Dragan Đokanović

saibaba

#26 Re: Dragan Đokanović

Post by saibaba »

JThomas wrote:školski primjer šta radi spin kuhinja (ne kažem postavljaču teme).

stotine najboljih doktora bježi iz države glavom bez obzira, a ti proberi jednog sa umrljanom prošlošću, daj mu medijski prostor u svim medijima, da ga raja gledaju svaki dan i reci - evo vidite četnici su ti koji odlaze sa našeg koševa. i skreni priču sa odrona u cjelokupnom zdravstvu, sa nedostatka osnovnih potrepština u bolnici, sa stotina doktora na jednog pojedinca.
Ne znam jeli spin ili se Senad slucajno u namjeri da ocni Sebiju nasukao sa ovim milosevicevim spijunom. U svakom slucaju drago mi je da ovakav doktor nece vise biti blizu nase djece. I ne znam kako da ga neko prije nije otjerao..
A to sa odlaskom doktorskog kadra... Ljudi idu gdje im se pruzaju bolje mogucnosti i to je tako ... Pa i u samoj Njemackoj bolji doktori recimo iz Drezdena idu u Minhen ili Nirnberg, a oni iz Bavrske u Bern i Zirih..
MI smo siromasna bijedna zemlja i logicno je da odlaze, tesko da se to moze zastaviti ...
ins

#27 Re: Dragan Đokanović

Post by ins »

saibaba wrote: U svakom slucaju drago mi je da ovakav doktor nece vise biti blizu nase djece.
Čije "naše"? Tvoje i u tvoje žene?
I ne znam kako da ga neko prije nije otjerao..
Haj se polako vrati u svoju pećinu, i vidi šta ti radi raja u Rakki :metla:
JThomas

#28 Re: Dragan Đokanović

Post by JThomas »

BarbaDue wrote:
JThomas wrote:školski primjer šta radi spin kuhinja (ne kažem postavljaču teme).

stotine najboljih doktora bježi iz države glavom bez obzira, a ti proberi jednog sa umrljanom prošlošću, daj mu medijski prostor u svim medijima, da ga raja gledaju svaki dan i reci - evo vidite četnici su ti koji odlaze sa našeg koševa. i skreni priču sa odrona u cjelokupnom zdravstvu, sa nedostatka osnovnih potrepština u bolnici, sa stotina doktora na jednog pojedinca.
Ne znam jesi li gledao intervju ali upravo je i rekao zbog čega napušta kliniku, napominje da ide samo zbig toga što je u njegovom odjelu ostao bukvalno sam. Znači priča ti je šuplja.
zašto samo on sad iskače iz paštete, a stotine doktora odlazi?

zato što je u ratu radio šta jeste, pa se može reći, evo vidite kakvi odlaze, i neka odlaze, i ne trebaju nam...
BarbaDue

#29 Re: Dragan Đokanović

Post by BarbaDue »

JThomas wrote:
BarbaDue wrote:

Ne znam jesi li gledao intervju ali upravo je i rekao zbog čega napušta kliniku, napominje da ide samo zbig toga što je u njegovom odjelu ostao bukvalno sam. Znači priča ti je šuplja.
zašto samo on sad iskače iz paštete, a stotine doktora odlazi?

zato što je u ratu radio šta jeste, pa se može reći, evo vidite kakvi odlaze, i neka odlaze, i ne trebaju nam...
Ma ko ga hebe, četnik k'o i Karadžić, samo malo pismeniji. Radovan je išao direktno u cjevanicu pa je tu gdje jeste, a ovaj bi možda izbjegao genocid ali na kraju bi težio ka istom cilju.

Međutim, jedna stvar se pokazala, a to je da su nas čitavo vrijeme dva doktora prcali u mozak!
mousstapha

#30 Re: Dragan Đokanović

Post by mousstapha »

Dr Dragan Đokanović napisao je, 28. septembra 2008. godine, Prijedlog za novi Ustav Bosne i Hercegovine. [23] Prema tom prijedlogu Bosna i Hercegovina sastojala bi se od dvije administrativne jedinice:
Federacija Bosna i Hercegovina,
Republika Srpska, federacija Zapadne Republike Srpske (gl. grad Banja Luka) i Istočne Republike Srpske (gl. grad Istočno Sarajevo)[24]
Distrikt Brčko može zadržati postojeći status ili se referendumom opredijeliti za jedan od dva entiteta
Savezna Republika Bosna i Hercegovina imala bi dvodomni parlament ( Dom Entiteta i Dom Nacija), Predsjednika (državni poslanik koji dobije najviše glasova na glasanju u oba doma), vladu (predsjednika vlade - daje mu mandat predsjednik države i ministre)
Glavni grad Bosne i Hercegovine: Sarajevo i Istočno Sarajevo [25]
mg

#31 Re: Dragan Đokanović

Post by mg »

Mislim da polemike oko namjere Srba uopće ne treba da bude.

Ko misli drugačije, neka pogleda pod Vukovar i Hrvatsku i masovna protjerivanja i njihovo djelovanje u tom ratu, bezražložna granatiranja civila i gradova, to je ta četnička ideologija koja se tad provodila, "osveta" za neka ranija vremena sa velikom količinom laži i mita.

Ono što je nesreća Bošnjaka u trenutku rata jeste da su puno više izmješani sa puno bolje naoružanim neprijateljom, pa su se samim tim povampireni četnici lakše iživljavali.

Mislim da Đokanović jeste nacionalista, ali da ipak nije htio u djelo sprovoditi zločine koje su drugi planirali, iz moralnih razloga.
JThomas

#32 Re: Dragan Đokanović

Post by JThomas »

BarbaDue wrote: Ma ko ga hebe, četnik k'o i Karadžić, samo malo pismeniji. Radovan je išao direktno u cjevanicu pa je tu gdje jeste, a ovaj bi možda izbjegao genocid ali na kraju bi težio ka istom cilju.

Međutim, jedna stvar se pokazala, a to je da su nas čitavo vrijeme dva doktora prcali u mozak!
a šta ćemo sa ostalima koji nisu četnici? ko će nas liječiti za deset godina?
Ripicipi

#33 Re: Dragan Đokanović

Post by Ripicipi »

JThomas wrote:
BarbaDue wrote: Ma ko ga hebe, četnik k'o i Karadžić, samo malo pismeniji. Radovan je išao direktno u cjevanicu pa je tu gdje jeste, a ovaj bi možda izbjegao genocid ali na kraju bi težio ka istom cilju.

Torabi najvjerovatnije.
BarbaDue

#34 Re: Dragan Đokanović

Post by BarbaDue »

JThomas wrote:

Liječitit ću se ranjenikom samo da me takvi doktori sa nacionalističkim idejama više ne liječe.
JThomas

#35 Re: Dragan Đokanović

Post by JThomas »

e vidiš, upravo kako rekoh, od stotina doktora i odrona cijelog zdravstvenog sistema tema je uspješno preusmjerena na jednog od njih...

samo na njihovu žalost, nedostatak lijekova, zavoja, reagensa ne mogu nikako svaliti na četnike, jer je rat završio prije 21 godinu:

https://www.klix.ba/vijesti/bih/sadina- ... /170113058
Post Reply