Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
mighty_duck wrote:bas ta...nomen est omen....ti bas sve znas
ejs jos da imas ašlamu trešnju
Imaš li onu jabuku što kad je zagrizeš potamni,...bjelica je moja nana zvala,vazda je mravi napadali .....budu onako srednje veličine,slatke,...pekmez se od njih pekao...
ako mislis na ranu petrovacu,imam i tu...petrovaca ili bjelica....odlicna sam prilika vidis sve imam ko dobri duh na jastuku
mighty_duck wrote:jel zna neko nesto o staroj sorti kruske huseinbegovaca...sitan ili krupan plod...zut ili zelen....tvrd ili useceren...kad dozrijeva..i sl
za moje nepce,najbolja vrsta kruske
i najvise slichi jabuci...a kruska plod ne propada brzo,i nema obicaj da gnjije...
mighty_duck wrote:jel zna neko nesto o staroj sorti kruske huseinbegovaca...sitan ili krupan plod...zut ili zelen....tvrd ili useceren...kad dozrijeva..i sl
za moje nepce,najbolja vrsta kruske
i najvise slichi jabuci...a kruska plod ne propada brzo,i nema obicaj da gnjije...
Kamenu bolan tvoja je mogla još malo uzreti,....ne beri zelenjke ...ukusna je i ovakva ali je ipak malo žuća....
Sad bi na vijestima Radio-FBiH na nekom sajmu u Hercegovini Talijani oduševljeni voćkom koja se zove oskoruša, nit' jabuka, nit' kruška, a i jabuka, i kruška u isto vrijeme.