Dokad cemo biti ovce ?

ABH017

#51 Re: Dokad cemo biti ovce ?

Post by ABH017 »

Idriz wrote:
AmirBaa wrote:Ovih dana nesto puno klix i vijesti citam oko BiH i ne mogu da vjerujem koje smo mi ovce. Danasnja dva naslova:
"MVP BiH: Kupljeni automobili se ne odlikuju luksuznom opremom"
"Salihagić: Daleko smo od vanrednog stanja zbog zagađenja" i jos jutros onaj neki frajer sa slicnom objavom, gdje nas ubjedjuju strucnjaci da je ovo sasvim normalna situacija u Sarajevu. Pa prije par dana izjava kako je sigurnosna situacija i vise nego zadovaljavajuca u FBiH. Samo me zanima sta vi mislite dokad ce ovaj narod biti jedno veliko stado ovaca ? Da li ce nas ikad ista dotaci od ovih vijesti pa da se ko trzne malo ?
Dokle god nije sramota vjerovat u boga. Sta ocekujes od ovaca nego da budu ovce?
Koliko tek ovaca ima, koje ne vjeruju u Boga. Mada, možda, više liče na ovnove.
Smail Aga Cengic

#52 Re: Dokad cemo biti ovce ?

Post by Smail Aga Cengic »

Pa svako nek se pogleda u ogledalo i ako ponizno samo spusti glavu na svaku nebulozu koja se oko njega desava i nije nista drugo nego ovca...ali svako nek podje od sebe i neka sudi samo sebi, ali to vecina mahalasa i ne moze i zato ce uvijek biti u nasem drustvu mnogo tih negativaca koji u svemu vide crno pa pokusavaju i druge da uvuku u to...a oni koji nemaju problem s tim da budu ovce nek razmisle kako ovce zavrsavaju svoj veoma kratki zivotni vijek...
putokaz1

#53 Re: Dokad cemo biti ovce ?

Post by putokaz1 »

dokad cemo bit ovce
duuuugoooo
evo opet dolazi predsjednik MZ kaze dobit cete put glasajte za me,a puta nema
opet dolazi načelnik dat cu posao glasaj-a posla nema
opet dolazi ministar obecaje svasta-a nema niceg
ali mi cemo glasat za njih ,oni su ipak SDA,nemoraju ništa napravit,neka tonemo,neka padamo,neka propadamo,mi ih volimo samo za njih
u mom komšiluku 10 ljudi, 9 sda uvjek osim mene,nisam ovca al izgleda ovan
katastrofa ko je alternativa ovcama,mozda sdp zbog kojih je izgorila zgrada vlade i muzej,mozda sbb i rile 'nikad s sda'' bla bla,mozda df prvo pa sda odma nakon izbora,mozda rahmetli sbih hehe,ipak ovce i samo ovce
AmirBaa

#54 Re: Dokad cemo biti ovce ?

Post by AmirBaa »

http://www.klix.ba/vijesti/bih/problem- ... /160408091 ali jok, bitnije je sta je seselj na twiteru rekao, jel se uci u skoli hrvatski ili srpski jezik, jel nam na vlasti musliman itd. itd. Eto sta se desava i narod je direktni krivac :bih:
modem33

#55 Re: Dokad cemo biti ovce ?

Post by modem33 »

Smail Aga Cengic wrote:Pa svako nek se pogleda u ogledalo i ako ponizno samo spusti glavu na svaku nebulozu koja se oko njega desava i nije nista drugo nego ovca...ali svako nek podje od sebe i neka sudi samo sebi, ali to vecina mahalasa i ne moze i zato ce uvijek biti u nasem drustvu mnogo tih negativaca koji u svemu vide crno pa pokusavaju i druge da uvuku u to...a oni koji nemaju problem s tim da budu ovce nek razmisle kako ovce zavrsavaju svoj veoma kratki zivotni vijek...

Ovce duze zive od ljudi koji vide vise normalno. Naucno dokazana u praksi u BiH-a. 8-)
Smail Aga Cengic

#56 Re: Dokad cemo biti ovce ?

Post by Smail Aga Cengic »

modem33 wrote:
Smail Aga Cengic wrote:Pa svako nek se pogleda u ogledalo i ako ponizno samo spusti glavu na svaku nebulozu koja se oko njega desava i nije nista drugo nego ovca...ali svako nek podje od sebe i neka sudi samo sebi, ali to vecina mahalasa i ne moze i zato ce uvijek biti u nasem drustvu mnogo tih negativaca koji u svemu vide crno pa pokusavaju i druge da uvuku u to...a oni koji nemaju problem s tim da budu ovce nek razmisle kako ovce zavrsavaju svoj veoma kratki zivotni vijek...

Ovce duze zive od ljudi koji vide vise normalno. Naucno dokazana u praksi u BiH-a. 8-)
ma vala, nek i zive, ali nek je tim ovcama jasno da su sami sebi krivi za sve lose sto nam se desava, jer ipak zivimo u demokratskom drustvu, sami biramo, sami radimo ili ne radimo, imamo mnogo otvorenih opcija...
veiz

#57 Re: Dokad cemo biti ovce ?

Post by veiz »

putokaz1

#58 Re: Dokad cemo biti ovce ?

Post by putokaz1 »

čobane vrati še ovce tvoje nemogu bez tebe......
AmirBaa

#59 Re: Dokad cemo biti ovce ?

Post by AmirBaa »

Horcrux

#61 Re: Dokad cemo biti ovce ?

Post by Horcrux »

Novalić je dodao da MMF nije uslovio domaće vlasti da moraju prodati Bh Telecom i da se to neće dogoditi, kao ni Elektroprivredu BiH.
Dok je god ovako - bit ce i ovaca.
KB9

#62 Re: Dokad cemo biti ovce ?

Post by KB9 »

ma hajd sve to al eno mato se raduje cirilicnom izdanju teleringa, pogodilo me pravo, ne ocekujes :sad:
putokaz1

#63 Re: Dokad cemo biti ovce ?

Post by putokaz1 »

KB9 wrote:ma hajd sve to al eno mato se raduje cirilicnom izdanju teleringa, pogodilo me pravo, ne ocekujes :sad:
Ko je gost?
seln

#64 Re: Dokad cemo biti ovce ?

Post by seln »

Odgovor na pitanje iz naslova:

bicete ovce dok je svijeta i kauma... dok se Zemlja okrece oko Sunca... dok god vam neki papak moze prodavati lafinu...
dok god vjerujete da je papak koji se krsti/kriza/nesto sapuce na dlanove bolji od bilo kojeg drugog pijacara...
dokle god ima papaka voljnih da gospodare nad vama.
Haman

#65 Re: Dokad cemo biti ovce ?

Post by Haman »

Dok ne shvatimo da smo ljudi a ne ovce, da imamo svoja prava kao ljudi, dok prestanemo birati cobane itd.
AmirBaa

#66 Re: Dokad cemo biti ovce ?

Post by AmirBaa »

Par tema se otvori oko onih desavanj u francuskoj i muslimanki, pa oko novinarke klixa i meni se cini to je trenutno goruca tema u lijepoj nam bosni...dok sa druge stran realnost udara samar http://www.klix.ba/vijesti/regija/istra ... ook+status
Post Reply