kukoč je bio starzter na poziciji oba beka,vjerovatno formalno jer je u igri playa igro pippen,ali je starter bio kukoč uz jordana i jednom uz harpera jer je phil jackson tako odlučio,pa i pippen je bio starter na 3 a cijelu karijeru je u suštini igrao playa.ok,drugi iza hilla a pippoen je ionako bek-krilo,a kukoč sa 210 je imao skoro duplo više asista nego dražen sa 197rajvosa^ wrote:Daj ba nemoj pricat svasta. Jel hoces da kazes da je Kukoc bio starter kao point guard sa svoji 6-11 visine? Pa danas Labron James povede loptu al to ne znaci da je point-guard nego mala promjena taktike. Ovo za najvise asistencija u ligi...de zivota ti malo to precisti...Njegovih 5 asistencija 1998-1999 najvise u ligi?piskerernest wrote:pogledaj statistike iz sezone 95-96 kukoča i valjda će ti biti jasno da ili pričaš gluposti ili jednostavno ne voliš kukoča,evo po sjećanju za 26 minuta 13 koš. 4,5 skok. 4 asista.jedini igrač koji je bio starter na svih 5 pozicija u ISTORIJI NBA,čak ni magic johnson.ni dražen ne bi imao više minuta da je tada igrao u bullsima,vjerovatno i manje jer je bio daleko slabiji od harpera u obrani.pogledaj statistike iz sezone kada su pippen,jordan,rodman,kerr,longley napustili bullse i kada je toni igrao sa najslabijim igračima lige,opet je bio krilo sa najvuiše asista u ligiComrad wrote:Kukoc moze zahvaliti Jordanu i Pippenu sto je osvojio tih nekoliko naslova. Ne bih nikoga da uvrijedim, ali da su kakvog kloca ubacivali sa klupe ovom dvojcu iz Bullsa taj kloc bi bio najbolji sesti igrac. Otisao je u Philu, onda u Buckse i ne znam vise ni gdje je bio i sta je uradio - nista, nula, nistica.
DRAZEN PETROVIC
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
piskerernest
-
admir karic
petrovic ye nesumniyvo bio klasa, kao i svi oni koyi su krayem 80. i pocetkom 90.tih isli u NBA, dok ye danas slika drugaciya, u NBA ode dosta nyih koyi nisu ni blizu NBA, pa se brzo vrate!!!
i sam JORDAN ye govorio da ye drazen yedan od naybolyih kosarkasa, ali...
mislim da ga ye NOWITZKI nadmasio, ipak drazen niye puno igrao u NBA da stalno potvrdyuye kvalitet, dok ye DIRK godinama medyu 10 nay NBA igraca!
ipak ce drazen biti upamcen mozda kao u onom trenutku yedinbi igrac za americki DREAM TEAM!
ya
mislim da ga ye NOWITZKI nadmasio, ipak drazen niye puno igrao u NBA da stalno potvrdyuye kvalitet, dok ye DIRK godinama medyu 10 nay NBA igraca!
ipak ce drazen biti upamcen mozda kao u onom trenutku yedinbi igrac za americki DREAM TEAM!
ya
-
piskerernest
ni blizu,u to doba je bilo igrača na njegovoj poziciji koji su bili bolji a nisu bili u dream temu,richmond,millerdumars.admir karic wrote:petrovic ye nesumniyvo bio klasa, kao i svi oni koyi su krayem 80. i pocetkom 90.tih isli u NBA, dok ye danas slika drugaciya, u NBA ode dosta nyih koyi nisu ni blizu NBA, pa se brzo vrate!!!
ya
-
glog
Tacno, a treba napomenuti da su Delibasic, Kicanovic, Dalipagic znali i da dodavanje saigracu nije zabranjeno pravilima kao sto je neko rekao Drazenu. Asistencije se tada nisu brojale a tek tu bi nastala smijurija kada bi uporedili 6-7 Delibasicevih ili Kicanovicevih asistencija sa dvije i po Drazenove (a u asistencije su mu brojali i suteve kada je promasio i obruc pa je jadni Cutura morao dobro da se oznoji da se za loptu izbori i da je ubaci u kos).Kičanović ,Delibašić, Dalipagić.... tih 40 poena po utakmici su ostvarivali bez 3-ca jer u to vrijeme nisu postojale a može se skontati kolika bi tek onda cifra bila.
-
piskerernest
dražen je u evropi imao nešto više asista nego kada je prešao u nba,u nba je morao puno raditi na obrani i tu je izgubio dio napadačkih opcija,kao i kukoč,dok je bio u evropi zakucavao je sa sl. bacanja, u nba je morao ojačati i tu izgubio na eksplozivnostiglog wrote:Tacno, a treba napomenuti da su Delibasic, Kicanovic, Dalipagic znali i da dodavanje saigracu nije zabranjeno pravilima kao sto je neko rekao Drazenu. Asistencije se tada nisu brojale a tek tu bi nastala smijurija kada bi uporedili 6-7 Delibasicevih ili Kicanovicevih asistencija sa dvije i po Drazenove (a u asistencije su mu brojali i suteve kada je promasio i obruc pa je jadni Cutura morao dobro da se oznoji da se za loptu izbori i da je ubaci u kos).Kičanović ,Delibašić, Dalipagić.... tih 40 poena po utakmici su ostvarivali bez 3-ca jer u to vrijeme nisu postojale a može se skontati kolika bi tek onda cifra bila.
- Jimmy The Saint
Drazen Petrovic je istinska legenda evropske a i svjetske kosarke. on je bio razlog zbog kojeg su ljudi placali kartu i punili kosarkaske dvorane sirom svijeta. u Evropi je bio neprikosnoven i kao takav je otisao u nBA.prvih par sezona je proveo u Blazersima gdje je na njegovoj poziciji igrao Clyde Drexler jedan od najboljih igrača svoje generacije (pored jORDANA i Olajuwona) i tih prvih par sezona se zaista patio i imao malo sanse da pokaze ono sto zna.Bitno je napomenuti da je tada NBA bila druga planeta za ostali kosarkaski svijet i da su u to vrijeme igrale megavelicine i najbolji kosarkasi svih vremena koji su ikad hodali (a i letjeli) planetom (originalni dream team).
Kasnije prelazi u Netse gdje pokazuje sav svoj raaskosni talent i biljezi prosjek od oko 20tak poena po utakmici.nazalost prerana tragicna smrt ga je sprijecila da se zacementira kao NBA legenda i ostvari dominaciju kakvu je pokazivao u evropi ali sigurno i neporecivo je to da je on bio all star kalibar iako nikada nije nastupio na all star utakmici samo jednom cini mi se na 3point takmicenju. pored velikog talenta bitno je reci da je drazen prije svega bio veliki radnik i imao ogromnu volju i ljubav prema sportu sto ga i cini legendom.
ako neko i posliej svega ima sumnje u njegov kvalitet neka malo progugla i potrazi komentare hodajucih legendi (jordan drexler...) o drazenu i njegovoj igri .mislim da nijedan igrac nije odigrao manje sezona u NBA a ostavio toliki trag za sobom kao D.P. Netsi su poslije njegove smrti digli broj 3 koji je nosio i niko ga vise nece nositi.
razna poredjenja sa ostalim euro igracima su vise stvar ukusa npr. sam kukoc ce reci da je drazen bolji iako statistika titule idu kukocu u prilog ali ima to nesto sto statistika ne biljezi a cini covjeka vjecnim. sama cinjenica da je kukoc odigrao 15tak(mozda koju manje) sezona na vrhunskom nivou NBA lige govori o legendarnosti i genijalnosti tonija, ali...
*******DRAZEN PETROVIC 3 R.I.P. ***********
hvala Bogu dragom sto sam imao cast i priliku gledati te jer ti si zaista jedan od velikih.neka je mir na teebe i vjecna slava
Kasnije prelazi u Netse gdje pokazuje sav svoj raaskosni talent i biljezi prosjek od oko 20tak poena po utakmici.nazalost prerana tragicna smrt ga je sprijecila da se zacementira kao NBA legenda i ostvari dominaciju kakvu je pokazivao u evropi ali sigurno i neporecivo je to da je on bio all star kalibar iako nikada nije nastupio na all star utakmici samo jednom cini mi se na 3point takmicenju. pored velikog talenta bitno je reci da je drazen prije svega bio veliki radnik i imao ogromnu volju i ljubav prema sportu sto ga i cini legendom.
ako neko i posliej svega ima sumnje u njegov kvalitet neka malo progugla i potrazi komentare hodajucih legendi (jordan drexler...) o drazenu i njegovoj igri .mislim da nijedan igrac nije odigrao manje sezona u NBA a ostavio toliki trag za sobom kao D.P. Netsi su poslije njegove smrti digli broj 3 koji je nosio i niko ga vise nece nositi.
razna poredjenja sa ostalim euro igracima su vise stvar ukusa npr. sam kukoc ce reci da je drazen bolji iako statistika titule idu kukocu u prilog ali ima to nesto sto statistika ne biljezi a cini covjeka vjecnim. sama cinjenica da je kukoc odigrao 15tak(mozda koju manje) sezona na vrhunskom nivou NBA lige govori o legendarnosti i genijalnosti tonija, ali...
*******DRAZEN PETROVIC 3 R.I.P. ***********
hvala Bogu dragom sto sam imao cast i priliku gledati te jer ti si zaista jedan od velikih.neka je mir na teebe i vjecna slava
-
glog
Drazena gledao - nesto u Sibenci, sve sto je odigrao i sto se dalo vidjeti u Ciboni, par puta u Realu, par puta u Netsima i zbog toga mi ne treba google da bih dosao do misljenja o njemu kao igracu. Bio je kosarkaski genije - imao je ogroman potencijal, fenomenalne radne navike ali nazalost i gedzovanski sebicni mentalitet koji ga je ogranicio kao igraca - da nije toga bilo, danas bi pricali o rivalitetu Jordan-Drazen kao sto se prica o rivalitetu Magic-Bird... Nazalost, to nije bio slucaj, i kada je bio na vrhuncu dosao je samo do nivoa na kojem trenutno igra recimo Mike Miller iz Memphisa - sto je za igraca Drazenovog kalibra neuspjeh...
Ja ga kritikujem upravo zato sto sam ga izuzetno cijenio i sto grlo i zivce ostavio navijajuci za njega - zao mi je sto ga je jedna takva stvar sprijecila da dostigne sam vrh a bio je nadomak !
Ja ga kritikujem upravo zato sto sam ga izuzetno cijenio i sto grlo i zivce ostavio navijajuci za njega - zao mi je sto ga je jedna takva stvar sprijecila da dostigne sam vrh a bio je nadomak !
-
piskerernest
tačno ,jordan je bio igrač kojkeg niko osim donekle dumarsa nije mogao uspješno čuvati,možda bi pippen to mogao da je igrao protiv jordana,letio je parketom,dok dražen na poziciji beka šutera nije ni među 20 najboljih svih vremenaComrad wrote:Neka se niko ne uvrijedi, ali mislim da nije uredu porediti Jordana i Drazena, zna se ko je bio Jordan i sta je uradio sa kosarkom, pustite se hipotetike.
-
glog
Igraci se uvijek mogu porediti i poredjenje je u redu - zasto ne bi bilo ? Jedan je bolji a drugi losiji i slicno - i to je poredjenje. Drazen nije ravan Jordanu - upravo sam napisao da nije dostigao ni blizu te visine (zadrzao se negdje kod Wally Sczerbiaka i Mike Millera) i pokusao reci sta mu je po mom misljenju nedostajalo da bi dosao na vrh !Neka se niko ne uvrijedi, ali mislim da nije uredu porediti Jordana i Drazena, zna se ko je bio Jordan i sta je uradio sa kosarkom, pustite se hipotetike.
- Comrad
Jeste uredu poredjenje tipa uzeti statistike Jordana i statistike Drazena pa das komentar, a poredjenje tipa sta bi bilo da je bilo stvar maste. Drazen jeste bio dobar igrac, nevjerovatan suter, no opet mislim da ne ide u isti kos sa Joletom.glog wrote:Igraci se uvijek mogu porediti i poredjenje je u redu - zasto ne bi bilo ? Jedan je bolji a drugi losiji i slicno - i to je poredjenje. Drazen nije ravan Jordanu - upravo sam napisao da nije dostigao ni blizu te visine (zadrzao se negdje kod Wally Sczerbiaka i Mike Millera) i pokusao reci sta mu je po mom misljenju nedostajalo da bi dosao na vrh !Neka se niko ne uvrijedi, ali mislim da nije uredu porediti Jordana i Drazena, zna se ko je bio Jordan i sta je uradio sa kosarkom, pustite se hipotetike.
- Neelix
apsolutno se slazem da je njegov maksimum bio u rangu Wally Szczerbiaka, Mikea Millera ne bih tu trpao jer on puno vise skace i asistira. Ono sto ga cini drugacijim je to sto je igrao u Europi - gdje je puno lakse mogao nabijati cifre u poenima - i to sto je poginuo na vrhuncu karijere, pa ga sad mistificiraju i kuju u zvijezde.
-
piskerernest
comrad
sa jordanom se ne može skoro pa niko porediti,a kamoli dražen,tu se slažem sa tobom.
neelix
slažem se da ga mistifikuju jer je poginuo kada je dokazao da može biti uspješan i u nba,ali on je samo jedan od boljih bekova u nba istoriji,takvih kao on je u svakoj sezoni bilo po nekoliko,odličan šuter i slab u ostalim elementima igra
sa jordanom se ne može skoro pa niko porediti,a kamoli dražen,tu se slažem sa tobom.
neelix
slažem se da ga mistifikuju jer je poginuo kada je dokazao da može biti uspješan i u nba,ali on je samo jedan od boljih bekova u nba istoriji,takvih kao on je u svakoj sezoni bilo po nekoliko,odličan šuter i slab u ostalim elementima igra
- Admir_1984
- Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće
Sigurno najbolji evropski igrac svog vremena. Ova poredjenja su vam fakat bezveze, jer ko to zna sta bi bilo, kad bi bilo. Izjave legendi nba lige dovoljno govore o tome koliko je bio velik kao igrac.
- Neelix
a sta ocekujes, da ce o mrtvom covjeku rec: pa i nije bio nesto?Admir_1984 wrote:Sigurno najbolji evropski igrac svog vremena. Ova poredjenja su vam fakat bezveze, jer ko to zna sta bi bilo, kad bi bilo. Izjave legendi nba lige dovoljno govore o tome koliko je bio velik kao igrac.
- van Basten
pa dobro, ljudi uvijek vole praviti mitove od stvari koje su se mogle desiti a nisu, po principu šbbkbb... isto tako se i dan danas može čuti vrlo ozbiljna priča na šta bi ličio hipotetski meč USA_ Jugoslavija u Barceloni da se ta država nije raspala, tj da li bi se neka petorka Petrović, Paspalj, Kukoč, Divac, Rađa (klupa: Zdovc, Perasović...) mogla ravnopravno nositi sa dream team 1 (jedinim pravim timom snova).
Na istom principu se zasniva i priča dokle bi Dražen dogurao da nije prerano poginuo. Činjenica je da je bio među prvim evropljanima koji je otišao u NBA i tamo imao ulogu ledolomca, (Upravo njegovi kao i nastupi Sabonisa, Kukoča, Divca... i omogućili su lakši proboj evrpskih igrača na NBA tržište kasnije), te da je zbog te uloge, kao i vremena potrebnog mu za adaptaciju, tek za 2-3 godine (u Netsima) počeo pokazivati o kakvom se igraču radi i izborio se za svoje mjesto pod Suncem tamo. Dokle bi dogurao da nije otišao prerano, niko od nas ne zna, ali sigurno je da bi ostavio još veći trag nego što ga je ovako ostavio
Na istom principu se zasniva i priča dokle bi Dražen dogurao da nije prerano poginuo. Činjenica je da je bio među prvim evropljanima koji je otišao u NBA i tamo imao ulogu ledolomca, (Upravo njegovi kao i nastupi Sabonisa, Kukoča, Divca... i omogućili su lakši proboj evrpskih igrača na NBA tržište kasnije), te da je zbog te uloge, kao i vremena potrebnog mu za adaptaciju, tek za 2-3 godine (u Netsima) počeo pokazivati o kakvom se igraču radi i izborio se za svoje mjesto pod Suncem tamo. Dokle bi dogurao da nije otišao prerano, niko od nas ne zna, ali sigurno je da bi ostavio još veći trag nego što ga je ovako ostavio
-
Piramidos
ALEKSANDAR GOMELJSKI VELIKI:
"Najbolji igraci Evrope svih vremena su:
1. Krešimir Ćosić
2. Toni Kukoč
3. Sabonis
4. Kićanović
5. Radja
6. Volkov
7. Divac..."
Zaprepašćeni španjolski novinar ga pita:
"A DRAŽEN ?!",
a Aleksandar Veliki odgovara:
"On je izvan ove kategorije njega upoređujte sa najvecim u NBA."
1. Krešimir Ćosić
2. Toni Kukoč
3. Sabonis
4. Kićanović
5. Radja
6. Volkov
7. Divac..."
"A DRAŽEN ?!",
- Neelix
malo je precherao jebigaPiramidos wrote:ALEKSANDAR GOMELJSKI VELIKI:
1. Krešimir Ćosić
2. Toni Kukoč
3. Sabonis
4. Kićanović
5. Radja
6. Volkov
7. Divac..."
"A DRAŽEN ?!",
zapravo malo vise
-
Piramidos
tita ti znasli ti ko je gdin Gomeljski?Neelix wrote:malo je precherao jebigaPiramidos wrote:ALEKSANDAR GOMELJSKI VELIKI:
1. Krešimir Ćosić
2. Toni Kukoč
3. Sabonis
4. Kićanović
5. Radja
6. Volkov
7. Divac..."
"A DRAŽEN ?!",
"On je izvan ove kategorije njega upoređujte sa najvecim u NBA."![]()
zapravo malo vise
ako neznas onda bolje suti.
-
piskerernest
je li gomeljski to izjavio prije pojave dirka nowitzkog ili poslije.
drugo,dražen je jednom izabran u 3. petorku lige,to je maksimum koji je mogao,ja po x put ponavljm da je bio limitiran,mogao je možda poboljšati prosjek koševa,a skokova je u sezoni 92-93 imao manje nego sezonu prije.on je živio od šuta,tu je bio u to doba možda i najbolji,ali ostali elementi igre su mu bili problem,ustvari ne problem,nego je bio slabiji od svojih direktnih konkurenata
drugo,dražen je jednom izabran u 3. petorku lige,to je maksimum koji je mogao,ja po x put ponavljm da je bio limitiran,mogao je možda poboljšati prosjek koševa,a skokova je u sezoni 92-93 imao manje nego sezonu prije.on je živio od šuta,tu je bio u to doba možda i najbolji,ali ostali elementi igre su mu bili problem,ustvari ne problem,nego je bio slabiji od svojih direktnih konkurenata
-
boletus67
ovim je fakat sve receno!!Piramidos wrote:ALEKSANDAR GOMELJSKI VELIKI:
1. Krešimir Ćosić
2. Toni Kukoč
3. Sabonis
4. Kićanović
5. Radja
6. Volkov
7. Divac..."
"A DRAŽEN ?!",
on je bio nesto posebno , sto ga izdvaja od ostalih je cinjenica da je bio vodja.
""""sjecam se jedne utakmice jugoslavije na, cini mi se, evropskom prvenstvu protiv francuske. jos u fazi grupnih utakmica.
Drazen na klupi , prvo poluvrijeme vodi francuska 10 - 15 koseva, u ekipi sve imena kukoc, divac, paspalj, radja...
Drugo poluvrijeme ulazi Drazen: trica, trica, dvica, trica, dvica, za nekih 7-8 minuta vodimo sa 10 razlike. Drazen izadje mi pobjedjujemo sa 10 razlike. """
84-85 daje 112 koseva protiv Olimpije u prvenstvu , a u evropskim utakmicama rekord 62 kosa.
kad stane na liniju slobodnih bacanja znao si da ce pogoditi.
osvojio je Evropu sa Cibonom par puta . Uz njega su afirmisali svi igraci Cibone. kroz reprezentaciju i igraci citave Jugoslavije , jugoplastika dolazi.
Pita li se neko odkud odjednom toliko talenata krajem 80 tih u Jugoslaviji.
Kukoc, Radja, Divac.... odgovor je DRAZEN.
- Admir_1984
- Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće
Ne, nego bezveze su uporedjivanja da je ostao ziv bio bi bolji/gori od ovoga onogaNeelix wrote:a sta ocekujes, da ce o mrtvom covjeku rec: pa i nije bio nesto?Admir_1984 wrote:Sigurno najbolji evropski igrac svog vremena. Ova poredjenja su vam fakat bezveze, jer ko to zna sta bi bilo, kad bi bilo. Izjave legendi nba lige dovoljno govore o tome koliko je bio velik kao igrac.
-
Piramidos
Svojevremeno Mutapcici je glasio za najboljeg odbrambenog igraca u exyu, dodje Drazen u Skenderiju puc puc 40 koseva mu uvali a Muta kaze dobo sam ga cuvo. Zato djeco sutite neznate sto je Drazen bio u svoje vrijeme.