Dolazimo u Sarajevo....

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
green man

#176 Re: Dolazimo u Sarajevo....

Post by green man »

Pozdrav forumaši, a posebno sarajlije, jer bih trebao vašu pomoć...
Naime planiram sa djevojkom, i sa ograničenim budžetom napraviti mini turneju po domovini, znači Sarajevo-Mostar-Neum. Sarajevo poprilično poznajem onako da se snađem, ali nisam nešto pretjerano upoznat sa smještajnim kapacitetima i noćnim životom.
Znači tražim neki hostel/hotel ili nešto te vrste, ništa luksuzno, ali čisto,uredno i po mogućnosti nezabačeno. znači uloženo-dobijeno. Može li mi neko preporučiti nešto?
Drugo pitanje- gdje omladina izlazi? Sam da nisu cajke, krkanluk i majmunolike face... Tražim neko opušteno mjesto za izlazak, kafiće, diskoteke, ali zaboga bez onih gore navedenih elemenata :D
Unaprijed hvala :-)
Silent.Hunter

#177 Re: Dolazimo u Sarajevo....

Post by Silent.Hunter »

-LIBERO- wrote:
Silent.Hunter wrote:Ma doći ću ja :) Samo sam htio provjeriti da li može onako kako sam ja zamislio :D
A razmišljao sam da idem onako kako je rasthiman rekao, ali nisam nikada prolazio kroz tu ulicu/dio :-?
Možda ponesem 100KM i da me bimmer besplatno odvuće :D
Ako ces pjeske piciti duplo ti je bolje onako kako je Rastiman napisao (nacrtao). Ako ces hvatati tramvaj od stanice do Skenderije, pa presjedati na trolu prema Zetri, e onda ti je bolje tim putem koji si ti nacrtao. Tim "tvojim" putem se ne isplati tramom do Skenderije pa pjeske (kao sto ti rece) jer kruzis bezveze a ici ces pjeske od Skenderije, sto ti je dalje nego da si odmah krenuo pjeske sa stanice do Zetre kroz tunel. ;-)
Da rezimiram :D
Jel to ta ? Image
Idem kroz tunel, pa na most, gdje je arhitektonski/građevinski fakultet skrenem lijevo i pićim pravo i stig'o sam ?
Jbg valjda je tako,
poznanik

#178 Re: Dolazimo u Sarajevo....

Post by poznanik »

Silent.Hunter wrote:Jel to ta ?
Idem kroz tunel, pa na most, na semaforu gdje je arhitektonski/građevinski fakultet skrenem lijevo i pićim pravo i stig'o sam ?
Jbg valjda je tako,
:thumbup: :D
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#179 Re: Dolazimo u Sarajevo....

Post by -LIBERO- »

green man wrote:Pozdrav forumaši, a posebno sarajlije, jer bih trebao vašu pomoć...
Naime planiram sa djevojkom, i sa ograničenim budžetom napraviti mini turneju po domovini, znači Sarajevo-Mostar-Neum. Sarajevo poprilično poznajem onako da se snađem, ali nisam nešto pretjerano upoznat sa smještajnim kapacitetima i noćnim životom.
Znači tražim neki hostel/hotel ili nešto te vrste, ništa luksuzno, ali čisto,uredno i po mogućnosti nezabačeno. znači uloženo-dobijeno. Može li mi neko preporučiti nešto?
Drugo pitanje- gdje omladina izlazi? Sam da nisu cajke, krkanluk i majmunolike face... Tražim neko opušteno mjesto za izlazak, kafiće, diskoteke, ali zaboga bez onih gore navedenih elemenata :D
Unaprijed hvala :-)
Ako ti nije kasno sa odgovorom (par dana je proslo,a vidim niko ne odgovara)

Moj prijedlog za smjestaj, ulica Titova, najuzi moguci centar, sasvim solidne cijene , barem za mene :D . Vlasnik smjestaja i vise nego ok, super raja. (nije reklama, nego znam iz iskustva i boravka nekih mojih poznanika iz Eu.)

http://hostel-tito46.com/ (pretrazi stranicu, sve na njoj pise ;-) )

To za izlazak je diskutabilna stvar. Evo recimo Pubovi : City Pub, Seltik, Ginis...moze i Mash i Sloga.
Tu ces cesto naletiti na muziku uzivo, sasvim fina atmosfera i sl. Ima kafica, restorancica i pubova.. veliki broj. Ja obicno kada dodjem u neki grad, najvise volim sam istrazivati. U sekundi se moze osmekati (iskusnim okom, naravno :D ;-) ) o kakvim se restorancicima radi, kakvi su kafici ili pubovi. A i to neko lunjanje po gradu je za mene dozivljaj sam po sebi, zato se rijetko i pripremam kada idem u neki grad u kojem sam prvi put, ili u koji nisam dolazio cesto.

Ali ok. Ako te interesuju jos neki detalji, o bilo cemu, samo pitaj. ;-)

Ugodan dolazak, i boravak, i tebi i djevojci u Sarajevu. :thumbup:
green man

#180 Re: Dolazimo u Sarajevo....

Post by green man »

-LIBERO- wrote:Ako ti nije kasno sa odgovorom (par dana je proslo,a vidim niko ne odgovara)

Moj prijedlog za smjestaj, ulica Titova, najuzi moguci centar, sasvim solidne cijene , barem za mene :D . Vlasnik smjestaja i vise nego ok, super raja. (nije reklama, nego znam iz iskustva i boravka nekih mojih poznanika iz Eu.)

http://hostel-tito46.com/ (pretrazi stranicu, sve na njoj pise ;-) )

To za izlazak je diskutabilna stvar. Evo recimo Pubovi : City Pub, Seltik, Ginis...moze i Mash i Sloga.
Tu ces cesto naletiti na muziku uzivo, sasvim fina atmosfera i sl. Ima kafica, restorancica i pubova.. veliki broj. Ja obicno kada dodjem u neki grad, najvise volim sam istrazivati. U sekundi se moze osmekati (iskusnim okom, naravno :D ;-) ) o kakvim se restorancicima radi, kakvi su kafici ili pubovi. A i to neko lunjanje po gradu je za mene dozivljaj sam po sebi, zato se rijetko i pripremam kada idem u neki grad u kojem sam prvi put, ili u koji nisam dolazio cesto.

Ali ok. Ako te interesuju jos neki detalji, o bilo cemu, samo pitaj. ;-)

Ugodan dolazak, i boravak, i tebi i djevojci u Sarajevu. :thumbup:
Nije kasno, taman na vrijeme, iščekujemo godišnje pa smo još u fazi planiranja.
Pročešljo sam sajt i ne čini mi se loše, izgleda kao simpatično mjesto, i po slikama ispunjava neke kriterijume, pogotovo o urednosti i nezabačenosti. Hvala na prijedlogu :thumbup:

Podrazumjeva se lično istraživanje nepoznatog grada, to i jest neka draž svega toga. A što se tiče odokativne procjene kafića, restorana i sl. sam se već prilično uprakso :D ali opet kao stranac u nekom gradu je i teško ošmekati atmosferu sudeći po gužvi ili uređenosti samog objekta, ali opet se uzdam u neku sreću sa izborom, koja me i dosad pratila :D
Uglavnom ću obići mjesta koje si preporučio, a pogotovo se radujem ako bi se tad potrefila neka dobra svirka :wink:

Imam još jedno pitanje... ima li taj gore navedeni hostel neki parking u blizini? Po mogućnosti osvijetljen i da nije daleko od samog hostela?

Puno hvala na odgovoru i preporukama, a i na lijepim željama. :thumbup:
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#181 Re: Dolazimo u Sarajevo....

Post by -LIBERO- »

Sto se tice parkinga, to ti je vjecna borba u centru Sarajeva. Il' ces placati, papreno za BH uslove, il' znas stekove gdje mozes ostaviti auto po ovim blizim padinskim dijelovima samog centra. Sve ti se svodi na varijantu, odprilike: oznacena parking mjesta, garaze i sl, a onda samo par metara, ako znas pronaci :D , neko skretanje u ulicicu gdje se nista ne placa ali je i problem da uletis da bude mjesta. Tako da ono..jako je tesko da ti bilo ko ovako preko neta objasni bilo sta vezano za parking, narocito u strogom centru grada. Tu ti moze pomoci najvise sreca :D , i tvoja spremnost da "snjuhas" i snalazis se.

Predpostavljam da ako budete u hostelu, ili nekom smjestaju koji je u strogom centru poput ovoga, i ne treba ti automobil precesto. Tako da je moja preporuka da se ne guras sa parkiravanjem bas u centar, jer tu se papreno naplacuje, a mjesta koja se ne naplacuj je malo teze naci nekome ko nije iz Sarajeva.
Post Reply