Dodik: "srbi su se branili"

Post Reply
nesquick_

Post by nesquick_ »

Dodik je jedan jako lukav i pametan čovjek sa vizijom. To se tačno vidi iz ovoga što je rekao. "Srbi su se baranili" je samo uvod u dio rečenice "treba predati optužene za ratne zločince". On se ovim obrača srpskom narodu, i pokušava da ih prevari da stvore klimu u kojoj će on moći njihovim dojučerašnjim ljubimcima kupiti kartu za Hag, a da se niko ne naljuti...

A nivo prevare je toliki da je on sasvim opušteno u istoj izjavi priznao da su oni ne samo otuženi, nego i KRIVI za ratne zločine.

I računao je na to da će mo "mi" vidjeti taj dio "Srbi su se samo branili" i prirodno pobudaliti, što će proizvesti efekat da Srbima bude jasno da u toj izjavni nije govorio ništa protiv njih (jer se bune njihovi "neprijatelji") i da se baš zainate da predaju optuženike.

Ja ga kao Bosanac i Hercegovac pozdravljam, i čestitam što je svoj naraod (kako tako) počeo da sučeljava sa istinom. I ostaje mi da se pitam kada će mo mi u federaciji dobiti nekog političara koji svoje djelovanje neće bazirati na kukumakanju ...
PITARKA_SA

Post by PITARKA_SA »

Azemin wrote:
ztluhcs wrote:
Azemin wrote:
Gdje sam ja govorio o muslimanima i teroristima?
Pitam te jel te boli kad to čuješ? Mene boli... O četnicima pričaj šta te volja, jebi im mater, pucaj u njih, svejedno mi, samo ljudima koji su nosili glavu u torbi ovdje - zajedno sa muslimanima nemaš šta reći...
Boli, i nemam.

Ali ti kazem da nisu svi Srbi sto su ostali isti. Imaju ovi sto ti spominjes a ima i onih sto su ostali a navijali za cetnike il´ makar izjednacavali strane nazivajuci to "gradjanskim ratom" i sl. To barem moras priznat, ne spominjuci one sto su oprave bili na bosanskoj strani, ne samo u bosanskom gradu.
"rame uz rame sa svojim bosancem,
rame uz rame nek ime nas ne dijeli,
rame uz rame za svoje bosnu,
rame uz rame na nebu i na zemlji"
svim pravim bosancima i hercegovcima,koji su bez obzira na vjeru ,stali rame uz rame,u odbrani od agresora.
Maraschino

Post by Maraschino »

Od supka kao sto je dodik,nista se bolje ne moze ni ocekivati.

Nego mene interesuje nesto:jeli moguce da u nasoj drzavi nema nikakvog zakona po kojem bi se moglo kazniti pojedinac ili organizacija koja radi PROTIV vlastite drzave i njenog naroda(citaj razbijanje).
Mozete zamisliti jednog cankovica koji je izbjeglica iz Hrvatske ,koji malo-malo pravi peticije po srpskoj za izdvajanje iz BiH,pripajanje ne Hrvatskoj nego Srbiji.
Kako niko ne moze da sankcionise logorase srpske koji iznose tolike LAZI o postojanju logora,mucenjima,zlostavljanjima...Jesi li to rekao a ne mozes da dokazes ili ocito lazes sa ciljem sirenja mrznje itd...Zenica majka,pa se tamo hladite.
Nisam rekao da nisu postojali zatvori...ali se tacno zna gdje i koliko i za sto su postojali.
_BosanaC

Post by _BosanaC »

Maraschino wrote:Od supka kao sto je dodik,nista se bolje ne moze ni ocekivati.

Nego mene interesuje nesto:jeli moguce da u nasoj drzavi nema nikakvog zakona po kojem bi se moglo kazniti pojedinac ili organizacija koja radi PROTIV vlastite drzave i njenog naroda(citaj razbijanje).
Mozete zamisliti jednog cankovica koji je izbjeglica iz Hrvatske ,koji malo-malo pravi peticije po srpskoj za izdvajanje iz BiH,pripajanje ne Hrvatskoj nego Srbiji.
Kako niko ne moze da sankcionise logorase srpske koji iznose tolike LAZI o postojanju logora,mucenjima,zlostavljanjima...Jesi li to rekao a ne mozes da dokazes ili ocito lazes sa ciljem sirenja mrznje itd...Zenica majka,pa se tamo hladite.
Nisam rekao da nisu postojali zatvori...ali se tacno zna gdje i koliko i za sto su postojali.
Potpisujem.
Real Khan

Post by Real Khan »

nesquick_ wrote:Dodik je jedan jako lukav i pametan čovjek sa vizijom. To se tačno vidi iz ovoga što je rekao. "Srbi su se baranili" je samo uvod u dio rečenice "treba predati optužene za ratne zločince". On se ovim obrača srpskom narodu, i pokušava da ih prevari da stvore klimu u kojoj će on moći njihovim dojučerašnjim ljubimcima kupiti kartu za Hag, a da se niko ne naljuti...

A nivo prevare je toliki da je on sasvim opušteno u istoj izjavi priznao da su oni ne samo otuženi, nego i KRIVI za ratne zločine.

I računao je na to da će mo "mi" vidjeti taj dio "Srbi su se samo branili" i prirodno pobudaliti, što će proizvesti efekat da Srbima bude jasno da u toj izjavni nije govorio ništa protiv njih (jer se bune njihovi "neprijatelji") i da se baš zainate da predaju optuženike.

Ja ga kao Bosanac i Hercegovac pozdravljam, i čestitam što je svoj naraod (kako tako) počeo da sučeljava sa istinom. I ostaje mi da se pitam kada će mo mi u federaciji dobiti nekog političara koji svoje djelovanje neće bazirati na kukumakanju ...
Milorade, Milorade, sram te bilo! Upadaš nam na forum preobučen u nesquick-a, zar ne?
Šalu na stranu, prosto ne mogu da svarim kako takav polupismeni papak i istinski parmak od političara kao što je Dodik "de Laktashi" može fascinirati (svoje) narodne mase i Federalne političarčiće-palčiće. Kada malo bolje razmislim, nešto slično (naravno u mnogo većem kalibru) bijaše sa Predsjednikom Nacional-Socijalističke Radničke Partije Njemačke, kojeg su onomad narodne mase prosto obožavale... (Znate o kome govorim ;-) ) Ja bih sada rado dao 100KM bilo kojem političaru iz FBiH koji bi se sjetio da Dodika pukne po čelenki svojim srednjim prstom i kaže: "Halo majmune, ohani! Nema više JNA (JHA) niti nenaoružanih Bošnjaka pa da se možes toliko kurčiti. Koči papčino!".
Celicna_saka

Post by Celicna_saka »

ztluhcs wrote:
Azemin wrote:
Pitam te jel te boli kad to čuješ? Mene boli... O četnicima pričaj šta te volja, jebi im mater, pucaj u njih, svejedno mi, samo ljudima koji su nosili glavu u torbi ovdje - zajedno sa muslimanima nemaš šta reći...
Sto nije relevantno u cijelini.
PITARKA_SA

Post by PITARKA_SA »

Celicna_saka wrote:
ztluhcs wrote:
Azemin wrote:
??????????
Maraschino

Post by Maraschino »

"Halo majmune, ohani! Nema više JNA (JHA) niti nenaoružanih Bošnjaka pa da se možes toliko kurčiti. Koči papčino!".
Tako nekako.

Ali nije on za dzaba stalno u Srbiji kod slobe-kostunice.Imaju oni neki plan ali ce ga na kraju toplo se nadam ISPUSITI obojica.
Celicna_saka

Post by Celicna_saka »

PITARKA_SA wrote:
Celicna_saka wrote:
ztluhcs wrote: Pitam te jel te boli kad to čuješ? Mene boli... O četnicima pričaj šta te volja, jebi im mater, pucaj u njih, svejedno mi, samo ljudima koji su nosili glavu u torbi ovdje - zajedno sa muslimanima nemaš šta reći...
??????????
Ukratko, taj broj postenih ljudi koji nisu i ne podrzavaju zvanicnu politiku srpskog naroda u bih jednostano nemaju nikakvog realnog uticaja osim u moralnom smislu. Dakle, ne postoji znacajan dio srpskog naroda koji zeli da BiH bude normalna drzava i koji bi se odrekao "velike srbije".
Real Khan

Post by Real Khan »

Maraschino wrote:
"Halo majmune, ohani! Nema više JNA (JHA) niti nenaoružanih Bošnjaka pa da se možes toliko kurčiti. Koči papčino!".
Tako nekako.

Ali nije on za dzaba stalno u Srbiji kod slobe-kostunice.Imaju oni neki plan ali ce ga na kraju toplo se nadam ISPUSITI obojica.
Nema to nikakve veze šta Dodik i Koštunica Kalašnjikov međusobno dogovaraju. Činjenica je da su oni već jednom zajedničkim snagama popušili u BiH, ali kada su im ostala još 2-3 dima da povuku spasila ih ona pizda od Holbruka što se sad kao kaje zbog toga. Sve u svemu, mogu nam sada doći samo slabiji nego 1992-1995, nikako jači jer je Srbija sada mala, i btw bankrot
PITARKA_SA

Post by PITARKA_SA »

Celicna_saka wrote:
PITARKA_SA wrote:
Celicna_saka wrote: Sto nije relevantno u cijelini.
??????????
Ukratko, taj broj postenih ljudi koji nisu i ne podrzavaju zvanicnu politiku srpskog naroda u bih jednostano nemaju nikakvog realnog uticaja osim u moralnom smislu. Dakle, ne postoji znacajan dio srpskog naroda koji zeli da BiH bude normalna drzava i koji bi se odrekao "velike srbije".
slazem se,ali ja ipak imam misljenje da,su ljudi koji zive u RS-u sasvim druga prica od pravoslavaca iz federacije,koji su bili i ostali ovdje,oni sigurno nisu za podjelu bh :)
ztluhcs
Location: Life isn't fair. It's just fairer than death, that's all.

Post by ztluhcs »

Evo ti jedne klasiène zloupotrebe statistike i procenata èisto da razmisli¹... Zna¹ koliki je broj nas bosanskih muslimana koji nisu palili zastave i koji ne daju podr¹ku teroristièkim napadima u poreðenju sa brojem muslimana u Saudijskoj Arabiji, Pakistanu i Iranu koji to podr¾avaju...

Efektivno, to nas èini nerelevantnim za bilo ¹ta i mi smo teroristi...
ztluhcs

Post by ztluhcs »

A bagra s one strane je druga prièa...
Celicna_saka

Post by Celicna_saka »

ztluhcs wrote:
Evo ti jedne klasične zloupotrebe statistike i procenata čisto da razmisliš... Znaš koliki je broj nas bosanskih muslimana koji nisu palili zastave i koji ne daju podršku terorističkim napadima u poređenju sa brojem muslimana u Saudijskoj Arabiji, Pakistanu i Iranu koji to podržavaju...

Efektivno, to nas čini nerelevantnim za bilo šta i mi smo teroristi...
Zao mi je ako si bukvalno shvatio.
ztluhcs

Post by ztluhcs »

Celicna_saka wrote:
ztluhcs wrote:
Evo ti jedne klasiène zloupotrebe statistike i procenata èisto da razmisli¹... Zna¹ koliki je broj nas bosanskih muslimana koji nisu palili zastave i koji ne daju podr¹ku teroristièkim napadima u poreðenju sa brojem muslimana u Saudijskoj Arabiji, Pakistanu i Iranu koji to podr¾avaju...

Efektivno, to nas èini nerelevantnim za bilo ¹ta i mi smo teroristi...
Zao mi je ako si bukvalno shvatio.
Shvaæeno je onako kako je napisano... A sad, ja vidovita D¾emila nisam... Hajd uzdravlje... :-)
Azemin

Post by Azemin »

Grijesis Pitarka.

Federacija je puna anti-bosanskih Srba, Srba za BiH ima, al´ valja se pazit jer rec da su svi takvi jer su ostali je glupo. Vjerujte mi, znam o cemu pricam.

I jos nesto, tvoja pjesma je dobra Pitarka, ali ona se odnosi na patriotske Srbe(za BiH naravno), ne za one druge sto zive u FBIH a igraju se light cetnika. Da nije bilo bosnjackog okruzenja, pjevali bi drugu pjesmu.....
PITARKA_SA

Post by PITARKA_SA »

Azemin wrote:Grijesis Pitarka.

Federacija je puna anti-bosanskih Srba, Srba za BiH ima, al´ valja se pazit jer rec da su svi takvi jer su ostali je glupo. Vjerujte mi, znam o cemu pricam.

I jos nesto, tvoja pjesma je dobra Pitarka, ali ona se odnosi na patriotske Srbe(za BiH naravno), ne za one druge sto zive u FBIH a igraju se light cetnika. Da nije bilo bosnjackog okruzenja, pjevali bi drugu pjesmu.....
ima istine u tvome postu i slazem se do neke mjere..
isto kao sto ja tebi vjerujem kada mi kazes da znas ,zasto imas takav stva i misljenje,vjeruj i ti meni da nije istina da bi okrenuli nisan sa brda na svoj grad ,da nije bilo bosnjackog okruzenja..
samo sto je problem u tome sto su ljudi izgubljeni,nepovjerljivi i vrlo je tesko njima,kao takvima shvatiti da neko ne mora biti bosnajk da bi svim srcem i dusom volio ovu zemlju..
ja tebi vjerujem,vjeruj i ti meni ,znam sta pricam,jer govorim iz prve ruke :)
Azemin

Post by Azemin »

Ja kazem da imaju dvije grupe Srba u FBIH, oni pro-bosanski i oni cetnicki. Kojih je vise ne znam, a mozda imaju i oni sto ti kazes sto misle da je Bosna nesto bosnjacko pa gledaju u RS i Srbiju.

Ja ti vjerujem, i meni je vrlo drago kad neki Srbin voli Bosnu i ona mu je na prvom mjestu, ali vjeruj mi da ima i onih sto dobro znaju koga i sta podrzavaju i nisu nimalo zbunjeni. Nisu oni samo na drugoj strani Hrasno Brda. i visegradski Srbi su bili u bosnjackom okruzenju a kad braca svezase Bosnjacima ruke sta onda bi?

Ima i onih sto su ostali lojalni RBIH, a ima i onih drugih, ali generalizacija(u ovom slucaju pozitivna federalnih Srba) je glupa i naivna k´o i 92´. Sta ono Mile rece? "Ocekujem da ce za mene glasati Srbi KS".....jesu li ne znam.
PITARKA_SA

Post by PITARKA_SA »

Azemin wrote:Ja kazem da imaju dvije grupe Srba u FBIH, oni pro-bosanski i oni cetnicki. Kojih je vise ne znam, a mozda imaju i oni sto ti kazes sto misle da je Bosna nesto bosnjacko pa gledaju u RS i Srbiju.

Ja ti vjerujem, i meni je vrlo drago kad neki Srbin voli Bosnu i ona mu je na prvom mjestu, ali vjeruj mi da ima i onih sto dobro znaju koga i sta podrzavaju i nisu nimalo zbunjeni. Nisu oni samo na drugoj strani Hrasno Brda. i visegradski Srbi su bili u bosnjackom okruzenju a kad braca svezase Bosnjacima ruke sta onda bi?

Ima i onih sto su ostali lojalni RBIH, a ima i onih drugih, ali generalizacija(u ovom slucaju pozitivna federalnih Srba) je glupa i naivna k´o i 92´. Sta ono Mile rece? "Ocekujem da ce za mene glasati Srbi KS".....jesu li ne znam.
slazem se,sa tobom,stvarno..i svjesna sam svega sto pises..i sve to stoji..
svaka kuca,sto se kaze,je prica za sebe i glupo je generalizovat bilo sta
Reina

Post by Reina »

Roger_CA wrote:
Reina wrote: da presuda za genocid je vrlo vazna, odluka ce se donijeti u februaru ...
a da li se samo trebamo moliti Bogu.... ono dokaza za genocid i bez ovih baraba ima....
Pa da osude sami sebe? Takva odluka nebi imala nikakvog uticaja na unutrasnje uredjenje BiH, ali bi imala uticaja na sve one koji su u istoriji izvsili genocid. U slucaju genocida, nemogucnost retroaktivnog pokretanja sudjenja nebi vazila, a dali je to u interesu naprimjer jedne Amerike, koja je nastala na genocidu?.
Pa dobro kazes ne moze se retroaktivno suditi a ovdje je sudjeno na vrijeme ... i genocid je napravljen, onda se on mora i osuditi i donijeti pravedna odluka, i pouka buducim generacijama. Suvisno je pisati sta bi to znacilo za cijeli ovaj region naravno u pozitivnom smislu a posebno za Bosnu i Hercegovinu.
spreca

Post by spreca »

freak_with_a_laptop wrote:Je li vam potrebna politika i njihovi zastupnici da bi se istina cula?

Neko je spomenuo u postu, da Bosnjaci imaju fatalisticki stav i da se - radi obzira na komsiluk - istina sapce. To je istina. Onaj, ko digne glas, optuzen je kao nacionalista. Kolektivna krivica Srba postoji, medjutim, da bi postedili pojedinca, Srbina koji je sluzio u armiji BiH, mi sapcemo istinu.

Njemci se kolektivno okrivljuju za genocid i zlocin pocinjen prije 60 godina. A imali su antifasisticki pokret, imali su veliki broj heroja, koji su stitili jevreje i zivotom platili. Sjetimo se Staufenberga i atentat na Hitlera. Sjetimo se Anne Frank. Placaju ostetu jevrejima i dan danas, podizu im spomen ploce na svakom cosku - ali dzaba, to se ne pika. Cak i cetvrta generacija objasnjava i pravda i pere se. Suteci smo postigli, da se mi pravdamo namjesto njih.

Svaki susret sa Srbinom, u 99% slucajeva, izazove ogromnu agresiju u meni. Gadi mi se slusat opravdanje i dokazivanje nekih pseudo demonstracija u BG i zvakanje fraza bratstva i jedinstva. Sto duze razgovor tece, neminovno im izleti glorifikacija i mistificiranje svojih uspjeha, citaj genocida. Fuj.

Treba glas podici, nek se ori. A komsija, koji se vratio iz Beograda, i on spada u taj kolektiv, pa nek slusa, istina je.
Apsolutno pravilno.
Ahmmed

Post by Ahmmed »

ztluhcs wrote:
Evo ti jedne klasične zloupotrebe statistike i procenata čisto da razmisliš... Znaš koliki je broj nas bosanskih muslimana koji nisu palili zastave i koji ne daju podršku terorističkim napadima u poređenju sa brojem muslimana u Saudijskoj Arabiji, Pakistanu i Iranu koji to podržavaju...

Poređenje, niđe veze :)

Naravno, postoje principi, mi ih se trebamo držati, i ja, nikada Srbe neću nazvati genocidnim narodom, sve dok znam, a nadam se da ću uvijek znati, da postoji jedan Nikola Kovač, koji je, u vrijeme dok je bio ambasador BiH u Francuskoj, na svom zidu držao sliku Alije Izetbegovića, svoga predsjednika i svoga vrhovnog komandanta, dok je zlatnog ljiljana Slaviše Šućura, dok je Desanske Domuz, majke pokojnog Čede Domuza, dok je Jovana Divjaka, dok je finog profesora Mirka Pejanovića, dok je Tatajne LJuić- Mijatović, dok je Ratka Pejanovića u Mostaru,dok je barem desetorice sjajnih momaka, čija imena neću pominjati, a koji su oderali sve terene, od Bjelašnice, Nišića, Vareša, Hercegovine.....

Ipak, sve to nije dovoljno, da zaključimo kako Srbi vole BiH i kako je, barem, prihvataju kao svoju domovinu. Nažalost, najveći broj pripadnika ovog naroda ne želi i neće BiH, rado bi je vidjelo pocijepanu, i to je činjenica od koje se ne može pobjeći. No, Srbi koje sam gore pobrojao i neki moji Srbi, nikada mi neće dozvoliti da kažem "SVI SU ISTI". Nisu, ali, nažalost, njihov broj nije relevantan, da bi uspjeli promijeniti stavove svojih sunarodnjaka......
DONY

Post by DONY »

Ahmmed wrote:
ztluhcs wrote:

Naravno, postoje principi, mi ih se trebamo držati, i ja, nikada Srbe neću nazvati genocidnim narodom, sve dok znam, a nadam se da ću uvijek znati, da postoji jedan Nikola Kovač, koji je, u vrijeme dok je bio ambasador BiH u Francuskoj, na svom zidu držao sliku Alije Izetbegovića, svoga predsjednika i svoga vrhovnog komandanta, dok je zlatnog ljiljana Slaviše Šućura, dok je Desanske Domuz, majke pokojnog Čede Domuza, dok je Jovana Divjaka, dok je finog profesora Mirka Pejanovića, dok je Tatajne LJuić- Mijatović, dok je Ratka Pejanovića u Mostaru,dok je barem desetorice sjajnih momaka, čija imena neću pominjati, a koji su oderali sve terene, od Bjelašnice, Nišića, Vareša, Hercegovine.....

Ipak, sve to nije dovoljno, da zaključimo kako Srbi vole BiH i kako je, barem, prihvataju kao svoju domovinu. Nažalost, najveći broj pripadnika ovog naroda ne želi i neće BiH, rado bi je vidjelo pocijepanu, i to je činjenica od koje se ne može pobjeći. No, Srbi koje sam gore pobrojao i neki moji Srbi, nikada mi neće dozvoliti da kažem "SVI SU ISTI". Nisu, ali, nažalost, njihov broj nije relevantan, da bi uspjeli promijeniti stavove svojih sunarodnjaka......

NAZALOST,ali TACNO..
mirness

Post by mirness »

Ahmmed wrote:
ztluhcs wrote:

svi ti nabrojani se ne smatraju srbima i smio bi se zakleti u to nego se smatraju bosancima pravoslavne vjeroispovjesti, al opet ko zna
Ahmmed

Post by Ahmmed »

mirness wrote:
Ahmmed wrote:
ztluhcs wrote: Evo ti jedne klasične zloupotrebe statistike i procenata čisto da razmisliš... Znaš koliki je broj nas bosanskih muslimana koji nisu palili zastave i koji ne daju podršku terorističkim napadima u poređenju sa brojem muslimana u Saudijskoj Arabiji, Pakistanu i Iranu koji to podržavaju...

svi ti nabrojani se ne smatraju srbima i smio bi se zakleti u to nego se smatraju bosancima pravoslavne vjeroispovjesti, al opet ko zna
Da, Srbi su , osjećaju se Srbima i tako se izjašnjavaju!
Post Reply