Dragan - Roker (In Memoriam)
-
Nancy Drew
-
Nancy Drew
- bpsang
ja sam igrom slucaja bio dobar sa Neckom i bio je regularan tip ali nije bio sa svakim takav jer je bio O sebi pri sebi. U susti ni je bio dobar momak, jedno vrijeme su se mjenjali on i Mirsad, a kad je Necko definitivno otisau u 77 onda je Mirsad radio do zatvaranja Cactusa
-
lalemali
miro je imao i ovaj biser: "jednu guzim, druga mi ga pusi"!
a sta je sa mirom, znal neko?
ps. roker je bio skroz cool. sukrija i drugi gorespomenuti takodjer. ali miro coro je ipak bio samo cvaka. sandro je bio vise kriminalac. imao je obicaj potegnut noz.. miro i sandro su često maltretirali hasove, odnosno raju koja se okupljala u kaktusu.. sad sa distance to sve izgleda simpa.
cicak je bio i ostao najgori shit koji je hodao ulicama sarajeva.
a sta je sa mirom, znal neko?
ps. roker je bio skroz cool. sukrija i drugi gorespomenuti takodjer. ali miro coro je ipak bio samo cvaka. sandro je bio vise kriminalac. imao je obicaj potegnut noz.. miro i sandro su često maltretirali hasove, odnosno raju koja se okupljala u kaktusu.. sad sa distance to sve izgleda simpa.
cicak je bio i ostao najgori shit koji je hodao ulicama sarajeva.
-
Nancy Drew
- bpsang
Nancy Drew wrote:slike su![]()
![]()
![]()
ne znam nikog![]()
zunzufri i garderobica su vam baš super![]()
ja slika iz tog perioda nemam, na sreću,
al' i da imam teško da bi ih stavila![]()
nije to baš bilo ono...za pokazivat'![]()
![]()
sto da ne, pa znalo se poslije cactusa otici na pijanku i u gluho doba jutra doci kuci, a da te niko i ne pita , alo momak gdje si krenuo, meni je zao sto nemam tih slika ali da se iz mog mozga moze pohraniti negdje preko necega bilo bi brdo toga,sjecam se svakog trenutkai bruku ljudi i njihovih likova ali su mi imena iscezla, sjecam se jednog momka po imenu Dado a zvali smo ga plavi dado, jer je imao plavu kosu, stanovao je negdje na grbavici,
Pa jedna grdosija od covjeka, sad zivi negdje u Svedskoj Dragan iz svrakinog sela, pa Zuti, takodje pa Toza, sad zivi na Saraj polju, sve su to raja bila nerazdvojna i stalni posjetioci Cactusa, pa Miki i Brat mu blizanac( ime zaboravio ) dugokosi ENES sa cvikama, Sandro,joj ne mogu se sjetiti lika sto je viljuske oko ruke nosio, pa moja bivsa Amela, pa Alma pa Biljana evo i bivse joj ime zaboravio ma joj to je raje bilo....Alica koja li jos,jedna mala crna cickava , uh ...
-
Nancy Drew
- bpsang
Šeki je sad taxista, koliko znam i ne vidjam ga, ali vidjam ovu drugu klapu sa njik sto je hodala , Zije se sjecam ali mi lik iscezao joj joj sad se sjecam nosio je crnu bradicu i sljampav onako i uvjek nasmijan, valjda se tako i rodio Zijo legendaNancy Drew wrote:100_KA wrote:joj ne mogu se sjetiti lika sto je viljuske oko ruke nosio,![]()
![]()
![]()
bio je i šeki s alipašinog, čini mi se
i neki zijo crni, čupavi
i neka aida, nosila je naočare, što je pala u kanal kad su kopali neke cjevke pred rock-om![]()
i još ..............svašta nešto.......
-
water
@100_KA100_KA wrote:evo prilazem dvije skenirane slike iz Cactusa ne sjecam se koja je godina u pitanju uglavnom bio je docek nove godine,na slici se vide slijeva na desno Moja malenkost, do mene je Mirsadova tadasnja djevojka , kasnije sam cuo da su se vjencali,gdje zive ne znam Mirsad je sav u bijelom a do njega stoji Brankica ili Branka ,ne mogu se tacno sjetiti, ni kao ove trece zenske kao i tipa do nje, ako se neko prepozna, nije tesko umnoziti ove slike
na ovoj drugoj slici sam ja i opet zenska kojoj se ne mogu imena sjetiti,
to je bio docek nove godine,poslije ove nove ili vec druge Cctus je zatvorio vrata zauvijek
definitivno sam ti prepoznao facu, mirso definitivno,
sta bi sa neckovom kokom (Borisa bez noge sestra, ubi me ne mogu da se sjetim imena) ona je bila pravo hot.
neko spomenu jalijase: kad malo bolje razmislim bili su poprilicno gadni, ni izbacivaci nisu bili nista bolji, kad se pojave na platou uh to nije bilo dobro. mene je cupo era bokser, kasnije taksista, znao sam ga od ranije pa me niko nije smio dirat.
-
Nancy Drew
-
urbanagerila
Izvinjavam se sto prekidam temu pade mi na pamet provala sa Mirom Kiklopom kad je usao u pun autobus na zadnja vrata, izvadio oko i poceo ga onako bacakati u zrak... na pitanje sta to radi??? Hladno je odgovorio:
Gledam imal mjesta naprijed!
Gledam imal mjesta naprijed!
-
Shoshana
Boris je (ako mislimo na istog - a bice da mislimo) bez ruke a ne bez noge (sem ako nije poslije gdje i nogu zijaniowater wrote:
sta bi sa neckovom kokom (Borisa bez noge sestra, ubi me ne mogu da se sjetim imena) ona je bila pravo hot.
Sestra mu se zvala Goga, i poslije je drzala cvjecaru negdje kod Vrbanje, ako me pamcenje sluzi. Vidjela sam je par puta prije rata... Sada - nemam pojma sta je s njom.
- muha_sa
#42 Re: Dragan - Roker (In Memoriam)
Molim vas upoznajte nas sa anegdotama vezanim za ovog velikog majstora
Hvala[/quote]
1972.decembar/u januaru idem u vojsku pa sam zapamtio da je ta godina72./---sjedim kod Ote i kafenišem--hunjavica me spucala i koristim "benil"kapi--od dosade skidam etiketu sa bočice--ulaze Dragan i Hakija i pravo za moj sto--zajebancija i šupljiranje---upita me Dragan šta je u bočici?velim da je španska mušica
"Daj mi, molim te to-imam neku žurku pa da ulimva trebama" dam mu ja "benil" i oni odu.
kroz par dana se sretnemo na čaršiji-Dragan se zahvaljuje i traži još one vodice
super je bilo-veli mi on----pokoj mu duši a Hakiju i sad viđam--nikad im nisam otkrio prevaru
Hvala[/quote]
1972.decembar/u januaru idem u vojsku pa sam zapamtio da je ta godina72./---sjedim kod Ote i kafenišem--hunjavica me spucala i koristim "benil"kapi--od dosade skidam etiketu sa bočice--ulaze Dragan i Hakija i pravo za moj sto--zajebancija i šupljiranje---upita me Dragan šta je u bočici?velim da je španska mušica
kroz par dana se sretnemo na čaršiji-Dragan se zahvaljuje i traži još one vodice
- bpsang
a, jest tada i bila aktuelna ta spanska musica, ne sjecam se te price,al se sjecam Dragana onako visokog mrsavog, mislim da onu koznu jaknu nikad nije sa sebe skidao kao i kaubojske cezme, zadnji put sam ga vidio iza rata radio je u Dijamantu na C Vili, da li je rezao staklo ili kao transportni radnik ne znam, al eto, nikad se ne zna sta zivot donosi sutra.
-
water
tako je, goga je drzala cvijecaru, a boris je ruku izgubio na motoru. Ja znam da je dugo sa neckom furala, zbog toga sam je spomenuo iako ona nekako nije pripadala Kaktusu (bila je odvec dobra za Kaktusa)Shoshana wrote:Boris je (ako mislimo na istog - a bice da mislimo) bez ruke a ne bez noge (sem ako nije poslije gdje i nogu zijaniowater wrote:
sta bi sa neckovom kokom (Borisa bez noge sestra, ubi me ne mogu da se sjetim imena) ona je bila pravo hot.). A ruku je izgubio u udesu na motoru.
Sestra mu se zvala Goga, i poslije je drzala cvjecaru negdje kod Vrbanje, ako me pamcenje sluzi. Vidjela sam je par puta prije rata... Sada - nemam pojma sta je s njom.
-
Shoshana
Goga je bila pristojna cura. U Kaktusovsko doba je Necko hodao s nekakvom Smiljom, ako me pamcenje dobro sluzi... Koja je to zmija bila
I, jeste, Mirso se na kraju ozenio Ljiljom (cura sa slike gore), a Ljiljina najbolja drugarica Dijana se udala za debelog Dzoa (koga vidim niko ne spomenu - iako je on u Kaktusu bio dosta prije Mirse).
I, jeste, Mirso se na kraju ozenio Ljiljom (cura sa slike gore), a Ljiljina najbolja drugarica Dijana se udala za debelog Dzoa (koga vidim niko ne spomenu - iako je on u Kaktusu bio dosta prije Mirse).
-
water
well, ocigledno mi smo previse duvali i rakiju unistavali, sad kad ih pocnes spominjati ja naravno da ih se sjecam, da nije bio jos jedan DJ cini mi se Dragan onako ponekadShoshana wrote:Goga je bila pristojna cura. U Kaktusovsko doba je Necko hodao s nekakvom Smiljom, ako me pamcenje dobro sluzi... Koja je to zmija bila![]()
![]()
- suncokret13
100_KA,
znamo se.
Dragan roker je imao i brata Miru ( koji je isto tako cest' bio gost u Cactusu ) a i sestru Miru ( crnka,koja se pretezno oblacila u crno ) snjom sam bio raja.
koliko se sjecam stanovali su negdje oko...danasnje pijace na Ciglanama...
Haug,je navodno u Indiji.imao sam jednu njegovu sliku.............pa ako je uspijem pronaci stavljam je.
DJ u Cactusu su bili : Sukrija,Mirso ( Mirsad Ibric ),Bernard....( vjerovatno se neko i moze sjetiti onoga konkursa za DJ na Skenderiji...tada sam ja bio treci :-(
kao go-go girl mi je plesala sestra pok. Ipeta ,mislim da se zvala Gordana a i mali Kemica ( onaj sa zuto narandzastom glavom ).
Tu su bile i 3 sestre :
Hani,Fani i Esmeralda ( s Bjelava ) stanovale su pri vrhu bjelava,oko one cesme.....
Pa Fifi ( Fikreta ...moja ljubav ..
) stanovala je negdje oko pionorske doline....
Pa jedna dobra VIOLETA.....
umalo da zaboravim i Snjezanu......Sukrijinu trebu,mislim da je imala i sestru.....
Pa onaj Stojan ( stanovao je oko Jevrejskog groblja ) do pred rat je bio clan neke pozorisne grupe,koja je nastupala kao npr. u trasi,pozoristu Lutaka...
vjerovatno ce se neko sjetiti i pokojnog Akice ,s Grbavice.
Sjeca li se ko onoga RINGA iz Cactusa ?
znamo se.
Dragan roker je imao i brata Miru ( koji je isto tako cest' bio gost u Cactusu ) a i sestru Miru ( crnka,koja se pretezno oblacila u crno ) snjom sam bio raja.
koliko se sjecam stanovali su negdje oko...danasnje pijace na Ciglanama...
Haug,je navodno u Indiji.imao sam jednu njegovu sliku.............pa ako je uspijem pronaci stavljam je.
DJ u Cactusu su bili : Sukrija,Mirso ( Mirsad Ibric ),Bernard....( vjerovatno se neko i moze sjetiti onoga konkursa za DJ na Skenderiji...tada sam ja bio treci :-(
kao go-go girl mi je plesala sestra pok. Ipeta ,mislim da se zvala Gordana a i mali Kemica ( onaj sa zuto narandzastom glavom ).
Tu su bile i 3 sestre :
Hani,Fani i Esmeralda ( s Bjelava ) stanovale su pri vrhu bjelava,oko one cesme.....
Pa Fifi ( Fikreta ...moja ljubav ..
Pa jedna dobra VIOLETA.....
umalo da zaboravim i Snjezanu......Sukrijinu trebu,mislim da je imala i sestru.....
Pa onaj Stojan ( stanovao je oko Jevrejskog groblja ) do pred rat je bio clan neke pozorisne grupe,koja je nastupala kao npr. u trasi,pozoristu Lutaka...
vjerovatno ce se neko sjetiti i pokojnog Akice ,s Grbavice.
Sjeca li se ko onoga RINGA iz Cactusa ?
- suncokret13
p.s.
sjecali se ko Selvera ( onoga s Malte,poslije je bio pjevac COD-a )
Selver Brdaric ,sta je s njim ?
sjecali se ko Selvera ( onoga s Malte,poslije je bio pjevac COD-a )
Selver Brdaric ,sta je s njim ?