domaci film-njemacki prevod ?
Moderator: _BataZiv_0809
- ODVRATAN_i_GADAN
#26 Re: domaci film-njemacki prevod ?
Evo ovo je najbolje za ucenje "njemackog" nakon crtanih filmova koji su osnova!

- vox-populi
#27 Re: domaci film-njemacki prevod ?
Hochdeutsch su bundesweit kanali tipa RTL, ZDF, Das Erste i sl. Lokalni kanali imaju dio na hochdeutschu ali imaju i dio na lokalnom dijalektu. Imas dosta takvih kanala, nije samo BR. I RBB zna ponekad pruski akcent ubaciti, onda imas neke kanale sa sjevera ili jos bolje, istoka zemlje. Sto sam duze ovdje, vise primjecujem te akcente. Mada se moze razumjetiBHF_Manijak wrote:Dijalektima? Nije tacno, vecina vecih tv kuca i programa je obicni hoch deutsch, dijalekat je isti ha gledala PRO7, RTL, SAT1 ili VoX...Tu ne racunam neke lokalne male kanale tipa nekih bavarskih televizija koje mozda furaju lokalni naglasak, mada mi je i to malo vjerovatno al' eto
O akcentima:
Austrijski i svajcarski kanali, cisti dijalekt, s tim da meni austrijski odgovara jer je slican bavarskom. Svajcarski
@ljubav
ma nisam se nista pripremao, dosao u Minhen i reklo mi da bih kao trebao nauciti jezik. Uzeo onaj Berliner Platz 1, presao ga i polozio A1, onda uzeo jos 200 casova i polozio B1. Kasnije nekada prijavio i polozio B2. Ostaje mi jos C1 kada budem imao vremena.
- ljubav_aha
#28 Re: domaci film-njemacki prevod ?
vox-populi,upravo tako o TV kanalima
ja sam zavrsila skolu,kao ti, 4 stepena 
- ljubav_aha
#29 Re: domaci film-njemacki prevod ?
schweizerische deutschODVRATAN_i_GADAN wrote:Evo ovo je najbolje za ucenje "njemackog" nakon crtanih filmova koji su osnova!
![]()
- BHF_Manijak
#30 Re: domaci film-njemacki prevod ?
Ma realno, Kaya Yanar je najbolje objasnio svicarski, ko nije gledo nek pogleda na Youtubeu, genijalno!
TAko ti nekako i dodje, fakat austrijski njemacki losa varijanta bavarskog, a svicarski da i ne pricam. 
- vox-populi
#31 Re: domaci film-njemacki prevod ?
Evo jos materijala za ucenje Hochdeutsch-a 
-
diessays
#32 Re: domaci film-njemacki prevod ?
mozda bih ti ovo moglo pomoci ako mozes naci njemacki prevod za nki film nas film
ovdje mozes unijeti zeljeni link uploadovati zeljeni prevod i uzivti gledajuci online bez ikakvih ogranicenja
ovdje mozes unijeti zeljeni link uploadovati zeljeni prevod i uzivti gledajuci online bez ikakvih ogranicenja
Code: Select all
http://youtvshows.com-
sickle_and_hammer
#33 Re: domaci film-njemacki prevod ?
imas na yuwabits.net interaktivni njemacki kurs
al je na cirilici, pa ako ti nije frka, udri!
al je na cirilici, pa ako ti nije frka, udri!