Dodik: ni mi ne volimo što smo u BiH
-
callmethebreeeze
ja nisam ulazio i kvalitet tih investicija, radi se jednostavno o velikoj lovi koja ce se sliti u rs. ako nista, a ono ce bar ljudi koji tamo zive osjetiti da bi mozda moglo krenuti na bolje sa svim milionima. optimizam ne treba zanemarivati.zzzzz wrote:Koje silne investicije???callmethebreeeze wrote:mozemo pricati sta hocemo, ali dodiku se ne moze osporiti da je, pored toga sto u sebi ima one seljacke prefriganosti i drskosti, jako sposoban.
pogledajte samo sve bitne investicije koje je navukao u rs-u, a u federaciji se ni vlast jos nije uspostavila.
igrao je na nacionalisticku kartu i danas igra, ali to je realnost danas, hebi ga.
Investicija u termoelektranu.......protiv takvih investicija evo grmimo vec godinu dana, pogledaj samo koje silne teme su otvorili "zeleni" na ovom forumu, protiveci se toj vrsti investicija.
Prodaja Telekoma.....ista stvar, forum je vec proglasio drzavnim neprijateljima one koji su prodali Energopetrol a u slucaju prodaje BH Telekoma prijetilo se i vjesanjem na Marin Dvoru
Nasem narodu nikad ugoditi
licno mislim da je ugovor s austrijancima o gradnji puteva najbitnija investicija. kao sto rekoh, dodik je realista i radi ono sto zna da prolazi kod njegovih biraca. sta vrijedi nama sto je vecina glasala za silajdzica koji je obecavao ukidanje rs-a, a siguran sam da je lepi hare bio svjestan da ce takva prica samo rezultirati da dodik trazi samostalnost rs-a. i sad imamo zacarani krug.
-
lul
stickitout wrote:Ljudi pomak i kompromis za neko bolje sutra se mora napravit! Dok god mi budemo duvali u gajde multinacionalnog zivota sa predznakom ukidanja RS, dotle ce ta ista RS duvati u svoje diple ugrozenosti u BiH. Mislim da postoji bezbolniji kompromis za sviju nas u cilju ocuvanja nam Bosne i Hercegovine. Kakva je takva je, tu je gdje jeste! Umjesto da se siri diplomatska svijest u cilju odrzavanja svih zajednickih interesa, konstantno se guraju klipovi kukuruza u tockove naseg razvoja. Ako je vec Dejton potpisan kao takav, zasto se kao takav i ne prihvati?
Zasto je i dalje taj predznak zlocinacke tvorevine u isto vrijeme i kocnica buducnosti kao i dostavljac glasova hipnotisane mase. Halo ba!! Srbi u BiH su izborili svoje, to je cinjenica od koje se ne moze pobjeci i koju oni nece niz vodu pustiti. Ako je vec tako, onda se s' tom cinjenicom prije (tim bolje) ili kasnije mora pomiriti. Inace smo ga svi popusili generalno gledajuci. Hajmo dalje, dalje moramo htjeli ili ne, nove generacije dolaze, jebe im se i za RS i za Federaciju, nove generacije hoce zivot dostojan svakog mladog covijeka, jebe se njima za aferime nekog starog vakta![]()
Cekam sada navalu poriva tipa "izdajnice" itd. Samo naprijed, dozivio sam i puno gore....
-
callmethebreeeze
kako mozes biti izdajica kad nazivas stvari njihovim pravim imenimalul wrote:stickitout wrote:Ljudi pomak i kompromis za neko bolje sutra se mora napravit! Dok god mi budemo duvali u gajde multinacionalnog zivota sa predznakom ukidanja RS, dotle ce ta ista RS duvati u svoje diple ugrozenosti u BiH. Mislim da postoji bezbolniji kompromis za sviju nas u cilju ocuvanja nam Bosne i Hercegovine. Kakva je takva je, tu je gdje jeste! Umjesto da se siri diplomatska svijest u cilju odrzavanja svih zajednickih interesa, konstantno se guraju klipovi kukuruza u tockove naseg razvoja. Ako je vec Dejton potpisan kao takav, zasto se kao takav i ne prihvati?
Zasto je i dalje taj predznak zlocinacke tvorevine u isto vrijeme i kocnica buducnosti kao i dostavljac glasova hipnotisane mase. Halo ba!! Srbi u BiH su izborili svoje, to je cinjenica od koje se ne moze pobjeci i koju oni nece niz vodu pustiti. Ako je vec tako, onda se s' tom cinjenicom prije (tim bolje) ili kasnije mora pomiriti. Inace smo ga svi popusili generalno gledajuci. Hajmo dalje, dalje moramo htjeli ili ne, nove generacije dolaze, jebe im se i za RS i za Federaciju, nove generacije hoce zivot dostojan svakog mladog covijeka, jebe se njima za aferime nekog starog vakta![]()
Cekam sada navalu poriva tipa "izdajnice" itd. Samo naprijed, dozivio sam i puno gore....
- manijak1
-
Mr Nobody
pa dobro uvjek gledamo stvari iz istog ugla... skinite te bosnjacke naocale za sekund i budimo iskreni da su i oni potjerani iz federacije.... nemozemo non stop njima nabacivati stvari.... dok mi nepocmemo govorti dobro i mi smo za ovo krivi i ovo onda ce oni reci pa cekaj mozda i oni nisu tako losi kao sto mislimo mozda ipak ima neke pravde tu mozda mozemo poceti da zivimo zajedno. To bi nam mnogo olaksalo stvari kao naprimjer u donosenju vaznih odluka kao reforma policije itkd....
-
jusuff
uhhh, koje li si ti naocale stavio?Mr Nobody wrote:pa dobro uvjek gledamo stvari iz istog ugla... skinite te bosnjacke naocale za sekund i budimo iskreni da su i oni potjerani iz federacije.... nemozemo non stop njima nabacivati stvari.... dok mi nepocmemo govorti dobro i mi smo za ovo krivi i ovo onda ce oni reci pa cekaj mozda i oni nisu tako losi kao sto mislimo mozda ipak ima neke pravde tu mozda mozemo poceti da zivimo zajedno. To bi nam mnogo olaksalo stvari kao naprimjer u donosenju vaznih odluka kao reforma policije itkd....
najveca je greska sto arbitraza nije brcko dodjelila federaciji... sve ostalo je suplja... i cekanje neke zgodne prilike...
- Jimmy_The_Saint
Mogu li samo upitati g. stickitouta, okrenutoga svijetloj budućnosti, šta ima da kaže na činjenicu da je komoditet s kojim on otpisuje pitanje RS uživajući u blagodetima svojega rodnog grada i zavičaja, između ostalog plaćen i kostima desetina, te stotina ljudi iz tzv. RS posijanim po čukama oko Sarajeva?
Hvala na pažnji, i prijatna posjeta Igmanu, prvom prilikom kad vas nanese želja za olimpijskim duhom mira.
Hvala na pažnji, i prijatna posjeta Igmanu, prvom prilikom kad vas nanese želja za olimpijskim duhom mira.
- Jimmy_The_Saint
Sjećaš li se reintegracije 1996?Mr Nobody wrote:pa dobro uvjek gledamo stvari iz istog ugla... skinite te bosnjacke naocale za sekund i budimo iskreni da su i oni potjerani iz federacije.... nemozemo non stop njima nabacivati stvari.... dok mi nepocmemo govorti dobro i mi smo za ovo krivi i ovo onda ce oni reci pa cekaj mozda i oni nisu tako losi kao sto mislimo mozda ipak ima neke pravde tu mozda mozemo poceti da zivimo zajedno. To bi nam mnogo olaksalo stvari kao naprimjer u donosenju vaznih odluka kao reforma policije itkd....
Ko ih je tada "tjerao", kako i čime?
Sjećaš li se barikada 1991? Ko ih je tada "tjerao", kako, gdje i čime?
-
sember
Hajmo dalje, dalje moramo htjeli ili ne, nove generacije dolaze, jebe im se i za RS i za Federaciju, nove generacije hoce zivot dostojan svakog mladog covijeka, jebe se njima za aferime nekog starog vakta
Ako sjedis i pises postove iz rs aferim, u protivnom ne bih se slozio stobom
i inim.
-
PITARKA_SA
a sto to mene niko ne dirnu citav rat,ni't me protjera a????Mr Nobody wrote:pa dobro uvjek gledamo stvari iz istog ugla... skinite te bosnjacke naocale za sekund i budimo iskreni da su i oni potjerani iz federacije.... nemozemo non stop njima nabacivati stvari.... dok mi nepocmemo govorti dobro i mi smo za ovo krivi i ovo onda ce oni reci pa cekaj mozda i oni nisu tako losi kao sto mislimo mozda ipak ima neke pravde tu mozda mozemo poceti da zivimo zajedno. To bi nam mnogo olaksalo stvari kao naprimjer u donosenju vaznih odluka kao reforma policije itkd....
pogresnim ljudima,pricas te pricice..
ti poredis ono sta su etnici uradili na sadasnjoj teritoriji tz.RS sa bilo cim...
pa ljudi su bukvalno poklali,pobili,silovali i OTJERALI bosnjake i hrvate,i sad bi hadze komad zemlje,sad bi referendum da se odcjepe,jer kazu pa eto,tamo SASVIM SLUCAJNO zivi srpski narod....ma ja,dobro si,oprosteno im je sve,svaka granata,zrtva,pucanj,dan bez vode..ma sve...odoh povratit
-
Mujko
Ne moze se reci da su se Srbi izborili za nesto u Bosni i Hercegovini ako je ta borba prosla kroz zlocine nad neduznim civilima.Ta njihova borba se ne priznaje i ne moze se priznati od strane Bosnjaka i medjunarodne zajednice.Dejtonski sporazum kakav takav je, on je donio samo primirje u BiH.RS je samo entitet a nije republika da bi imala pravni legitimitet za otcjepljenje.BiH je medjunarodno priznata drzava u takozvanim AVNOJ evskim granicama i Bosnjaci koji su za Bosnu bi imali pun legitimitet da brane svoju domovinu u slucaju namjere otcjepljenja RS ili bilo kog dijela BiH teritorije.
Mi se mozemo igrati saha do mile volje na ovaj nacin.Ja imam moje a ti tvoje, i tako u nedogled.Rjesenje za BiH je da ona bude jedinstvena drzava sa jednim Predsjednikom, jednim Parlamentom kao i sve druge drzave.
Napomenuo sam u proslim postovima da je jedini izlaz iz postojece situacije, da BiH bude punopravna clanica NATOa.Cak to je i prece nego i Evropa.Evropu nam niko ne moze udaljiti, ali NATO je jedini garant mira na prostoru BiH i kad se BiH prikljuci NATOu, nema te sile ko moze prekrojiti BiH.Jednom rijecju Bosna ostaje ona stara dobra Bosna.
Mi Bosnjaci moramo regulirati, da kao nacija imamo uske veze sa jednom clanicom NATOa a to je Turska.Turska je jedina muslimanska evropska drzava i samo s njom mi Bosnjaci mozemo biti ono sto jesmo u Evropi.
Mi se mozemo igrati saha do mile volje na ovaj nacin.Ja imam moje a ti tvoje, i tako u nedogled.Rjesenje za BiH je da ona bude jedinstvena drzava sa jednim Predsjednikom, jednim Parlamentom kao i sve druge drzave.
Napomenuo sam u proslim postovima da je jedini izlaz iz postojece situacije, da BiH bude punopravna clanica NATOa.Cak to je i prece nego i Evropa.Evropu nam niko ne moze udaljiti, ali NATO je jedini garant mira na prostoru BiH i kad se BiH prikljuci NATOu, nema te sile ko moze prekrojiti BiH.Jednom rijecju Bosna ostaje ona stara dobra Bosna.
Mi Bosnjaci moramo regulirati, da kao nacija imamo uske veze sa jednom clanicom NATOa a to je Turska.Turska je jedina muslimanska evropska drzava i samo s njom mi Bosnjaci mozemo biti ono sto jesmo u Evropi.
- Altsa
kada sam danas procitao u stampi kako se ponasao u briselu sve je jasno. zna da je dosao do zida i da vise ne moze da odbija evropske principe za uspostavu policije i jedini mu je preostao nacin da se ponasa kao seljacina sa dna kace sto i jest i da bljuje svoj sumski primitivizam. na tv je izgledao pravo sjebano pa tako da mozemo uskoro ocekivati ili prihvatanje principa ili njegovu smjenu od strane OHR-a. nadam se. 
- SiSaJuMe
Eto pozivas na jedinstvenu bosnu u kojoj ce jedan narod imati uske veze sa Turcima u okviru NATO-a. I to je kao najvaznije. U toj jedinstvenoj BIH postoje i drugi narodi koji nemaju ''uske'' veze sa turcima vec sa drugim narodima. I sta i oni trebaju da se privezu za nekog. I tako trojedinstveno u NATO-u.Mujko wrote:Mi Bosnjaci moramo regulirati, da kao nacija imamo uske veze sa jednom clanicom NATOa a to je Turska.Turska je jedina muslimanska evropska drzava i samo s njom mi Bosnjaci mozemo biti ono sto jesmo u Evropi.
Aferim.
Suplja je prica o jedinstvenoj BIH sve dok zakonski nezabrane postojanje NACI stranaka i dok postoji moj tvoj, nas. njihov.,,..,
-
Kwaheri
gavro jesi li mu to halalio sto ne voli sto je u Bosni i Hercegovini?gavrilo wrote:al' se palite![]()
nema veze... neka se zna ko bi na forumu etnicki cistio bosnu
i sto bi on tu (i tvoju) drzavu radije pripojio onoj agresorskoj drzavi? ili nije ni bilo agresije?
-
_BosanaC
Zalosno je Zeno da cemo mi svi izgleda uskoro traziti pripojenje RS-u... Dodik jeste i cetnik, i supak, i seljacina teska, ali je pokrenuo narod... Sto se u Federaciji nece jos zadugo desiti.zena wrote:gavro jesi li mu to halalio sto ne voli sto je u Bosni i Hercegovini?gavrilo wrote:al' se palite![]()
nema veze... neka se zna ko bi na forumu etnicki cistio bosnu![]()
i sto bi on tu (i tvoju) drzavu radije pripojio onoj agresorskoj drzavi? ili nije ni bilo agresije?
- manijak1
Meni kad neko kaže Beograd .....nema napretka dva dana .....sjeban mi vikend
100 posto
.
Pokrenuo ono što se pokreće od 90-e?
U kom pravcu pravi te talase?
Pokrenuo ono što se pokreće od 90-e?
-
Kwaheri
Hvala, al ja necu._BosanaC wrote:Zalosno je Zeno da cemo mi svi izgleda uskoro traziti pripojenje RS-u... Dodik jeste i cetnik, i supak, i seljacina teska, ali je pokrenuo narod... Sto se u Federaciji nece jos zadugo desiti.zena wrote:gavro jesi li mu to halalio sto ne voli sto je u Bosni i Hercegovini?gavrilo wrote:al' se palite![]()
Narod koji je on pokrenuo je pokrenut davno... narod koji se s takvom lahkocom organizira za ciscenje jedne Srebrenice, nije tesko pokrenuti, ili nije tako?
Znam da nije pokrenuo sve iz tog naroda, pokrenuo je one iste koji su ucestvovali u zlocinima nad nama...
Ja im halaliti ne mogu. Ko moze, ni njemu...
-
_BosanaC
U pravcu u kojem je i Hitler narod pokretao... Krenuo od autoputeva, fabrika, dizanja nacionalne svijesti... I sve to na ustrb miliona drugih.manijak1 wrote:Meni kad neko kaže Beograd .....nema napretka dva dana .....sjeban mi vikend100 posto
![]()
.
Pokrenuo ono što se pokreće od 90-e?U kom pravcu pravi te talase?
-
Kwaheri
Ne znam kako da se izrazim, a da ne psujem, jer ne prilici..._BosanaC wrote:U pravcu u kojem je i Hitler narod pokretao... Krenuo od autoputeva, fabrika, dizanja nacionalne svijesti... I sve to na ustrb miliona drugih.manijak1 wrote:Meni kad neko kaže Beograd .....nema napretka dva dana .....sjeban mi vikend100 posto
![]()
.
Dobro, znas jel de sta bi bio moj komentar i na Dodika i na taj narod...e dobro...
- Jimmy_The_Saint
Bosančero,_BosanaC wrote:Zalosno je Zeno da cemo mi svi izgleda uskoro traziti pripojenje RS-u... Dodik jeste i cetnik, i supak, i seljacina teska, ali je pokrenuo narod... Sto se u Federaciji nece jos zadugo desiti.zena wrote:gavro jesi li mu to halalio sto ne voli sto je u Bosni i Hercegovini?gavrilo wrote:al' se palite![]()
Vratio si mi film decenijama unazad.
Haj'mo sad malo u 1989. "Slobodan Milošević jeste populist i demagog, ali pokrenuo je narod!" Često se moglo čuti. Nemam baš na prvu loptu listu tadašnjih fanova, ljudi a la Sidran il' Kusta mi prvi padaju na pamet, ali najubjedljiviji citat koji otad pamtim je Bora Čorba: "Podržavam Slobu Miloševića, jer jedini od tih političara radi nešto. Ne drka kurac nego nešto radi". Ovo je iz intervjua tadašnjim Našim Danima, pamtim k'o juče.
Give it a thought, nothing else.
-
_BosanaC
Nista ni bolji ni gori od mog komentara.zena wrote:Ne znam kako da se izrazim, a da ne psujem, jer ne prilici..._BosanaC wrote:U pravcu u kojem je i Hitler narod pokretao... Krenuo od autoputeva, fabrika, dizanja nacionalne svijesti... I sve to na ustrb miliona drugih.manijak1 wrote:Meni kad neko kaže Beograd .....nema napretka dva dana .....sjeban mi vikend100 posto
![]()
.
Dobro, znas jel de sta bi bio moj komentar i na Dodika i na taj narod...e dobro...
-
Murisno1
nema ba smisla više ni praviti se mutav ...
mi znamo šta oni hoće ..
na to nemaju nikakvog prava ..
napad im je najbolje odbrana .. to svaki dan rade ... napadaju ... jedu govna da prostiš ..
jer znaju da nemaju ništa ... izigravaju neke žrtve ... svaki dan napadaju .. i rade to dobro na kraju krajeva ...
oni hoće sa srbijom .. to im je cilj.. san ... ali znaju da to neće dobiti .. ali to je ono ... traži više da dobiješ manje ..
kasnije od tih silnih napada i traženja da se pripoje srbiji reći će ... hajde dobro ako ne može to .. onda ostaje entitet ...
mi znamo šta oni hoće ..
na to nemaju nikakvog prava ..
napad im je najbolje odbrana .. to svaki dan rade ... napadaju ... jedu govna da prostiš ..
jer znaju da nemaju ništa ... izigravaju neke žrtve ... svaki dan napadaju .. i rade to dobro na kraju krajeva ...
oni hoće sa srbijom .. to im je cilj.. san ... ali znaju da to neće dobiti .. ali to je ono ... traži više da dobiješ manje ..
kasnije od tih silnih napada i traženja da se pripoje srbiji reći će ... hajde dobro ako ne može to .. onda ostaje entitet ...
-
_BosanaC
Ja Dodika na podrzavam, bas naprotiv. Ali znam da je nas narod stoka i da se kupuje za male pare.Jimmy_The_Saint wrote:_BosanaC wrote:Zalosno je Zeno da cemo mi svi izgleda uskoro traziti pripojenje RS-u... Dodik jeste i cetnik, i supak, i seljacina teska, ali je pokrenuo narod... Sto se u Federaciji nece jos zadugo desiti.zena wrote: gavro jesi li mu to halalio sto ne voli sto je u Bosni i Hercegovini?![]()
Bosančero,
Vratio si mi film decenijama unazad.
Haj'mo sad malo u 1989. "Slobodan Milošević jeste populist i demagog, ali pokrenuo je narod!" Često se moglo čuti. Nemam baš na prvu loptu listu tadašnjih fanova, ljudi a la Sidran il' Kusta mi prvi padaju na pamet, ali najubjedljiviji citat koji otad pamtim je Bora Čorba: "Podržavam Slobu Miloševića, jer jedini od tih političara radi nešto. Ne drka kurac nego nešto radi". Ovo je iz intervjua tadašnjim Našim Danima, pamtim k'o juče.
Give it a thought, nothing else.
I znam takodje da ja taj sledeci rat i novog Hitlera ne mislim cekati kontajuci hoce li mi ko prerezati grkljan ili nece.