Dolazak Isusa, Dedzdzala i Mehdija u narednih 30-50 godina?

Rasprave o vjerskim temama.
Locked
LSD

#251 Re: Dolazak Isusa, Dedzdzala i Mehdija u narednih 30-50 godina?

Post by LSD »

callmethebreeeze wrote:ko je napisao ovu biografiju?

citao sam ih i ja par. nesumnjivo je muhamed bio veliki covjek. mislim, svako k'o iza sebe ostavi jednu religiju i ciji podanici u rekordnom roku predju put od beduina do svjetske sile, je zasluzio da mu se kapa skine. kvaka je samo u tome da li je bog bio upleten u to.
Jao mudraca :shock: :shock: Poslanik je bio uzrok cilja stvaranja svemira.Poznat je hadis-i kudsi u kome se taj cilj objašnjava slijedecim rijecima:

"Da nije bilo Tebe,ne bih stvorio svemir".

I onda dođem pa procitam na forumu šta pojedinci pišu :( :( cuj da li je Bog upleten u to :shock: :shock: ljudi moji šta se piše :(
piupiu

#252 Re: Dolazak Isusa, Dedzdzala i Mehdija u narednih 30-50 godina?

Post by piupiu »

Abdulvahid wrote:
Optimus Prime wrote:
Abdulvahid wrote:
eee samo da uletim sa pitanjem, haj jedne prilike kad ti bude zgodno pogledaj u vedro nebo i nocu i danju, pa mi reci sta sve vidis odnosno ne vidis, i jeli to sto vidis stvarno tu i jeli to sto ne vidis toga stvarno nema???
Vidim mjesec, okolne planete i susjedne zvijezde.
jesi li 100% ubjedjen da je to sve sto vidis zaista tu??
Matrix, :D . Nesto jeste, a nesto nije, necega je vec nestalo, al' do nas tek postojanje jos uvijek putuje, ono sto nije, nego je u nekim drugim dimenzijama, mi ne mozemo ni vidjeti, a i spoznati tesko. Moze li tako? :)
callmethebreeeze

#253 Re: Dolazak Isusa, Dedzdzala i Mehdija u narednih 30-50 godina?

Post by callmethebreeeze »

LSD wrote:

citao sam ih i ja par. nesumnjivo je muhamed bio veliki covjek. mislim, svako k'o iza sebe ostavi jednu religiju i ciji podanici u rekordnom roku predju put od beduina do svjetske sile, je zasluzio da mu se kapa skine. kvaka je samo u tome da li je bog bio upleten u to.
Jao mudraca :shock: :shock: Poslanik je bio uzrok cilja stvaranja svemira.Poznat je hadis-i kudsi u kome se taj cilj objašnjava slijedecim rijecima:

"Da nije bilo Tebe,ne bih stvorio svemir".

I onda dođem pa procitam na forumu šta pojedinci pišu :( :( cuj da li je Bog upleten u to :shock: :shock: ljudi moji šta se piše :(
nisam ja rekao da je on stvorio svemir. dovoljno je sto je iza sebe ostavio svjetsku religiju.
Optimus Prime

#254 Re: Dolazak Isusa, Dedzdzala i Mehdija u narednih 30-50 godina?

Post by Optimus Prime »

Abdulvahid wrote:
Optimus Prime wrote:
Abdulvahid wrote:
eee samo da uletim sa pitanjem, haj jedne prilike kad ti bude zgodno pogledaj u vedro nebo i nocu i danju, pa mi reci sta sve vidis odnosno ne vidis, i jeli to sto vidis stvarno tu i jeli to sto ne vidis toga stvarno nema???
Vidim mjesec, okolne planete i susjedne zvijezde.
jesi li 100% ubjedjen da je to sve sto vidis zaista tu??
Nisam, posto svijetlost udaljenih zvijezda treba da putuje prilicno dugo (u zavisnosti od udaljenosti zvijezda).
LSD

#255 Re: Dolazak Isusa, Dedzdzala i Mehdija u narednih 30-50 godina?

Post by LSD »

Ljudi, pa ovo nije humano kakve se gluposti ovdje pišu i šta se sve zapitkuje...ja se necu crveniti u tuđe ime,ali me stid pojedinaca....nevjerovatno :shock:
Optimus Prime

#256 Re: Dolazak Isusa, Dedzdzala i Mehdija u narednih 30-50 godina?

Post by Optimus Prime »

LSD wrote:Ljudi, pa ovo nije humano kakve se gluposti ovdje pišu i šta se sve zapitkuje...ja se necu crveniti u tuđe ime,ali me stid pojedinaca....nevjerovatno :shock:
Nema glupih pitanja. Postoje samo glupi odgovori.
Pitanja mogu biti samo nezgodna nikako glupa.

Koje se gluposti ovdje pisu?
Last edited by Optimus Prime on 03/08/2010 23:19, edited 1 time in total.
piupiu

#257 Re: Dolazak Isusa, Dedzdzala i Mehdija u narednih 30-50 godina?

Post by piupiu »

callmethebreeeze wrote:
piupiu wrote:

Barnaby Rogerson. Jako interesantna, mislim da je napisana s velikim postovanjem i sa socioloskog stanovista. Meni se jako dopala upravo zbog toga.
ista je takva i ona od karen armstrong, koju sam djelomicno procitao. poznata je i ona sto je napisao michael cook.
Aha, pogledacu, kako se zovu (knjige, mislim)?
LSD

#258 Re: Dolazak Isusa, Dedzdzala i Mehdija u narednih 30-50 godina?

Post by LSD »

Optimus Prime wrote:
LSD wrote:Ljudi, pa ovo nije humano kakve se gluposti ovdje pišu i šta se sve zapitkuje...ja se necu crveniti u tuđe ime,ali me stid pojedinaca....nevjerovatno :shock:
Pitanja mogu biti smo nezgodna, pogotovo kad se radi o fundamentu vjere.
to neka tvoja ateisticka doktrina tome poucava, jelde.

Gluposti pišete, hocete da raspravljate i pišete o Poslanicima a veze nemate ,niti ste šta kad procitali o njima.
Nekakve proizvoljne djecije analogije koristite kada treba utvrditi svoje stavove, ponavljate po 100 puta jedne te iste mantre tipa "hocemo dokaz, samoproglašeni prorok,abrahamska vjera koja nema dokaza" bla bla bla.
Kako vam ne dosadi više??
callmethebreeeze

#259 Re: Dolazak Isusa, Dedzdzala i Mehdija u narednih 30-50 godina?

LSD wrote:
Optimus Prime wrote:

Gluposti pišete, hocete da raspravljate i pišete o Poslanicima a veze nemate ,niti ste šta kad procitali o njima.
Nekakve proizvoljne djecije analogije koristite kada treba utvrditi svoje stavove, ponavljate po 100 puta jedne te iste mantre tipa "hocemo dokaz, samoproglašeni prorok,abrahamska vjera koja nema dokaza" bla bla bla.
cccc. cuj nismo procitali nista? to ti sad i misli citas?
Optimus Prime

#260 Re: Dolazak Isusa, Dedzdzala i Mehdija u narednih 30-50 godina?

Post by Optimus Prime »

LSD wrote:
Optimus Prime wrote:

Ateisticka doktrina ne postoji!

Ne pisemo gluposti nego postavljamo legitimna pitanja!
Trazimo dokaze jer ne vjerujemo ljudima na lijepe oci. pogotovo kada se radi o tvrdnjama tipa: visa sila je komunicirala sa bliskoistocnim pastirima.
callmethebreeeze

#261 Re: Dolazak Isusa, Dedzdzala i Mehdija u narednih 30-50 godina?

piupiu wrote: Aha, pogledacu, kako se zovu (knjige, mislim)?
muhammad. plus neki podnaslovi. :D

armstrong je jako zanimljiva, temeljita, opsirna.
LSD

#262 Re: Dolazak Isusa, Dedzdzala i Mehdija u narednih 30-50 godina?

Post by LSD »

jah, treba je viša sila s tobom komunicirati, jelde...šta ona ima komunicirati sa bliskoistocnim pastirima?? šta to meni fali? vidi me kakav sam, fin, odgojen,evropljanin, živim u 21 stoljecu.....megalomanija, šta drugo.
callmethebreeeze

#263 Re: Dolazak Isusa, Dedzdzala i Mehdija u narednih 30-50 godina?

LSD wrote:jah, treba je viša sila s tobom komunicirati, jelde...šta ona ima komunicirati sa bliskoistocnim pastirima?? šta to meni fali? vidi me kakav sam, fin, odgojen,evropljanin, živim u 21 stoljecu.....megalomanija, šta drugo.
ne fali ti nista. malo si ljut, ali ljudi smo, necemo ti za zlo uzeti.
Abdulvahid

#264 Re: Dolazak Isusa, Dedzdzala i Mehdija u narednih 30-50 godina?

Post by Abdulvahid »

Nisam, posto svijetlost udaljenih zvijezda treba da putuje prilicno dugo (u zavisnosti od udaljenosti zvijezda).[/quote]

Allah dz.s. u Kuranu kaze:
U ime Allaha, Milostivog, Samilosnog

Sura El-Waqia

75. I kunem se časom kad se zvijezde gube, -

76. a to je, da znate, zakletva velika -,

Sura Et-Takvir

15. I kunem se zvijezdama – koje se skrivaju,

16. koje se kreću i iz vida gube,

17. i noći kad ona veo diže,

18. i zorom kada diše, -

19. Kur’an je, zaista, kazivanje Izaslanika plemenitog,

20. moćnog, od Gospodara svemira cijenjenog,

21. kome se drugi potčinjavaju, tamo pouzdanog!
LSD

#265 Re: Dolazak Isusa, Dedzdzala i Mehdija u narednih 30-50 godina?

Post by LSD »

callmethebreeeze wrote:
LSD wrote:jah, treba je viša sila s tobom komunicirati, jelde...šta ona ima komunicirati sa bliskoistocnim pastirima?? šta to meni fali? vidi me kakav sam, fin, odgojen,evropljanin, živim u 21 stoljecu.....megalomanija, šta drugo.
Nisam ljut, a nisam se tebi ni obratio...ne znam što se nađe prozvanim :roll:
Optimus Prime

#266 Re: Dolazak Isusa, Dedzdzala i Mehdija u narednih 30-50 godina?

Post by Optimus Prime »

Pa covjece, ne treba ona sa mnom da komunicira. ja i ne vjerujem da postoji.

Ali vi tvrdite da postoji i da je komunicirala s ljudima na bliskom istoku.
callmethebreeeze

#267 Re: Dolazak Isusa, Dedzdzala i Mehdija u narednih 30-50 godina?

LSD wrote:
callmethebreeeze wrote:
Nisam ljut, a nisam se tebi ni obratio...ne znam što se nađe prozvanim :roll:
oprosti.
Optimus Prime

#268 Re: Dolazak Isusa, Dedzdzala i Mehdija u narednih 30-50 godina?

Post by Optimus Prime »

Abdulvahid wrote:Nisam, posto svijetlost udaljenih zvijezda treba da putuje prilicno dugo (u zavisnosti od udaljenosti zvijezda).

Sura El-Waqia

Sura Et-Takvir

18. i zorom kada diše, -

Sura mi je poznata. Opisuje mijenjanje dana i noci!
Pri izlasku sunca, sunceva svijetlost potiskuje svijetlost zvijezda pa se cini da se one skrivaju.

Dakle nista natprirodno!
Last edited by Optimus Prime on 03/08/2010 23:37, edited 1 time in total.
callmethebreeeze

#269 Re: Dolazak Isusa, Dedzdzala i Mehdija u narednih 30-50 godina?

Abdulvahid wrote:Nisam, posto svijetlost udaljenih zvijezda treba da putuje prilicno dugo (u zavisnosti od udaljenosti zvijezda).

Sura El-Waqia

Sura Et-Takvir

18. i zorom kada diše, -

21. kome se drugi potčinjavaju, tamo pouzdanog![/quote]

ovo je fin tekst. mogu misliti kako tek mocno zvuci na arapskom. ali mi ne govori nista drugo osim da je neko sjedio i gledao u zvijezde, par puta zoru docekao, pa ovo napisao.
LSD

#270 Re: Dolazak Isusa, Dedzdzala i Mehdija u narednih 30-50 godina?

Post by LSD »

Optimus Prime wrote:

Pa ovo si ponovio dosad na ovom forumu jedno stotinu puta...to smo utvrdili i vec postaješ naporan jer forsiraš konstantno vec viđeno...nismo ovce da ne kontamo...shvatili smo da si ateist i ne trebaš se toliko ponavljati i naglašavati ...dokad se misliš ponavljati??
Dokad traje ta tvoja misija prosvjetljenja,iluminacije, skeptizima ili cega vec ??
Optimus Prime

#271 Re: Dolazak Isusa, Dedzdzala i Mehdija u narednih 30-50 godina?

Post by Optimus Prime »

LSD wrote: Dokad traje ta tvoja misija prosvjetljenja,iluminacije, skeptizima ili cega vec ??
Sve dok mi bude zabavno kao veceras!
LSD

#272 Re: Dolazak Isusa, Dedzdzala i Mehdija u narednih 30-50 godina?

Post by LSD »

Optimus Prime wrote:
LSD wrote:
Optimus Prime wrote:
Dokad traje ta tvoja misija prosvjetljenja,iluminacije, skeptizima ili cega vec ??
Sve dok mi bude zabavno kao veceras!
Kako ti ne dosadi koristiti jedne te iste otrcane fraze i floskule tipa "bliskoistocni pastiri ili nedokazana abrahamska vjera"...vrtiš jedne te iste obrasce, koristiš jedan te isti model kominukacije i šta?' dokad??
Ništa novo da cujemo od tebe ,vazda iste repeticije. :roll: hajd dobro, ako ti obraz to podnosi.
asurbanipal

#273 Re: Dolazak Isusa, Dedzdzala i Mehdija u narednih 30-50 godina?

Post by asurbanipal »

LSD wrote:
Optimus Prime wrote:

Pa ovo si ponovio dosad na ovom forumu jedno stotinu puta...to smo utvrdili i vec postaješ naporan jer forsiraš konstantno vec viđeno...nismo ovce da ne kontamo...shvatili smo da si ateist i ne trebaš se toliko ponavljati i naglašavati ...dokad se misliš ponavljati??

On bi kao skeptik morao znati da bi proglasavanje njegove vlastite sigurnosti za istinu proturijecilo cijelom njegovom stavu...
XXS

#274 Re: Dolazak Isusa, Dedzdzala i Mehdija u narednih 30-50 godina?

Post by XXS »

LSD wrote:Kako ti ne dosadi koristiti jedne te iste otrcane fraze i floskule tipa "bliskoistocni pastiri ili nedokazana abrahamska vjera"...vrtiš jedne te iste obrasce, koristiš jedan te isti model kominukacije i šta?' dokad??
Ništa novo da cujemo od tebe ,vazda iste repeticije. :roll: hajd dobro, ako ti obraz to podnosi.
Meni se cini da ti imas problem sa suprotnim misljenjem.
Covjek ima svoje misljenje i sta je tu problem? Ako ti se ne svidja samo fino preskocis i mirna Bosna.

Jel' mislis da samo vjernici imaju pravo slaviti vjeru dok bi nevjernici trebali cutati i trpiti?
Abdulvahid

#275 Re: Dolazak Isusa, Dedzdzala i Mehdija u narednih 30-50 godina?

Post by Abdulvahid »

Optimus Prime wrote:

Sura El-Waqia

Sura Et-Takvir

18. i zorom kada diše, -

Sura mi je poznata. Opisuje mijenjanje dana i noci!

Dakle nista natprirodno!
Sura El-Waqia

77. on je, zaista, Kur’an plemeniti

78. u Knjizi brižljivo čuvanoj –

79. dodirnuti ga smiju samo oni koji su čisti -,

80. on je Objava od Gospodara svjetova.

81. Pa, kako ovaj govor omalovažavate

Pa covjece o Allahov robe, vidis kako mjesec sija rekao bi da je kao svjetiljka, a zapravo je samo refleksija sunca, vidis zvijezde i rekao bi da su tu a njih nema vec milionima godina, a pored vidis prazan prostor a zapravo je tu zvijezda koja ti se "sakriva"

Sura Junus: Allah dz.s. kaze:
5. On je Sunce izvorom svjetlosti učinio, a Mjesec sjajnim i položaje mu odredio da biste znali broj godina i računanje. – Allah je to mudro stvorio. – On potanko izlaže dokaze ljudima koji razumiju.

Zar pametnom ovo nije dokaz da je ovo objava od Gospodara svjetova, Covjek, Poslanik saws na obavjestava o tome ko je izvor svjetlosti u svemiru i da je mjesec samo njegov sjaj.

Sura El-Enbija:Allah dz.s. kaze:
33. I noć i dan Njegovo su djelo, i Sunce i Mjesec, i svi oni nebeskim svodom plove.

Subhanallah, plove.
Evo vam dokazi, onome koji vidi dovoljno je samo svjetlo u mraku upaliti, ali slijepcu ne pomaze ni sunce da mu na put ukaze.
Locked