan. Samo sto mi nemamo ni Erdogana ni pameti za takvo nesto.
- Grean
#20 Re: DW.de i opsesija Turskom
Neka si nam ti pametanTesla10 wrote:Mi veze nemamo sa Turskom druže. Mislim imamo ali ne onako kako ti misliš da imamo. Nama su najbliži Hrvati, Srbi i ostali narodi ovog Balkana. Južni Slaveni da budem precizniji. Kakva Turska i kakvi Turci. Nemam ništa protiv tih ljudi, ali gluposti pričaš.
Nama Srbi i Hrvati jesu blizu ali nam nisu saveznici. Znaci ja i ti pricamo o sasvim dvije razlicite stvari. Ja pricam o interesima ti o tome ko nam je genetski blizi. I budali je jasno da je jaka Srbija prijetnja a ne podrska BIH dok je sa Turskom suprotno. Hrvatska ima svoje interese u BIH i oni su uglavnom skoncentrisani u zapadnoj Hercegovini.
Neki dan u Zenici ne otvori ni Hrvatska ni Srbija internat vec Turska. To je jedan u nizu primjera. Turska je nas saveznik, oni nisu, oni su dojucerasnji neprijatelj i katil s tim da je situacija u fazi normalizovanja.
- fosna2014
#21 Re: DW.de i opsesija Turskom
Kod nas u drustvu postoji ta podjela za i protiv Turske. Manjina to gleda kao saveznicku drzavu u ekonomskom smislu. Primjetio sam to i u komentarima po FB recimo, ili se potpuno slazes sa Erdoganovom politikom ili se nikako ne slazes. Interesantno ce biti kada AKP tj. Erdogan vise ne bude na vlasti. Kako cemo se onda ponasati prema Turskoj?Tesla10 wrote:Mi veze nemamo sa Turskom druže. Mislim imamo ali ne onako kako ti misliš da imamo. Nama su najbliži Hrvati, Srbi i ostali narodi ovog Balkana. Južni Slaveni da budem precizniji. Kakva Turska i kakvi Turci. Nemam ništa protiv tih ljudi, ali gluposti pričaš.
Erdogan je navukao na sebe prilicno paznju, jer pokusava stvoriti od Turske nekog lidera na Balkanu i Bliskom Istoku. U najmanju ruku je igrac jedne velike drzave i znamo o kojoj se drzavi to radi. Ta politika kada ode imacemo probleme u toj drzavi, jer vise nema tog pokrivaca "loseg" kao sto je Erdogan. Dosta ce isplivati na povrsinu i to je naravno samo pitanje vremena. Bojim se da je ovo priprema ka velikim problemima u Turskoj, a ima ih mnogo.
-
Kat
#22 Re: DW.de i opsesija Turskom
Zasto im smeta Turska, zato sto su dosli tobe i kotarisali se kemalovstine.
Doc dr. Esmir Halilovic
Doc dr. Esmir Halilovic
JEDAN od GLAVNIH RAZLOGA uspjeha naše braće Turaka: AKTIVNOSTI U DŽAMIJAMA!
Nedavno sam u Plavoj džamiji u Stanbolu klanjao podne namaz a ljudi je bilo skoro kao da je džuma. U Samsunu, u gradskoj džamiji na podne namazu slična situacija. Drugi dan na ikindiju dođem i vidim isto ili još više svijeta. Hmmm. Očito nije nešto oko smrti (kao kod nas nažalost kada bude) a znam da ni ramazan još nije počeo. smile emoticon Odgovor je na ovoj slici![]()
SVAKI DAN i poslije svakog namaza, imaju neke aktivnosti u džamiji!!
Ne mogu da se ne sjetim situacije kada sam došao u jedno veliko muslimansko mjesto na akšam, kad, džamija ZAKLJUČANA. Ne bi mi jasno što je džamija koja ima stalno zaposlenog imama, koja je okružena stotinama muslimanskih kuća zatvorena. Primjetio me jedan od tih muslimana i kaže mi krajnje ozbiljno: U NAS DŽAMIJA RADI SAMO PETKOM! I danas se čudim tome... Čudim se tom imamu i džematskom odboru, džematlijama i glavnom imamu, muftiji i reisu, ama čudim se svima nama!
Hoćemo Allahovu pomoć a mnoge džamije nam NEOPRAVDANO zaključane, zamandaljene, zapostavljane!! Zašto smo ih gradili? Da budu svjedoci protiv nas na SUDNJEM DANU?!
- Sanjarko
#23 Re: DW.de i opsesija Turskom
saveznici a preziru,mrze nas,malo malo poubijaju nas,raduju se našoj muci,nesreči itd.Tesla10 wrote:Turska nam nikada nije bila saveznik. Turska je bila okupator, ali saveznik ne. Prirodni saveznici bi nam trebali biti Hrvati, Srbi, Crnogorci i ostali iz bivše Jugoslavije. Al' od te ljubavi nema ništa.
Mi veze nemamo sa Turskom druže. Mislim imamo ali ne onako kako ti misliš da imamo. Nama su najbliži Hrvati, Srbi i ostali narodi ovog Balkana. Južni Slaveni da budem precizniji. Kakva Turska i kakvi Turci. Nemam ništa protiv tih ljudi, ali gluposti pričaš.
koga ba Tesla farbaš.
znam veoma dobro šta misle o nama poturice,vratit čemo vas u veru/viru pradjedova/pradidova,itd.
Last edited by Sanjarko on 25/04/2015 20:48, edited 1 time in total.
- fosna2014
#24 Re: DW.de i opsesija Turskom
Ocito su Turci veci vjernici od nas. Nama bogomolje ne znace isto kao i Turcima. Sto ne mora biti prednost ni mana.Kat wrote:Zasto im smeta Turska, zato sto su dosli tobe i kotarisali se kemalovstine.
Doc dr. Esmir HalilovicJEDAN od GLAVNIH RAZLOGA uspjeha naše braće Turaka: AKTIVNOSTI U DŽAMIJAMA!
Nedavno sam u Plavoj džamiji u Stanbolu klanjao podne namaz a ljudi je bilo skoro kao da je džuma. U Samsunu, u gradskoj džamiji na podne namazu slična situacija. Drugi dan na ikindiju dođem i vidim isto ili još više svijeta. Hmmm. Očito nije nešto oko smrti (kao kod nas nažalost kada bude) a znam da ni ramazan još nije počeo. smile emoticon Odgovor je na ovoj slici![]()
SVAKI DAN i poslije svakog namaza, imaju neke aktivnosti u džamiji!!
Ne mogu da se ne sjetim situacije kada sam došao u jedno veliko muslimansko mjesto na akšam, kad, džamija ZAKLJUČANA. Ne bi mi jasno što je džamija koja ima stalno zaposlenog imama, koja je okružena stotinama muslimanskih kuća zatvorena. Primjetio me jedan od tih muslimana i kaže mi krajnje ozbiljno: U NAS DŽAMIJA RADI SAMO PETKOM! I danas se čudim tome... Čudim se tom imamu i džematskom odboru, džematlijama i glavnom imamu, muftiji i reisu, ama čudim se svima nama!
Hoćemo Allahovu pomoć a mnoge džamije nam NEOPRAVDANO zaključane, zamandaljene, zapostavljane!! Zašto smo ih gradili? Da budu svjedoci protiv nas na SUDNJEM DANU?!
- Kikibombona
#25 Re: DW.de i opsesija Turskom
Volio bih i ja Tursku da ne porobljava muslimane, kurdske etnicke pripadnosti.Grean wrote:Brinuo bih ja i za Njemacku da nas gura ko' sto je gurala a gura i danas Hrvatsku, volio bih i Rusiju da su nam saveznik kao sto su Srbiji i da ne porobljavaju muslimane u Kavkazu i na Krimu.
Po stoti put, zapad ne zeli da Turska i BILO KOJA DRUGA DRZAVA postane regionalna ili svjetska sila. Sto su drugi mocniji - to je zapadni blok slabiji. Tu je i Izrael koji ne zeli jaku Tursku.....
Na taj nacin svijet oduvijek funkcionise!
Turci ne zele kurdsku drzavu. Narodu od 30 miliona zele vjecito slugarstvo i da nikada ne budu slobodni. Cak su i protiv autonomije za Kurde u Siriji. Gledaju svoj interes i boli ih kurac za drugima. To je tako sa ljudima.
Isto tako i Nijemce boli kurac za Turskom. Jebat ce ih prvom prilikom. Rat je u danasnje vrijeme posljednja opcija, ima mnogo vise drugih nacina da se sjebe protivnik. I sto se cudis?