Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
skojotovski wrote:jel ti vidis sliku?! vidis li KO je na njoj?! jel znas gdje i kad je slika napravljena?! Musafa ti?!
Oprosti paša jel slobodna bosna 1000x pokazala sliku dragomira andana sa mladićem pa niko nije imao za shodno da reaguje,nešto učini,jer su se "koalicioni" partneri dogovorili.Jel alija pljunuo na sve nas a naročito na poginule direktnim pregovorima sa RATNIM ZLOČINCEM karadžićem,jel prodao pola zemlje i šta bi?-NIŠTA još mu se turbe diglo,i trg dao u sred grada.I šta sad ti hoćeš sa ovim vaskovićem? Da kažeš da je bakir četnik jer sarađuje sa četnikom? Onda su SVI BOŠNJAČKI političari ČETNICI jer SARAĐUJU SA ISTIM.
Ne uživam ja u magli slobodana vaskovića,ali me interesuje zašto si se natakario bakiru na đale zbog ovog lika,kad su naše "vođe" pregovarale,i sarađivale sa koljačima i ratnim zločincima???
Hoću da kažem NE slažem se sa izborom prokletog vaskovića za saradnika iz rs-a od strane bakira ,ali jednostavno možda niko drugi nije htio iz "manjeg" entiteta da sarađuje sa 60min?? I šta sad,znači bakir nije vjerodostojan,niti govori istinu jer mu je saradnik iz rs-a "ćeto"??
Pa šta onda treba reći za "našu" cjelokupnu "elitu"???
koliko se ja sjecam, bakira nisam ni spomenuo... drugo, sutra bi, po tvom, i jadovan mogao biti saradnik, jer niko drugi nece?! isti taj bakir ukazuje na svasta nesto, izmedu ostalog i na andana je ukazivao, a u svojim redovima ima mozda i goreg od andana...
Da sam ja novinar i da mi se, kojim slučajem, pružila šansa da 11.7.1995. budem u Srebrenici a da me ne prikolju - ja bi to objeručke prihvatio! Glup je dokaz da je neko Hitlerov istomišljenik ako se nekada našao s njim na istom mjestu. Pogotovo ako je novinar.
A o Vaskoviću bi se moglo - ihaj!
Bakir bi rado angažovao boljega da u Banja Luci ima spremnih na ovakav angažman. Tamo je ono što Vasković radi za 60 minuta i najbrži put prema ahiretu. U protivnom, iz Banja Luke nam se, eksluzivno, javlja - niko!
znaci i ti bi pisao i velicao "uspjehe", citaj zlocine, ratka mladica, ha?! dakle, vaskovic, koji se "nasao" uz mladica, citaj pratio je istog, nije izvjestavao o ZLOCINIMA, nego o fucking "uspjesima" VRS!
mozda ipak da potrazis brojeve Patriota iz tog vremena, pa ti nece pasti na pamet da lupas gluposti. a, po toj logici bi bakir angazovao i karadzica, kao exluzivca
Skojotovski, jel ti kad čitaš pokušaš to razumjeti ili ti za tim nema nikakve potrebe. S obzirom da ti čuješ ono što niko ne govori, mora da ima neki trik. Podijeli ga s nama, budi fer, nemoj da je samo tebi dobro!
NKVD wrote:Skojotovski, jel ti kad čitaš pokušaš to razumjeti ili ti za tim nema nikakve potrebe. S obzirom da ti čuješ ono što niko ne govori, mora da ima neki trik. Podijeli ga s nama, budi fer, nemoj da je samo tebi dobro!
jesam li ja ovo negdje cuo ili sam procitao: "Da sam ja novinar i da mi se, kojim slučajem, pružila šansa da 11.7.1995. budem u Srebrenici a da me ne prikolju - ja bi to objeručke prihvatio! Glup je dokaz da je neko Hitlerov istomišljenik ako se nekada našao s njim na istom mjestu. Pogotovo ako je novinar".
1. vaskovic je bio mladicev "novinar".
cini li mi se ili sam i ovo negdje procitao: "Bakir bi rado angažovao boljega da u Banja Luci ima spremnih na ovakav angažman".
2. bakiru bi bilo oprosteno i bilo bi to sasvim ok, da angazuje recimo ristu dogu, da je ovaj kojim slucajem ziv i spreman za angazman?!
u cemu je razlika? osim sto je prvi lajao u pisanoj formi, a drugi u televizijskoj. jel to treba razumijeti?
Slušaj slijepče, jer te drugačije ne mogu nazvati nakon tvog insistiranja - baš srljaš! Takvo ponašanje je tipično za površnost što nam glave dolazi. Evo ti jedan moj raniji post na istu temu a koji si ti ili preskočio ili, što je vjerovatnije, nisi obratio pažnju. Ipak, kada pričaš s nekim o nekoj temi i pritom insistiraš na nečemu - moraš biti malo pažljiviji. Da ne kažem informisaniji. Meni, momak, ne treba BUM da formiram svoje mišljenje niti da me informiše. Dakle:
Halo, kritičari! Primjer destruktivne kritike je ona što ne nudi nikakvu alternativu. I ja bi volio da "slučaj" odnese bakire i lagumdžije u hajfiš povijesti ali šta onda? Imate li neku bolju ideju? Ali da nije utopija...
Konkretno - mlađahni Hadžiomerović! Hiljadu mana, kod saradnika još mnogo gora situacija. Međutim, zamislite da nema njihove na trenutke infantilne i površne ali uglavnom pravovremene i korektno usmjerene kritike. Da sačekamo da Duška Jurišić odraste? Da fakultet i mali mediji izbace kvalitet? Da kupimo ćelavog Bagu ili Latina?
Nego, generalno puhnuti u jedra a pojedine primjere analizirati te kritike konkretizovati. Moj bi, za početak, skromni prijedlog bio - pripaziti se priloga iz RS-a! Pogotovo autora problematične prošlosti čije samo pojavljivanje izaziva negativne reakcije kod komšija a ništa bolje ni kod nas samih. Od toga nema haira ama baš nikakvog, samo štete.
Zatekao sam se u BL kada je nova akvizicija 60 minuta u jadnoj teksas jakni i beskrajno masne kose (što je, doduše, nebitno ali ne mogu ne spomenuti) sasvim pristojno kritikovao Dodikovu samovolju i bezobrazluk vizavi nove zgrade vlade. E, moji poznanici a među nima i par prijatelja se nisu ni udostojili saslušati dotičnog (što govori i o nima samima ali su kao takvi dosta dobar primjer komšijske publike) već su se do kraja emisije zgražavali nad činjenicom da "on" izvještava za njihovu omiljenu emisiju iz Banja Luke.
Kako se ti, što si odrapio četiri godinje linije po Žuči i Treski, osjećaš kad ti jaran iz dijaspore sere kako je trebalo organizovati deblokadu. Saslušaš li ga (možda ima pravo!) ili ga istog trena pošalješ u tri pičke materine?!
Znam da je teško Bakiru pronaći kvalitetne saradnike ali i on i producenti emisije moraju biti malo pažljiviji.
Eto, to isto tvrdim i sad. Biti u Srebrenici tada kao novinar (dakle Mladićev podanik, Risto Đogo de facto tvrdiš) ne može biti dovoljan dokaz niti razlog da se isti prekriži sa sve kraće liste potencijalnih saradnika. Njegovo pisanje može i o tome govorim u mom gornjem postu. Ja o Vaskoviću imam skoro pa savršeno negativno mišljenje ali bi neizvještavanje o Dodikovom kriminalu (neće niko da priča čovječe, niko!!!) se ne smije dozvoliti. I prije nego odgovoriš, potrudi se da nađeš barem i naznaku da sam bilo gdje branio Vaskovićev gadni lik i još prljavije djelo! Ja govorim o emisiji 60 minuta i problemima sa kojima se uredništvo susreće tražeći saradnike...
slazem se. osim glede "slijepca" to ti ne mogu halalit'
smece od BUM-a ne moze nikome normalnom formirati misljenje. poenta je bila objavljena slika, a ne tekst. sve sto si ranije napisao (boldovano) stoji i u potpunosti se slazem.
medutim, vaskovicev ratni novinarski angazman u taboru ratka mladica i velicanje zlocina nad srebrenicanima u uspjehe VRS, ne moze biti opravdanje sto bakir, i ne samo on, ne moze pronaci saradnike iz b.luke ili drugog dijela RS-a. njegova proslost i njegovo izvjestavanje iz srebrenice, za mene je dovoljan razlog da se isti prekrizi, bez obzira na sve kracu listu potencijalnih saradnika. to znaci, da bi, ponavljam, u nedostatku odgovarajucih, pozeljan bio i risto dogo, u slucaju da je spreman derati dodika ili koga vec? da li bi i njega prihvatio i nasao opravdanje u nedostatku saradnika?
zaboravljamo, brzo i lako...i tresku i zuc i srebrenicu...
Srebrenicu ni Tresku ni Žuč nećemo zaboraviti (iako su to jako različiti pojmovi; u prvom se klalo, tamanilo a na brdima smo se borili!) ali zaboravljamo li Miljenkove kolumne u Dalmaciji, Avdićeve opaske o Hrvatima kao dobru za pođubravanje, Đinđićeve stavove tokom rata, Latinove emisije na HRT-u i tako dalje i tako bolnije! A svejedno ćemo te ljude iskoristiti u borbi protiv avetinja prošlosti.
NEMA idealnih, čistih arijevaca morala - ili su previše fini za prljavi posao djelovanja i kurvanja po novinama i politici. Mi nemamo previše izbora i ponekad ćemo morati koalirati i sa ljudima čije nam se epizode iz prošlosti gade!!! Ima granica iza koje smrde Đogo, Smiljko ili Latić i tu je više štete nego koristi od njihovog eventualnog "došli tobe". O ostalima, prije diskvalifikacije, treba promisliti.