DODIK SVJESNO ZELI RAT?!

Grom iz vedra neba

Post by Grom iz vedra neba »

Prema Dodiku je Sarajevo Teheran, a on sam je krme :D
Beslija

Post by Beslija »

stickitout wrote: Tetkica je sjedila za stolom sa glavatim karadjicem i sterilnim tudjmanom pa su zajedno krojili sudbine nevinog Naroda. Tito je sjedio sa svijetskim kraljevima, princevima, kraljicama i velikim drzavnicima, lijepo se da vidjeti ko se sa kakvom rajom druzio.....
Boze dragi......

Mislim da bi trebali uvesti zabranu koristenja interneta nekim osobama.Zbog prekomjerne gluposti i povrsnosti.......!
Bosanac_21

Post by Bosanac_21 »

Zalosno je to da se upravo na vrhu vlasti u agresorskoj tvorevini, rs, nalazi covjek (zivotinja) koji vodi politiku Karadzica i Mladica :x
stickitout

Post by stickitout »

Beslija wrote:
stickitout wrote: Tetkica je sjedila za stolom sa glavatim karadjicem i sterilnim tudjmanom pa su zajedno krojili sudbine nevinog Naroda. Tito je sjedio sa svijetskim kraljevima, princevima, kraljicama i velikim drzavnicima, lijepo se da vidjeti ko se sa kakvom rajom druzio.....
Boze dragi......

Mislim da bi trebali uvesti zabranu koristenja interneta nekim osobama.Zbog prekomjerne gluposti i povrsnosti.......!
E bar se u necemu slazemo, pripazi da ustanes prije nego sto vodu povuces, vodi je sve isto :D
haris ubleha

Post by haris ubleha »

Imam pitanje zasto neki Bosnjaci mrze tolko Harisa Silajdzica?
Kakve je izjave dao protiv BiH pa da vam smeta?
1. Zato sto je lopov
2. Zato sto je demagog
3. Zato sto je njegova stranka svih 10 poslijeratnih godina u vlasti i logikom stvari najzasluznija za stanje u kojem se nalazimo (analize pokazuju da je najveci procenat siromasnih u podrucjima gdje su Bosnjaci vecina...)
4. Zato sto je Zeljezaru Zenica prodao za 1 KM
5. Zato sto je glavni finansijer njegove StrankeZAgraBiH Hamzalija Ibric Jata koji je besplatno dobio dionice Tuzlanske banke i ubrzo ih prodao Slovencima za 30 miliona maraka
6. Zato sto njegova StrankaZAgraBiH unistava svako preduzece ciji upravni odbor preuzme.
7. Zato sto, poput mnogih na ovom forumu, ne zivi u BiH, ali sebi daje za pravo da odredjuje sta je najbolje za ljude u BiH i cak se kandiduje za predsjednistvo
8. Zato sto je svojom demagogijom podigao tenzije uoci izbora pa vise niko ne prica o novim radnim mjestima, boljem zivotu vec o referendumu o odcjepljenju ili ukidanju RS-a a ni od jednog ni od drugog nema nista
9. Zato sto mu je stranka prepuna lopova, karijerista, prodavaca magle (Meliha Alic, Zaim Backovic, Mehmed Zilic, Jata, Zlatko Petrovic, Azra Hadziahmetovic, Izet Zigic...)
10. Zato sto je srusio ustavne reforme jer bi mu novi nacin biranja predsjednika i podpredsjednika BiH dao minimalne sanse da dodje na vlast...
Tu se ne radi o izjavama nego o DJELIMA, bolje receno NEDJELIMA Lepog Hareta... Ima toga jos puno...
A, kada je o izjavama rijec, jedna je nenadmasna:
TV voditelj: Gospodine Silajdzicu, zasto Vasa stranka nije ispunila nijedno predizborno obecanje iz 2002. godine"
Lepi Hare: Nismo obecavali... rekli smo "radicemo"... i evo "radimo"...
ragib

Post by ragib »

haris ubleha wrote:
1. Zato sto je lopov
2. Zato sto je demagog
3. Zato sto je njegova stranka svih 10 poslijeratnih godina u vlasti i logikom stvari najzasluznija za stanje u kojem se nalazimo (analize pokazuju da je najveci procenat siromasnih u podrucjima gdje su Bosnjaci vecina...) 4. Zato sto je Zeljezaru Zenica prodao za 1 KM
5. Zato sto je glavni finansijer njegove StrankeZAgraBiH Hamzalija Ibric Jata koji je besplatno dobio dionice Tuzlanske banke i ubrzo ih prodao Slovencima za 30 miliona maraka
6. Zato sto njegova StrankaZAgraBiH unistava svako preduzece ciji upravni odbor preuzme.
7. Zato sto, poput mnogih na ovom forumu, ne zivi u BiH, ali sebi daje za pravo da odredjuje sta je najbolje za ljude u BiH i cak se kandiduje za predsjednistvo
8. Zato sto je svojom demagogijom podigao tenzije uoci izbora pa vise niko ne prica o novim radnim mjestima, boljem zivotu vec o referendumu o odcjepljenju ili ukidanju RS-a a ni od jednog ni od drugog nema nista
9. Zato sto mu je stranka prepuna lopova, karijerista, prodavaca magle (Meliha Alic, Zaim Backovic, Mehmed Zilic, Jata, Zlatko Petrovic, Azra Hadziahmetovic, Izet Zigic...)
10. Zato sto je srusio ustavne reforme jer bi mu novi nacin biranja predsjednika i podpredsjednika BiH dao minimalne sanse da dodje na vlast...
Tu se ne radi o izjavama nego o DJELIMA, bolje receno NEDJELIMA Lepog Hareta... Ima toga jos puno...
TV voditelj: Gospodine Silajdzicu, zasto Vasa stranka nije ispunila nijedno predizborno obecanje iz 2002. godine"
Tacno da su bosnjaci vjerovatno najsiromasniji i treba traziti krivca ali zar nije SDA i SDP takodjer bila na vlasti.
Ne razumijem se nesto u politiku pa ako mozes objasni.
BAHadzic

Post by BAHadzic »

Imas dokaze za neke naveden stvari?

Novi ustav bi i dalje cinilo Predsjednistvo samo sto bio Predsjednik 8 Mjeseci samo naziv bi se mjenao a nacin odlucivanja i sve ostalo bi ostalo po starom?

ali ti i ja znamo da ce on i njegova stranka pobjedit :)
deset_u_pola

Post by deset_u_pola »

stickitout wrote:
Beslija wrote:E moj stickout.....

Nema ti buducnosti bez suocavanja sa prosloscu.

To je prva lekcija za sve koji misle da mogu usmjeravati svojim idejama narod.

Tetkica Alija je jedini razlog zbog kojeg si ti ovdje i zivis u jedinstvenoj BiH. Ni dragi tvoj TITO ni ostala komunisticka govna ti nisu pomogla vjeruj mi. Tetkica Alija je taj koji je 20 dana pregovarao da bi ti sad mogao biti u svojoj kuci. Tetkica Alija je pregovarao da bi se mogao zvati Bosancem.

Da je tetkica Alija htio biti onakav kakvim ga ti smatras , mogao je on '93 potpisati plan Ovenov pa bi vidio kako je imati drzavu sa 4 grada i 6 sela. Pa bi onda bilo " Joj Alija , sta nam ucini "...zbog takvih glupih i neobrazovanih ljudi kao sto si ti , ova zemlja ce jos vidjeti genocida i silovanja. I neka ce , ja volim sto hoce sve dok se takvi kao TI ne opamete...blatis covjeka o kojem NISTA ne znas , jesi li kad procitao knjigu njegovu neku?? Haj budi iskren pa reci.....Zao mi je sto moram isti zrak disati sa ljudima koji na ovako glup nacin vrse neku svoju propagandu protiv ljudi koji su bili tu kada je trebalo biti.

Samo ne razumijem KAKO je moguce da ste tako kratkovidni i u zabludi??....stvarno smo specifican narod.
Slusaj me sad dobro papcicu maleni.

Po stoti put se ovde prepucavamo oko bjednika kao sto su Alija i Haris. Po stoti put vrijedjas jednog velikana kao sto je Tito koji je svjetski drzavnik bio i poredis ga sa jednim fildzan papkom koji se zenio i u opstini i po serijatu i to sa jednom ludakinjom kao sto je Melika Salih bej-peksani ili kako se vec zove ta rospija. Alijine knjige su jedno obicno smece koje citaju "kalose" poput tebe. Za tebe sam akademski gradjanin beslijice, papcicu maleni. I ovu jebenu drzavu sa ovim jebenim kokosarima poput dodika, harisa, sulje itd, itd e tu ja sad zivim, e to mi je tetkica ostavila u amanet, nabijem ga na qrac. Islamizirao je vojsku u sred rata pa se posro u ideju o zajednickom zivotu pa zbog toga sad likuju cobani i kazu kako s pravom ne zele da zive zajedno. Izdao je sve sto se izdat moglo, beskicmenjak jedan. A ti samo misli da su tvoji neistomisljenici glupani i neobrazovani i drzi se svog tora. Pa kad dodjete do litice dobro naguzi jednu ovcu pored sebe jer se tada najbolje opire unazad. To medjusobno naguzivanje nije strano, ni tetkici, ni nasminkanom kretenu a evo ni suljagi. Dok god ti te svoje debilcice svojim glasom podrzavas, bolje neces ni dobit. Pogotovo tu Bosnu kako je tvoj mali mozak zamislja. Pasos nam je za kurac zbog ovih debila, privreda, ceste, bosmal necu ni spominjat i njihove smrdljive malverzacije.
Samo jedan papak koji ima interese u svemu navedenom moze i podrzavat takvu bagru i hvatat se tragedije i podsjecanja na istu kako bi se sijao strah i mrznja jer u mutnom se najbolje lovi. :oops:

btw, tetkicin mezar su minirali njegovi kretencici i nije dugo stajao a Titov je kod Srba ostao netaknut tolike godine :oops:. To vjerovatno govori koliko je cijenjen bio koji. Cak su ga Hrvati prije skrnavili u Kumrovcu nego bilo ko. Tita mozes porediti sa Kenedijem, naserom, nehruom, Gandijem i slicnim velikanima covjecanstva. Tetkica se moze samo sa celom, slobom, franjom i ostalom nemilom bracom u istom kontekst spominjat. Svi ga sad zajedno doje pod zemljom bjednici naj obicniji.
Koliko mržnje na jednom mjestu, zaista bi trebao potražiti profesionalnu pomoć.
A sljedeći put kad te napadnu četnici i ulete ti u stan, izađi pred njih i probaj im objasniti da ti ustvati voliš Tita, a ne Aliju ili Harisa ili Sulju.
dinash

Post by dinash »

Tetkica Alija je jedini razlog zbog kojeg si ti ovdje i zivis u jedinstvenoj BiH. Ni dragi tvoj TITO ni ostala komunisticka govna ti nisu pomogla vjeruj mi. Tetkica Alija je taj koji je 20 dana pregovarao da bi ti sad mogao biti u svojoj kuci. Tetkica Alija je pregovarao da bi se mogao zvati Bosancem.
ovolika kolicina novokomponovanih floskula/dogmi/ubleha u jednoj recenici zasluzuje divljenje. osim sto ni danas ne postoje bosanci treba ipak spomenuti da se davno prije alije desio:

Zavnobih

Ovih sam dana negdje pročitao da je u Drugom svjetskom ratu od ustaške i četničke ruke poginulo više od pola milijuna stanovnika Bosne i Hercegovine.

Repriza užasa što se desila u našim danima brojčano je dvostruko manja, ali i dvostruko bezizlaznija. Mi imamo beznađe Daytona, a naši očevi imali su nadu ZAVNOBiH-a. Ime dalekog američkog grada u bosanskom jeziku, naravno u prenesenom značenju, označava drveni šporet, dok kratica ZAVNOBiH ima značenje svjetla u tunelu. Ne volim kratice, mislim da one zagađuju jezik, ali ova je iznimka. Ova zveči kao zlatnik u tamnim odajama pamćenja.

Dakle: Zemaljsko antifašističko vijeće narodnog oslobođenja Bosne i Hercegovine bijaše najviše predstavničko tijelo naše države, osnovano u Mrkonjić-Gradu 25. i 26. studenoga 1943. godine. Do osnivačke skupštine došlo je nakon velikih pobjeda Titove vojske nad četničkom i ustaškom žgadijom. Zastupnici (delegati) ZAVNOBiH-a bili su bosanskohercegovački Muslimani, Hrvati i Srbi. Na prvom zasjedanju, kao polazni dokument, usvojen je onaj čuveni Proglas ZAVNOBiH-a, u kome se kaže da država nije ni-ni-ni, već je i-i-i.

Dakle, ni srpska, ni hrvatska ni muslimanska, već i srpska i hrvatska i muslimanska. Na toj ideji konstituirana je šesta socijalistička republika, koja je u sklopu jugoslavenske federacije bila označena kao zemlja ruda, voda i šuma. Teška industrija. U njenom grbu, koji je izradio partizanski slikar Đorđe Andrejević Kun, bili su tvornički dimnjaci, omeđeni vijencem bjelogorice i četinara. Drugo zasjedanje ZAVNOBiH-a održano je u Sanskom Mostu u ljeto 1994., a na trećem zasjedanju, koncem travnja 1945. u Sarajevu, ZAVNOBiH je pretvoren u Narodnu skupštinu, koja je izabrala prvu poslijeratnu bosanskohercegovačku Vladu.

Međutim, Bosna i Hercegovina počet će se istinski razvijati tek nakon implementacije jugoslavenskoga Ustava iz 1974., kad ona ostvaruje istinsku ravnopravnost sa ostalim jugoslavenskim državama u socijalističkoj federaciji. Tih petnaestak godina procvata odredit će dosta čvrsti komunistički kurs druga Branka Mikulića, jednog od najvećih bosanskohercegovačkih političara novijeg vremena. Mikulić se držao zavnobihovske dogme "ko pijan plota", ostvarujući zacrtanu ravnopravnost bosanskohercegovačkih naroda u okviru komunističkog voluntarizma.

Međutim, tadašnja srbijanska komunistička birokracija smatrala je da je ugrožena svuda gdje nije hegemonistična. Pitanje rastakanja Bosne i Hercegovine svodilo se na pokušaj redefiniranja zavnobihovskoga spisa po slijedećoj shemi: Bosna je srpska. Potom: Bosna je hrvatska. Na koncu: Bosna je muslimanska. Rezultat je bilo to da Bosna nije više bila ničija, "da nije više bila", kako je to jednom napisao Ivan Lovrenović, "ljudska kuća". Nego daytonska Bosna.

Kad danas blagdan ZAVNOBiH-a ne obilježavaju bosanskohercegovački Srbi i Hrvati, oni tom ignorancijom samo iznevjeravaju duh svojih predaka. Fašizam sinova prekrio je, poput crnog oblaka, očevsku antifašističku borbu. Stoga svim bosanskohercegovačkim domoljubima, antifašistima, građanima i građankama, drugaricama i drugovima čestitamo 25. novembra, Dan državnosti naše Republike Bosne i Hercegovine!

Mile Stojić (BH DANI - http://www.bhdani.com/default.asp?kat=f ... tekst_rb=3 )
Last edited by dinash on 16/09/2006 17:50, edited 1 time in total.
BAHadzic

Post by BAHadzic »

induendo wrote:
haris ubleha wrote:
1. Zato sto je lopov
2. Zato sto je demagog
3. Zato sto je njegova stranka svih 10 poslijeratnih godina u vlasti i logikom stvari najzasluznija za stanje u kojem se nalazimo (analize pokazuju da je najveci procenat siromasnih u podrucjima gdje su Bosnjaci vecina...)
4. Zato sto je Zeljezaru Zenica prodao za 1 KM
5. Zato sto je glavni finansijer njegove StrankeZAgraBiH Hamzalija Ibric Jata koji je bea maraka
:thumbup: Potpisujem
1. Pocemu Lopov? sigurno manje nego Lagumdzija Tihic Jovic Dodik
2. Pa on demagog , Tihic zeljan vlasti, Zlatko jos veci lopov od njega
3. Njegova stranka nikad nije pobjedila izbore znaci nije kriva za stanje u BIH vec SDA HDZ i SDS i sad SNSD, zaboravis da skoro svaki bosnjak ima nekoga u dijaspori sto mu salje koju markicu znaci nebi reko da je to istina sto ti pricas kad prolazim kroz RS to je siromasno ne samo finaziski vec i kulturno.
4. imas dokaz?
5.imas dokaz? ili pricas za malu djecu i sdp ovce :)
6.imas dokaz?
7. zivi u sarajevu ako neznas a to sto seta u brüssel new york mekka itd pa fala bogu tihic i zlatko samo znaju za sarajevo- kuci a dodik banja luka beograd
8.budi barem tu iskren i on jednostavno svakom bosnjaku govori iz duse i svakom bh patrioti i samo istinu govori
9. a sdp i sda su ciste ko suza?
10. nebi bilo predsjednika sta lazes? samo bi se naziv mjenao dva potpredsjednika i jedan predsjednik mjenaju se kao dosad a njih troje cine i dalje predsjednistvo BiH.
stickitout

Post by stickitout »

deset_u_pola wrote:
Koliko mržnje na jednom mjestu, zaista bi trebao potražiti profesionalnu pomoć.
A sljedeći put kad te napadnu četnici i ulete ti u stan, izađi pred njih i probaj im objasniti da ti ustvati voliš Tita, a ne Aliju ili Harisa ili Sulju.
Nikakve tu mrznje nema, samo opis karakternih osobina. :D

Sljedeci put kad me cetnici napadnu gledacu ih preko nisana puske, kao i do sad. S cetnicima nema rasprave.

O profesionalnoj pomoci mozemo pricati samo u kontekstu tvoje dioptrije.

Ja cu dvadeset u cijeli i tri jogurta :D
Krugman

Post by Krugman »

Beslija wrote:Tetkica Alija je jedini razlog zbog kojeg si ti ovdje i zivis u jedinstvenoj BiH. Ni dragi tvoj TITO ni ostala komunisticka govna ti nisu pomogla vjeruj mi. Tetkica Alija je taj koji je 20 dana pregovarao da bi ti sad mogao biti u svojoj kuci. Tetkica Alija je pregovarao da bi se mogao zvati Bosancem.
Daj ne laprdaj, majke ti. Na nedavnoj diskusiji o Alijinoj ostavstini jasno je obrazlozeno koliko je KATASTROFALANA politika Alije Izetbegovica bila za jednistvenu i multietnicku BiH i interese Bosnjaka. Cetnici da su nam tada birali vodju nebi mogli izabrati covjeka boljeg za svoje a goreg za nase interese. Vec je i pticama na grani jasno da je vecina problema u BiH danas direktan rezultat politike koju je Alija Izetbegovic vodio ili podrzavao. A Haris Silajdzic je bio direktan ucesnik te politike i to ga u meni u startu diskvalifikuje.
lampard

Post by lampard »

50-a tema o dodiku i uvijek ista suplja,kako vam ne dosadi :D 8)
BAHadzic

Post by BAHadzic »

tito je ubio preko 50000 Hrvata i Srba koji nisu bili njegovog misljenja
kojsino

Post by kojsino »

Sva galama koju Dodik sada pravi,
ima jedini cilj da dobije izbore u RS ,
jer ako pobijedi SDS njega nece biti nigdje i njegovih.
Njegov glavni protivnik je SDS a ne BiH, Sarajevo, Haris,
Bosnjacki generali., i sl. ..ovo su samo sredstva pomocu kojih
pravi povoljnu situaciju za sebe u RS.
stickitout

Post by stickitout »

BAHadzic wrote:tito je ubio preko 50000 Hrvata i Srba koji nisu bili njegovog misljenja
E kud Dodikove, Karadjica, Tudjmana i tetkicu ne potkaci, to mu bas zamjeram :D
danas

Post by danas »

stickitout wrote:
BAHadzic wrote:tito je ubio preko 50000 Hrvata i Srba koji nisu bili njegovog misljenja
E kud Dodikove, Karadjica, Tudjmana i tetkicu ne potkaci, to mu bas zamjeram :D
8-)
kojsino

Post by kojsino »

Moj BAHAdzicu tebi izgleda jos nisu rekli da je ova cifra jos veca i da su to bili CETNICI I USTASE, bagra koja je sluzila fasistickim okupatorima
za najprljavije poslove...
haris ubleha

Post by haris ubleha »

BAHadzic wrote:ali ti i ja znamo da ce on i njegova stranka pobjedit :)
Bakire, pobijedice... ali kod Vas u dijaspori...
jer daleko od Bosne nemate kontakt sa realnoscu... :roll:
Ali, na Vasu zalost, glasovi dijaspore se sabiraju sa glasovima ljudi koji su odabrali zivot u nasoj lijepoj Bosni i Hercegovini... Zato je zanemarljiva podrska Lepom Haretu... :thumbup:
koji je vec rezervisao kartu u jednom pravcu za Istanbul 2. oktobra...
Cak je i Dnevni Avaz uvidio kako ce ici glasanje pa vise nema napada na Sulju Tihica... :bih:
Najnovije analize, samo za nasu briznu dijasporu: kod Bosnjaka pobjedjuju SDA i SDP, a StrankaZAgraBiH ce dobiti upola manje glasova od SDP-a. Znaci, dijaspora nam nece krojiti sudbinu... :bih:
Uzivajte u vasim Svicama, Amerikama, a nas pustite na miru... 8)
danas

Post by danas »

kojsino wrote:
Moj BAHAdzicu tebi izgleda jos nisu rekli da je ova cifra jos veca i da su to bili CETNICI I USTASE, bagra koja je sluzila fasistickim okupatorima za najprljavije poslove...
ma kakve okupatorske sluge, to su nasi koalicioni partneri... :oops: :oops: :oops:
mi smo demokrate -- uvazavamo njihova misljenja... pa se cak i slazemo sa njima... a ne ko onaj tito, fuj, fuj, diktator... :x
windas

Post by windas »

Ovo 33000 glasova dijaspore ne moze ni o cemu odluciti.
Za Harisovu stranku max.10 % ito oni iz BK iz Amerike( Vahidovo sijelo) kojih sada nigdje nema...
deset_u_pola

Post by deset_u_pola »

Želim da svi imamo jednu stvar na umu. Kakva god da je politika Alije Izetbegovića bila i mogla biti (a to se odnosi i na sve naše političare od kraja rata na ovamo), zvnična srpska i hrvatska politika u zadnjih 15-16 godina imale su samo jedan cilj: komadanje i pripajanje dijelova BiH.

Dodik sada udara na kartu islamskog terorizma i kako "on brani Europu protiv najezde Islama." Kao on je citiram "penicilin za Bošnjake." Svi se sjećamo da je Franjo Tuđman tu istu foru davno ispušio.
Volio bi Dodik da ostane upamćen kao veliki serpski političar koji je povećao teritoriju Srbije, ali ako Boga, sve će mu se to vratiti u glavu (a ima stvarno veliku glavu).

Dodik je samo jedan oportunista, baš kao što je bio i Milošević. Majstor trenutka i showman nivoa grmečke koride, a kao strateg je nula. Ali svi znamo šta je Sloba uradio, a Srbi su platili najveću cijenu. Barem politički.
Beslija

Post by Beslija »

1. Koja je to politika ALIJE bila??..@ krugman...

2. Nemoj navoditi zavnobih jer to nema veze....Bosna je i prije zavnobiha imala svoje granice.....KORIJEN JE da je ALIJA taj koji je SACUVAO OVE GRANICE BIH I DA NJEGA NIJE BILO TI NE BI BIO U BIH SA OVIM GRANICAMA tj. MOZDA NE BI BILO BIH UOPCE!!...zato je veoma nerealno i nepotrebno navoditi zavnobih......

Znam da vam je tesko sto je ALIJA taj koji vam je domovinu spasio i zivote vasih roditelja, tesko iz ovog ili onog razloga...ali to je cinjenica s kojom morate zivjeti.....! :-)
BAHadzic

Post by BAHadzic »

nije vam dijaspora birala dodika i jovica i tihica, nit ce vam dijaspora birat harisa to ce te vi sami ucinit nije bosna samo sarajevo pa da bi sdp pobjedila :D
Last edited by BAHadzic on 16/09/2006 18:42, edited 1 time in total.
haris ubleha

Post by haris ubleha »

deset_u_pola wrote:Dodik je samo jedan oportunista, baš kao što je bio i Milošević. Majstor trenutka i showman nivoa grmečke koride, a kao strateg je nula. Ali svi znamo šta je Sloba uradio, a Srbi su platili najveću cijenu. Barem politički.
:thumbup:
Potpisujem ovaj dio... Neka ovo dobro procitaju patriote na baterije iz dijaspore da znaju sta nam se moze desiti ako odaberemo Dodikovog bosnjackog pandana - Lepog Hareta.
Post Reply