Jevtinije kod anamonjiha nego kod nasihskrbavi-admin wrote: ↑08/07/2025 21:01necu anamonima ostavljat p0re imal sta kod nas
A sve nove puske, valjda su to one sto su brojni kuhari duzoli
Jevtinije kod anamonjiha nego kod nasihskrbavi-admin wrote: ↑08/07/2025 21:01necu anamonima ostavljat p0re imal sta kod nas
Pa kad je SDA mogla cijeli rat, sto i ti ne mozes danasskrbavi-admin wrote: ↑08/07/2025 21:01necu anamonima ostavljat p0re imal sta kod nas
Imam ja p09, top je sto se svega tice al nije za nosati, slomi teHD_2015 wrote: ↑11/07/2025 20:53 Jesam li ja mimo svijeta ili mi DA/SA hammer pištolji izgledaju interesantnije nego striker?
Jako je mali izbor ovakvih u cjenovnom rangu od oko 1500KM. CZ p-09 i p-07 se više ne proizvode, za cz p-09 nocturne kažu da je kvarljiv - nije kao stari cz p-09.
Koliko vidim, ostaje mi samo Arex zero 1 i 2? Ima li još šta?
Probaj p10c. Imaju ga gore na Pasinom.HD_2015 wrote: ↑11/07/2025 20:53 Jesam li ja mimo svijeta ili mi DA/SA hammer pištolji izgledaju interesantnije nego striker?
Jako je mali izbor ovakvih u cjenovnom rangu od oko 1500KM. CZ p-09 i p-07 se više ne proizvode, za cz p-09 nocturne kažu da je kvarljiv - nije kao stari cz p-09.
Koliko vidim, ostaje mi samo Arex zero 1 i 2? Ima li još šta?
Prije par dana sam im slao mail. Ne rade više maloprodaju, pa fizička lica ne mogu kupovati kod njih.Mitsu_bitchy wrote: ↑16/07/2025 03:34 Jel zna neko mogu li fizička lica kupiti oružje u Shotu Zenica?
Stranica im ne radi već neko vrijeme
U Kanton Sarajevo zakonu ne piše tako eksplicitno. Stoji da zamjene i prepravke bitnih dijelova oružja (navlaka sa zatvaračem, cijev sa ležištem metka...) moraš obavezno prijaviti MUP-u, u roku 8 dana.
Sve na pistolju mozes sam. Ne mozes samo cijev i tijelo, tj. ono na cemu je serijski broj oruzja. To moras preko ovlastenog srvisa/prodavnice, uz prijavu MUP-u. Zamjena cijevi ili dijela tijela na kojima je serijski broj za sobom povlaci i dodavanje podataka u oruzni list, tako da to moras prijaviti MUP-u, kako esso vec rece.
Primarno su veleprodaja. Mislim da samo clanovi klubova mogu pojedinacno.Mitsu_bitchy wrote: ↑16/07/2025 03:34 Jel zna neko mogu li fizička lica kupiti oružje u Shotu Zenica?
Stranica im ne radi već neko vrijeme
OK, hvalaDozer wrote: ↑19/07/2025 09:18Sve na pistolju mozes sam. Ne mozes samo cijev i tijelo, tj. ono na cemu je serijski broj oruzja. To moras preko ovlastenog srvisa/prodavnice, uz prijavu MUP-u. Zamjena cijevi ili dijela tijela na kojima je serijski broj za sobom povlaci i dodavanje podataka u oruzni list, tako da to moras prijaviti MUP-u, kako esso vec rece.
I mene ovo zanima, mislim da moze ali da bi trebao nekome prijaviti, ako neko zna neka kaze plzHD_2015 wrote: ↑21/07/2025 17:41Može li se to preko neta - prepostavljam da nije dozvoljen uvoz fizičkim licima?Dozer wrote: ↑19/07/2025 09:18Sve na pistolju mozes sam. Ne mozes samo cijev i tijelo, tj. ono na cemu je serijski broj oruzja. To moras preko ovlastenog srvisa/prodavnice, uz prijavu MUP-u. Zamjena cijevi ili dijela tijela na kojima je serijski broj za sobom povlaci i dodavanje podataka u oruzni list, tako da to moras prijaviti MUP-u, kako esso vec rece.
Ne kažu džaba da municija mora biti u drugoj prostoriji kada se čisti oružje.Policijski službenici su u navedenoj ustanovi zatekli A. N. (rođen 1992. godine u Sarajevu), nastanjen na Ilidži, koji je izjavio da je u ulici Butmirska cesta, prilikom čišćenja vatrenog oružja - pištolja, došlo do samopovređivanja, u predjelu lijeve potkoljenice.