Druže Tito mi ti se kunemo!

Locked
šrilančananin

#251 Re: Druže Tito mi ti se kunemo!

Post by šrilančananin »

........
Last edited by šrilančananin on 07/08/2014 10:26, edited 1 time in total.
nosara

#252 Re: Druže Tito mi ti se kunemo!

Post by nosara »

Podaci Svetske banke pokazuju da je Hrvatska jedina evropska zemlja, uz Grčku, čija ekonomija tone od 2008. godine. Iako je industrijska proizvodnja porasla u prva tri meseca prvog tromesečja (prvi put od 2009. godine), analitičari očekuju dalji pad ove godine te marginalni rast u 2015. godini.

“Sada kad je Grčka opet dosegla rast, mi smo sve više očiti pobačaj”, rekao je za Rojters Velimir Šonje, preneo je zagrebački portal Index.hr.
:lol:
Nomo

#253 Re: Druže Tito mi ti se kunemo!

Post by Nomo »

VCorp wrote:
nosara wrote:
U PROTEKLIH šest godina od kada gospodarska kriza trese Hrvatsku broj ljudi čije bogatstvo prelazi 167 milijuna kuna povećao se i trenutno ih ima 250. Oni raspolažu s 41 milijardom kuna. Prije deset godina u Hrvatskoj ih je bilo 128, a prema procjenama do 2023. godine trebalo bi ih biti 293. Rezultati su to izvješća "The Wealth Report 2014" koje je objavila konzultantska kuća za pitanja imovine sa sjedištem u Londonu, Knight Frank. U imovinu multimilijunaša Knight Frank ubraja kuće za stanovanje, nekretnine, dionice i druge vrijednosne papire, umjetničke kolekcije, zlato, jahte, vino, satove i ostale predmete putem kojih najbogatiji nastoje sačuvati i uvećati imetak, piše Glas Slavonije.

S druge strane sve je više siromašnih radnika. Hrvatska je, prema istraživanju Europske komisije najsiromašnija u EU uz Bugarsku i Grčku. Na 1000 građana siromašno je njih čak 209. Petina od 800 tisuća mladih u Hrvatskoj u povećanom je riziku od siromaštva, njih je, dakle, oko 150.000. Čak 85 tisuća radnika koji su zaposleni su siromašni jer mjesecima ne primaju plaću, a siromašnim se smatraju samci koji mjesečno raspolažu s manje od 2100 kuna, ili primjerice bračni par s dvoje djece čiji je mjesečni budžet manji od 4221 kune.

Zavod za zapošljavanje trenutno broji oko 296 tisuća osoba, no krajem rujna ta će se brojka povećati nakon što završe sezonski poslovi.

U Hrvatskoj je sve više siromašne djece. Njihov broj se u zadnje dvije godine povećao za deset posto i trenutno ih je u Hrvatskoj oko 45 tisuća.

U Hrvatskoj je siromašno 26 posto osoba starijih od 65 godina, 17% osoba u dobi od 17. do 54. godine, 42% jednočlanih kućanstava u kojoj živi žena 41%, kućanstava u kojima živi samac stariji od 65 godina, 40% kućanstva u kojima živi samohrani roditelj i dijete, 15% kućanstava u kojima žive dva roditelja i dijete.
...no fjučr... :D

I onda demokracija - Njemačka, Francuska, Austrija, Švicarska, Švedska, Norveška, Danska, SAD, Velika Britanija, Island, Španija, Italija, Češka, Nizozemska, Luxemburg, Belgija itd ... Zemlje koje su u potpunosti okrenute demokraciji i kapitalizmu. Razvijenije u većini pogleda od ostalih zemalja pod socijalizmom ili pod utjecajem socijalizma ili komunizma u prošlosti.
Samo jedno pitanje
. Kad je sve tako bajno u socijalisticko - '' komunističkim '' zemljama, što se onda ne selite tamo umjesto u ove zemlje ? Samo pitam :kiss:
jedno ali vrijedno . glupo da gluplje ne moze biti . jedno od glupljih u zadnjih dvije godine .rijec je o titovoj jugoslaviji a ne o castrovoj cubi ili sjevernoj koreji .
Nomo

#254 Re: Druže Tito mi ti se kunemo!

Post by Nomo »

tito je bio umjetnik . od gavana napravio pitu .
lua

#255 Re: Druže Tito mi ti se kunemo!

Post by lua »

Image
Leons

#256 Re: Druže Tito mi ti se kunemo!

Post by Leons »

Uf, jes je napravio bankrotirala dva put prije nego sto se raspala.

A ta Castrova Kuba ima duplo veci BDP od Jugoslavenskog maksimalnog ikada.

Ja sam ovdje da vam saopstim istinu a istina ce vas osloboditi. Tu sam da vam pomognem da prebrodite ovu tranziciju. Znam da je tesko, al' mora se.
lua

#257 Re: Druže Tito mi ti se kunemo!

Post by lua »

Leons wrote:
Ja sam ovdje da vam saopstim istinu a istina ce vas osloboditi. Tu sam da vam pomognem da prebrodite ovu tranziciju. Znam da je tesko, al' mora se.
Image
Leons

#258 Re: Druže Tito mi ti se kunemo!

Post by Leons »

Lua zamolio bi te da ne postavljas slike masovnih koljaca i zlocinaca. Siguran sam da se tebi ne bi svidjelo kada bi neko ovdje poceo stavljati slike Ratka Mladica, inace okorjelog komuniste koji je mrzio cetnike a Bosnjake nije smatrao narodom, isto kao i @Nomo.

Ako mozes da pridoneses raspravi argumentima i cinjenicama da branis svoje stavove onda te molim da to i uradis.

Poz i cuvaj se mackice
lua

#259 Re: Druže Tito mi ti se kunemo!

Post by lua »

Vidi, tema je "Druže Tito mi ti se kunemo". U to ime su moje slike relevantnije i po mnogo čemu sigurno prihatljivije od bjesomučne rasprave o tome kome je Tito više zla nanio. Ne bih, kao osoba koja se obrazovala cijeli život, nikad u istu rečenicu stavila Josipa Broza i Ratka Mladića, ali to sad nije moj problem, nego tvoj. Ja sam stvarno pomalo umorna od fašistoidne propagandne i kolektivnog kenjanja na jedan možda i lijep dio zajedničke prošlosti. Molim te, otvori temu u kojoj ćeš nadugo i naširoko objašnjavati zašto je Tito ekvivalent Ratka Mladića

A ovdje se nadam pročitati nekad nešto malo pametnije i sofisticiranije od pukog naprđivanja. Oprostit ćeš... Mačak. :)
madner

#260 Re: Druže Tito mi ti se kunemo!

Post by madner »

Daj nam jos par slika marsala, taj je tukao i desnom i ljevom.

Ovaj mamlaz misli da se svaki stav mora jednako uvaziti, ma koliko glup bio.
lua

#261 Re: Druže Tito mi ti se kunemo!

Post by lua »

Image
nosara

#262 Re: Druže Tito mi ti se kunemo!

Post by nosara »

Leons wrote:Lua zamolio bi te da ne postavljas slike masovnih koljaca i zlocinaca. Siguran sam da se tebi ne bi svidjelo kada bi neko ovdje poceo stavljati slike Ratka Mladica, inace okorjelog komuniste koji je mrzio cetnike a Bosnjake nije smatrao narodom, isto kao i @Nomo.

Ako mozes da pridoneses raspravi argumentima i cinjenicama da branis svoje stavove onda te molim da to i uradis.

Poz i cuvaj se mackice
Image
lua

#263 Re: Druže Tito mi ti se kunemo!

Post by lua »

Image

"Ne vidim muda ni uz pomoć lupe, omladino" :lol:
Drinski

#264 Re: Druže Tito mi ti se kunemo!

Post by Drinski »

Vrtite se u krug.

Trebate razlikovati tri fenomena: rat protiv okupatora - sto je svakako pozitivno, socijalističku revoluciju - što je dobro samo za komunisticke kopilane /to su oni sto gori i od SDA i od SK zajedno, jedino mogu se upariti sa pojedinim NVO/, te Titov smisao za politiku. Međutim, bez obzira koliko se pokusavalo razdvojiti, to je neraskidivo.
Ovo zadnje ne mogu narušiti niti svi politicari od 90 pa do danas zajedno, mangup je to bio, lopina, Stari je dobro zanat izucio, pola Evrope proputovao bježući od evropskih policija, vodio NOR, izveo revoluciju, prezivio sukob sa Staljinom i vladao jos 40 godina. Nasi sadasnji politicari samo mogu organizovati kakav bajramski koncert ili pjevati pod satorom, to je njihov domet.
I njegova sahrana je bila zapravo počast lopova lopovu, priznanje profesionalaca.

Doduse, neko ce reci, druge su okolnosti bile, jesu, bile su, ali kada bi se cekalo sve da bude potaman pa da se krene u reforme, ljudi bi jos zivjeli u kamenom dobu.

p.s. što se tice da Titovi potomci nisu nista prigrabili, tacno je to. Nisu im dali njegovi nasljednici, koji su opet drugarici Jovanki vratili dugove iz "dvorskih sukoba".
Leons

#265 Re: Druže Tito mi ti se kunemo!

Post by Leons »

lua wrote:Vidi, tema je "Druže Tito mi ti se kunemo". U to ime su moje slike relevantnije i po mnogo čemu sigurno prihatljivije od bjesomučne rasprave o tome kome je Tito više zla nanio. Ne bih, kao osoba koja se obrazovala cijeli život, nikad u istu rečenicu stavila Josipa Broza i Ratka Mladića, ali to sad nije moj problem, nego tvoj. Ja sam stvarno pomalo umorna od fašistoidne propagandne i kolektivnog kenjanja na jedan možda i lijep dio zajedničke prošlosti. Molim te, otvori temu u kojoj ćeš nadugo i naširoko objašnjavati zašto je Tito ekvivalent Ratka Mladića

A ovdje se nadam pročitati nekad nešto malo pametnije i sofisticiranije od pukog naprđivanja. Oprostit ćeš... Mačak. :)
Oh, pa trebali ste mi odmah reci da se ovdje ne raspravlja, da se vjeruje u apsolutne istine i ne smiju se postavljati "ona pitanja". Da sam znao ne bi se ni javljao na ovu temu koja vrvi forumasima kojima je kriticko misljenje nepoznat pojam.

Oprostit ce te mi, ostavljam vas onda da uzivate u svojoj samodopadljivosti i govorite jedni drugima kako ste drugaciji.

Poz apatridi
lua

#266 Re: Druže Tito mi ti se kunemo!

Post by lua »

Niko ne vjeruje u apsolutne istine, samo si ti dosadan.
kakonako

#267 Re: Druže Tito mi ti se kunemo!

Post by kakonako »

Drinski wrote:Vrtite se u krug.

Trebate razlikovati tri fenomena: rat protiv okupatora - sto je svakako pozitivno, socijalističku revoluciju - što je dobro samo za komunisticke kopilane /to su oni sto gori i od SDA i od SK zajedno, jedino mogu se upariti sa pojedinim NVO/, te Titov smisao za politiku. Međutim, bez obzira koliko se pokusavalo razdvojiti, to je neraskidivo.
Ovo zadnje ne mogu narušiti niti svi politicari od 90 pa do danas zajedno, mangup je to bio, lopina, Stari je dobro zanat izucio, pola Evrope proputovao bježući od evropskih policija, vodio NOR, izveo revoluciju, prezivio sukob sa Staljinom i vladao jos 40 godina. Nasi sadasnji politicari samo mogu organizovati kakav bajramski koncert ili pjevati pod satorom, to je njihov domet.
I njegova sahrana je bila zapravo počast lopova lopovu, priznanje profesionalaca.

Doduse, neko ce reci, druge su okolnosti bile, jesu, bile su, ali kada bi se cekalo sve da bude potaman pa da se krene u reforme, ljudi bi jos zivjeli u kamenom dobu.

p.s. što se tice da Titovi potomci nisu nista prigrabili, tacno je to. Nisu im dali njegovi nasljednici, koji su opet drugarici Jovanki vratili dugove iz "dvorskih sukoba".
Otprilike tako.Jes da ime "Drinski" izaziva pogresne konotacije(zna Drinski zasto),pohvalio sam post iz prostog razloga jer - i Titina borba je bila,najvise,borba za vlast.Kakva je bila,eto stoga diskutujemo.
Nomo

#268 Re: Druže Tito mi ti se kunemo!

Post by Nomo »

Leons wrote:
lua wrote:Vidi, tema je "Druže Tito mi ti se kunemo". U to ime su moje slike relevantnije i po mnogo čemu sigurno prihatljivije od bjesomučne rasprave o tome kome je Tito više zla nanio. Ne bih, kao osoba koja se obrazovala cijeli život, nikad u istu rečenicu stavila Josipa Broza i Ratka Mladića, ali to sad nije moj problem, nego tvoj. Ja sam stvarno pomalo umorna od fašistoidne propagandne i kolektivnog kenjanja na jedan možda i lijep dio zajedničke prošlosti. Molim te, otvori temu u kojoj ćeš nadugo i naširoko objašnjavati zašto je Tito ekvivalent Ratka Mladića

Oh, pa trebali ste mi odmah reci da se ovdje ne raspravlja, da se vjeruje u apsolutne istine i ne smiju se postavljati "ona pitanja". Da sam znao ne bi se ni javljao na ovu temu koja vrvi forumasima kojima je kriticko misljenje nepoznat pojam.

Oprostit ce te mi, ostavljam vas onda da uzivate u svojoj samodopadljivosti i govorite jedni drugima kako ste drugaciji.

Poz apatridi

ista retorika , isti ton , ista boja glasa , isti vokabular , ista gramatika i pravopis i slog ...sve u dlaku isto ( mada se trudi da izbjegava kroatizme ) kao forumas @ hafis . identicno . mene osjecaji rijetko varaju . u svakom slucaju bolesno do koske hafisssse jaaaaaaavvvi seeeeee :lol: doktor na kvadrat . ima barem 4 profila na ovom forumu . ko zna mozda bi i ja heklo po indexu tocka hr da mi neko dobro placa :lol: :lol: :lol: lijecnik a visi ovdje 24 sata :lol: :lol: :lol: umrijece ti pacijenti bolan ne bio :skoljka:
Nomo

#269 Re: Druže Tito mi ti se kunemo!

Post by Nomo »

no_mani=no_fjučr wrote:
drunken tiger wrote:Pa samo fašistima i nacionalistima koje je tamanio i tretirao kao gamad (što i jesu) smeta to što je radio. ;) Izgleda da pripadaš jednoj od ovih grupa. Nekad moraš uključiti mozak a ne samo prihvatiti ono kako piše, kuiš? :kiss:
Mozak radi kako zelis, to je jasno, kristalno. Samo tebi nije vazno
700000 tisuca ubijenih
ljudi, vjeruj da je bilo i Bosnjaka vise nego u Srebrenici i Prijedoru, zapravo njima je zatro sjeme, al' sto ces ti kada su te u pionire dali, srpskog roda partizani.
cega , cceeeega , krvnih zrnaca .
ps kamo srece da istinu zboris ali lazes ante yebo li te franjo .
lua

#270 Re: Druže Tito mi ti se kunemo!

Post by lua »

Image
McMoy

#271 Re: Druže Tito mi ti se kunemo!

Post by McMoy »

Image
lua

#272 Re: Druže Tito mi ti se kunemo!

Post by lua »

Image

Tito u Veneciji
zapporius

#273 Re: Druže Tito mi ti se kunemo!

Post by zapporius »

Leons wrote:Uf, jes je napravio bankrotirala dva put prije nego sto se raspala.

A tebe konja isprogramirali da ti mjeris srecu u BNP-u, pa makar ti radio za 500 maraka. Konjooooo.
zapporius

#274 Re: Druže Tito mi ti se kunemo!

Post by zapporius »

Leons wrote:
insomnia78 wrote:
Leons wrote:Pa izvoli razuvjeri me. Objasni mi kako ja to grijesim.
Pa razuvjeri ti mene, sta to tvoji starci nisu imali u Jugi a imaju danas il sta to nisu mogli u Jugi a mogu danas?
Juga nije bila zlatna, ko sto je pojedini nostalgicari pokusavaju prikazati, posebno ako je poredis sa Njemackom, Francuskom, Engleskom iz tog doba
Ali vala nije bila ni toliko zlo ko sto je neki pokusavaju prikazati
Moji roditelji nikada nisu previse pricali o Jugoslaviji ali kada jesu to je UVIJEK bilo u negatinom kontekstu. Mama kaze da je sada bolje jer nema nestasica hljeba, inflacije, golih otoka i ima banana. :D

Stari je u Jugi radio za Unioninvest i zivio kao podstanar, sada je vlasnik fabrike koja relativno dobro posluje pa je vlasnik nekoliko nekretnina.

Juga je bila losija od svake druge drzave koja joj je bila susta suprotnost, ne samo ovih velikih. Jedine drzave koje se mogu porediti sa SFRJ su ostale istocnoevropske a ni tu Jugoslavija ne stoji dobro. Zapadna Evropa je danas zapadna samo i samo zbog roga sto nisu imali komunizam( naravno ako ne racunamo drzave koje su podigle standard tokom tranzicije tipa slo i est).
Pa jeste, nisu nepismeni seljaci mogli zavrtati sarafe u mercedesovoj fabrici u Jugi, prema tome tvojim roditeljima je sigurno bolje u Njemackoj. No medjutim, u Jugi su nekad zivjeli gradjani, i gradovi su licili na gradove, a lopovi su se bar morali pravo truditi da izgledaju ozbiljno. Sad samo zadrigli krmci u skupstini glume demokratiju, a sve sto se napravilo u Jugi je za rasprodaju, i eventualno za ropstvo drugim zemljama. Imaju tu nekakvu ko drzavu na papiru, a nemaju je u svakom pogledu koji je bitan. I sto je najgore, nisu ni svjesni, valjda im drago kupit leviske kao nagradu za zavrtanje sarafa u stranim fabrikama.
VCorp

#275 Re: Druže Tito mi ti se kunemo!

Post by VCorp »

zapporius wrote:
Leons wrote:Uf, jes je napravio bankrotirala dva put prije nego sto se raspala.

A tebe konja isprogramirali da ti mjeris srecu u BNP-u, pa makar ti radio za 500 maraka. Konjooooo.

Pa i vi ste je mjerili u BNP -u. Kad je nestalo keša počeli ste ratovati sa svojom bratstveno i jedinstvenom braćom :lol:
Locked