Jarane, mogu se neki sloziti ili ne, ali Federacija nije imala boljeg premijera od Bicakcica. Pogledaj mu samo nasljednikenesvrstan wrote:Gdje su ona lijepa vremena kad je sve bilo jednostavno: s kjedne strane Bicakcic, sa druge Klickovic
Dodik: Sarajevo je kao Teheran
-
mr__bosnjak
Izvini ali moram:Vodenjak wrote:Najzalosnije je sto je motiv tacan! Ti ljudi tamo ZAISTA zele to da cuju!danas wrote:
sve to stoji, ali to je i dalje najmanje bitno po meni. jer nije ovdje u pitanju licno i personalno nas vajni mile, vec je u pitanju njegov motiv. jer on prica ono sto vecina naroda u RS voli da cuje jer samo tako -- pljuvanjem po jedinstvenoj bosni -- on zna da kod njih moze da nakupi poene i dobije izbore. cak je i nebitno sta on licno vjeruje ili ne, jer on samo svira onu pjesmu koju mu u kafani traze i koju vole da cuju vise od icega.
hajde sto oni traze, i sto on gusla, ali sto (i dokle?) i mi moramo da slusamo ove nebuloze?
I TU lezi problem!
Zamjerajte koliko hocete, ali sve je ovo dio scenarija koje su zajednicki smislile tri stranke sestrice!
Evo vec punih 16 godina pricaju istu pricu. U medjuvremenu su uspjeli da zavade svoje narode do te mjere da su se isti pobili, poklalali, raselili...
Nakon toga, nastavili su da vode svoje narode kao da se nista nije desilo. Ti im isti narodi i poslije svega slijepo vjeruju i prate ih u stopu.
Teritorije su vec podobro zaokruzene, a vatreni zastupnici narodnih interesa polako ali sigurno ubijaju u svakom iole nesigurnom bilo kakvu zelju za zivotom u jednoj normalnoj, gradjanskoj, kosmopolitskoj zemlji!
Neshvatljivo je koliko smo svi mi u stvari glupi i naivni!
Ovo je izjednacavanje strana, dakle lideri su se dogovorili o podjeli i zavadili narode i doveli do medjusobnog klanja i svi su isto krivi itd.
Ne kazem da su SDA perfektni ali na jednoj strani su bila dva do zuba naurozana genocidna fasisticka agresora i na drugoj goloruka oslobodilacka braniteljska vojska... Svidilo se to nekome ili, i zvucalo li previse nacionalisticki ili previse crno-bijelo ili ne tako je bilo!
-
FFK as Lucy01
Ja se s tobom slazem sto se tice navodjenja cinjenica....sve zaista stoji.mr__bosnjak wrote: Izvini ali moram:
Ovo je izjednacavanje strana, dakle lideri su se dogovorili o podjeli i zavadili narode i doveli do medjusobnog klanja i svi su isto krivi itd.
Ne kazem da su SDA perfektni ali na jednoj strani su bila dva do zuba naurozana genocidna fasisticka agresora i na drugoj goloruka oslobodilacka braniteljska vojska... Svidilo se to nekome ili, i zvucalo li previse nacionalisticki ili previse crno-bijelo ili ne tako je bilo!
Medjutim, predsjednik iliti vodjstvo tog golorukog naroda (a taj goloruk narod je bio, pretpostavljam onaj koji je glasao za nezavisnu BiH) je znalo gore navedene cinjenice ili moralo da zna, ako je bilo neko yebeno vodjstvo. Ako je to znalo, onda je trebalo pripremiti taj goloruki narod na odbranu. Nemoj me pitati kako, ni odakle, ni svijet ono i ovo....ako se prihvatis necega, a vidis da si nesposoban/na da to i odradis...pomakni se i pusti onoga koji zna.
Nema govora o izjednacavanju krivice, to mozda mogu da rade oni koji to namjerno zele (iz nekih razloga) ili oni koji su pod uticajem propagande....mi koji smo bili tamo znamo. Ali misli da smo se mi mogli odbraniti mnogo bolje, ne moze me Bog u to ubijediti.
- danas
pitanje koje sazima sustinu nasih naglabanja ovdje...klif wrote:Postoji li u RS-u ijedna politicka stranka ili politicka snaga koja se zalaze za jedinstvenu BiH i koja smatra Sarajevo glavnim gradom drzave?
ne, ne postoji koliko ja znam. ako i postoji, to je stranka koja nema nikakav rejting u medijima i koja je u totalnoj obskurnosti.
politicke partije iz RS-a izgledaju saroliko, ali sve za sustinski cilj imaju podrivanje unitarne BH i jacanje RS-a (do formalne nezavisnosti i pripajanja srbiji, cemu manje-vise svi teze i o tome otvoreno govore). jedino im se razlikuju metode i stil, od SDS-a krkana koji ne znaju nista drugo doli tenkova i topova, pa do dodikovih nazovi 'socijaldemokrata' koji nastavljaju istu politiku samo u bijelim rukavicama, vrseci pritisak na zakone, ustav, itd.
-
zavrzlama
[quote="putnik"]Neka jednostavno isporuče ratne zločince i pređu sa kolektivne na individualnu odgovornost pa neće više biti loši momci.[/quote
Spremni su srpski politicari za 24 sata izruciti sve ratne zlocince.....samo nisu spremni ponistiti ucinak tih ratnih zlocinaca....oni i kriju i pomaze optuzene za ratne zlocine iz razloga jer kasnije moraju ponistiti rezultate rata i te ideolgije istih u time je stos.
Spremni su srpski politicari za 24 sata izruciti sve ratne zlocince.....samo nisu spremni ponistiti ucinak tih ratnih zlocinaca....oni i kriju i pomaze optuzene za ratne zlocine iz razloga jer kasnije moraju ponistiti rezultate rata i te ideolgije istih u time je stos.
- danas
tacno tako. zato RS i igra na kartu "individualnih" zlocinaca jer kad (pod pritiskom) budes morao da uhapsis mileta i zileta za zlocine, onda mozes da se pretvaras da je to sve i da nista drugo nije potrebno mijenjati. jer eto, 'zlocinci su uhapseni'. dok drustvena i drzavna odgovornost podrazumijeva ponistavanje rezultata tih 'individualnih' zlocina.zavrzlama wrote: Spremni su srpski politicari za 24 sata izruciti sve ratne zlocince.....samo nisu spremni ponistiti ucinak tih ratnih zlocinaca....oni i kriju i pomaze optuzene za ratne zlocine iz razloga jer kasnije moraju ponistiti rezultate rata i te ideolgije istih u time je stos.
-
Murisno1
evo i ja pročitah sasomange ovaj post .. pa da i ja šta reknem ..danas wrote: tacno tako. zato RS i igra na kartu "individualnih" zlocinaca jer kad (pod pritiskom) budes morao da uhapsis mileta i zileta za zlocine, onda mozes da se pretvaras da je to sve i da nista drugo nije potrebno mijenjati. jer eto, 'zlocinci su uhapseni'. dok drustvena i drzavna odgovornost podrazumijeva ponistavanje rezultata tih 'individualnih' zlocina.
..nažalost kolegica @danas je potpuno upravu ..
želio bih samo da istaknem da se slažem sa tobom i...
ruku na srce...oni su vlasnici svoje zemlje .. formalno,legalno,nelegalno .. seri ga .. kako hoćete ali oni neće s nama .. kad god bude igrala reprezentacija BiH oni će da nose one fašističke natpise ...
znam .. ne damo mi .. oni su ovakvi ili onakvi ali .. mislim da je realnost da od neke zajednice i nečeg zajedničkog nema ništa ...
pozdrav!
-
Igman
Kad cujem ove komentare ljudi da on to izjavljuje samo da bi pobijedio na izborima, zapitam se kako covijek moze biti glup, naivan, slijep pored oci ili gluh pored usi.
Pa ovaj veliko cetnik da ima imalo normalnog ljudskog razmisljanja nebi sijao mrznju i na njoj prizeljkivao pobjedu. To mogu samo bolesne i bijedne glave. Hvala Alahu dragom pa to sav svijet zna, ko je on i kakvi su njegovi sunarodnjaci.
To sto on mrzi Sarajevo, je samo jos jedan u moru primjera o bolesti jedne nacije. Jer ko mrzi, ko je zao i bijedan prema drugim, to mu se prije ili posle vraca.
A dovoljno je i vidjeti mu pojavu na televiziji pa da covijek shvati ko je on i kakav je. A tek kako mu mozak funkcionise.
Neka on i cijela njegova familija mrze Sarajevo. Bilo bi me sramota da takvi vole Sarajevo, ali ja i mi Bosnjaci volimo i volicemo Banja Luku, jer je to nas grad, grad u Bosni i Hercegovini.
Pa ovaj veliko cetnik da ima imalo normalnog ljudskog razmisljanja nebi sijao mrznju i na njoj prizeljkivao pobjedu. To mogu samo bolesne i bijedne glave. Hvala Alahu dragom pa to sav svijet zna, ko je on i kakvi su njegovi sunarodnjaci.
To sto on mrzi Sarajevo, je samo jos jedan u moru primjera o bolesti jedne nacije. Jer ko mrzi, ko je zao i bijedan prema drugim, to mu se prije ili posle vraca.
A dovoljno je i vidjeti mu pojavu na televiziji pa da covijek shvati ko je on i kakav je. A tek kako mu mozak funkcionise.
Neka on i cijela njegova familija mrze Sarajevo. Bilo bi me sramota da takvi vole Sarajevo, ali ja i mi Bosnjaci volimo i volicemo Banja Luku, jer je to nas grad, grad u Bosni i Hercegovini.
-
gavrilo
kakvi su to njegovi sunarodnjaci?Igman wrote:kakvi su njegovi sunarodnjaci.
bolest jedne nacije? zar nije to mrznja jednog cijelog naroda/nacije?jos jedan u moru primjera o bolesti jedne nacije.
hm...Jer ko mrzi, ko je zao i bijedan prema drugim, to mu se prije ili posle vraca.
-
Grom iz vedra neba
Ako je Sarajevo kao Teheran, onda se namece zakljucak da je Dodik krme 
- daduli_sa
Bez uvrede, to se ne namece - to se zna!morti wrote:Grom iz vedra neba wrote:Ako je Sarajevo kao Teheran, onda se namece zakljucak da je Dodik krme![]()
Dobra!
Prvo, jer samo budala i nacionalista kao on to moze reci ,
a drugo - onako bas ko u Teheranu Srbi u pon organizovase satre u krugu pravoslavne crkve kod Bristola, dernke, muzike i uzivanje... bas onako u duhu recenice "ko krme u Teheranu"... Toliko o ugrozenosti i pomanjkanju Srba i izjednacanju Sarajeva i Teherana!
Ali nije mu zaista lako, on bi se istinski i osjecao ko krme u Teheranu jer u Sarajevu definitivno propadaju kreteni kao sto je on!
-
mr__bosnjak
SDA je izvrsila ogromne promasaje misleci da rata nece biti i ostavljajuci narod golorukim slazem se.Lucy01 wrote:Ja se s tobom slazem sto se tice navodjenja cinjenica....sve zaista stoji.mr__bosnjak wrote: Izvini ali moram:
Medjutim, predsjednik iliti vodjstvo tog golorukog naroda (a taj goloruk narod je bio, pretpostavljam onaj koji je glasao za nezavisnu BiH) je znalo gore navedene cinjenice ili moralo da zna, ako je bilo neko yebeno vodjstvo. Ako je to znalo, onda je trebalo pripremiti taj goloruki narod na odbranu. Nemoj me pitati kako, ni odakle, ni svijet ono i ovo....ako se prihvatis necega, a vidis da si nesposoban/na da to i odradis...pomakni se i pusti onoga koji zna.
Nema govora o izjednacavanju krivice, to mozda mogu da rade oni koji to namjerno zele (iz nekih razloga) ili oni koji su pod uticajem propagande....mi koji smo bili tamo znamo. Ali misli da smo se mi mogli odbraniti mnogo bolje, ne moze me Bog u to ubijediti.
-
mr__bosnjak
@gavrilogavrilo wrote:kakvi su to njegovi sunarodnjaci?Igman wrote:kakvi su njegovi sunarodnjaci.
bolest jedne nacije? zar nije to mrznja jednog cijelog naroda/nacije?jos jedan u moru primjera o bolesti jedne nacije.
hm...Jer ko mrzi, ko je zao i bijedan prema drugim, to mu se prije ili posle vraca.
Imas li komentara na Dodikove izjave?
-
BiH_Izbjeglica
Banja Luka ima vise slicnosti sa Teheranom nego Sarajevo
Banja Luka je glavni grad tzv. rs koja ima zakone koji su puni nekih pravoslavnih praznika i drugi religiskih gluposti !
Bas me cudi zasto amerikanci prave najvecu ambasadu na balkanu u Sarajevu ako je Sarajevo toliko slicno Teheranu?
cetnicka propaganda ponovo na dijelu (neznam zasto ovi forumasi nasjedaju tome?)
Banja Luka je glavni grad tzv. rs koja ima zakone koji su puni nekih pravoslavnih praznika i drugi religiskih gluposti !
Bas me cudi zasto amerikanci prave najvecu ambasadu na balkanu u Sarajevu ako je Sarajevo toliko slicno Teheranu?
cetnicka propaganda ponovo na dijelu (neznam zasto ovi forumasi nasjedaju tome?)
-
Efekt
Zasto Dodik i njegov " pametni i duhoviti "sin zovu Sarajevo Teheranom?
Zato sto tamo zive muslimani? Pa zive oni tamo i prije rata i prije Dodika i prije njegovog duhovitog sina.A Srbi koji su otisli , sigurno bi i danas bili tamo da nije bilo rata kojeg je napravio onaj za koga on navija u nogometu od svoje 5-te godine.Kako bi ja sada trebao da zovem Banja Luku u kojoj je sruseno svih 17 gradskih dzamija a kompletno stanovnistvo ili pobijeno ili protjerano kroz filtere koji su se zvali Manjaca , Omarska , Keraterm .....
Kako ? Ili zato sto sada tamo u BL zive pravoslavci ja bi trebao da kazem " Sta ima u Bukurestu ili Sofiji "
Naravno to nije uopce smijesno !!!A Teheren je super fazon??? Zato sto Mile i njegov snicic i slicni mrze Islam kao religiju i sve ama bas sve muslimane svijeta oni preziru.Da nema Teherana Sarajevo bi bilo Rijad ili Kabul ili Jakarta.Osim iracionalne mrznje tu nema nista drugo.
Sto se tice odcjepljenja Srbi mogu demontirati svoju kuce natovariti ciglu i regale i kauce na traktore i pravac u pravcu gdje izlazi Sunce.Sto se tice zemlje na kojoj je kuca bila ona je prije svega Bosanska a tek onda i Mehmedova i Milanova .Ako Mehmed ne vjeruje neka se upita zasto je neko bacio eksploziv na Alijin mezar.Ne znam !??gnusam se osudjujem taj cin , ali mozda i zato sto se rahmetli A.I.igrao sa podjelom Bosne.S tim se nije igrati.A ako Milan ne vjeruje u moju teoriju neka uzme zemlju iz Niksica , Podgorice Knina , Vukovara , Sidneja , Chikaga i pripoji je Srbiji ili nekoj RS .Cak i ako mu uspije u Bosni mu nece uspjeti.Zlocincima zatvor a BOSNA I HERCEGOVINA , Bosancima i Hercegovcima .BiH je slobodna i demokratska drzava i nikoga nece na silu drzati u "tamnom vilajetu , teheranu ' a tek u Banja Luci. Srbija je dovoljno velika a lijepijeh subara i kokardi ima za kupiti u Knez Mihajlovoj.
Zato sto tamo zive muslimani? Pa zive oni tamo i prije rata i prije Dodika i prije njegovog duhovitog sina.A Srbi koji su otisli , sigurno bi i danas bili tamo da nije bilo rata kojeg je napravio onaj za koga on navija u nogometu od svoje 5-te godine.Kako bi ja sada trebao da zovem Banja Luku u kojoj je sruseno svih 17 gradskih dzamija a kompletno stanovnistvo ili pobijeno ili protjerano kroz filtere koji su se zvali Manjaca , Omarska , Keraterm .....
Kako ? Ili zato sto sada tamo u BL zive pravoslavci ja bi trebao da kazem " Sta ima u Bukurestu ili Sofiji "
Sto se tice odcjepljenja Srbi mogu demontirati svoju kuce natovariti ciglu i regale i kauce na traktore i pravac u pravcu gdje izlazi Sunce.Sto se tice zemlje na kojoj je kuca bila ona je prije svega Bosanska a tek onda i Mehmedova i Milanova .Ako Mehmed ne vjeruje neka se upita zasto je neko bacio eksploziv na Alijin mezar.Ne znam !??gnusam se osudjujem taj cin , ali mozda i zato sto se rahmetli A.I.igrao sa podjelom Bosne.S tim se nije igrati.A ako Milan ne vjeruje u moju teoriju neka uzme zemlju iz Niksica , Podgorice Knina , Vukovara , Sidneja , Chikaga i pripoji je Srbiji ili nekoj RS .Cak i ako mu uspije u Bosni mu nece uspjeti.Zlocincima zatvor a BOSNA I HERCEGOVINA , Bosancima i Hercegovcima .BiH je slobodna i demokratska drzava i nikoga nece na silu drzati u "tamnom vilajetu , teheranu ' a tek u Banja Luci. Srbija je dovoljno velika a lijepijeh subara i kokardi ima za kupiti u Knez Mihajlovoj.
- Ahmmed
Za Dodika i sina mu:
Church of Saint Taddeus, Tehran
St Vartan Church, Tehran
Saint Sarkis Church, Tehran
Russian Orthodox Church, Tehran
Greek Orthodox Church, Tehran
Emanuel Evangelican Church, Tehran
Korean Presbyterian Church, Tehran
Armenian Church, Tehran
Surep Georg Church, Tehran
Thaddeus Bartoqimus Church,Tehran
Tatavus Church,Tehran
Enjili Church, Tehran
Assyrian Church,Tehran
Church of Saint Taddeus, Tehran
St Vartan Church, Tehran
Saint Sarkis Church, Tehran
Russian Orthodox Church, Tehran
Greek Orthodox Church, Tehran
Emanuel Evangelican Church, Tehran
Korean Presbyterian Church, Tehran
Armenian Church, Tehran
Surep Georg Church, Tehran
Thaddeus Bartoqimus Church,Tehran
Tatavus Church,Tehran
Enjili Church, Tehran
Assyrian Church,Tehran
-
mr__bosnjak
Stari mudri gavrogavrilo wrote:mr__bosnjak wrote: @gavrilo
Imas li komentara na Dodikove izjave?
kad je gavrilo jos pricao protiv dodika, samo sto je tada dodik imao podrsku bosnjaka. e pa...
- Vodenjak
Prije 16 godina sam ja bio star onoliko koliko ces, ako tvoj bog da, ti biti star za deset!mr__bosnjak wrote:Izvini ali moram:Vodenjak wrote:Najzalosnije je sto je motiv tacan! Ti ljudi tamo ZAISTA zele to da cuju!danas wrote:
sve to stoji, ali to je i dalje najmanje bitno po meni. jer nije ovdje u pitanju licno i personalno nas vajni mile, vec je u pitanju njegov motiv. jer on prica ono sto vecina naroda u RS voli da cuje jer samo tako -- pljuvanjem po jedinstvenoj bosni -- on zna da kod njih moze da nakupi poene i dobije izbore. cak je i nebitno sta on licno vjeruje ili ne, jer on samo svira onu pjesmu koju mu u kafani traze i koju vole da cuju vise od icega.
hajde sto oni traze, i sto on gusla, ali sto (i dokle?) i mi moramo da slusamo ove nebuloze?
I TU lezi problem!
Zamjerajte koliko hocete, ali sve je ovo dio scenarija koje su zajednicki smislile tri stranke sestrice!
Evo vec punih 16 godina pricaju istu pricu. U medjuvremenu su uspjeli da zavade svoje narode do te mjere da su se isti pobili, poklalali, raselili...
Nakon toga, nastavili su da vode svoje narode kao da se nista nije desilo. Ti im isti narodi i poslije svega slijepo vjeruju i prate ih u stopu.
Teritorije su vec podobro zaokruzene, a vatreni zastupnici narodnih interesa polako ali sigurno ubijaju u svakom iole nesigurnom bilo kakvu zelju za zivotom u jednoj normalnoj, gradjanskoj, kosmopolitskoj zemlji!
O tome sto se tada desavalo ja znam iz licnog iskustva, a ti o tome samo citas...
Kada samo TO shvatis, imaces manje zabluda!
A za pocetak bi bilo dovoljno da samo prihvatis cinjenicu da bi sve drugacije bilo da Karadzic, Kljujic i Dobricina nisu lizali jedan drugome guzice onda kada su dolazili na vlast!
Medjutim, tesko ces ti to shvatiti ako ne vidis da tzv. branioci narodnih interesa to rade i dan danas...
Steta...
-
Efekt
Zar je tebi jedini alibi za sve stio napises taj sto si ti stariji za 20 godina od prosjocneg forumasa.I tako konstatno , 'ja imam godine vi nista ne znate samo citate '.Pa ja se nisam ni rodio ni za vrijeme Hitlera ni za vrijeme Napoleona pa opet znam nesto o tome dobu.Znam nesto i o Juliju Cezaru.Vodenjak wrote:Prije 16 godina sam ja bio star onoliko koliko ces, ako tvoj bog da, ti biti star za deset!mr__bosnjak wrote:Izvini ali moram:Vodenjak wrote: Najzalosnije je sto je motiv tacan! Ti ljudi tamo ZAISTA zele to da cuju!
I TU lezi problem!
O tome sto se tada desavalo ja znam iz licnog iskustva, a ti o tome samo citas...
Kada samo TO shvatis, imaces manje zabluda!
A za pocetak bi bilo dovoljno da samo prihvatis cinjenicu da bi sve drugacije bilo da Karadzic, Kljujic i Dobricina nisu lizali jedan drugome guzice onda kada su dolazili na vlast!
Medjutim, tesko ces ti to shvatiti ako ne vidis da tzv. branioci narodnih interesa to rade i dan danas...
Steta...
Moj je komsija proveo cijeli rat u kafani i u podrumu danas ima 70 godina i sta s tim .ja sam bio gdje sam bio pa sta.Ti si po vlastitom priznanju odmah na pocetku otisao za Svedsku pa ne znam o cemu pricas.Ti imas licno iskustvo ali ga nisi opisao, o kakvom se iskustvu radi . Dalje ti kazes : " Za pocetak bi bilo dovoljno da prihvatis cinjenicu da bi sve drukcije bilo da nisu Kljiic , Karadjic i dobricina lizali jedan drugom guzicu "