duuga veza pa brak?
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
-
ivan-tz
#26 Re: duuga veza pa brak?
A sta bi sa momkom? Jel se ubio ili je jos u bolnici u komi?
-
Cvijetic92
#27 Re: duuga veza pa brak?
ivan-tz wrote:OK oprosti sto sam te podsjecao na neke stvari. Uglavnom ni ja ne razmisljam sada ono kao sa 24. c zavrsiti faks, sa 25. cu se ozenit sa 26. dijete i td. Nego kazem da realno u drzavi u kojoj mi zivimo ne mozes naci posao ni sa fakultetom a pogotovo ne bez njega, i malo ko ce se upustiti u brak prije toga bez obzira koliko se neko volio a onda za to treba dosta vremena. I kao sto rekoh smatram da ako je muskaraac tolerantiji da je lakse da veza uspije. Iako ima i svakakvih zenskih osoba i nije to nista mjerilo. A sto se tice varanja, mislim nikad se ne zna, mada ako je cura tipa nista prije braka nisu velike sanse da cete varati a ako momak moze cekati do tada onda vjerjem da ni on ne bi varao ni u braku ako je vec do tada toliko cekao. Ali to je vec mozda odlazak na malo drugaciju temu.
Moze ona varati bez seksa. ,moj ti
-
Cvijetic92
#28 Re: duuga veza pa brak?
[quote="Not My Idea"]Za uspjesan brak nema ni recepta ni garancije.
Ha bio u vezi 7 mjeseci ha 7 godina, stvar je u postovanje, kompromisu, prijateljstvu i u ljubavi.
Broj 7 je uzet slucajnim uzorkom.
[/quote

Ha bio u vezi 7 mjeseci ha 7 godina, stvar je u postovanje, kompromisu, prijateljstvu i u ljubavi.
-
miki.ba
#29 Re: duuga veza pa brak?
Mladi danas previše kalkulišu dok natalitet pada.
Mislim da u ljubavi nema kalkulacije il voliš il ne voliš.
Kako možeš znati hoće li doći do zasicenja za 7-8 godina.
Mislim da u ljubavi nema kalkulacije il voliš il ne voliš.
Kako možeš znati hoće li doći do zasicenja za 7-8 godina.
-
Jay Gatsby
#30 Re: duuga veza pa brak?
Kojeg drugačijeg kad su svi isti(e)ja, arhitektica wrote:Vama sretno , ja sam samo rekla da ne vjerujem u opstanak tih veza jer se zelja za isprobavanjem drugacijeg kad tad javi.majmunce wrote:Ja sam ta i ABD cu se udati za momka mog zivotaja, arhitektica wrote:Nema od takvih veza nista. Ja ne znam nikog ko je ostao u vezi od srednje pa do braka.Ljudi se zasite, zele probati nesto novo ili shvate da su s pogresnom osobom i to je to. I dobra je to stvar, jer ako neke stvari ne probas prije braka probaces ih u braku jer jednostavno moras prozivjeti kad tad.dakle ne mozete reci da su svi isti.
- mericak
#31 Re: duuga veza pa brak?
Sta znaci "isprobavanje" drugacijeg? Ako mislis na sex, moguce...Ali, u ovom danasnjem svijetu preopterecenom sexualnoscu i nastranoscu svih vrsta, postoje ljudi koji samo zele normalan zivot ispunjen pravom ljubavi i postovanjem, prijateljstvom i sigurnoscu - sve u jednoj osobi - vrijednosti koje su se u ovom ludom vremenu skroz izgubile. I da, osoba koja shvati da zivot nije bajka i da neces padati u nesvijest svaki put kad vidis osobu svog zivota, moze realno biti jako sretna! Pod uslovom da sa partnerom dijelite po meni najvaznije stvari: slican intelektualni nivo, stepen obrazovanja, interese/hobije i svakodnevne obaveze...
Ja licno sam se sa svojim muzem pocela zabavljati kad sam imala 17.god a znam ga od 1.razreda srednje - sjedili zajedno u klupi. Osam godina poslije smo se vjencali ( u meduvremenu zivjeli skupa i uskladili obaveze zajednickog zivota, tako da je to bilo samo zvanicno potpisivanje papira), 6 godina smo u braku i na putu je drugo dijete.
I jos uvijek se nasmijesimo jedno drugom kad se ujutro probudimo. Veza moze opstati, ali na njoj se mora raditi, redovno osobi svog zivota govoriti da je volite i zasto je tako, ne zaboraviti se drzati za ruke i zagrliti, makar dok gledate film skupa a djeca spavaju...Ne bitno, samo ne dopustiti da ona bliskost "iscuri", jer je to danas tako lako, pogotovo kad se mali kmecavci vrte oko nogu
.
I naravno, smijesno je sa 17 godina mozak zamarati tako ozbiljnim temama, jer bude li postavljac teme tako analiticki pristupao svakom segmentu svog zivota, mozda zbog straha od posljedica i silnog analiziranja, zaboravi uzivati
Ja licno sam se sa svojim muzem pocela zabavljati kad sam imala 17.god a znam ga od 1.razreda srednje - sjedili zajedno u klupi. Osam godina poslije smo se vjencali ( u meduvremenu zivjeli skupa i uskladili obaveze zajednickog zivota, tako da je to bilo samo zvanicno potpisivanje papira), 6 godina smo u braku i na putu je drugo dijete.
I jos uvijek se nasmijesimo jedno drugom kad se ujutro probudimo. Veza moze opstati, ali na njoj se mora raditi, redovno osobi svog zivota govoriti da je volite i zasto je tako, ne zaboraviti se drzati za ruke i zagrliti, makar dok gledate film skupa a djeca spavaju...Ne bitno, samo ne dopustiti da ona bliskost "iscuri", jer je to danas tako lako, pogotovo kad se mali kmecavci vrte oko nogu
I naravno, smijesno je sa 17 godina mozak zamarati tako ozbiljnim temama, jer bude li postavljac teme tako analiticki pristupao svakom segmentu svog zivota, mozda zbog straha od posljedica i silnog analiziranja, zaboravi uzivati
-
Jay Gatsby
#32 Re: duuga veza pa brak?
Pa, da. K'o veliš... bolje manje zloja, arhitektica wrote:Uvjek ima gorih
- jedna tamo
#33 Re: duuga veza pa brak?
ne vjerujem u duge veze, to je samo gubljenje vremena po mom mišljenju, bolje je izlaziti družiti se i uživati a ako naiđe prava osoba brak i to je to...
znam jednog lika od 16-te godine sa sadašnjom suprugom,a sad mu je 30. kapa dole mu je od mene uzevši u obzir da mu supruga nije poslušna ženica već samosvjesna, previše ambiciozna i egoistična žena al eto ima svega na našoj kugli
u svakom slučaju djeco volite se
znam jednog lika od 16-te godine sa sadašnjom suprugom,a sad mu je 30. kapa dole mu je od mene uzevši u obzir da mu supruga nije poslušna ženica već samosvjesna, previše ambiciozna i egoistična žena al eto ima svega na našoj kugli
u svakom slučaju djeco volite se

- duplanula
#34 Re: duuga veza pa brak?
Mislis u kontekstu uvijek ima bolje ili?ja, arhitektica wrote:@mericak
Ne mislim SAMO na sex, vec i na njega izmedju ostalog, jer ne vjerujem da osoba koja je bila sa samo jednim partnerom u zivotu nije nikad pozeljela uporediti neke stvari, pa i sex. Treba prozivjeti, biti povrjedjen i povrijediti da bi naucio cijeniti neke stvari, treba iskusiti vise stvari da bi pouzdano znao da ti se svidja bas ona koju si izabrao. Napraviti konacan izbor a pri tom nisi iskusio nista drugo je besmisleno jer ce te zelja za isprobavanjem drugacijeg stici kad tad.
- duplanula
#35 Re: duuga veza pa brak?
A ne postoji varijanta gdje si cvrsto odlucio da ces jesti tresnju jer prvi put kada su tvoje usne dotakle sladoled od tresnje, kada se aroma tresnje rasula po tvojim ustima, kada si dozivjela taj "divine feeling", zasto bi probavao bilo sta drugo? Neki ljudi jednostavno znaju sta zele, kada ugledaju, nema nedvoumica. Nema mjesta pitanjima "imal sta bolje".ja, arhitektica wrote:Mislim u kontekstu da ne znamo ima li bolje ukoliko nismo probali. Evo slikovitije malo:ne mozes probati samo sladoled od tresnje i reci da je najbolji a druge nisi probao.Mozda i jeste i mozes ga jesti do kraja zivota samo njega ali ces se uvijek pitati kako li je jesti drugaciji sladoled. Probaj i vaniliju, cokoladu, bilo sta, neki ce biti bezveze, neki bolji, mozda ni jedan nece valjati i skontaces da je tresnja super ali ces je tada i vise cijeniti i neces se pitati kakvi su drugi.
A stara narodna svi da sjede jednom guzicom na dvije stolice
- Platformas
#36 Re: duuga veza pa brak?
Sve sto te vise upoznaje manje su ti sanse, capis sto prije i to je to.
- duplanula
#37 Re: duuga veza pa brak?
mericak wrote:Sta znaci "isprobavanje" drugacijeg? Ako mislis na sex, moguce...Ali, u ovom danasnjem svijetu preopterecenom sexualnoscu i nastranoscu svih vrsta, postoje ljudi koji samo zele normalan zivot ispunjen pravom ljubavi i postovanjem, prijateljstvom i sigurnoscu - sve u jednoj osobi - vrijednosti koje su se u ovom ludom vremenu skroz izgubile. I da, osoba koja shvati da zivot nije bajka i da neces padati u nesvijest svaki put kad vidis osobu svog zivota, moze realno biti jako sretna! Pod uslovom da sa partnerom dijelite po meni najvaznije stvari: slican intelektualni nivo, stepen obrazovanja, interese/hobije i svakodnevne obaveze...
I jos uvijek se nasmijesimo jedno drugom kad se ujutro probudimo. Veza moze opstati, ali na njoj se mora raditi, redovno osobi svog zivota govoriti da je volite i zasto je tako, ne zaboraviti se drzati za ruke i zagrliti, makar dok gledate film skupa a djeca spavaju...Ne bitno, samo ne dopustiti da ona bliskost "iscuri", jer je to danas tako lako, pogotovo kad se mali kmecavci vrte oko nogu.
- likce
#38 Re: duuga veza pa brak?
mericak wrote:Sta znaci "isprobavanje" drugacijeg? Ako mislis na sex, moguce...Ali, u ovom danasnjem svijetu preopterecenom sexualnoscu i nastranoscu svih vrsta, postoje ljudi koji samo zele normalan zivot ispunjen pravom ljubavi i postovanjem, prijateljstvom i sigurnoscu - sve u jednoj osobi - vrijednosti koje su se u ovom ludom vremenu skroz izgubile. I da, osoba koja shvati da zivot nije bajka i da neces padati u nesvijest svaki put kad vidis osobu svog zivota, moze realno biti jako sretna! Pod uslovom da sa partnerom dijelite po meni najvaznije stvari: slican intelektualni nivo, stepen obrazovanja, interese/hobije i svakodnevne obaveze...
I jos uvijek se nasmijesimo jedno drugom kad se ujutro probudimo. Veza moze opstati, ali na njoj se mora raditi, redovno osobi svog zivota govoriti da je volite i zasto je tako, ne zaboraviti se drzati za ruke i zagrliti, makar dok gledate film skupa a djeca spavaju...Ne bitno, samo ne dopustiti da ona bliskost "iscuri", jer je to danas tako lako, pogotovo kad se mali kmecavci vrte oko nogu.
Slicnog sam misljenja,zapravo istog!
Ja i u mene hanuma se upoznali u 8 razredu,15-16 godina imali i bili smo u vezi 8 godina a sada smo tri mjeseca u braku i jos se gladimo,volimo,njegujemo i uvijek mi fali kao i ja njoj!Al to mi je fakat interesantno ponekad cudno,to sto mi nekada pride sa onom,meni dragom,recenicom de me malo mazi(ne mislim na sex) i stvarno se zapitam kako ne dosadimo jedno drugom ali eto,sad zasad je sjajno,daj boze da ostane ovako!
Po mom misljenju sve je do osobe,ono kako nam se zvijezde podudare!
- mericak
#39 Re: duuga veza pa brak?
Pa ne znam kako da ti to objasnim...Ja sam u nasem odnosu skroz neiskusna usla u vezu, bez da sam ista i "ikoga" prosla prije togaja, arhitektica wrote:Mislim u kontekstu da ne znamo ima li bolje ukoliko nismo probali. Evo slikovitije malo:ne mozes probati samo sladoled od tresnje i reci da je najbolji a druge nisi probao.Mozda i jeste i mozes ga jesti do kraja zivota samo njega ali ces se uvijek pitati kako li je jesti drugaciji sladoled. Probaj i vaniliju, cokoladu, bilo sta, neki ce biti bezveze, neki bolji, mozda ni jedan nece valjati i skontaces da je tresnja super ali ces je tada i vise cijeniti i neces se pitati kakvi su drugi.
Jer, budimo realni, ako je osoba tako nesigurna u svoj izbor da svaki put kad joj se pruzi bolja prilika odleprsa, postavlja se pitanje sta je bolja prilika? Ako nades po kompatibilnosti boljeg, onda ovaj prvi i nije bio pogodak za vjecnost, a ako mislis na fizicki izgled, onda ti je samo nebo granica, jer mozes svaki dan naci ljepseg i ljepseg, duzeg i duzeg itd.
-
majmunce
#40 Re: duuga veza pa brak?
Osoba koja uvijek trazi bolju od bolje, na kraju moze ostati sama, takodjer se kajati zasto su ostavili onu osobu s kojom im je bilo dobro. Meni je moja ljubav najbolja i nema potrebe da ja razmisljam dali ima neko bolji. Vazno je da sam ja sretna, s njim sam sretna i to znaci da ne moze biti bolje.
-
mint
#41 Re: duuga veza pa brak?
Prvo da vas pozdravim, dugo citam forum ali do sada nisam pisala, pa evo da se i ja malo ukljucim
Nema pravila sto se tice dugih veza, neko je napisao da su bili dugo u vezi, pa su sad u braku, neko da tek treba da se vjencaju, a opet s druge strane neko prekine poslije 5, 6 ili vise god.
Ja sam bila u vezi skoro 7g, imali smo 17 god kad smo posli, nije bilo nepostovanja, varanja (barem koliko znam
) ali poslije smo shvatili da je doslo do zasicenja, da trenutno imamo potpuno drugacije prioritete i razisli smo se kao prijatelji, bez svadje, ljutnje ... svako na svoju stranu, za svojim snovima. Ne zalim ni sec sto sam provela tolike god s njim, ali ni za tom vezom, jer da smo nastavili vjerovatno vise nebi bilo lijepo sjecanje, nego bi se trudeci da odrzimo nesto sto vise ne ide, jedno drugom rekli ili uradili nesto zbog cega bi se kasnije kajali.
Zato uzivaj s tom djevojkom ako ti se toliko svidja, mladi ste, uzivajte u tome .... ali ne razmisljaj vec o tome kuda ide ta veza ...
Nema pravila sto se tice dugih veza, neko je napisao da su bili dugo u vezi, pa su sad u braku, neko da tek treba da se vjencaju, a opet s druge strane neko prekine poslije 5, 6 ili vise god.
Ja sam bila u vezi skoro 7g, imali smo 17 god kad smo posli, nije bilo nepostovanja, varanja (barem koliko znam
Zato uzivaj s tom djevojkom ako ti se toliko svidja, mladi ste, uzivajte u tome .... ali ne razmisljaj vec o tome kuda ide ta veza ...
- ExNihilo
#42 Re: duuga veza pa brak?
Čekaj malo, zar ti nisi prije nekoliko mjeseci hebavo joj mater ovdje na forumufetic wrote:![]()
Ja i u mene hanuma se upoznali u 8 razredu,15-16 godina imali i bili smo u vezi 8 godina a sada smo tri mjeseca u braku i jos se gladimo,volimo,njegujemo i uvijek mi fali kao i ja njoj!Al to mi je fakat interesantno ponekad cudno,to sto mi nekada pride sa onom,meni dragom,recenicom de me malo mazi(ne mislim na sex) i stvarno se zapitam kako ne dosadimo jedno drugom ali eto,sad zasad je sjajno,daj boze da ostane ovako!
Čestitam na pomirenju
-
Lounge Act
#43 Re: duuga veza pa brak?
.
Last edited by Lounge Act on 03/01/2015 13:16, edited 1 time in total.
- likce
#44 Re: duuga veza pa brak?
Jesam,ja sam taj,to je bilo u alkoholu u kasnim satima i trenutku slabosti!Jebi ga,pogrijesio sam,svi mi imamo trenutaka kada kazemo ono sto ne mislimo i uradimo ono sto ne bismo htjeli!Malo je to duga prica al vjeruj mi da mogu vratiti vrijeme nista ne bih mijenjao,jer taj dogadaj je nekako bio presudan i donio je izmjene i mene i mog nakaradnog ponasanja ali i nje i sad nam je bolje nego ikada!Ellinor wrote:Čekaj malo, zar ti nisi prije nekoliko mjeseci hebavo joj mater ovdje na forumufetic wrote:![]()
Čestitam na pomirenju
- ExNihilo
#45 Re: duuga veza pa brak?
Čestitam, da bude sa hajrom
-
bordo_boy
#46 Re: duuga veza pa brak?
Evo arhitektice, da ti kolega kaže. Ja sam u takvoj vezi punih 6 godina,i još je lijepo kao prvog dana (malo i ljepšeja, arhitektica wrote:Nema od takvih veza nista. Ja ne znam nikog ko je ostao u vezi od srednje pa do braka.Ljudi se zasite, zele probati nesto novo ili shvate da su s pogresnom osobom i to je to. I dobra je to stvar, jer ako neke stvari ne probas prije braka probaces ih u braku jer jednostavno moras prozivjeti kad tad.
-
ivan-tz
#47 Re: duuga veza pa brak?
Ne, nego sam malo razmisljao...nisam od onih sto su pravi zenskarosi i traze samo neku avanturu za jednu noc. Pa sam razmisljao onako cemu sve to? Malo glupo pitanje ali tako mi nadoslo pa sam postavio da vidim kako stvari stoje. Ako ulazis u vezu sa vec vjerovanjem da ste premladi da bi se nesto desilo u buducnosti onda cemu taj uopce ulazak? Mozes imati i samo prijateljicu o tome je rijec. A ovako kada sam cuo da ima raznih prica i mogucnosti, sad znam da nije uzaludno, da je teoretski ostvarimo pa i ako bude i ako ne bude to se nikad ne zna ali je moguce svakako.
- kixa
#48 Re: duuga veza pa brak?
Ja znam jedan bracni par koji je u vezi od njene 17.Zavrsila ona fax,nasla posao,kupili skupa stan,opremali i uzeli se prije mjesec.Znaci moguce je.Ali isto tako imas onih koji se vodaju od VIII razreda do 30-tih i na kraju ta veza pukne.Gdje si bio,sta si radio-nista.Zavisi sve od osobe do osobe.
- mO k3
#49 Re: duuga veza pa brak?
Not My Idea wrote:Za uspjesan brak nema ni recepta ni garancije.
-
Lounge Act
#50 Re: duuga veza pa brak?
.
Last edited by Lounge Act on 03/01/2015 13:13, edited 1 time in total.