[/img]Dragan - Roker (In Memoriam)
- suncokret13
zahvaljujuci: WhereIsIt,pronasao sam sliku Hauga.....
[/img]
[/img]-
water
ovo takmicenje DJ je bilo u Domu Mladih ako mislimo na isto. Ono ko za koncert otvorena vrata izmedju Kaktusa i Doma Mladih; Nekoliko mojih jarana je vrtilo, sad se sjecam pokusavali su da nadju ploce sto niko nikad nije cuo, ono da se izdvoje od ostale raje
sjecam se nekih divljih guru guru butlega, ili doors prvi album bez morisona, ili ovako nesto divlje, ja sve kontam ma daj zavrtite nesto sto ce raja prepoznati: imali su otprilike pola sta svako ili mozda i manje.
Suncokret sta si ti vrtio?
sjecam se nekih divljih guru guru butlega, ili doors prvi album bez morisona, ili ovako nesto divlje, ja sve kontam ma daj zavrtite nesto sto ce raja prepoznati: imali su otprilike pola sta svako ili mozda i manje.
Suncokret sta si ti vrtio?
- suncokret13
tako nesto je i bilo.....
tu je negdje bilo oko 1/2 sata vremena
evo cega se sjecam
ELP - Lucky Man,
lucifer's frieds - ( brothers,sisters... )
UFO - Boogie
onda su lucifer's frieds ,bili relativno nepoznati
ostalo sam zaboravio.:-(
dobuse svi ostali ''takmicari ' su bili stariji od mene....ali i ja sam imao dobru kolekciju muzike,mozda u onome trenutku nisam znao odabrati pravu,ali vazno j e bilo natjecati se.....mada mi je zelja bila da budm DJ
.........a ondasnja vremena............
ovo polako predje u topic o CACTUSU.........
Sjecali se ko Hame Zubcevica ? ( onaj s Gorice,ozenio onu trebu iz Vrazove......a onda je jedno vrijeme radio u Rock-u kod Muniba ......)
tu je negdje bilo oko 1/2 sata vremena
evo cega se sjecam
ELP - Lucky Man,
lucifer's frieds - ( brothers,sisters... )
UFO - Boogie
onda su lucifer's frieds ,bili relativno nepoznati
ostalo sam zaboravio.:-(
dobuse svi ostali ''takmicari ' su bili stariji od mene....ali i ja sam imao dobru kolekciju muzike,mozda u onome trenutku nisam znao odabrati pravu,ali vazno j e bilo natjecati se.....mada mi je zelja bila da budm DJ
ovo polako predje u topic o CACTUSU.........
Sjecali se ko Hame Zubcevica ? ( onaj s Gorice,ozenio onu trebu iz Vrazove......a onda je jedno vrijeme radio u Rock-u kod Muniba ......)
-
excactus
Sjeca li se ko Mede Kostobolje, Huse leša, Vrane i Karmen, a cini mi se da je Hamo sto je pustao muziku u Roku i u Kaktusu imao nadimak Smeker.
Pamtim jos Lucifera, Martina, Sambu i Tambu, a od zike Brain Ticket.
Julija koja je spomenuta u jednoj od ovih poruka se davno udala za Aziza i sa njim je zivjela u Ljubljani sredinom 80tih.
Pamtim jos Lucifera, Martina, Sambu i Tambu, a od zike Brain Ticket.
Julija koja je spomenuta u jednoj od ovih poruka se davno udala za Aziza i sa njim je zivjela u Ljubljani sredinom 80tih.
-
urbanagerila
Wow .... kakav trip .... ovo dodje nesto kao vremeplov.
@suncokret
svaka cast za haugovu sliku iako ga vise i ne pamtim po licu vec po slamnatom sesiru i uvjek bosim nogama, pravo me popravila pomisao da je svoj na svome
@excactus
cuj Huso lesh??? hahahaha mi smo ga interno zvali Hulio kad ga se samo sjetim sa ona donja dva krnjatka namjenjena za otvaranje ketasha...
btw Jel Hamo onaj sto je pred rat ovjerio ??? ako je on nazalost ja sam ga nasao na stepenicama kod ortopedije izbacili ga neki smetljari iz Yuge i utekli
@suncokret
@excactus
cuj Huso lesh??? hahahaha mi smo ga interno zvali Hulio kad ga se samo sjetim sa ona donja dva krnjatka namjenjena za otvaranje ketasha...
btw Jel Hamo onaj sto je pred rat ovjerio ??? ako je on nazalost ja sam ga nasao na stepenicama kod ortopedije izbacili ga neki smetljari iz Yuge i utekli
- bpsang
Davno je to bilo , a i rat je ucinio svoje, sjecam se te raje i kad bi ih vidio po slikama ali po imenu tesko.
Neko spomenu Ziju , momak je prvi po Sarajevu nosao zasivenu maramicu koja viri napola iz zadnjeg djepa na farmerkama...
Kako se zvao brat od one Goge sa Grbavice i on je negdje mlad zaglavio ko i sestra mu jos davno prije rata.
Pa Slino onaj momak sa Ilidze sto je imao dugu plavu kosu ko Robert Plant.
Ma to je bruka raje koja je odlazila i dolazila, generacije su se mjenjale u tom Cactusu
Neko spomenu Ziju , momak je prvi po Sarajevu nosao zasivenu maramicu koja viri napola iz zadnjeg djepa na farmerkama...
Kako se zvao brat od one Goge sa Grbavice i on je negdje mlad zaglavio ko i sestra mu jos davno prije rata.
Pa Slino onaj momak sa Ilidze sto je imao dugu plavu kosu ko Robert Plant.
Ma to je bruka raje koja je odlazila i dolazila, generacije su se mjenjale u tom Cactusu
- suncokret13
@100_KA,

kraut rock...
mother sky sam imao na traci ( stara izlizana traka i jedan stari od 25 kg UCHEROV kasetofon) zajedno s iron butterfly ( in-a-gadda-da-vida ).
Neu -nisam imao :-(
ja sam opet volio slusati atomic rooster,black sabbath i ufo,uriah heep...........
tada su bili aktuelni spooky tooth,titanic - sultana ( norvezani )....
ma toga ima za pisati dane i dane...
danas slusam ovo :
odlicni su !!!!!!!

evo okacio sam to ovdje :
Mohicans-DancingUnderTheMoon.mp3
da tuga bude najveca,ja sam na njihovom kontinentu,a sanse nema da kupim taj CD ( ????? ) ima ga u njemackoj i u svicarskoj....a
a na Internetu ga ima samo :
ako se kome svidi ova pjesmica s drugog albuma......
evo prvog albuma :
Mohicans - Deep Spirit Of Native Americans
password je :
omot je:
[/img]
kraut rock...
mother sky sam imao na traci ( stara izlizana traka i jedan stari od 25 kg UCHEROV kasetofon) zajedno s iron butterfly ( in-a-gadda-da-vida ).
Neu -nisam imao :-(
ja sam opet volio slusati atomic rooster,black sabbath i ufo,uriah heep...........
tada su bili aktuelni spooky tooth,titanic - sultana ( norvezani )....
ma toga ima za pisati dane i dane...
danas slusam ovo :
odlicni su !!!!!!!

evo okacio sam to ovdje :
Mohicans-DancingUnderTheMoon.mp3
da tuga bude najveca,ja sam na njihovom kontinentu,a sanse nema da kupim taj CD ( ????? ) ima ga u njemackoj i u svicarskoj....a
a na Internetu ga ima samo :
Code: Select all
evo ovdje ima...ali je kvalitte 40 kpbs...
http://www.bala.com.cn/disc/discinfo.html?aid=7139
prvuci svaku pjesmu kroz vec integrisan balaplayer na stranici...nije los...i ;poslije izvadi pjesmu iz temp.
C:\Documents and Settings\Suncokret 13\Local Settings\Temporary Internet Filesako se kome svidi ova pjesmica s drugog albuma......
evo prvog albuma :
Mohicans - Deep Spirit Of Native Americans
http://rapidshare.de/files/20665042/M.D.S.O.N._A.rar Code: Select all
kzdomot je:
[/img]- suncokret13
pa :
''doktor'' ( non-stop bez para i cigara......zadnji put sam ga vidio negdje karjem 1994 u Titovoj ,on i onaj Zoka ( svojevremeno je bio snajder u Kluza,pored Vjecne Vatre...jedva su hodali ulicom...nazalost obojca su otisli u ofsjad par godina prije rata..:-( )
pa njegov ( doktorov ) brat : KINA
nedzad ( necko ),
pa rraja s Toplika i Alifakovca ( Branko,Dzevad.....Dinka..)
Jasna,
Jovica -Hipik iz Magribije
Huso,komsija od Stojana ( obojca su stanovali pored Jevrejskog groblje )
kako se niko ne sjeca malog KEMICE ?? ( James Brown i sex machina i onda je pocinjao show malog kemice....
)
Moj jaran PANDZO ..........kada je Sukrija pustao Who ionda se on derao.........
pa povremene frkice s ''nesvrstanim studentima......arapima i crncima''
izbacivaci : Sultan,Kreso.............pa kada je Sultan otvorio disko u Mostaru 74/75/76 ,pa kada su k'o fol drzali i diskac preko ljeta u Zaostrogu - s nazivom Ambasadori.....
pa sviranja zracnih gitara.......
"air guitar"

kako se nekada u Cactusu svirala ZRACNA GITARA,danas postoji cak i sampionat....
''doktor'' ( non-stop bez para i cigara......zadnji put sam ga vidio negdje karjem 1994 u Titovoj ,on i onaj Zoka ( svojevremeno je bio snajder u Kluza,pored Vjecne Vatre...jedva su hodali ulicom...nazalost obojca su otisli u ofsjad par godina prije rata..:-( )
pa njegov ( doktorov ) brat : KINA
nedzad ( necko ),
pa rraja s Toplika i Alifakovca ( Branko,Dzevad.....Dinka..)
Jasna,
Jovica -Hipik iz Magribije
Huso,komsija od Stojana ( obojca su stanovali pored Jevrejskog groblje )
kako se niko ne sjeca malog KEMICE ?? ( James Brown i sex machina i onda je pocinjao show malog kemice....
Moj jaran PANDZO ..........kada je Sukrija pustao Who ionda se on derao.........
pa povremene frkice s ''nesvrstanim studentima......arapima i crncima''
izbacivaci : Sultan,Kreso.............pa kada je Sultan otvorio disko u Mostaru 74/75/76 ,pa kada su k'o fol drzali i diskac preko ljeta u Zaostrogu - s nazivom Ambasadori.....
pa sviranja zracnih gitara.......
"air guitar"

kako se nekada u Cactusu svirala ZRACNA GITARA,danas postoji cak i sampionat....
- DiplomataSaSela
mozda nixon ili rade jojicwater wrote: eto sad sandro. sta ce biti sledece? Miro Coro
-
excactus
sjecam se pokojnog stoje koji je imao svoju kotu izmedju dva zvucnika u kaktusu i sa pivom u jednoj ruci a sa drugom u zraku vikao je "Mirso Bože".
Jednom mi je Dragan roker pricao da je njemu Amir Latic pricao jedan od svojih dozivljaja a ide ovako:
Grupa dilera shita iz Srbije je posla na more da se nadje sa ekipom koja ce kupit shit od njih. Amir im se kao slucajno prikljucio uz put i oni su ga zagotivili i poveli sa sobom. Tako su se negdje na moru nasli sa ekipom koja je trebala kupiti od njih i smotalo se pocelo pusiti i Amir im je u neko doba rekao da budu mirni i da se ne opiru jer su svi uhapseni. NA to je diler iz Srbije odgovorio. "Aj bre covece, al' ti dobro furaš...."
A sjeca li se ko Djidje?
Jednom mi je Dragan roker pricao da je njemu Amir Latic pricao jedan od svojih dozivljaja a ide ovako:
Grupa dilera shita iz Srbije je posla na more da se nadje sa ekipom koja ce kupit shit od njih. Amir im se kao slucajno prikljucio uz put i oni su ga zagotivili i poveli sa sobom. Tako su se negdje na moru nasli sa ekipom koja je trebala kupiti od njih i smotalo se pocelo pusiti i Amir im je u neko doba rekao da budu mirni i da se ne opiru jer su svi uhapseni. NA to je diler iz Srbije odgovorio. "Aj bre covece, al' ti dobro furaš...."
A sjeca li se ko Djidje?
-
Nancy Drew
- suncokret13
ili 'indexa' u kazandžiluku,lijepa vremean,pa Dedan....
ali kod vlasnika Zlatka K. sam bio cest gost,pred rat je otvarao ''Raguzu'',s onim dubrovcaninom.......ma obojca su bili negdje vani na brodovima......
Zlatko K. je raja.....zadnji put smo se vidjeli pocetkom 1995 godin
- bpsang
@suncokret13
imas vrlo dobro pamcenje, ja se svih tih tesko sjecam, sto se tice muzike, propalo je dosta u ratu al se dosta skupilo u miru , nemam pojima al kako se to naslo na cd-u...
uglavnom sve sto mi treba i sto je bilo aktuelno a moglo se nabaviti preko ruke, nabavilo se.
uglavnom sad cuci na cd-ovima
imas vrlo dobro pamcenje, ja se svih tih tesko sjecam, sto se tice muzike, propalo je dosta u ratu al se dosta skupilo u miru , nemam pojima al kako se to naslo na cd-u...
uglavnom sve sto mi treba i sto je bilo aktuelno a moglo se nabaviti preko ruke, nabavilo se.
uglavnom sad cuci na cd-ovima
- suncokret13
- hvala.
ma meni inace glava sluzi samo za pranje zuba i cesljanje...

ja sam ostao isto bez svih ploca koje sam ''ljubomorno'' cuvao.
poslije sam nesto kupovao,a veci dio poskidao s interneta,ali se opet nadje da nesto fali.
evo nesto muzike:
Andreas Bueler: bass, b.vocals
Lucian Bueler: organ, piano
Thomas Leidenberger: guitar, voc
Lucky Schmidt: drums
Track title
1.Paranoid
2. I Hear You Knocking
3. Come Back Here
4. On The Rocks
5. Hey You
6. Stealer
7. Run For Life
8. Do You Think It Right
9. Love Song
10. Don't Tell Me
evo jednog dobrog cd boxaa

[/img]
ma meni inace glava sluzi samo za pranje zuba i cesljanje...
ja sam ostao isto bez svih ploca koje sam ''ljubomorno'' cuvao.
poslije sam nesto kupovao,a veci dio poskidao s interneta,ali se opet nadje da nesto fali.
evo nesto muzike:
http://rapidshare.com/files/5785200/Corporal_Gander_s_Fire_Dog_Brigade_-_On_The_Rocks__1969_.rarAndreas Bueler: bass, b.vocals
Lucian Bueler: organ, piano
Thomas Leidenberger: guitar, voc
Lucky Schmidt: drums
Track title
1.Paranoid
2. I Hear You Knocking
3. Come Back Here
4. On The Rocks
5. Hey You
6. Stealer
7. Run For Life
8. Do You Think It Right
9. Love Song
10. Don't Tell Me
evo jednog dobrog cd boxaa

[/img]
- suncokret13
ko se sjeca ove :

prevod otprilike ide ovako:
( prevela mi je jedna lijepa djevojka iz Beca....)
postoji jedan maliplugin za WinAmp,pa dok slusas pjesmu preko njega imas i liriku
lyric plugin :
http://lyrc.com.ar/

City - Am Fenster
Einmal wissen, dieses bleibt für immer.
Ist nicht Rausch, der schon die Nacht verklagt.
Ist nicht Farbenschmelz, noch Kerzenschimmer
von dem Grau des Morgens längst verjagt.
Einmal fassen, tief im Blute fühlen, dies ist mein und es ist nur durch dich. Nicht die Stirne mehr am Fenster kühlen, dran ein Nebel schwer vorüber strich.
Einmal fassen, tief im Blute fühlen, dies ist mein und es ist nur durch dich. Klagt ein Vogel: ach, auch mein Gefieder näßt der Regen, flieg ich durch die Welt, flieg ich durch die Welt, ... nana nana, nanana nana ...
Einmal wirklich fassen und nicht wieder,
alles geben müssen, was man hält.
Klagt ein Vogel, ach, auch mein Gefieder
näßt der Regen, flieg ich durch die Welt. ( prevela mi je jedna lijepa djevojka iz Beca....)
Na prozoru
Jednom znati..to ostaje za uvek...
Nije pijanstvo koje optuzuje noc..
Nije topljena farba ,niti treptaj svece
od jutarnjeg sivila odavno proterano..
Jednom dodirnuti,duboko u krvi osecati,to je moje i samo kroz tebe
Ne hladiti celo na prozoru gde magla tesko se pored provlaci..
Jednom dodirnuti,duboko u krvi osecati,to je moje i samo kroz tebe..
Zali se ptica:ah,moje perje kvasi kisa.letim ja kroz svet,
letim ja kroz svet,letim ja kroz svet na na na na
Jednom stvarno dodirnuti i ne opet,
sve morati dati,sta covek drzi...
Zali se ptica:ah,moje perje kvasi kisa.letim ja kroz svet,
letim ja kroz svet,letim ja kroz svet na na na na postoji jedan maliplugin za WinAmp,pa dok slusas pjesmu preko njega imas i liriku
lyric plugin :
http://lyrc.com.ar/
- DaysleepeR
Vidi Hauga dusa draga, pravo mi je drago zbog njega kad vidim da su se ljudima snovi ispunili, komplet je u elementu.suncokret13 wrote:zahvaljujuci: WhereIsIt,pronasao sam sliku Hauga.....
[/img]
Takodje mi je drago da je zube napravio, dugo je bio krezav pa je bilo karakteristicno za njega da stavi ruku preko usta kad se smije - a stalno se smijao, valjda od trave, ko ce ga znati...
E da je vise ovakvih likova, nebi rata nikad bilo...