Dodik: "srbi su se branili"

Post Reply
Azemin

Post by Azemin »

Oceania wrote:
Liska wrote:
Real Khan wrote: Nikakvi međunarodni protokoli nemaju pravnu težinu, sve dok se RS ne aminuje u BiH Parlamentu. Možda malo zvuči paradoksalno, ali de facto i de iure RS još uvijek nije dobila pravnu težinu, bez obzira na to što jeste prepoznata kao ustavna kategorija (po trenutno važećem dejtonskom Ustavu). Da bi RS stvarno dobila pravnu težinu i ostala prava (kao npr. referendum), bilo je potrebno samo da prođu ustavne promjene (one iz aprila 2006) i tek tada bi bilo sve gotovo i uzaludno. Ako BiH dobije pozitivnu presudu (a ne sumnjam u to), onda oštećena strana ima pravo između ostalog (npr. materijalne odštete i sl.) da traži vraćanje na Ustav Republike BiH koji je važio prije agresije i prisilnog mijenjanja pravnog okvira i karaktera države (kroz Dayton Peace Accords). Jer i sam Dayton kaže da sve što nije usvojeno i dogovoreno kroz BiH Parlament praktično je nevažeće. S obzirom da je RS nastala kao direktna posljedica i u stvari predstavlja cilj i ratni plijen agresije i genocida, onda je stvar potpuno jasna. Nadam se da će i naši političari imati dovoljno pameti da to sve odrade po zakonu i međunarodnom pravu.
Real Khan, to bi sve bilo lijepo kad bi svijet funkcionirao idealno i kad bi se bas svi drzali pravila bez izuzetaka. I sam znas da to nije tako. S pravnog gledista i raspad SFRJ bi mogao biti nelegalan po nekim konvencijama. Znaci li to da bi se trebali vracati u stanje prije raspada? Kakva god bila situacija, Ustav Republike BiH se nece vratiti na snagu. Takva stvar se nikada nigdje nije dogodila i svaki novi politicki dogadjaj ce zahtjevati novi dogovor i novi Ustav. Na stari se nitko nece vracati. I da napomenem, skoro da nema zemlje na svijetu koja nije nastala uslijed agresije ili genocida, pogotovo u Europi.
Hmmmm poredis SFRJ sa Bosnom ! Ko god bio ti si vrlo zlonomjeran tip i neprijatelj Bosne i Hercegovine .To se vidi po ovome postu.Meni dosta , ja oko toga nemam dileme ! Na tvoju zalost , Dayton ce biti jedna ruzna uspomena a stara Republika Bosna i Hercegovina i njen stari Ustav ce se vratiti ! Ni oko toga ja nemam dvojbi.
Ma bravo! :-D
brdo

Post by brdo »

ma nisu ba oni bili krivi ni u drugom svjetskom ratu za one muslimane koje su poklali kod Mrkonjic grada samo oko 20 hiljada pa se nije nikad tako spominjalo . A SADA SU OPET ONI ZRTVE ,BEZ OBZIRA NA TOLIKA SILOVANJA ,UBIJANJA,PALJENJE SELA I GRADOVA,PROTJERIVANJA NESRBA,PLJACKE I GENOCIDA i opet su oni ugrozeni .dosta vise tog laganja i licimerstva supci jedni dokle li ce te se tako ponasati :dance: :x :x
Maksim

Post by Maksim »

Desava se isto kao u godina poslije Drugog svjetskog rata. Ustase su bili glavni zlikovci i svakodnevna meta i tema, sto se za cetnike ne moze bas reci. Nema sumnje da su ustase bili malo "uspjesniji" izdajnici od cetnika, lov na ustase se pretvarao u politicku kampanju srpske hijerarhije protiv Hrvata pa donekle i Bosnjaka s ciljem demonizacije i kategorizacije jednog cijelog naroda. Nikada ustase nisu uzivale toliku potporu u Hrvatskoj kao cetnici u Srbiji i Bosni.

Danas taj Dodik vosti istu politiku. Skrhan je bola koliko su se Srbi napatili u ovom proteklom ratu, pobijeno je preko 500. 000 Srba u ovom ratu a u onom preko 2 milijuna. To bi odprilike bila njegova teorija. Ja nisam siguran da li Dodik zbilja vjeruje u to sto propagira, jer on je klasicni populist i on je skonto da ovako moze vjecno biti premijer, jer jednostavno govori sto narod hoce da cuje. To je uspjelo i Silajdzicu, koji nije mozda toliko uspjesan u tome kao Dodik, ali je ranije krenuo s tim vec sa nazivom stranke... "Stranka za BiH" (??).

Naslusat cemo se mi jos svega i svacega.
bc_chupo

Post by bc_chupo »

dodika treba vjesat a RS ukinuti.....

znate kako kaze ona izreka nisu svi srbi cetnici, al su svi cetnici srbi
Azemin

Post by Azemin »

bc_chupo wrote:dodika treba vjesat a RS ukinuti.....

znate kako kaze ona izreka nisu svi srbi cetnici, al su svi cetnici srbi
i Crnogorci.....
Topla voda

Post by Topla voda »

znate kako kaze ona izreka nisu svi srbi cetnici
o ovome bi se moglo diskutovati.
definisi mi rijec "cetnik"
_BosanaC

Post by _BosanaC »

Dobro jutro :-)
peanuth

Post by peanuth »

Topla voda wrote:
znate kako kaze ona izreka nisu svi srbi cetnici
o ovome bi se moglo diskutovati.
definisi mi rijec "cetnik"

Hajd nemoj se pravit budala
sa2101

Post by sa2101 »

što me nervira ovaj dodik, glavonja jedan, da ima neko da mu odgovori, i začepi mu usta. :x :x :x
Maksim

Post by Maksim »

Ja glasam za to da to budes ti :oops:
Post Reply