Dodik: Referendum u RS neizbežan

saim_adka

Post by saim_adka »

.
Last edited by saim_adka on 25/01/2017 10:15, edited 2 times in total.
SherlockHolmes

Post by SherlockHolmes »

Pravno nije nista upitno, mada, da je do prava RS ne bi ni postojala. Medjutim, pravo pije malo vode u medjunarodnoj visokoj politici, i vazi "jaci tlaci".
danas

Post by danas »

SherlockHolmes wrote:Pravno nije nista upitno, mada, da je do prava RS ne bi ni postojala. Medjutim, pravo pije malo vode u medjunarodnoj visokoj politici, i vazi "jaci tlaci".
a ko je jaci sada, de nam reci?
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

Post by Truba »

kad smo već kod Orvela eno vele da je Zamjatin bio bolji :D i njigov roman MI koji je objavljen u kentaur ediciji... prava stvar :)
SherlockHolmes

Post by SherlockHolmes »

danas wrote:
SherlockHolmes wrote:Pravno nije nista upitno, mada, da je do prava RS ne bi ni postojala. Medjutim, pravo pije malo vode u medjunarodnoj visokoj politici, i vazi "jaci tlaci".
a ko je jaci sada, de nam reci?
To se nikad ne zna do samog obracuna, ukoliko mislis na vojnu snagu. Pogledaj sta su Srbi imali a sta su postigli, vidi sad Irak, vidi u kakvoj su situaciji bili Albanci, a o cemu sad pregovaraju.

U svakom slucaju, majmun u bijeloj kuci, dupedavac u Downing St 10 i sveopca halabuka oko terorizma nam ne ide na ruku.
saangel21

Post by saangel21 »

Iron_Aurora wrote:Mislim da je ovo samo njegov nacin skupljanja politickih ideja.
Ne znam za ostale, ali malo postajem umoran istih i slicnih izjava.
Ukoliko RS zatrazi referendum za ocjepljenje (jedna od Dodikovih izbornih gluposti), zasto se ne bi raspisao referendum na podrucju BiH o ukidanju RS-a, pa onda se ne bi imao ko odvojiti i imali bismo jedinstvenu drzavo. Dakle, ukidanje RS - dvije muhe jednim udarcem.
Ma nek' lupa gluposti, ko mu brani, ali znas kada ce se odvojiti, NIKAD A MOZDA NI TAD'. Pa sta misle njegovi sljedbenici, da je ovoliko ljudi u ratu izginulo uzalud, onako dzabe i to sto su nam teze od granata posljedice rata nama to odgovara.
E pa nece moci, mislim kome normalnom moze Dodikovo bulaznjenje biti normalno?
Hoce drzavu u drzavi, pa nismo Vatikan. I hoce da se pripoje majci Srbiji, pa eto brate kome se god ovdje ne svidja u multietničkoj BiH, drzavi muslimana, hrvata i srba neka kofere pakuj i za Srbiju.
:bih:
kekec

Post by kekec »

saim_adka wrote:to su suplje za nepismene... zamisli da se napravi presedan i dozvoli rs-u referendum?
odmah bi i turski kipar, sandzak u srbiji, dio vojvodine, baskija, katalonija, kurdi,makedonija, dio italije trazili odcjepljenje po tom principu... ma nema sanse... samo im ne smijemo kroz ustav dozvoliti da postanu republika ili autonomija, kao i neke frderalne jedinice, maximalno entitet na kojem treba raditi (njegovo oslabljenej)....
Umjesto " rs-u referendum", upisi "Kosovu" i bice ti jasno koja to "snaga"
stoji iza Dodikovih rijeci. Vazno je zakuhavati, odrzavati tenzije, a sta ce biti na
kraju, to samo ptice znaju.

Pameti i para nikad dovoljno.

"Mi smo cirkuska arena, a zapadne zemlje su publika."
zavrzlama

Post by zavrzlama »

supersonic wrote:skupljane poena za izbore. a ujedno i provjeravanje kakvo je raspolozene OHRe u vezi tog pitanja. ne recite da za 5 godina fakat nece raspisati referendum, a mi opet ratovati! kao sto oni tvrde, a djelimicno su upravu, EU ce nekad promjeniti politiku prema bih. za 5-10 god, njima nije bitno, mogu oni cekati i duze!

e vidis Dodiku se neceka toliko dugo...jer za tih 10-15 godina uz promjenu simbola i iritirajucih naziva,uspostavljanjem jedinstvene policije..poboljasatt ce se povratak,ohladice se homogenizirani narod i jos valja prezivjeti tri izbora u BIH...zato sam vise sklon tome da ce Dodik uskoro napraviti sranje...jer vrijeme radi za BIH a ne za separatiste.

Dodik vise osluskuje reakciju svog srpskog naroda koliko je spreman za novu balvanijadu i limene trubace po ulicama gradova u rs-u.
Latina
Location: I'd ratha' be hated 4 who I am, than loved 4 who I'm not.

#34 Re: Dodik: Referendum u RS neizbežan

Post by Latina »

danas wrote:
Mi u ovom trenutku pokazujemo volju da budemo u BiH i želimo da dokažemo da drugi ne žele da mi budemo u BiH, što bi“, kako je Dodik rekao za agenciju Fonet, „trebalo da stvori legitimitet za održavanje referenduma“.

rat je mir.
sloboda je ropstvo.
neznanje je moc.

:roll: :roll: :roll:
:wink:

Svjetlost je tama.

Ljubav je mrznja.

Drugim rijecima - Oxymoron. S tim sto je Gosp. Dodik samo Moron.

:)
bpsang

Post by bpsang »

Iron_Aurora wrote:Mislim da je ovo samo njegov nacin skupljanja politickih ideja.
Ukoliko RS zatrazi referendum za ocjepljenje (jedna od Dodikovih izbornih gluposti), zasto se ne bi raspisao referendum na podrucju BiH o ukidanju RS-a, pa onda se ne bi imao ko odvojiti i imali bismo jedinstvenu drzavo. Dakle, ukidanje RS - dvije muhe jednim udarcem.
Image :)
zzzzz

Post by zzzzz »

Goran_35 wrote:Predizborna kampanja?

Mozda,ali ne treba zaboraviti sta Srbi u stvari zele i zasto je i pocelo citavo sranje u bivsoj Jugoslaviji!

Ja sam sit prica o nekakvoj,toboze "zavjeri zapada" protiv Jugoslavije-sto je navodno "dovelo do raspada" i rata??!!

Pa sjetite se samo Ante Markovica i prosperiteta koji je nastupio sa njegovim programom,koji nije mogao biti onako uspjesan bez "finansijskih injekcija" sa zapada! I kome je smetao Ante Markovic? Ko ga je nazivao "Ustasom"?

Hajde,zelim vjerovati da je ovo "predizborna kampanja", hajmo jos malo gurati glavu u pjesak...
U tome smo svjetski prvaci :wink:
Titov_pionir

Post by Titov_pionir »

zzzzz wrote:
Goran_35 wrote:Predizborna kampanja?

Mozda,ali ne treba zaboraviti sta Srbi u stvari zele i zasto je i pocelo citavo sranje u bivsoj Jugoslaviji!

Ja sam sit prica o nekakvoj,toboze "zavjeri zapada" protiv Jugoslavije-sto je navodno "dovelo do raspada" i rata??!!

Pa sjetite se samo Ante Markovica i prosperiteta koji je nastupio sa njegovim programom,koji nije mogao biti onako uspjesan bez "finansijskih injekcija" sa zapada! I kome je smetao Ante Markovic? Ko ga je nazivao "Ustasom"?

Hajde,zelim vjerovati da je ovo "predizborna kampanja", hajmo jos malo gurati glavu u pjesak...
U tome smo svjetski prvaci :wink:
I u sisanju motke posebno :-)
teco

Post by teco »

ne mogu da vjerujem da(federacija) sa ovakvim zelimo dalje..ma pustiti govna nek idu i ziviti sa rahatlukom.povuci vodu nek govna odu..jednom smo najebali zbog njih za to su oni bili krivi ako dozvolimo da nas jos jednom zajebu onda smo sami krivi
teco

Post by teco »

saim_adka wrote:to je sve suplja, jer nema pravnog osnova... odcjepljenje se moze desiti, samo ako se ustavnim promjenama to dozvoli, da se bih sastoji iz federalnih jedinica... da bi se ustav promjenio treba da i bosnjaci ucestvuju... dodik stalno govori o federalnom ustrojstvu pa tek onda o referendumu... referendum je nemoguce sazvati isto kao sto je nemoguce ukinuti rs... to ustav ne dozvoljava...
zato je to vise izaprana prica i predizborna suplja...

da je tako lako sazvati referendum i odcjepiti se, onda bi onaj moj post iznad imao smisla... vidite o kojim se nebulozama tu prica od strane gogika al fayeda... :D :D :D :D :D :D :D :D :D

to su suplje za nepismene... zamisli da se napravi presedan i dozvoli rs-u referendum?
odmah bi i turski kipar, sandzak u srbiji, dio vojvodine, baskija, katalonija, kurdi,makedonija, dio italije trazili odcjepljenje po tom principu... ma nema sanse... samo im ne smijemo kroz ustav dozvoliti da postanu republika ili autonomija, kao i neke frderalne jedinice, maximalno entitet na kojem treba raditi (njegovo oslabljenej)....
crna gora se odvoji referendumom.zasto druge ne bi mogle??
monolog

Post by monolog »

teco wrote:
saim_adka wrote: to su suplje za nepismene... zamisli da se napravi presedan i dozvoli rs-u referendum?
Teco ili ceto, CG je bila federalna jedinica kao i Slovenija, BiH, Hrvatska itd. tako da je po ustavu bivse nam drzave imala pravo i historijski osnov za otcjepljenje (i zelju jos od 1991 kao i drugi).

Sto se RS-a tice, jeste, neka ide ko hoce, ali neka bas ide, a ne da krade.
teco

Post by teco »

monolog wrote:
teco wrote:
saim_adka wrote: to su suplje za nepismene... zamisli da se napravi presedan i dozvoli rs-u referendum?
Teco ili ceto, CG je bila federalna jedinica kao i Slovenija, BiH, Hrvatska itd. tako da je po ustavu bivse nam drzave imala pravo i historijski osnov za otcjepljenje (i zelju jos od 1991 kao i drugi).

pa ta drzava koju spominjes vise ne postoji a samim tim ni taj ustavni zakon.a to da li ce se RS odvojiti ili ukinuti samo je pitanja vremena.jer ovakava bosna ne moze opstati.trece ne postoji,u stvari postoji jesce mo otpatke i korjenje zajedno sa njima jer ih puno volima i zelimo iz tih razloga i dalje sa njima.bolji je fildzan dobre kafe nego kanta buckurisa.luxemburg je najmanji u evropi po povrsini pa imaju najbolji
standard.zasto se bojati mali biti po teritoriji a veliki po standardu?ja bih organizovao u federaciji referendum da se federacija odvoji od RS pa da vidis koji im bi belaj bio kad saznaju da MI necemo sa njima.
BAHadzic

Post by BAHadzic »

pa neka prave referendum kako neki formurasi pisu: MI smo svi Bosanci! sta se bojite i bosanci i hercegovci u RS ce glasat protiv nezavisne RS :D

I onaj sto je poredo silajdzica i dodika on je malo balabala.

Silajdzic je za cijelovitu BiH
Dodik je protiv BiH
mala-i

Post by mala-i »

teco wrote:
monolog wrote:
teco wrote:crna gora se odvoji referendumom.zasto druge ne bi mogle??

pa ta drzava koju spominjes vise ne postoji a samim tim ni taj ustavni zakon.a to da li ce se RS odvojiti ili ukinuti samo je pitanja vremena.jer ovakava bosna ne moze opstati.trece ne postoji,u stvari postoji jesce mo otpatke i korjenje zajedno sa njima jer ih puno volima i zelimo iz tih razloga i dalje sa njima.bolji je fildzan dobre kafe nego kanta buckurisa.luxemburg je najmanji u evropi po povrsini pa imaju najbolji
standard.zasto se bojati mali biti po teritoriji a veliki po standardu?ja bih organizovao u federaciji referendum da se federacija odvoji od RS pa da vidis koji im bi belaj bio kad saznaju da MI necemo sa njima.
lijepo si ti to zamislio...još da nam kažeš šta bi učinio s nesrbima u RS-u i mirna Bosna...a bome i Hercegovina...
zavrzlama

Post by zavrzlama »

teco wrote:ne mogu da vjerujem da(federacija) sa ovakvim zelimo dalje..ma pustiti govna nek idu i ziviti sa rahatlukom.povuci vodu nek govna odu..jednom smo najebali zbog njih za to su oni bili krivi ako dozvolimo da nas jos jednom zajebu onda smo sami krivi

Promijeni nik ...pa pokusaj ponovo :D
Dzemidzic

Post by Dzemidzic »

Dick mora racunati na ove Gazije koji su im pomrsili racune kad je bilo najteze...danas je mnogo lakse.
Image
Image
Image
Image
Image
Srbi oko Banja Luke moraju racunati da im ni TRAKTORI ne bi pomogli..
koridor kod Brckog je lako presjeci.
Bosanac_21

Post by Bosanac_21 »

Kad mu je referendum neizbjezan, onda moze i Federacija i sva raseljena lica isto tako traziti referendum za gasenje te iste agresijom stvorene rs.
Sto mi se vise gade s onim plakatama po rs, na kojima "svoju" teritoriju prikazuju kao neku smrdljivu drzavicu. Ali najzalosnije je sto je ta rs iz dana u dan sve ruznija, zapustenija - a oni zele neku svoju drzavu :x :shock:
Dezze

Post by Dezze »

saangel21 wrote:
Ma nek' lupa gluposti, ko mu brani, ali znas kada ce se odvojiti, NIKAD A MOZDA NI TAD'. Pa sta misle njegovi sljedbenici, da je ovoliko ljudi u ratu izginulo uzalud, onako dzabe i to sto su nam teze od granata posljedice rata nama to odgovara.
E pa nece moci, mislim kome normalnom moze Dodikovo bulaznjenje biti normalno?
Hoce drzavu u drzavi, pa nismo Vatikan. I hoce da se pripoje majci Srbiji, pa eto brate kome se god ovdje ne svidja u multietničkoj BiH, drzavi muslimana, hrvata i srba neka kofere pakuj i za Srbiju.
:bih:
Ovo nije samo drzava ova tri naroda.....ali kome vrijedi pricati.... Ionako se samo prepucavamo, vec 500 godina. Bilo kako bilo , dragi moji, opada nam natalitet, tako da za 30 godina nece imati vise ko da se bori, ni na jednoj ni na drugoj, trecoj, cetvrtoj.....strani :)
sabanss

Post by sabanss »

Dezze wrote: Ovo nije samo drzava ova tri naroda.....ali kome vrijedi pricati.... Ionako se samo prepucavamo, vec 500 godina. Bilo kako bilo , dragi moji, opada nam natalitet, tako da za 30 godina nece imati vise ko da se bori, ni na jednoj ni na drugoj, trecoj, cetvrtoj.....strani :)
Prirastaj je jos uvijek pozitivan, ali prema statistikama koje sam ja gledao ima tendenciju pada a sada iznosi oko 0.4%. Pitanje je samo kada ce se Albanci sjetiti da bi mogli preuzeti i BiH :roll:
manijak1

Post by manijak1 »

Jedna je stvar :D vrlo realna a ta je .....ako je vrlo izvjestan referendum onda je još izvjesnija i nova :oops: agresija....... :D pa kom traktori pa kom golfovi :D pa kom........kako ono kaže Vojin laufer :D naprijed prpska naprijed federatija :D i mirna kao Bosna ...... :D .
I po mom neskromnom mišljenju ovo što radi Vojin joker :D nije samo dio predizborne reklame :D ovo su radnje s kojima će se trebati znati nositi poslije izbora :D i vrlo jasan znak da Srbija još uvijek hoće da taj entitet uvrsti teritorijalno , ekonomski i politički u svoju kuću ........obzirom na trenutni odnos snaga .......to može samo ovakvim istupima i nekim budućim potezima .......za sada upotreba vojne sile je isključena ...... :D :D a po meni najveći problem je izostanak mjera i sankcija OHR-a :oops: ili već ovlasti Parlamenta da se spriječe bilo kakve radnje na destabilizaciji regiona .......kako su tek skakač i laufer reagirali na prijedlog iz susjedstva o novoj konferenciji o unutrašnjem uređenju BiH .......vrlo jasno su kazali :D :D da to vodi .......talasanju svih oko nas :D a mi šutimo :D :D kad on unazad zadnjih tri četiri mjeseca intenzivno ide na utakmice , u posjete .......pa iste i prima ......sve su to gluposti ? :D
teco

Post by teco »

mala-i wrote:
teco wrote:
monolog wrote: Teco ili ceto, CG je bila federalna jedinica kao i Slovenija, BiH, Hrvatska itd. tako da je po ustavu bivse nam drzave imala pravo i historijski osnov za otcjepljenje (i zelju jos od 1991 kao i drugi).

lijepo si ti to zamislio...još da nam kažeš šta bi učinio s nesrbima u RS-u i mirna Bosna...a bome i Hercegovina...
koliko ih ima?preseljenjem onih koji zele.p.s.nisam ceto bio sam u Armiji BiH na Teocaku.i za ovaku Bosnu nisam uzimao oruzje u ruke,a mnogi drugi borci isto tako.ispade da smo se borili za Bosnu sa ovakim entitetom RS :( sto je najgore oni koji su se borili za RS su dobili to sto su htjeli a borci armije BiH su dobili macehu (RS)
Post Reply