dr.Jasminka Mujkanovic o zlostavljanju u braku u "60 mi

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Post Reply
mamica papucarka

Post by mamica papucarka »

kako rekoste da se zove taj doktor??? Imal dje fotka? Mm mi rece da mislim da je upoznao tog ljekara, jer mu je tatu operisao. :roll:
Jel on kardiolog?
surajaa

Post by surajaa »

Radi se o doktoru Nedretu Mujkanovicu, inace direktoru Klinickog centra u Tuzli, nisam sigurna da li mu je uza specijalnost kardiologija. (mamica 31, nadam se da sam pomogla)
kon-tiki

Post by kon-tiki »

mamica 31 wrote:
medda wrote:Ja prije 10ak minuta navedoh primjer bogatih, lijepih, pametnih iz razvijenog nam Holivuda zvijezdasica koje ne ovise finansijski od svojih partnera a ovi ih opet mlate.
Gdje je tu korist??? Zasto one ostaju???
Pamela Anderson, Vitni Hjuston, Tina Turner...

Covjeku pravo lahkne kad vidi da na ovom podforumu ima dovoljno jakih ljudi koji svoj dignitet prema spoljnom svijetu i lavinama najrazlicitijih laznih i stvarnih afera kojim ga mediji svakodnevno zatrpavaju, grade i cuvaju snagom i sposobnoscu svog autonomnog i racionalnog nacina razmisljanja.

Na drugoj strani, citajuci reakcije na moj post o "slucaju doktorice Mujkanovic", imao sam na trenutak osjecaj da sam okruzenim jatom "drazesnih" amazonskih pirana :roll:

Samo ljudi ogranicenog dometa pameti, mogu na primjeru holivudskih zvijezda, tog svijeta alkohola, svakojakih droga i zivotinjskog promiskuiteta kao nacina zivota, da "pronalaze analogije" i iste uzimaju kao argumente i prozivaju "neistomisljenike" u smislu nokautirajucih dokaza da je zena vjecna i globalna zrtva cak i kad je ekonomski neovisna.

Ja, zakleti protivnik svake zloupotrebe sile, a narocito nad djecom i zenama i ostalim nejakima, izrazavm svoje sazaljenje prema svim onim ljudima koji na nevidjeno, i nedokazano, obozavjuci samojurisdikciju, donose presude "od cibuka" i traze linc neprocesuiranog covjeka.

Sve ostalo o neuvjerljivosti doktrice Jasminke, njenom medijskom razvikivanju svog privatnog zivota uz morbidnu manipulaciju i zloupotrebu vlastitog djeteta, vec sam rekao u prethodnom postu. Tu nemam sta da dodam ni oduzmem.

Upravo cujem vijest sa dnevnika, tj. sluzbeno saopcenje Kantonalnog tuzilastva Tuzla, da to tuzilastvo NIKADA NIJE PRIMILO NIKAKVU PRIJAVU protiv Dr Mujkanovica.

Naglasavam da posebno teska situacija za Jasminku moze da nastane ako je budu tuzili ljekari, kolege sa Klinickog centra, koji stanuju u susjedstvu Mujkanovicevih, zbog toga sto Jasminka, zeleci da sto vise nagrdi i optereti ugled svoga (bivseg?!) muza, istog, kako sam vec rekao, optuzuje da je inspirisao i svoje karijeristicke podanike, koji su prema njenim tvrdnjama poceli imitirati svog Direktora, pa poceli takodje degeneciti svoje zene. Ko biva , da bi se dopali svom direktoru.
Pitam se da il takvu idiotsku laz, moze da smisli mentalno zdrava osoba? Uuuuu, ako se to desi, mislim ta tuzba, morace nabaviti najbolje moguce advokate.
branimir_s

Post by branimir_s »

Ono sa grahom i pistoljem je odnijelo pobjedu. Sta bi potegao na nju da joj je grah, nedo Bog, zagorio. Kako li samo uspijeva izrezati luk sa onako sredjenim noktima?
Reina

Post by Reina »

zbog svega izlozenog mozemo samo reci da je je vrlo vazno procesuiranje i ispitivanje obadvije strane....
kon-tiki

Post by kon-tiki »

Oooo, dobro si me na to potsjetio Branimire. Bio sam skroz zaboravio. Valjda zbog toga sto me je skroz sokirala ona njena zloupotreba vlastitog dijeteta.

Auuu, ono sa grahom i pistoljem je mega-ultra supra stvar. Za ludacke kosulje! Pa on ili ona. Zavisi sta je istina. :lol: :D
medda

Post by medda »

:D
Uuuu, nisam znala da ce moj primjer ultimne finansijske neovisnosti izazvati ovako ostre reakcije. :D

Moram ici prati sudje, dok nisam dobila po straznjici.
cccc....dokad cu biti vjecna zrtva muskog sovinizma :-)
SteficaCvek

Post by SteficaCvek »

ni meni apsolutno nikad nece biti jasno cime to zena moze da zasluzi da je muz prebije. mozda zato sto sam i sama zena - moje je da sutim i trpim, jelte

Nisam gledala 60 minuta, al sam gledala par njenih intervjua prije. Zena je drugacija, mozda se cini isfolirana (mozda i jeste stvarno, to ne znam) al kako god da se ponasala, koliko god da je koketna takvo brutalno nasilje nije zasluzila. Ni ona, niti jedna druga.

Milion i jedan je razlog zasto zena ne ode nakon prvog udarca, mislim da je neko to vec spominjao. Jebiga nije lako odjednom sve napustiti i poceti od nule. A najgore je sto ni tad nema nikakve sigurnosti.

I kako da ode i potrazi podrsku i sigurnost kad ni nema neke sigurne kuce, i pri tom svi traze gresku u njoj a ne u uglednom, postenom i uvazenom doktoru hirurgu ...
Sramota ...
kon-tiki

Post by kon-tiki »

Za ime Boga dragoga, ni jednom svojom rijecju nisam branio nekog Dr Mujkanovica, potencijalno nasilnog muza. Samo sam izrazavao neslaganje sa masovnom psihozom i nabojem samojurisdikcije.
Ja sam prema svom estetskom i etickom ustrojstvu uvijek bio protiv stampeda i vladavine ohlokratije.

Bilo bi uzasno, zapravo tragicno, ako bi on bio kriv kako se nagovjestava, a uspio se izvuci zato sto je pripadnik ili vodja Srebrenickog ratnomafijaskog klana ili zato sto ce ga Alijin Delon ( Hare) spasiti zasluzenog zatvora.
Auuu, jedan strasno sumoran scenarij! Jedan jeziv scenarij.

Ipak, sacekajmo. Budimo strpljivi i okanimo se prakse javnog linca.
ahmed&nedzad

Post by ahmed&nedzad »

Samo da se nadovežem na temu, s obzirom da neki sumnjaju u istinitost tvrdnji o zlostavljanju jer se radi o doktorici, da spomenem sličan slučaj u mojoj familiji postoji, da je lik zlostavljao suprugu koja je magistar medicine, a on ima tek srednju školu. :oops:
patrius

Post by patrius »

Ja ne znam sta je ovdje cudno?Kao da niko dosad nije cuo za ovu,jednu od glavnih karakteristika balkanskog,patrijarhalnog mentaliteta?!Ma,haj'te boga vam,prelijecite finocu!!!
Svemirski_Jebach

Post by Svemirski_Jebach »

evo ovako.

nisam gledao emisiju. Jednom ili dva puta sam zenu visio na TV-u. Tog majmuna nisam nikad vidio.

Zeni svaka cast sto je progovorila javno o jednom od najkomplikovanijih psihopatoloskih fenomena danasnjice. Nadam se da ce ovo pomoci i drugim zenama da i one kazu sto im se desava. Dajem svoju potpunu podrsku i doktorici i svim drugim zlostavljanim zenama.

A ove pickice (ispricavam se na izrazu, vjerujte neophodan je) kojima nesto kao nije jasno, kao oni su zbunjeni, jesu razlog zasto se ne trebamo cuditi ogromnom broju pretucenih zena. Kako vas nije sram. Razlozi zasto se ovo desava su mnogo dublji od onoga sto bi obican covjek mogao shvatiti, psiholoski fenomen.

Cijenjene forumasice su vam objasnile nekoliko puta na vrlo pitak nacin ali je ipak bitno naci neko opravdanje za njega, a da ne bude preofirno, pa se eto nadje njen marketing ili dovodjenje djeteta. Fuj, kako vas nije stid.

Nadam se i iskreno zelim da se o ovome vise prica da makar jednu zenu spasi pakla zlostavljanja. Sudovi ovdje ne mogu gotovo nista uraditi po ovom pitanju. Problem je mnogo dublji. Zatvorska kazna nece nista uraditi.

Nedrete, pi*ko jedna. U "nasem" mentalitetu je nekima normalno da tuku zene ili djevojke i vjerovatno oni uvijek nadju neko "opravdanje" sto ju je namlatio, garant je zasluzila kuja :roll: :roll: :roll:

Ne znam licno nikoga ko je u slicnoj poziciji (ili bar ja ne znam da se to desava) ali sam siguran da je svuda okolo, samo se dobro krije.
branimir_s

Post by branimir_s »

A zna li neko za slucajeve zlostavljaja muskaraca od strane zenskog spola? Sjeca li se neko onog filma kada ona ludacha sveze poznatog pisca romana, pa mu onda slomi noge, pa ga malo drogira i usput tjera da napise nastavak nekog romana u kome je glavna junakinja umrla?
surajaa

Post by surajaa »

Da, sjecam se tog filma, mislim da se zvao "Mizeri" ili mozda ne.

No, mislim da si ti ovom usporedbom otisao u drugu krajnost. U filmu se radi o fanaticnoj obozavateljici koja iz smrskanog automobila spasava svog omiljenog pisca kojim je opcinjena, dovlaci ga u svoju kucu pod krinkom humanosti medicinske sestre i nad njim provodi sadomazohisticnu torturu.

Naravno, nije da je nemoguce da se takvo sto desi u stvarnom zivotu, ali mislim da si nasao samo los primjer za komparaciju sa ovim konkretnim slucajem o kojem pricamo- psihicko i fizicko zlostavljanje zena u bracnoj ili izvanbracnoj zajednici... pozdrav
bosina

Post by bosina »

daduli_sa wrote:
Ono sto me, ponavljam, najvise iznenadilo kod njenog svjedocenja je ta neka doza filozofije i mudrovanja, nacin na koji je ona pricala o onome sto joj se desilo. Prosto je djelovala kao neki sufiiski mislilac, ne kao neko ko prepricava ono sto je dozivio.
Pa ona nije iznijela pricu u javnost neposredno nakon zlostavljanja, nego naknadno, kada vec ne zive u istoj kuci. Zamisli sta zena sve treba osjecati, kontati, prezivljavati da bi donijela jednu ovakvu odluku...dugo je to sazrijevalo u njoj. Ja gospodju znam licno i nije njoj trebao Nedret da bi bila uspjesan doktor, veoma je obrazovana na ruski nacin, tamo je skolovana, tako da mislim da ona u braku s njim nije kalkulirala na taj nacin.
On je KRKAN.
bosina

Post by bosina »

kon-tiki wrote:

Upravo cujem vijest sa dnevnika, tj. sluzbeno saopcenje Kantonalnog tuzilastva Tuzla, da to tuzilastvo NIKADA NIJE PRIMILO NIKAKVU PRIJAVU protiv Dr Mujkanovica.
Prijavu je trebao podnijeti MUP, ali kako da to ucini kada je ministar MUP-a prijatelj i stranacki kolega zlostavljača. Ovo nije samo prica o zlostavljanju ovo je prica o bolestima ovog drustva.
A kako cemo je tesko lijeciti vidi se i po nekim diskusijama.
Ponavljam, bojim se samo da ona opet i pred drustvom ne bude kriva sto je otvorila jedno ovako pitanje.
A njega ne mozemo poceti rjesavati prije nego sto progovorimo o tome.
Drumer

Post by Drumer »

Ima li iko sliku tog doktora?
Fair Life

Post by Fair Life »

amalia wrote:Moze li meni neko objasniti kako jedna zena njenog kalibra sebi moze dozvoliti da je muz u pola noci istjera napolje u spavacici? I ona nakon toga ostane s njim? Zasto ga nije ostavila nakon prvog puta?
Kako god, meni tu nest one stima. Jednostavno ne mogu vjerovati da je sve godine trpila torture i nije nista poduzela. Jer kad prvi udarac padne, brak je za mene gotov.
Jesi li ti udana? Imas li djecu ??
outkast

Post by outkast »

kon-tiki wrote:

Naglasavam da posebno teska situacija za Jasminku moze da nastane ako je budu tuzili ljekari, kolege sa Klinickog centra, koji stanuju u susjedstvu Mujkanovicevih, zbog toga sto Jasminka, zeleci da sto vise nagrdi i optereti ugled svoga (bivseg?!) muza, istog, kako sam vec rekao, optuzuje da je inspirisao i svoje karijeristicke podanike, koji su prema njenim tvrdnjama poceli imitirati svog Direktora, pa poceli takodje degeneciti svoje zene. Ko biva , da bi se dopali svom direktoru.
Pitam se da il takvu idiotsku laz, moze da smisli mentalno zdrava osoba? Uuuuu, ako se to desi, mislim ta tuzba, morace nabaviti najbolje moguce advokate.
Pitam se da li neko ko je zlostavljan toliko godina moze biti mentalno zdrav? Uuuuu ako se dokaze da je istina ovo sto ona prica (o vlastitom slucaju, ne o kolegama), Nedret ce morati nabaviti najbolje moguce advokate.
Fair Life

Post by Fair Life »

Drumer wrote:Ima li iko sliku tog doktora?
. . . . Image
Dr Nedret Mujkanovic
nebojeplavo

Post by nebojeplavo »

Vingo

Post by Vingo »

nebojeplavo wrote:Evo kako se zene mlate u Hrvatskoj :sad:

http://www.vecernji-list.hr/newsroom/sc ... toSerie.do

Bas mi ne izgledaju kao zrtve..... :roll: Ipak najbolji slucaj je slucaj Ane Magas.....

Kontiki....jesi ti glup ili sta? Od koga tuzilastvo prima prijave? Od drotova koji ce ti popusiti za dvadeset maraka ako treba.....

Sorry na vulgarnosti (nadam se da necu fasovat batine)
Drumer

Post by Drumer »

Fair Life wrote:
. . . . Image
Dr Nedret Mujkanovic
Aaaaaaaa, pa znam ja ovog levata, vidjam ga u jazz clubu u Tuzli sa nekom fuficom redovno...
Vingo

Post by Vingo »

sarlo wrote:Gledajuci sinocnju emisiju vido sam:
Zenu koju je muz napustio ili otjerao (doslovno tako) i koja ne moze da se pomiri sa tim.
"...Dok on sa jaranom izlazi u diskoteke, ona sjedi kuci, cuva dijete i (tabletizirana) daje intervjue o svom braku..." citiram novinara.
On se "...vec mjesec i po nije javio! bar na telefon da (k'o fol) cuje dijete..." citiram nju
. Zapravo vjerovatno su obadvije informacije njene. Koliko sam ja shvatio, to je sustina problema.
Istina da vise puta pominje da ju je muz fizicki zlostavljao i stotinu puta istjerivao iz kuce. Pominje incident sa pistoljem koji zvuci vjerodostojno. Stekao sam dojam da se fizicko maltretiranje odnosi na ta istjerivanja, a ne na udarce. Da se razumijemo i ta istjerivanja su oblik zlostavljanja u porodici. Ali kad se pomene fizicko maltretiranje kamera zumira oziljak od akne na njenom licu!
Neznam kako, ali ja jednostavno nisam vidio fizicko nasilje u porodice, vec porodicu sa teskim problemima.
Sam prilog je moralno dno novinarstva: Zena je ocito pod nekim uticajem, vjerovatno sedativa i veci dio odgovora je bio u jedva suvislim recenicama. Ona je javna licnost cesto se pojavljivala pred kamerama i nikad nije imala tikove. Pojavljivanje djeteta, likom imenom i prezimenom, u prilogu o nasilja u svojoj porodici! Tu su neizostavni komentari o najomrazenijoj stranci!
Zakljucak: Ovo je ipak ljudska nesreca, nesreca jedne porodice. Novinari su iskoristili probleme jedne zene i jedne porodice da pravljenjem prljave novinarske price tu nesrecu uvecaju.

"Sve sretne porodicu se sretne na isti nacin, svaka nesretna porodica je nesretna na svoj nacin..." .
Probaj drugi put ne samo da gledas nego da slusas.....Govorila je o prvih 40 dana nakon rodjenja djeteta, a ne o tome kako je sad....
Fair Life

Post by Fair Life »

Drumer wrote:
Fair Life wrote:
. . . . Image
Dr Nedret Mujkanovic
Aaaaaaaa, pa znam ja ovog levata, vidjam ga u jazz clubu u Tuzli sa nekom fuficom redovno...
Bivsi kantonalni ministar zdravstva.

Ja bih njemu oko vrata zategao hipokrata i prebacio preke debele grane.
Post Reply