Dodik: Sarajevo je kao Teheran

Nosferatu
Location: Give me your tired, your poor, Your huddled masses yearning to breathe free

Post by Nosferatu »

Banja Luka, 27. 07. 2006.

Rajko Vasić, član GO SNSD predstavio izborni slogan

NAPRIJED SRPSKA

Član GO SNSD Rajko Vasić, predstavljajući izborni slogan SNSD «Naprijed Srpska», rekao je da je to nastavak dosadašnjeg slogana «Dobro za sve». On znači napredak u ekonomiji, demokratiji, ljudskim pravima, slobodama. To je napredak ka Evropi i djelovanje na našem političkom programu da RS bude bolji dio BIH. Nema boljeg političkog programa od napretka, jer on uključuje sve slojeve stanovništva, kazao je Vasić.
zavrzlama

Post by zavrzlama »

Pominjuci pricu da ga sin pita sta ima u Teheranu.....Dodik u prevodu salje poruku BIH srbima ,ne vracajte se u federaciju ,nije vam tamo mjesto jer nedaj boze ako se vratite propasce ideja ciste rs-e i nedaj boze pocet ce se narod opet mijesat i ziviti zajedno.... fasisticki od Dodika nema sta.. ako je to socijaldemokrata i tako izvaljuje sta je onda radikal u tom entitetu :D
mr__bosnjak

Post by mr__bosnjak »

Ma zna Dodik kako i na koji nacin je stvorena "RS" i zna da ce, ako Bog da, uskoro nestati(registracije, pasosi, licne karte, vojska, jos malo policija, granicna sluzba, simboli....) pa ocajnicki pokusava sacuvat sto sacuvat moze. Ali na kraju ce mu ostat ili prihvatit BiH ili ici preko Drine jer BiH u svojim AVNOJ-evskim granicama ostaje!
informator

Post by informator »

Pa Sarajevo jeste k'o Teheran, uvijek je bilo Muslimanski grad i takvo je i ostalo, a ako se gospodi ne sviđa, kofere i pravac Banjaluka, ionako tamo više nema Bošnjaka, il' su poubijani ili su protjerani. A ovi protjerani svakako ne mogu da se vrate na svoje...
mr__bosnjak

Post by mr__bosnjak »

informator wrote:Pa Sarajevo jeste k'o Teheran, uvijek je bilo Muslimanski grad i takvo je i ostalo, a ako se gospodi ne sviđa, kofere i pravac Banjaluka, ionako tamo više nema Bošnjaka, il' su poubijani ili su protjerani. A ovi protjerani svakako ne mogu da se vrate na svoje...
Eh ako te dodik cita bezbel mu srce skace da mu je neko potvrdio tezu... :roll:
Nosferatu
Location: Give me your tired, your poor, Your huddled masses yearning to breathe free

Post by Nosferatu »

zavrzlama wrote:Pominjuci pricu da ga sin pita sta ima u Teheranu.....Dodik u prevodu salje poruku BIH srbima ,ne vracajte se u federaciju ,nije vam tamo mjesto jer nedaj boze ako se vratite propasce ideja ciste rs-e i nedaj boze pocet ce se narod opet mijesat i ziviti zajedno.... fasisticki od Dodika nema sta.. ako je to socijaldemokrata i tako izvaljuje sta je onda radikal u tom entitetu :D
Meni stvarno nije jasan Savez Nezavisnih Socijaldemokrata.

Oni naspram Federacije vode politiku identicnu SDS-u ili Radikalima, ali SDS terete sa svim optuzbama - za ono sto je "pogresno" u Srpskom narodu. Na taj nacin i sa takvom platformom su i dosli - na samu vlast. Sto znaci da SNSD nije nikakav - pokretac reforme ili motivator za napredak vec upravno obrnuto - koriste isti plan i program SDS-a, ali - zele samo nominalno da se rijese te stranke - koja im je u sustini i najveci komptetitor za ucesce u vlast RS-ke. Tako da mi u sustini - imamo samo entitetske stranke u BiH. I dokle je god takva atmosfera u BiH nece biti znacajni pomaka na terenu. Apsolutno.
Beslija

Post by Beslija »

Po meni , Dodik je VEOMA PAMETNA OSOBA.......

RS ne moze imati boljeg predstavnika.........

To je naravno nama na nesrecu , ali sta ces i kod njih se potrefi jedan pametan.
liberty

Post by liberty »

dodikov 17-godisnji sin je vec degen svoje vrste, radi sta hoce, za njega ne postoje zakoni...

steta sto mile-traktorce ne spomenu i kcerku, koja se kao maloljetna udala i pobjegla za englesku...

njegovo i snsd spadalo, laprdalo rajko vasic: sarajevo i tv sarajevo su mu mu prije rata pomogli da zivi kao covjek - to sto se on pocetkom rata u hrvatskoj i potom u bih pretvorio u velikog cetnika je valjda njegovo hvala gradu i drzavi, bez kojih bi danas bio samo jedan obican seljober...
Efekt

Post by Efekt »

Beslija wrote:Po meni , Dodik je VEOMA PAMETNA OSOBA.......

RS ne moze imati boljeg predstavnika.........

To je naravno nama na nesrecu , ali sta ces i kod njih se potrefi jedan pametan.
Pametan ili ne on bio ja se svakim danom molim za njegovo zdravlje.On je toliko radikalizirao Bosnjake i tako ih zgusnuo i zbio u jednu kriticnu masu da ce tzv.rs genocidni i nacisticki monstrum jednog dana nestati sa lica zemlje kao papirni camac kojeg je pokupio Tsunami.Bosni i Hercegovini je sam Bog poslao ovog cetnika koji je totalno izgubio kompas i vise uopce ne zna sta prica.U strahu su velike oci Milorade.Ti ces Mile zakucati eksere na kovceg svojoj najvecoj ljubavi tzv.rs a u seher Banja Luci ce se ponovo cuti ezan i sevdalinka.A sina ce ti u Beogradu drugari pitati " Sta ima u Istanbulu "? aludirajuci na Banja Luku.
zavrzlama

Post by zavrzlama »

Nosferatu wrote:
zavrzlama wrote:Pominjuci pricu da ga sin pita sta ima u Teheranu.....Dodik u prevodu salje poruku BIH srbima ,ne vracajte se u federaciju ,nije vam tamo mjesto jer nedaj boze ako se vratite propasce ideja ciste rs-e i nedaj boze pocet ce se narod opet mijesat i ziviti zajedno.... fasisticki od Dodika nema sta.. ako je to socijaldemokrata i tako izvaljuje sta je onda radikal u tom entitetu :D
Meni stvarno nije jasan Savez Nezavisnih Socijaldemokrata.

Oni naspram Federacije vode politiku identicnu SDS-u ili Radikalima, ali SDS terete sa svim optuzbama - za ono sto je "pogresno" u Srpskom narodu. Na taj nacin i sa takvom platformom su i dosli - na samu vlast. Sto znaci da SNSD nije nikakav - pokretac reforme ili motivator za napredak vec upravno obrnuto - koriste isti plan i program SDS-a, ali - zele samo nominalno da se rijese te stranke - koja im je u sustini i najveci komptetitor za ucesce u vlast RS-ke. Tako da mi u sustini - imamo samo entitetske stranke u BiH. I dokle je god takva atmosfera u BiH nece biti znacajni pomaka na terenu. Apsolutno.
Ko ce biti na vlasti u rs-u od srpskih stranaka zavisi od trenutnog interesa Beograda...SNSD je dosla na vlast iz razloga sto je SDS vec izgubio kredibilitet i ogrizo u kriminalu i pljacki..pa su Dodik,Cavic i bosovi u Srbiji odlucili da se izbjegne dalja satanizacija rs-a i moguc nestanak...pribjeglo se potunoj promjeni dersova sa istim ciljem i ideologijom i drugim igracima...glavni cilj je kupovina vremena za rasplet kosova i dobijanje na vremenu kod MZ-e...jer dok EU i MZ-e shvate da je Dodik isti i gori od SDS-a oni se nadaju da ce izmrcvariti i Bosance i Hercegovce i MZ-u i da ce se intezivirat pitanja...dali je uopste moguc opstanak BIH. SNSD je dosla na vlast uz dogovor sa SDS sve u cilju pokusaja zaustavljanja daljnjeg jacanja drzave BIH a smanjenja ingerencija entiteta.I na kraju svih krajeva ,krajnji cilj i Dodika i Cavica i beograda nije RS u sastavu drzave BIH....jer znaju da za narednih 10-15 godina bi se entiteti sami od sebe ukinuli....pred nama je moguca jos jedna tura crtanja novih mapa ili rata....
Efekt

Post by Efekt »

danas wrote:
muha_sa wrote:Nit smo se vjenčavali nit udruživali--mogu oni guslat do mile volje al Sarajevo će im za vijek vijekova glavni grad biti.
ma brak je koristen samo kao metafora... :-) pa i ako je tako kako ti kazes -- koja je fajda od glavnog grada ako ga pola naroda mrzi i ne dozivljava ga tako? zasto hoces da zivis sa nekim ko te mrzi?
Ne pada mi na pamet da zivim sa onim ko me mrzi.Kao i u svakoj normalnoj pravnoj drzavi ona kuca o kojoj govoris i stvari u njoj i dvoriste i auto u garazi ...sve ce ostati zeni zrtvi iz tvoje metafore , a nasilnik ce morati napustiti sve i nece se smjeti primaketi ni zrtvi ni kuci , bice mu zabranjeno prici na 500 km.Dakle moze iz Cacka da gleda kucu u kojoj je nekada zivio.
Bosanske zemlje mogu ponijeti za uspomenu samo onoliko koliko im moze stati u caksire i pod sajkacu.
kojsino

Post by kojsino »

windas wrote:Covjek je realan,
hoce da pobijedi na izborima u RS i nista vise !
Samo mu je to u pameti.
Efekt

Post by Efekt »

I za Srbe iz Knina je Zagreb samo formalno glavni grad ali ga oni ne dozivljavaju tako.Ipak na pitanje pa ako nije Sarajevo ,ko ti je glavni grad , cetnik Mile nije ni smio ni znao odgovorirti.On ne zna od jada i srdzbe vise sta prica.Ko muha kad je klepis smotanim novinama samo udara cas u zid cas u plafon a nigdje ni vrata ni prozora niti bilo kakvog izlaza.
AenemA

Post by AenemA »

I kad' mi neko pocne srati sto sam se ispalio...pa zar sa ovakvima da cekam buducnost?
danas

Post by danas »

Efekt wrote:I za Srbe iz Knina je Zagreb samo formalno glavni grad ali ga oni ne dozivljavaju tako.Ipak na pitanje pa ako nije Sarajevo ,ko ti je glavni grad , cetnik Mile nije ni smio ni znao odgovorirti.On ne zna od jada i srdzbe vise sta prica.Ko muha kad je klepis smotanim novinama samo udara cas u zid cas u plafon a nigdje ni vrata ni prozora niti bilo kakvog izlaza.
sve to stoji, ali to je i dalje najmanje bitno po meni. jer nije ovdje u pitanju licno i personalno nas vajni mile, vec je u pitanju njegov motiv. jer on prica ono sto vecina naroda u RS voli da cuje, jer samo tako -- pljuvanjem po jedinstvenoj bosni -- on zna da kod njih moze da nakupi poene i dobije izbore. cak je i nebitno sta on licno vjeruje ili ne, jer on samo svira onu pjesmu koju mu u kafani traze i koju vole da cuju vise od icega.

hajde sto oni traze, i sto on gusla, ali sto (i dokle?) i mi moramo da slusamo ove nebuloze? :roll:
Efekt

Post by Efekt »

danas wrote:
Efekt wrote:I za Srbe iz Knina je Zagreb samo formalno glavni grad ali ga oni ne dozivljavaju tako.Ipak na pitanje pa ako nije Sarajevo ,ko ti je glavni grad , cetnik Mile nije ni smio ni znao odgovorirti.On ne zna od jada i srdzbe vise sta prica.Ko muha kad je klepis smotanim novinama samo udara cas u zid cas u plafon a nigdje ni vrata ni prozora niti bilo kakvog izlaza.
sve to stoji, ali to je i dalje najmanje bitno po meni. jer nije ovdje u pitanju licno i personalno nas vajni mile, vec je u pitanju njegov motiv. jer on prica ono sto vecina naroda u RS voli da cuje, jer samo tako -- pljuvanjem po jedinstvenoj bosni -- on zna da kod njih moze da nakupi poene i dobije izbore. cak je i nebitno sta on licno vjeruje ili ne, jer on samo svira onu pjesmu koju mu u kafani traze i koju vole da cuju vise od icega.

hajde sto oni traze, i sto on gusla, ali sto (i dokle?) i mi moramo da slusamo ove nebuloze? :roll:
Svemu dodje kraj !!!!!!!!!!!!!!
AjvazDedo

Post by AjvazDedo »

Varate se! Dodik igra jednu ODLICNU igru, on ce uspijeti
pobijediti izbore pa ce zajedno sa patriotskim snagama
ukinuti entitete :D

ovo je samo igra da dobije glasove Srba iz rs:a zar
ne vidite to ljudi :shock:
Vodenjak

Post by Vodenjak »

danas wrote:
sve to stoji, ali to je i dalje najmanje bitno po meni. jer nije ovdje u pitanju licno i personalno nas vajni mile, vec je u pitanju njegov motiv. jer on prica ono sto vecina naroda u RS voli da cuje jer samo tako -- pljuvanjem po jedinstvenoj bosni -- on zna da kod njih moze da nakupi poene i dobije izbore. cak je i nebitno sta on licno vjeruje ili ne, jer on samo svira onu pjesmu koju mu u kafani traze i koju vole da cuju vise od icega.

Najzalosnije je sto je motiv tacan! Ti ljudi tamo ZAISTA zele to da cuju!
I TU lezi problem!
Zamjerajte koliko hocete, ali sve je ovo dio scenarija koje su zajednicki smislile tri stranke sestrice!
Evo vec punih 16 godina pricaju istu pricu. U medjuvremenu su uspjeli da zavade svoje narode do te mjere da su se isti pobili, poklalali, raselili...
Nakon toga, nastavili su da vode svoje narode kao da se nista nije desilo. Ti im isti narodi i poslije svega slijepo vjeruju i prate ih u stopu.
Teritorije su vec podobro zaokruzene, a vatreni zastupnici narodnih interesa polako ali sigurno ubijaju u svakom iole nesigurnom bilo kakvu zelju za zivotom u jednoj normalnoj, gradjanskoj, kosmopolitskoj zemlji!

Neshvatljivo je koliko smo svi mi u stvari glupi i naivni! :sad:
Goran_35

#44 Re: Dodik: Sarajevo je kao Teheran

Post by Goran_35 »

japaja wrote:
http://www.kurir-info.co.yu
INTERVJU: Milorad Dodik
SRBENDA

Koliko vas interesuje Sarajevo?
- Mene Sarajevo interesuje samo onoliko koliko mora.

Ali Sarajevo je, ipak, glavni grad države u kojoj živite?!
- To samo za nekoga može biti glavni grad. Za mene jeste formalno, ali ga ne doživljavam tako. Ima više glavnih gradova i oni su locirani na nekim drugim prostorima.

Koji?
- Pa, valjda je jasno.
Kada ovakve izjave,nekaznjeno, moze davati jedan socijal-demokrata sta onda ocekivati od radikala?Medjunarodna zajednica sve to mirno posmatra a pricaju o nekakvom povratku izbjeglica? Gdje da se vrate i ko da se vrati?I ko se vratio? I koliko decenija ili stoljeca ce trajati taj povratak?Tamo se vratio samo onaj ko je morao,najveca sirotinja koja nije imala ni krov nad glavom! I kakva prava tamo imaju?Osim ono malo popljackane i zapaljene kucice nista vise!I sve to se desava u srcu "civilizovane" Europe.I dzabe ovoliko godina poslije rata,dzabe ucenje na greskama koje je medjunarodna zajednica navodno pocinila u toku rata i genocida u BiH?

I na kraju,zar svima nije jasno da se i dalje radi o agresiji na BiH koja jos uvjek traje? Cuj "ima vise glavnih gradova" a Sarajevo to nije?Slicna prica kao i 1992 godine a cini mi se da su se ovi nasi "zandari" slabo naucili na svojim greskama?

Japaja,vidis da nas ima i takvih kojima je sve "jasno"...
danas

Post by danas »

Efekt wrote: Svemu dodje kraj !!!!!!!!!!!!!!
ma da ne bude po onoj narodnoj, 'ne crkni magarce do zelene trave'... :roll:
mala-i

Post by mala-i »

u pravu je vodenjak..oni u stvari žele čuti tako nešto kako bi makar naizgled nalazili opravdanje za svoj ekstremizam...al takvih ograničenih nažalost ima i u nekim drugim krajevima naše zemlje,a ne samo u RS-u...tužno,tužno...
a Dodik opet lukavo igra svoju igru...
nesvrstan

Post by nesvrstan »

Gdje su ona lijepa vremena kad je sve bilo jednostavno: s kjedne strane Bicakcic, sa druge Klickovic
Efekt

Post by Efekt »

danas wrote:
Efekt wrote: Svemu dodje kraj !!!!!!!!!!!!!!
ma da ne bude po onoj narodnoj, 'ne crkni magarce do zelene trave'... :roll:
Nemoj da vrijedjas magare:-) :-)
Ne , nece biti po toj narodnoj nego ce biti po onoj drugoj ' Ko sije mrznju zanje nesrecu ' ko drugom jamu kopa sam u nju pada ' , ko se zadnji smije najsladje se smije ' i cetnik junior i cetnik senior ce imati vremena da se u nekom glavnom gradu ( a ima ih puno :-) ) sjete ovog duhovitog vica oko
Teherana .
KAMI666

Post by KAMI666 »

danas wrote:
@kami666:
odrekli su se vec aljo i haris onoga sto je nase, a mi sad mozemo svirat qurcu dok dodik i njegova bratija znaju koji im je glavni grad...
Ti si za mene vec svrstan kod te svoje "bratije" pa da te pitam: koji je tebi glavni grad? :D
sekiracija

Post by sekiracija »

:roll:
Da nema slucajno ovdje neko ko bi bi mi objasnio onu
:( SVI SRBI ISTI :(

Ili da je bar pokusa ponovo dokazati ,kao bolesnu i tendecioznu frazu koju govore samo u krugovima zestokih nacionalista.

Unaprije zahvalan :D

vas sekiracija :lol:
Last edited by sekiracija on 22/08/2006 20:31, edited 3 times in total.
Post Reply