Evo najnovijeg razvoja moje situacije. Narucila se jesam u Skerlicevu, tek 15.6. a prije toga dosla na red u dom zdravlja Ilidza. Pogledao me doktor Redzepi, ljubazan doktor (bar se nije derao na mene), al me uputio u svoju privatnu ordinaciju da radim kolposkopiju, jer imam ranicu koja je jako upaljena i prosirila se i tako eto, ona izaziva sve te gljivice. Ja reko zar necete uraditi prvo bakterioloski bris da otklonimo sumnju, veli on ne, to je ranica i to se treba rjesavati. Nije dalje nista rekao vec samo da dodjem kod njega u ordinaciju, inace je bio sasvim ok.
Ne lezi vraze, ja potrcim kod privatnog ginekologa jer nisam bila zadovoljna sto mi nije uradio briseve, ipak se treba valjda otkloniti neka sumnja prije nego mi pocne prziti utrobu

, i tako odem kod dr. Vojislave ovde na Ilidzi koja je ono profesionalna i fina zena. Ona mi potvrdi njegovu dijagnozu, veli ta ranica ne izgleda dobro (pa boze kako mi je papa prosle godine bio u redu!) kaze ona nikako nije mogao biti u redu, toliko o dr. Hasanovicu koji mi je rekao da je!
I eto sad cekam nalaze, oni su u ponedeljak pa da vidim sta cu dalje.
Eh za ove ostale poruke sto sam procitala evo vam odgovor: ja vise ne mogu nositi sam ves, vec stavljam pamucne uloske tako mi je sad lakse, jer to jako curi. Bijel luk nije pomogao niti antimikotici bilo kakve vrste. Partner se lijecio naravno, al bez ikakvog poboljsanja za mene. Prezervative ne podnosim, oni mi jako iritiraju kozu i ne osjecam nista zivo osim jedne gadne iritacije. Tako da mi to nazalost nije opcija. Jednostavno, ovo nisu gljivice ovo je nesto drugo. U ovom momentu nadam se da je klamidija ili neki vrag, da ne moram priziti tu ranicu.
PS: gdje ima krio terapija tj. zaledjivanja te ranice. To je mislim minimalno invazivnije od lasera, ako nesto znate o tom javite. Znam da ima u Hrvatskoj ne znam da ima i ovde...
Puno svima hvala