duuga veza pa brak?

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Great Cornholio

#51 Re: duuga veza pa brak?

Post by Great Cornholio »

ivan-tz wrote:Zdravo. Imam jedno pitanje koje je po meni vrlo interesantno i zanima me vase misljnje. Sta mislite o onim vezama iz mladjih dana da tako kazem, recimo sa 17g. Da li je moguce da od toga ista bude ozbiljno? Cuo sam mogo a vjerujem i vi prica tipa upoznali smo se u osnovnoj ili srednjoj skoli i sada smo eto u braku i td. Ali to nisu veze od tada nego se samo znaju od tada a veza je tek dosta kasnije dosla. Pitam iz razloga sto danas hvala Bogu uglavnom svi id na fakultet i to im je neki primarni cilj pa se odlucuju za brak tek poslije toga. Eh sad stvar je u tome da ako imate recimo oboje 17g da li mislite da se iz toga moze izroditi ikada brak jednog dana? Mislim glupo je sad govoriti to je prakticno jos i maloljetno ali me zanima da li je moguce ukoliko imas 17-18g da dodje do necega takvog? Jer treba uzet u obzir da c se vjerovatno onda faks zavrsiti sa 24-25 ili 26godina sad to lupam tako da ispada da bi prije toga bili i do 8 godina u vezi. Jel to malo nerealno i previsee da se toliko bude u vezi? Hocel to dovest do zasicenja ili ce jednostavno biti u vrh glave nakon 4-5 godina da se kaze ili brak ili raskid bez obzira sto se nije ni faks zavrsio? Molio bih samo da ne bude komentara tipa to je mlado nace se jos desetine cura i momaka, spavace se sa raznima i sl. Mene iskljucivo zanima ovaj primjer.
Ja imam prijateljicu i prijatelja koji su ušli u vezu u drugom razredu srednje škole, išli su zajedno u razred i zajedno u klupi sjedili. Poslije su upisali isti fakultet i završili ga. Poslije fakuleteta su se zaposlili u istoj javnoj ustanovi, vjenčali se i poslije 3 godine braka evo sad čekaju dijete. Kod njih nije došlo do zasićenja.

A znam za jedan sličan primjer, takođe vezu započeli u srednjoj školi, bili zajedno 8 godina, prekinuli , ona se udala za drugog za dva mjeseca, a on se oženio drugom nakon godinu dana.
febo_acm

#52 Re: duuga veza pa brak?

Post by febo_acm »

Teško je reći to za svakoga indvidualno... Oko mene svi imaju manje više duge veze, poženili se, udali... Ja bi trebao isto uskoro :D U vezi skoro 7 godina, od 20 godine.
Što reče Qler, nismo se nikada ni posvađali...
Opet imaš ljudi koji se stalno svađaju. Izlazci? Pa može se i sa dragom izaći, a Boga mi i sa rajom :D
Onaj ko je u vezi reći će ti da je to OK, onaj ko nije reći će ti da sve probaš itd... Kad nađeš pravu osobu, osjetiš to :D
Sunrise00

#53 Re: duuga veza pa brak?

Post by Sunrise00 »

ivan-tz wrote:Ne, nego sam malo razmisljao...nisam od onih sto su pravi zenskarosi i traze samo neku avanturu za jednu noc. Pa sam razmisljao onako cemu sve to? Malo glupo pitanje ali tako mi nadoslo pa sam postavio da vidim kako stvari stoje. Ako ulazis u vezu sa vec vjerovanjem da ste premladi da bi se nesto desilo u buducnosti onda cemu taj uopce ulazak? Mozes imati i samo prijateljicu o tome je rijec. A ovako kada sam cuo da ima raznih prica i mogucnosti, sad znam da nije uzaludno, da je teoretski ostvarimo pa i ako bude i ako ne bude to se nikad ne zna ali je moguce svakako.
cuj koja je poenta veze ako se nece zavrsiti brakom :D

ma men' se cini da je ovdje problem sto ta tvoja ne da prije braka al' eto :D
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#54 Re: duuga veza pa brak?

Post by Truba »

mali diskurc
veze se ne završavaju brakom
veze se završavaju prekidom :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
LilyS

#55 Re: duuga veza pa brak?

Post by LilyS »

Poznajem par koji je u braku nekih dvadesetak godina, a prije toga u vezi četiri godine. Upoznala ga je sa šesnaest, udala se sa dvadeset. Doduše, on je stariji pet godina od nje, pa je možda i to utjecalo na njihovu vezu i brak.

Mišljenja sam da je takvo što moguće i relativno često u našem društvu. Međutim, takvi se brakovi često zasnivaju na navici više nego na ljubavi. Kako možeš znati da je ta osoba neko s kim želiš provesti život, ako nisi upoznao nikog drugog? Koliko je moguće da prvi momak/djevojka budu ono pravo?
sele_

#56 Re: duuga veza pa brak?

Post by sele_ »

fetic wrote:
Ellinor wrote:
fetic wrote: :thumbup:
Slicnog sam misljenja,zapravo istog!
Ja i u mene hanuma se upoznali u 8 razredu,15-16 godina imali i bili smo u vezi 8 godina a sada smo tri mjeseca u braku i jos se gladimo,volimo,njegujemo i uvijek mi fali kao i ja njoj!Al to mi je fakat interesantno ponekad cudno,to sto mi nekada pride sa onom,meni dragom,recenicom de me malo mazi(ne mislim na sex) i stvarno se zapitam kako ne dosadimo jedno drugom ali eto,sad zasad je sjajno,daj boze da ostane ovako!
Po mom misljenju sve je do osobe,ono kako nam se zvijezde podudare!
Čekaj malo, zar ti nisi prije nekoliko mjeseci hebavo joj mater ovdje na forumu :D

Čestitam na pomirenju :lol:
Jesam,ja sam taj,to je bilo u alkoholu u kasnim satima i trenutku slabosti!Jebi ga,pogrijesio sam,svi mi imamo trenutaka kada kazemo ono sto ne mislimo i uradimo ono sto ne bismo htjeli!Malo je to duga prica al vjeruj mi da mogu vratiti vrijeme nista ne bih mijenjao,jer taj dogadaj je nekako bio presudan i donio je izmjene i mene i mog nakaradnog ponasanja ali i nje i sad nam je bolje nego ikada!
Svaka cast na promjeni zbog voljene osobe, to se cijeni :thumbup:
miki.ba

#57 Re: duuga veza pa brak?

Post by miki.ba »

LilyS wrote:Poznajem par koji je u braku nekih dvadesetak godina, a prije toga u vezi četiri godine. Upoznala ga je sa šesnaest, udala se sa dvadeset. Doduše, on je stariji pet godina od nje, pa je možda i to utjecalo na njihovu vezu i brak.

Mišljenja sam da je takvo što moguće i relativno često u našem društvu. Međutim, takvi se brakovi često zasnivaju na navici više nego na ljubavi. Kako možeš znati da je ta osoba neko s kim želiš provesti život, ako nisi upoznao nikog drugog? Koliko je moguće da prvi momak/djevojka budu ono pravo?
To je isto kao da kažeš poslije 20 momaka kako da znam da 21 nije onaj pravi, u ljubavi nema izbora il voliš il ne, nema jel pravi li nije, to je taj.
staradis

#58 Re: duuga veza pa brak?

Post by staradis »

bump :sax:

Vise misljenja interesantna tema.
cyprus

#59 Re: duuga veza pa brak?

Post by cyprus »

Hm, ja znam jedan par iz osnovne škole :mrgreen: ... tokom srednje su valjda bili prekinuli, ali sad sa 25 godina su ponovo u vezi :mrgreen: Nisu u braku, ali čini mi se da su na dobrom putu :-D
slavonka.bosanka

#60 Re: duuga veza pa brak?

Post by slavonka.bosanka »

naravno da moze uspjeti
ako se naslo dvoje onda je svejedno jesu se nasli u srednjoj skoli, na faksu ili starackom domu...
godine nemaju veze s tim, ako je ljubav u pitanju sve je moguce.
a brak moze trajat vjecno ili kratko ili jako kratko, ali to nema veze sa godinama koliko hodas s nekim.
staradis

#61 Re: duuga veza pa brak?

Post by staradis »

BUMP ima li ko sa licnim iskustvom
Post Reply