Državna imovina i patriJote

Post Reply
Bosnolog

#101 Re: Državna imovina i patriJote

Post by Bosnolog »

Student Exchange wrote:
Bosnolog wrote:
bicebolje wrote:Miran, miran,,, jesi li se istresao ? Kakav napad... Šalio sam se. Jak si ti. Sve ćeš ti njih ŽIK ! Nema igre...
Velikosrpska politika je od prekodrinskih Srba napravio topovsko meso i vlastitu zrtvu za velikosrspke projekte,koje melje....
Ja... a jese li ti ij jarani tvoji pravili topovsko meso od Gorazdaka?

Ti si vidim jako frustriran sto Gorazde njie dozivjelo sudbinu Srebrenice,.....velikosrpska politika je prekodrinske Srbe iskoristila za svoj projekat u ratu protiv svojih komsija na isti nacin kao sto je to uradila u Hrvatskoj preko Martica i Babica,......Posto je Gorazde odbranjeno,tebi i slicnima ostaje da kevcete i zivite u frustracijama,....http://www.youtube.com/watch?v=mT10nO286hQ
bingov buraz

#102 Re: Državna imovina i patriJote

Post by bingov buraz »

Student Exchange wrote:Specijalne jedinice iz Gorazda i Brckog sa daljinskom logistickom i moralnom podrskom iz Sarajeva, ali prie svega Kopenhagena i New Yorka ce biti kljucan "cimbenik". Interventni vod Sarajevo-z kao udarna igla opet predstavlja sami vrh te strukture.
Kad se covjek zamisli i zapita o cemu se ovdje raspravlja to je odron. Sve sto treba da se desi je kritican broj (50 ili vise) kupoprodajnih ugovora i hrkljus.... linija odbrane ide u GOrazde. Samo ovaj put mijenjamo uloge: Bosnolog ce ici tamo, a ja ostajem u Americi :)
Providan si...ali ono bas :zzzz:
kiky

#103 Re: Državna imovina i patriJote

Post by kiky »

jel uknjižio milorad ...
:D
Normalan.ba

#104 Re: Državna imovina i patriJote

Post by Normalan.ba »

kiky wrote:jel uknjižio milorad ...
U njega sin knjiži :D
hercegovac_pravi

#105 Re: Državna imovina i patriJote

Post by hercegovac_pravi »

kiky wrote:jel uknjižio milorad ...
Nije, kaže to će poslje referenduma..
1gorstak

#106 Re: Državna imovina i patriJote

Post by 1gorstak »

felipe kajetano wrote:
1gorstak wrote: Ubijati ? :) Pogresno si me shvatio. Ja sam jos uvijek u dilemi radi li se sve ovo kako bi se dobilo bolju startnu poziciju u pregovorima o reformi ustava ili se velikosrbi uistinu spremaju ugroziti opstanak drzave. Ako naprave taj "korak dalje", dileme nema, rat je pred nama i za to se treba pripremiti.
*ebo ovo, skupa igranka :-)
Zato i ne planiram naruciti dok ne dodjem do zakljucka sta ovaj jednostrani potez po pitanju drzavne imovine uistinu znaci, radi li se o simbolicnom potezu kojim se utvrdjuje pozicije za neke buduce pregovore ili se radi o koraku ka ugrozavanju teritorijalnog integriteta drzave. Odgovor na tu dilemu ce se brzo iskristalisati i ako drustvo klizi ka konfrontaciji, navedena cijena je za ovako vrijednu igracku prava sitnica.
luckypot

#107 Re: Državna imovina i patriJote

Post by luckypot »

Ma kakav Dodik i konfrontacija. Pa iznervira ga emisija na FTV-u, cuj da se s nekim konfrontira. Nego ima li ko da ga jos iznervira i isprovocira, ili da ovu cijelu navodnu 'konfrontaciju' prepustimo podsmijehu i okrenemo se mjestima gdje se prave stvari desavaju, npr. Sandzak?
osa

#108 Re: Državna imovina i patriJote

Post by osa »

kv99 wrote:
osa wrote:
kv99 wrote:
Jel to tvoj stav ili je to cinjenica ? Ako je stav ne zanima me jer nema nikakve validnosti sta misli pandur iz Siska koji iznosi " sta je babi milo to joj se i snilo " a ako tvrdis da je cinjenica dokazi je .

I nisu spominjao ni Travnik ili Konjic vec Sarajevo i nisi tada iznosio svoj stav vec si to tvrdio kao cinjenicu a koja se pokazala puna izmisljotina i jeftine propagande.
moj stav, eto sad ih pominjem, u čemu je problem, i sarajevo i travnik i konjic, kakanj, vareš itd.itd., a ako te ne zanima moj stav ili stavovi, čemu ih onda komentiraš, vidiš mene zanimaju stavovi svih sugovornika, naravno onih koji imaju bar minimum kulture izražavanja, zar ti si stvarno umišljaš da su to što ti pišeš ultimativne istine, precjenjuješ se....
Da sada kazes da je tvoj stav i tvoje misljenje da se Sunce okrece oko Zemlje mene ni bi bilo briga, niti bi imalo pokusao da promjenim tvoj stav ili misljenje jer me se ne tice sta misli neki pandur iz Siska. Ali ako ti pokusas da nametnes svoj stav ili misljenje kao cinjenicu onda me se tice jer to nije istina i nije dokazano. Na isti nacin kao sto nije dokazano da je vojni i politicki vrh ABIh odgovoran za projerivanje BiH Hrvata , ustvari nije dokazan ni na jednoj validnoj instanci ne racunajuci izvjestaje Smiljka Sagolja a ti to pokusavas da nametnes kao cinjenicu i govoris " bilo je tako ". Zato ako zelis da vodis neku validnu diskusiju na podforumu politika koristi se cinjenicama i argumentima a ako mislis da nekoga zanima misljenje pandura iz Siska bujrum na filozofiju.
Pokusaj da zamislis da si na fakultetu i da ne drzis pendrek u ruci , znam da je tesko ali barem pokusaj , i da profesoru kazes : ja mislim da se Sunce vrti oko Zemlje ali nemam dokaza i nema argumenata" pa me zanima kako mislis da bi prosao ? Da li bi bilo dovoljno da kazes da si pandur iz Suika ili bi trebao da doneses barem neki dokaz ;-)
čuj nametnem, pa kome možeš nametnuti stav, nekom maloumnom, da li možeš zamisliti da ti meni nametneš nekakav stav s kojim se ja nre slažem, teško. što se tiče odgovornosti za protjerivanje hrvata, nemoj me nasmijavati, zar ti stvarno vjeruješ da je desetine tisuća ljudi protjeralo par neodgovornih i neorganiziranih pojedinaca, neozbiljno čak i za tebe, ti vjerojatno još vjeruješ da partizani nisu počinili a kamoli organizirali niti jedan zločin, jer eto nisu osuđeni, isto tako pretpostavljam vjeruješ da atomska na hirošimu nije zločin, jer nitko nije osuđen za njega, a s kim ja raspravljam....
hercegovac_pravi

#109 Re: Državna imovina i patriJote

Post by hercegovac_pravi »

osa wrote: čuj nametnem, pa kome možeš nametnuti stav, nekom maloumnom, da li možeš zamisliti da ti meni nametneš nekakav stav s kojim se ja nre slažem, teško. što se tiče odgovornosti za protjerivanje hrvata, nemoj me nasmijavati, zar ti stvarno vjeruješ da je desetine tisuća ljudi protjeralo par neodgovornih i neorganiziranih pojedinaca, neozbiljno čak i za tebe, ti vjerojatno još vjeruješ da partizani nisu počinili a kamoli organizirali niti jedan zločin, jer eto nisu osuđeni, isto tako pretpostavljam vjeruješ da atomska na hirošimu nije zločin, jer nitko nije osuđen za njega, a s kim ja raspravljam....
Zbogom pameti :-) ...jel ti ikada padne na pamet da pročitaš ponešto prije već što se provališ? Koji ti je ovo put i kako ti više ne dosadi? Ili je to jednostavno jače od tebe?
Jesi li mislio da se ja zezam kada sam ti napisao ovo?
Re: Državna imovina i patriJote

PostPostao/la hercegovac_pravi dana 15/09/2010 16:12

Pogrešno misliš. Kao dio procesa UZP-a koji se vodi protiv hrvatskog vojno-političkog rukovodstva u haškom tribunalu, jasno se navodi dio optužnice koji tereti hrvatski vojno-politički vrh bivše tzv. "hzhb" za iseljavanje Hrvata iz srednje Bosne ili da pojednostavim, Hrvatsko vojno političko rukovodstvo iz BiH je optuženo za etničko čišćenje vlastitog naroda. Dakle, pogrešno misliš baš kao i bezbroj puta do sada.
Usporedba sa Banja Lukom, Prijedorom i sl., nema nikave osnove jer se protiv vladajućih struktura BiH iz ratnog perioda ne vodi sudski proces UZP-a za etničko čišćenje vlastitog naroda. Čak šta više, za ta etnička čišćenja je optuženo (i presuđeno) vojno-političko rukovodstvo srpskog naroda u BiH. Dakle, čist promašaj
Pošto je očigledno da ti je i ova tvrdnja u istom nivou kao i ona o "Aliji i Ravnom", "školskom programu u Stocu", "međunarodnom pravu na odbranu" itd..itd... evo ti i dokaz.
Direktno iz optužnice protiv hrvatskog vojno-političkog vrha..
Organi vlasti Herceg-Bosne/HVO-a su se u isto vrijeme angažovali na naporima da se tokom cijele 1993. godine hiljade bosanskih Hrvata iz drugih dijelova Bosne i Hercegovine, a posebno iz srednje Bosne, premjeste (ili da se dovede do njihovog premještanja) u zapadnu Hercegovinu.

39. U sklopu i tokom tih radnji, koje su obuhvatale etnicko cišcenje na rasprostranjenoj i sistematskoj osnovi, i u provodenju udruženog zlocinackog poduhvata, JADRANKO PRLIC, BRUNO STOJIC, SLOBODAN PRALJAK, MILIVOJ PETKOVIC, VALENTIN CORIC i BERISLAV PUŠIC, zajedno s drugim celnicima i pripadnicima organa vlasti i snaga
Herceg-Bosne/HVO-a

http://www.icty.org/x/cases/prlic/ind/b ... 51116b.pdf
Da ne bi bilo zabune evo i linka koji te vodi do cjelopkupnog dokumenta (slobodno ga pročitaj, nučit ćeš mnogo stvari).
http://www.icty.org/x/cases/prlic/ind/b ... 51116b.pdf

Dalje, hajde sada ti nama lijepo objasni na koji način je ABiH odgovorna za iseljavanje Hrvata iz srednje Bosne, kada je očigledno da je akcija etnočkog čišćenja Hrvata srednje Bosne planirana, inicirana i provedena od strane Tuđmana, HDZ, i HDZ BiH-a? (prije već što poletiš da kažeš kako se Tuđman ovdje ne spominje, sugerišem ti da odeš na početak optužnice i vidiš ko je sve učesnik UZP-a)
DakleM, gosn' poborniče etničke podjele, čekamo na "odgovore" pa da se vratimo na temu.:dance:
Toliko o tzv. etničkom čišćenju Hrvata od strane Armije BiH.
felipe kajetano

#110 Re: Državna imovina i patriJote

Post by felipe kajetano »

1gorstak wrote:
felipe kajetano wrote:
1gorstak wrote: Ubijati ? :) Pogresno si me shvatio. Ja sam jos uvijek u dilemi radi li se sve ovo kako bi se dobilo bolju startnu poziciju u pregovorima o reformi ustava ili se velikosrbi uistinu spremaju ugroziti opstanak drzave. Ako naprave taj "korak dalje", dileme nema, rat je pred nama i za to se treba pripremiti.
*ebo ovo, skupa igranka :-)
Zato i ne planiram naruciti dok ne dodjem do zakljucka sta ovaj jednostrani potez po pitanju drzavne imovine uistinu znaci, radi li se o simbolicnom potezu kojim se utvrdjuje pozicije za neke buduce pregovore ili se radi o koraku ka ugrozavanju teritorijalnog integriteta drzave. Odgovor na tu dilemu ce se brzo iskristalisati i ako drustvo klizi ka konfrontaciji, navedena cijena je za ovako vrijednu igracku prava sitnica.
ma bolje ti lovu cuvaj za konzerve, ionako ce SIPA staviti u apsanu RS za dva mjeseca :D , nemoj se dzaba trositi.
P.S.
Nije valjda da si saradjivao u akciji "Zetva" :-?
kiky

#111 Re: Državna imovina i patriJote

Post by kiky »

da li je mile bio u rusiji ili kod rusa u begišu ... ???
( al se piše da je bio u rusiji ) ...
kv99

#112 Re: Državna imovina i patriJote

Post by kv99 »

kiky wrote:da li je mile bio u rusiji ili kod rusa u begišu ... ???
( al se piše da je bio u rusiji ) ...
da nije bio kod "Rusa " kojima je prodao , ustvari platio da preuzmu rafineriju :? Trojica "Rusa" sa srpskim imenima i prezimenima ;-)
BarbaDue

#113 Re: Državna imovina i patriJote

Post by BarbaDue »

luckypot wrote:Ma kakav Dodik i konfrontacija. Pa iznervira ga emisija na FTV-u, cuj da se s nekim konfrontira. Nego ima li ko da ga jos iznervira i isprovocira, ili da ovu cijelu navodnu 'konfrontaciju' prepustimo podsmijehu i okrenemo se mjestima gdje se prave stvari desavaju, npr. Sandzak?
Grdno se varas ako mislis da je Sandzak veci problem od Bosne...Ovaj zakon nije nikakvo tamburanje u prazno...ovo je korak do rata, a problem u Sanzaku je napravljen samo da bi se produbila kriza u regionu i napravila dobra osnova za sukobe.

Daj boze da grijesim...
mO k3

#114 Re: Državna imovina i patriJote

Post by mO k3 »

BarbaDue wrote:
luckypot wrote:Ma kakav Dodik i konfrontacija. Pa iznervira ga emisija na FTV-u, cuj da se s nekim konfrontira. Nego ima li ko da ga jos iznervira i isprovocira, ili da ovu cijelu navodnu 'konfrontaciju' prepustimo podsmijehu i okrenemo se mjestima gdje se prave stvari desavaju, npr. Sandzak?
Grdno se varas ako mislis da je Sandzak veci problem od Bosne...Ovaj zakon nije nikakvo tamburanje u prazno...ovo je korak do rata, a problem u Sanzaku je napravljen samo da bi se produbila kriza u regionu i napravila dobra osnova za sukobe.

Daj boze da grijesim...
zalosno ,ali u pravu si....
osa

#115 Re: Državna imovina i patriJote

Post by osa »

BarbaDue wrote:

Daj boze da grijesim...
šta je bolje, "ogoliti cara do kraja", ili pustiti da se problem usložnjava i raste, i čekati da eksplodira....
Bosnolog

#116 Re: Državna imovina i patriJote

Post by Bosnolog »

osa wrote:
BarbaDue wrote:

Daj boze da grijesim...
šta je bolje, "ogoliti cara do kraja", ili pustiti da se problem usložnjava i raste, i čekati da eksplodira..
..
ovo samo je njih ovog mnogo vise straha nego onih koje su mislili prepasti,kako bi dobili ono sto nisu mogli 1993,.... :mrgreen:
kiky

#117 Re: Državna imovina i patriJote

Post by kiky »

ko miloradu vodi kjnige ...
BarbaDue

#118 Re: Državna imovina i patriJote

Post by BarbaDue »

osa wrote:
BarbaDue wrote:

Daj boze da grijesim...
šta je bolje, "ogoliti cara do kraja", ili pustiti da se problem usložnjava i raste, i čekati da eksplodira....
Nije problem koje od dva zla je vece/manje, problem je sto ce nas sve zajedno zaboljeti glava...manje onoga kome bude tvrđa...

...a kazu da su u pravih bosanaca ko macole...
osa

#119 Re: Državna imovina i patriJote

Post by osa »

BarbaDue wrote:
osa wrote:
BarbaDue wrote:

Daj boze da grijesim...
Nije problem koje od dva zla je vece/manje, problem je sto ce nas sve zajedno zaboljeti glava...manje onoga kome bude tvrđa...

...a kazu da su u pravih bosanaca ko macole...
zato ih treba tući po nogama ;-)
Desert Wind

#120 Re: Državna imovina i patriJote

Post by Desert Wind »

osa wrote:
ma da - treba nas i jebat malo i sa prekounske i prekodrinske strane... je l da genije?
vjecita doktrina od cvetkovica i maceka.... al eto ni sa zabijanjem noza u ledja niste puno postigli 8-)
Last edited by Desert Wind on 16/09/2010 13:25, edited 1 time in total.
osa

#121 Re: Državna imovina i patriJote

Post by osa »

Desert Wind wrote:
osa wrote:
ma da - treba nas i jebat malo i sa prekounske i prekodrinske strane... je l da genije?
daj malo prouči konekst prepiske prije nego se javiš ovakvim degutantnim i bolesnim komentarom....
Desert Wind

#122 Re: Državna imovina i patriJote

Post by Desert Wind »

osa wrote:
Desert Wind wrote:
osa wrote:
daj malo prouči konekst prepiske prije nego se javiš ovakvim degutantnim i bolesnim komentarom....
sta je bolesno i degutantno jaruga moj? znas li sta znace ti pojmovi i gdje vidis dijagnozu? ja sam boga mi mislio da si drot a ne doktor.
pokusavas da ispadnes duhovit ali ti nesto ne ide :roll:
osa

#123 Re: Državna imovina i patriJote

Post by osa »

Desert Wind wrote:
osa wrote:
Desert Wind wrote:
sta je bolesno i degutantno jaruga moj? znas li sta znace ti pojmovi i gdje vidis dijagnozu? ja sam boga mi mislio da si drot a ne doktor.
pokusavas da ispadnes duhovit ali ti nesto ne ide :roll:
ako ne vidiš šta je bolesno ili možda preciznije nekulturno u tvom komentaru, ništa onda, udri dalje...
Desert Wind

#124 Re: Državna imovina i patriJote

Post by Desert Wind »

osa wrote:
ako ne vidiš šta je bolesno ili možda preciznije nekulturno u tvom komentaru, ništa onda, udri dalje...
ma ja vidim sta vidim - a to je da si ti jedan "kulturni" bacac kloceva koji pokusava da bude zanimljiv a bude ogavan sa svojim gadljivim upadicama kojima na bilo koji nacin i oblik pokusavas oblatit ponizit i na bilo koji drugi nacin rugat bosancima i muslimanima a pri tome se trudeci da to lijepo upakujes a da to mnogi i ne primijete i da "prolazis" regularno cijelo vrijeme praveci se crvenkapicom nakon sto napises neko svoje forumski-politicko korektno smece.

ti si posebna sorta necu reci cega koje sam se nagledao u zivotu.
Last edited by Desert Wind on 16/09/2010 13:42, edited 1 time in total.
osa

#125 Re: Državna imovina i patriJote

Post by osa »

Desert Wind wrote:
osa wrote:
ma ja vidim sta vidim - a to je da si ti jedan "kulturni" bacac kloceva koji pokusava da bude zanimljiv a bude ogavan sa svojim gadljivim upadicama kojima na bilo koji nacin i oblik pokusavas oblatit ponizit i na bilo koji drugi nacin rugat bosancima i muslimanima a pri tome se trudeci da to lijepo upakujes a da to mnogi i ne primijete i da "prolazis" regularno cijelo vrijeme.

ti si posebna sorta necu reci cega koje sam se nagledao u zivotu.
ja ti pomoći ne mogu, preciznije ne znam, nisam kvalificiran, traži dalje....
Post Reply