Dodikovi Bošnjaci?

hAZNADAR

#51 Re: Dodikovi Bošnjaci?

Post by hAZNADAR »

LBVIEW wrote:
Sasvim_Obican wrote:Dodik za Bošnjake kaže da su izmišljen narod. Prema tome, jasan je zaključak o njegovoj fašisoidnosti i šovinizmu naspram tog naroda.
Mozes zamisliti sizoidnu situaciju u koju su se uvalili ovi nazovi bosnjacki ministri kod druga Dodicka:jedan dan si "legitimni" bosnjacki predstavnik sve sa certifikatom, a drugi te drug predsednik jednostavno proglasi pripadnikom nepostojeceg naroda. :D
Al', eto, ima na ovom forumu onih kojima je sve to udure,valjda u ime nekih visih ciljeva. :-)
Jasta neg ima visih ciljeva, bosnjastvo u cijeloj BiH je starije i od Dodika i slicnih. U najvecem dijelu proslog vijeka bilo zabranjeno kao izjasnjavanje i kod kralja i kod komunista,.. sta smo trebali onda - biti totalni autsajderi ili se iseliti.
A u RS koliko znam nije zabranjeno, to je oficijelno ime u svim institucionalnim aktima, medijima,.. koga briga sta jedan Dodik misli o tome.
Pa samo moze zadovoljno trljati ruke sto moze i retorikom odbijati Bosnjake od RS. Pa neka budu principijelni i politicki ponosni samo na 20 % zemlje,.. lako je udomljenim sarajlijama pametovati jer im se shvatanje BiH proteze do antene na Trebevicu.

Imate li gospodo bolji nacin bioloskog opstanka Bosnjaka u RS osim ukidanja entiteta jednog lijepog dana od strane stranaca pa ce nam procvjetati ruze ili rata i traktorijade?
Shale

#52 Re: Dodikovi Bošnjaci?

Post by Shale »

Mislim da su svi ovi "Bosnjaci" ministri u Vladi rs-a, ujedno clanovi SNSD-a, i provode politiku te stranke, a znamo kakva je. Medjutim, jedan od krucijalnih problema je i postavljanje kadrova iz "probosanskih" stranaka npr. u Vijece naroda. Uglavnom su to ljudi koji zive u FBIH, i kao takvi zastupaju istinske povratnike. Zasto SDA delegira u to isto Vijece naroda nekog Kajana iz Nevesinja, ili Muju Hadziomerovica iz Vlasenice, kada svaka ulica u Janji ili Kozarcu ima vise povratnika, nego ove dvije opstine skupa?

Primarna stvar kod povratnicke populacije je egzistencija. Vlade FBIH i TK, izdvajaju zaista dosta sredstava za ove namjene, ali mislim da se ne radi na najbolji nacin. Jer, nemoguce je prezivjeti od nekoliko ovaca, krave ili plastenika. Po meni je mnogo bolje podsticati svaki oblik poduzetnistva, ali na jedan mnogo transparentniji nacin nego je radjeno dosad. Naime, svjedok sam da postoji jedan uzak krug ljudi koji dobivaju svake godine neka sredstva, a najzalosnije je sto ista promptno prodaju u pola cijene. Zbog toga je, po meni, velika greska ove Vlade FBIH sto je ponovo na celu Ministarstva za povratnike covjek iz SDA.

Izuzetno mi je drago da cujem za slucaj takve ulice u Kozarcu, jer kod nas je suprotna situacija. Moja ulica prije agresije bila je Ive Lole Ribara, sad je Njegoseva upravo zahvaljujuci poltronskom odnosu nasih SDS-ovih Bosnjaka, koji kazu da nam je super, iako nemamo ulicne rasvjete vec mjesecima.
Saurman

#53 Re: Dodikovi Bošnjaci?

Post by Saurman »

Jasmin Komic, Dzerard Selman i Srebrenka Golic. Ima li ih jos?
Martinez_

#54 Re: Dodikovi Bošnjaci?

Post by Martinez_ »

Mislite - srpski Komšići?
Saurman

#55 Re: Dodikovi Bošnjaci?

Post by Saurman »

Saurman wrote:Jasmin Komic, Dzerard Selman i Srebrenka Golic. Ima li ih jos?

Ajanovic, Bukic i Resic. Nastavimo niz.

Ovaj Amor Bukic je iz mjesanog braka, a izjasnjava se kao Jugosloven. No, to ga ne sprijecava u prljavoj raboti uzurpiranja ministarske pozicije koja pripada bosnjackom narodu.
radostan dan

#56 Re: Dodikovi Bošnjaci?

Post by radostan dan »

Saurman wrote:Jasmin Komic, Dzerard Selman i Srebrenka Golic. Ima li ih jos?
jasminka golić, lejla rešić, gorana zlatković, i još hejbet... direktori, ministri......u svakom slučaju, više nego u federaciji.
iznenađen?
BHCluster

#57 Re: Dodikovi Bošnjaci?

Post by BHCluster »

Sasvim_Obican wrote:Ima li i takvih ?!

Ja znam za neuništivog Džerarda Selmana, a i on se deklariše kako crijevo na lijevo.
Dodik mrzi Bošnjake ( iako to neće priznati ).
Prizno je on to vec samo sto je Bosnjake nazvao muslimanima kada je reka da njima nece suditi sudije muslimani samo zato sto su muslimani.
BHCluster

#58 Re: Dodikovi Bošnjaci?

Post by BHCluster »

Martinez_ wrote:Mislite - srpski Komšići?
Nego Vlajki! Valjda imas mozak da vidis razliku?
Martinez_

#59 Re: Dodikovi Bošnjaci?

Post by Martinez_ »

BHCluster wrote:
Martinez_ wrote:Mislite - srpski Komšići?
Nego Vlajki! Valjda imas mozak da vidis razliku?
Vidim, Vlajki je ipak ružniji na oko, intelektom su tu negde, uvreda za Hrvate obojica u svakom slučaju. Ove Bošnjake još ne poznajem dovoljno da ocenim, moram ti priznati
Post Reply