Dodji,vidi i prodaj!

violentjack

Post by violentjack »

Gradiska je mrtav grad..jer ti krajevi kao i Banja Luka su bili vezani za Hrvatsku..danas je to prezivljavanje..zato je Srbima stalo da prave autoput do Gradiska

Gradiska prodaju Bosnjaci imovinu..ali ne prodaju je u selima a sela je bilo velikih Bosnjackih preko 2000..poput Orahove odakle je Dudak koji vas je potjerao malkice..itd
margareta

Post by margareta »

violentjack wrote:Gradiska je mrtav grad..jer ti krajevi kao i Banja Luka su bili vezani za Hrvatsku..danas je to prezivljavanje..zato je Srbima stalo da prave autoput do Gradiska

Gradiska prodaju Bosnjaci imovinu..ali ne prodaju je u selima a sela je bilo velikih Bosnjackih preko 2000..poput Orahove odakle je Dudak koji vas je potjerao malkice..itd
Violetnjače svi tvoji navodi su izuzetno tačno definirani,
ali sa greškom u startu jer ne tražiš uzroke , samo konstatiraš sadašnje stanje koje nikome nije nepoznanica.
Uzroci su od suštinske vrijednosti za sve posljedice.
Ako se definira uzrok bolesti, liječenju bi se moglo pristupiti, u ovisnosti od faktora da li je bolest već toliko zastarjela, jer što se ranije definiraju uzroci i vrsta bolesti, lakše je i ozdravljenje uz adekvatnu terapiju.
Preskačemo mnogo više od 15 god. uzroka naše tragedije , i sad smo svi
dobri poznavaoci OVOGA "trenutka" svjesni.Gdje NAM je pamet bila RANIJE ?
Upitaš li se možda da zbog današnjih iskrivljenih subjektivnih stavova ,
opet tvoje sutr bude kasno za liječiti, tj. da li se i danas mnoge nesreće mogu izbjeći samo ako se oslobodimo autističnog subjektivizma i konačno progledamo objektivno sadašnje uvjete.
Možeš ti ovo smatrati nebulozom ali takva gledišta kroz samo svoju prizmu vode nas u dublji jaz.
margareta

Post by margareta »

violentjack wrote:Gradiska je mrtav grad..jer ti krajevi kao i Banja Luka su bili vezani za Hrvatsku..danas je to prezivljavanje..zato je Srbima stalo da prave autoput do Gradiska

Tvoje definiranje činjenica se mogu usporediti sa doktorom koji piše dijagnozu da su mu pacijenti preminuli.
IRENA

Post by IRENA »

Gradiska je po ocjeni medjunarodnih zvanicnika jedan od najnaprednijih gradova u RS i BiH.To se lako moze provjeriti.O tome govori i visina opstiskog budzeta(Veci je najmanje duplo u poredjenju sa gradovima iste velicine iz FBiH).Grad je veliko gradiliste.Na svakom koraku stambeno-poslovni objejti.To ce da potvrde njeni gradjani.Ljudi su kao i u Laktasima i BL poceli da ulazu veliki novac u razvoj malih i srednjih preduzeca.Tacno je da su se ljudi vratili u Orahovu ali su nesto i prodali.Orahova je selo na magistralnom putu Gradiska-Kozarska Dubica.U gradu je gotovo sve prodato.Isti slucaj je i sa Dubravama.U tom kraju(BL,Laktasi,Gradiska,Srbac,Prnjavor...)se najvise gradi u bivsoj BiH.

Sto se tice Doboja situacija je sledeca;
Jedino gradsko naselje gdje zive Muslimani je carsija.I tu se dosta prodalo.Ostala gradska naselja(Pijeskovi,Usora,Bare...)su etnicki cista kao i prije rata.Tu zive samo Srbi.Carsija je malo gradsko naselje sa nekoliko desetina kuca.Zasto se Makljenovac naslanja na opstinu Usora a ne na opstinu Tesanj?Kad su Hrvati koji su nastanjeni u Sivsi,Ularicama,Zabljaku...,shvatili namjeru celnika opstine Tesanj,rijesili su da formiraju opstinu Usora.Ta opstina nikad do sad nije postojala.Sta je sa Mostarom i Zepcem?

VJ,
JA SAMO TRAZIM ODGOVOR NA PITANJE ZASTO LJUDI MASOVNO PRODAJU IMOVINU.

Upravo citam oglase!Bezbroj kuca i stanova na prodaju u Janji,Bijeljini,Rogatici,Visegradu...Isti je slucaj i sa Bihacem,Zenicom,Tuzlom,Ilijasom...
kijametdedo

Post by kijametdedo »

zato sto ne zele da zive pored stoke koja je poklala i popalila pola zemlje, pored komsija koji su im radili o glavi...

zato sto ste sistematski ocistili pola zemlje od svega sto nije srpsko...

zato sto ste naselili zemljoradnike i stocare u centar svake kasabe ili grada...

zato sto vam vise niko normalana ne vjeruje niti zeli zivjeti s vama...

imas li jos pitanja, jebo li te rudolf hess takvu zadrtu i bolesnu?!

violent, ne raspravljaj ba s idiotom, vidis da ona misli da treba biti ponosan na cetnicki demografski inzinjering poznat po taktici "protjeraj, pobij i popali"...
magnifico

Post by magnifico »

kijametdedo wrote: zato sto vam vise niko normalana ne vjeruje niti zeli zivjeti s vama...
.
sto se onda gubi energija na zajednicku drzavu, vojsku, fudbalsku reprezentaciju, bla, bla ... :-)

eto u sarajevo ste zapisali teritoriju sa 150 dzamija, respektujem stvarno
:-?
u_prolazu2

Post by u_prolazu2 »

kijametdedo wrote:
1. zato sto ne zele da zive pored stoke koja je poklala i popalila pola zemlje, pored komsija koji su im radili o glavi...

2. zato sto ste sistematski ocistili pola zemlje od svega sto nije srpsko...

3. zato sto ste naselili zemljoradnike i stocare u centar svake kasabe ili grada...

4. zato sto vam vise niko normalana ne vjeruje niti zeli zivjeti s vama...

5. imas li jos pitanja, jebo li te rudolf hess takvu zadrtu i bolesnu?!

6. violent, ne raspravljaj ba s idiotom, vidis da ona misli da treba biti ponosan na cetnicki demografski inzinjering poznat po taktici "protjeraj, pobij i popali"...
1. kad hrvati odlaze iz bosnjackog dijela fed. onda ces navesti malo drugacije razloge.

2. ni u sarajevu nije bolja situacija od svega sto nije bosnjacko. zapravo je isto. reci ces nisu nasilno otjerani - nisu ni ovi koji u zadnje vrijeme prodaju kuce.

3. zemljoradnici i stocari zaradjuju posteno. no comment - pogledaj malo okolo ako si u sarajevu ili okolici.

4. glupost !

5. preskacem.

6. e bas si nasao violentjacka - tipa koji i ne krije idejnu povezanost s tockom 5 i to otvoreno propagira poredjuci tvoj i njegov narod s fasistickom njemackom.
kijametdedo

Post by kijametdedo »

u sarajevu su izgradjene samo 3 (tri) nove dzamije nakon rata...

a vi bogami srusiste puno vise. apsolutno svaku...

a zajednicke drzave u pravom smislu, kao ni pomirenja i povjerenja nece biti sve dok vi ne dodjete tobe, ne odreknete se cetnistva i ne kleknete ko willie brandt. pitanje je samo kad cete to uciniti. mozda nikad. do vas je...

nego, kako napreduje izgradnja kokosinjaca i bunara po lukavickoj metropoli?
kijametdedo

Post by kijametdedo »

u_prolazu2 wrote:
kijametdedo wrote:
1. zato sto ne zele da zive pored stoke koja je poklala i popalila pola zemlje, pored komsija koji su im radili o glavi...

2. zato sto ste sistematski ocistili pola zemlje od svega sto nije srpsko...

3. zato sto ste naselili zemljoradnike i stocare u centar svake kasabe ili grada...

4. zato sto vam vise niko normalana ne vjeruje niti zeli zivjeti s vama...

5. imas li jos pitanja, jebo li te rudolf hess takvu zadrtu i bolesnu?!

6. violent, ne raspravljaj ba s idiotom, vidis da ona misli da treba biti ponosan na cetnicki demografski inzinjering poznat po taktici "protjeraj, pobij i popali"...
1. kad hrvati odlaze iz bosnjackog dijela fed. onda ces navesti malo drugacije razloge.

2. ni u sarajevu nije bolja situacija od svega sto nije bosnjacko. zapravo je isto. reci ces nisu nasilno otjerani - nisu ni ovi koji u zadnje vrijeme prodaju kuce.

3. zemljoradnici i stocari zaradjuju posteno. no comment - pogledaj malo okolo ako si u sarajevu ili okolici.

4. glupost !

5. preskacem.

6. e bas si nasao violentjacka - tipa koji i ne krije idejnu povezanost s tockom 5 i to otvoreno propagira poredjuci tvoj i njegov narod s fasistickom njemackom.
jelde, hrvati su ugrozeni? :lol:

na porodicu stanic je bacena bomba...rekose da su to bili islamski fundamentalisti...ali avaj...bijahu to samo nerascisceni racuni...bombu je bacio hrvat :(

i leutara ubise hrvati...a rekose da su islamski fundamentalisti...

a ko ono ubi blaza kraljevica? da nisu mozda bosnje? sigurno...

ma ne zelim ni poceti ozbiljnu raspravu. uzaludno je.

gentlemen, release the topal pasha! :lol:
magnifico

Post by magnifico »

mi ni ne trazimo zajednicku drzavu, vi cvilite za njom :oops:
priznajem da si bio iskren, izletilo, mada se ne slaze sa zvanicnim supljikatom

a o izgradjenim dzamijama, ste svjetski rekorderi,
sad kad nekom seiku padne na pamet da gradi dzamiju ako ne moze dobiti dozvolu u arabiji,
samo je tusne u sarajvo :lol:
kijametdedo

Post by kijametdedo »

magnifico wrote:mi ni ne trazimo zajednicku drzavu, vi cvilite za njom :oops:
priznajem da si bio iskren, izletilo, mada se ne slaze sa zvanicnim supljikatom

a o izgradjenim dzamijama, ste svjetski rekorderi,
sad kad nekom seiku padne na pamet da gradi dzamiju ako ne moze dobiti dozvolu u arabiji,
samo je tusne u sarajvo :lol:
al ne mozemo mi izgraditi kolko vi mozete srusiti, jelde? :(

posao sam svasta nesto da napisem, al sam onda skontao da je besmisleno raspravljati s nekim ko misli da je lukavica sarajevo i ko vjeruje da smo mi sami sebe klali i granatirali. uzivaj u svom ludilu.

sto bi rekao djuro, zzzzzzzzzzzzzzdrrrrrrrrravo! :D
u_prolazu2

Post by u_prolazu2 »

[quote="kijametdedo"][quote="u_prolazu2"][quote="kijametdedo"]
jelde, hrvati su ugrozeni? :lol:

na porodicu stanic je bacena bomba...rekose da su to bili islamski fundamentalisti...ali avaj...bijahu to samo nerascisceni racuni...bombu je bacio hrvat :(

gentlemen, release the topal pasha! :lol:[/quote]

ides na extremne slucajeve bacanja bombe. nek to policija rascisti. nije bas da se u republici srpskoj svaki dan baca bomba na bosnjake, niti je to uzrok odlaska. u sarajevu su "umjetnici" stavili kondom na kip na katedrali. u sarajevu su ucestali napadi na casne sestre i osobe koje nose na primjer kriz. ima dosta tih malih dobro "skontanih" detalja koji nisu bombe. necu govoriti o zastupljenosti drugih nacija prije rata i sada na svim poljima, dobivanju posla i slicnim stvarima. mozes ti zivjeti gdje hoces ako imas novaca, ali ako nemas ...
u_prolazu2

Post by u_prolazu2 »

kijametdedo wrote:
u_prolazu2 wrote:
kijametdedo wrote: jelde, hrvati su ugrozeni? :lol:

gentlemen, release the topal pasha! :lol:
ides na extremne slucajeve bacanja bombe. nek to policija rascisti. nije bas da se u republici srpskoj svaki dan baca bomba na bosnjake, niti je to uzrok odlaska. u sarajevu su "umjetnici" stavili kondom na kip na katedrali. u sarajevu su ucestali napadi na casne sestre i osobe koje nose na primjer kriz. ima dosta tih malih dobro "skontanih" detalja koji nisu bombe. necu govoriti o zastupljenosti drugih nacija prije rata i sada na svim poljima, dobivanju posla i slicnim stvarima. mozes ti zivjeti gdje hoces ako imas novaca, ali ako nemas ...
kijametdedo

Post by kijametdedo »

u_prolazu2 wrote:
kijametdedo wrote:
u_prolazu2 wrote: ides na extremne slucajeve bacanja bombe. nek to policija rascisti. nije bas da se u republici srpskoj svaki dan baca bomba na bosnjake, niti je to uzrok odlaska. u sarajevu su "umjetnici" stavili kondom na kip na katedrali. u sarajevu su ucestali napadi na casne sestre i osobe koje nose na primjer kriz. ima dosta tih malih dobro "skontanih" detalja koji nisu bombe. necu govoriti o zastupljenosti drugih nacija prije rata i sada na svim poljima, dobivanju posla i slicnim stvarima. mozes ti zivjeti gdje hoces ako imas novaca, ali ako nemas ...
haj mi samo navedi JEDAN primjer u posljednjih godinu dana napada na svecenika ili casnu sestru!

ne racunaju se napadi gdje je ukraden mobitel i sl. jer to nema veze sa vjerom.

isto ko kad je nedavno obijena crkva na ch. vili. odmah se digla frka da je to napad na hrvate. a onda sutradan uhvate domca koji je istu noc obio i dvije dzamije i trafiku. sve za 100 maraka.

providni ste ba. vinko puljic je ipak definitivno najugrozeniji hrvat u rajvosa. jadan covjek se voza u audiju osmici...

over & out! :D
Qwert

Post by Qwert »

Bicete vi multi-kulti, kad vam Paddy kaze. :D Svako vase nezalaganje...vama u korist. :roll:
u_prolazu2

Post by u_prolazu2 »

mislim da te ne zanima to iskreno i zato mi se ne da traziti, ukoliko te zaista zanima naci ces i sam. ne znam zasto bi se ogranicavali na zadnju godinu dana. zadnju godinu dana hrvati uglavnom vise i nisu u gradu, pa ih nije potrebno niti zastrasivati. sto se tice onih navedenih atentata, istrage jos nisu potpuno zavrsene, tako da se ne zna tko je zaista to organizirao.
primjer:
http://www.vecernji-list.hr/newsroom/ne ... 1/index.do
e da kad smo vec kod te obitelji prosetaj okolo, pa ces vidjeti nove kuce, kao u prici. niti jedna nema dozvole i sve su napravljene u nekadasnjem hrvatskom naselju - tako sto je vlast "zazmirila" na jedno oko.
kijametdedo

Post by kijametdedo »

u_prolazu2 wrote:mislim da te ne zanima to iskreno i zato mi se ne da traziti, ukoliko te zaista zanima naci ces i sam. ne znam zasto bi se ogranicavali na zadnju godinu dana. zadnju godinu dana hrvati uglavnom vise i nisu u gradu, pa ih nije potrebno niti zastrasivati. sto se tice onih navedenih atentata, istrage jos nisu potpuno zavrsene, tako da se ne zna tko je zaista to organizirao.
primjer:
e da kad smo vec kod te obitelji prosetaj okolo, pa ces vidjeti nove kuce, kao u prici. niti jedna nema dozvole i sve su napravljene u nekadasnjem hrvatskom naselju - tako sto je vlast "zazmirila" na jedno oko.
vecernjak ivica pasalica? :lol:

mislis na novinu koja svaki dan ima neki novi tekst na temu kako bosnjake treba protjerati jer su muslimani. a svi muslimani su naravno teroristi? :lol:

stani malo, ti MENI koji zivim u sarajevu govoris o tome da pogledam kuce po stupu? pa valjda covjece ja bolje od tebe znam gdje ko gradi kuce, i kakve, tim vise sto sam diplomirani arhitektonski inzenjer! dodji TI malo na stup, pa pogledaj kuce. najmladje, najvece i najskuplje su one koje su izgradili mali "obrtnici", hrvati poput stanica.

btw, na stupu se odavno ne prave kuce, vec stambene zgrade. nije to vise ono isto selo u predgradju kao prije ko zna koliko godina, kad si zadnji put bio u rajvosa...

i pogledaj koliko si licemjeran, zajedno sa tvojim tariguzom od novine, vecernjakom - kad su osumnjiceni ( i UHAPSENI) hrvati onda istraga nije zavrsena. ali kada se sumnja da su to uradili deda mrazevi iz saudijske arabije, onda se "pouzdano zna" ko je izvrsilac.

sjecas se sanela sjekirice? hrvatski mediji ga proglasise bosanskim bin ladenom. bez ijednog dokaza. osudili ga prije nego ga je spanska policija i ispitala. a onda odjednom... (zvuk prdeza u noci, uz prikladnu muklu tisinu) :(

nekad pomislim da su hrvati poput tebe i vinka puljica neki sadomazohisti, pa bi fakat voljeli da vas ljudi ubijaju, marisu i chereche po ulicama. pa onda samo gledate da svakoj gluposti dodate neki nacionalni kontekst...

da vas covjek ne gleda svaki dan po medijima i po ulicama, da vam covjek ne vidi kuce i aute...jebo majku, pomislio bi da ste ugrozeniji od sibirskog tigra!

be careful what you wish, you might just get it... :D
manijak1

Post by manijak1 »

sto se onda gubi energija na zajednicku drzavu, vojsku, fudbalsku reprezentaciju, bla, bla ...

eto u sarajevo ste zapisali teritoriju sa 150 dzamija, respektujem stvarno
Bolje ti je postavi sebi ili nekome ko odlučuje o tome zašto prihvatate sve postavljene uslove ?
I ne ponavljaj se više ako možeš ikako.
Respektuješ ti samo ono što možeš da zamisliš ali :D jebe te realizacija :D .
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

Post by Truba »

vidim da niko nema hrabrosti komentirati moj datum povratka u sarajevo
manijak1

Post by manijak1 »

:D Koji je to date :D ?
mala@

Post by mala@ »

u_prolazu2 wrote:mislim da te ne zanima to iskreno i zato mi se ne da traziti, ukoliko te zaista zanima naci ces i sam. ne znam zasto bi se ogranicavali na zadnju godinu dana. zadnju godinu dana hrvati uglavnom vise i nisu u gradu, pa ih nije potrebno niti zastrasivati. sto se tice onih navedenih atentata, istrage jos nisu potpuno zavrsene, tako da se ne zna tko je zaista to organizirao.
primjer:
:shock: e da sam veću glupost čula u zadnje vrijeme - i nisam :shock:

Istina da, izreknuta sa toliko truda i ubjedjenje u ispravnost iste, na neki način zaslužuje čak i poštovanje / da nije ljudskog žaljenja / :|
violentjack

Post by violentjack »

Irena je Bolesna i to je kraj
rumenko

Post by rumenko »

Jes da nije tema ljubav al stavrogine ljubim te u celo kad si jednom dao akibeti (pogledati u rijecnik) komentar.

Sto bi moja nena rekla "aj agrid komplitli"
violentjack

Post by violentjack »

Ljubi ti njega ali ne pisi Engleskim..sramotis se mnogo pisuci tako

:roll:
rumenko

Post by rumenko »

Zar se ne pise ovako
Kralju dragi ako si ti ovo ozbiljno shvatio nemam ti sta reci osim

hev a najs dej
Post Reply