Dodik na RTRS - SMS poruke
-
Timotije
Apsolutno sve srpske stranke igraju "teatar" zvani BiH ( kao sto nagovijesti Dragan Kalinic `96 godine) i cekaju svojih pet minuta. Svi pripremni radovi su vecinom zavrseni (99% cisto), nikom normalnom ne pada ni na kraj pameti (osim ako ga teska egzistencijalna muka ne natjera) da svoj i zivot svoje djece preda na cuvanje onoj zlikovackoj tvorevini! Sta se ceka? Naravno samo da Kosovo dobije konacno zeleno svjetlo i to je to!
Srbima je do Kosova stalo otprilike koliko i meni! Kao do lanjskog snijega!
To ih naravno ne sprijecava da taj adut maksimalno iskoriste i nemojte misliti da nece! Nista dosad nije islo na vodu BiH a ne vidim nista pozitivno ni u bliskoj buducnosti!
Ko su nam prijatelji, gdje su nam lobisti, ko, sta ???
Najnoviji berlinski sporazum nazalost nije iskljucen, znate o cemu pricam.
To ih naravno ne sprijecava da taj adut maksimalno iskoriste i nemojte misliti da nece! Nista dosad nije islo na vodu BiH a ne vidim nista pozitivno ni u bliskoj buducnosti!
-
zavrzlama
Problem je sto velikosrbi ne zele taj Berlinski kongres jer u danasnjem odnosu snaga u odnosu na 92-u...oni bi morali vratiti puno toga sto su oteli od drugih...oni bi da im neko na tanjiru da pola BIH..isto kao sto vecina bosnjackih politicara misli da ce MZ-a ukinut rezultate rata...Timotije wrote:Apsolutno sve srpske stranke igraju "teatar" zvani BiH ( kao sto nagovijesti Dragan Kalinic `96 godine) i cekaju svojih pet minuta. Svi pripremni radovi su vecinom zavrseni (99% cisto), nikom normalnom ne pada ni na kraj pameti (osim ako ga teska egzistencijalna muka ne natjera) da svoj i zivot svoje djece preda na cuvanje onoj zlikovackoj tvorevini! Sta se ceka? Naravno samo da Kosovo dobije konacno zeleno svjetlo i to je to!
Vrijeme ne radi za secesioniste a vojne moci nemaju da izvedu secesiju i da vojno brane tu teritoriju te fantomske srpske drzave u BIH...Glavni adut im je predstavljanje bosnjaka u BIH kao potencijalnih terorista kao prijetnja Evropi...koji je propao....jedini preostali adut je velikohrvatski element u BIH i desavanje naroda....ovo prvo se moze zasigurno iskljuciti...jedino desavanje naroda ce biti a sto je ustvari i kraj velikosrpske ideje velike Srbije.....
-
Šandor
Klif, mislim da se uopšte ne može govoriti o diktaturi određene političke stranke. Političke stranke u RS-u spore se samo i isključivo oko ekonomskih marifetluka. A kad je u pitanju njeno uređenje i način na koji je nastala tu nema sporova. Iza njenog fašističkog uređenja stoje sve stranke u RS-u.klif wrote:Posmatramo li rezultate srpske velikodržavne politike u periodu od kraja 80-tih prošlog vijeka do danas, vidjećemo jako malo pozitivnih rezultata. Hrvatska i Crna Gora su za Srbe izgubljeni. Kosovo, kao "kolijevka srpstva" visi na svilenom koncu i jasno je svakom da bi osamostaljenje te pokrajine Srbiji donijelo mnogo više pozitivnog nego negativnog. Ni uz najveće napore nisam uspio da dokučim, šta bi Srbija uradila sa Kosovom ukoliko ono ostane u njenom sastavu. Nekako mi je teško u današnjoj Srbiji zamisliti 30-40 albanskih poslanika u srbijanskoj skupštini, pet-šest ministara Albanaca u vladi, ili 15-20% albanskog komandnog kadra u vojsci Srbije... ili investicijski paket Beograda u pravcu Kosova težak par stotina miliona eura...
Svoje najveće domete je ova politika ostvarila upravo u BiH, iznuđivanjem RS-a. Normalno je da kreatori i trenutni izvršioci te politike očajnički pokušavaju da spasu bilo šta od ostvarenih rezultata, jer će se – kad-tad – srpsko društvo morati zapitati, da li je uloženi napor i podnesena žrtva za objedinjavanje srpskih zemalja bila u srazmjeri sa postignutim i da li je na putu tog ostvarenja zbilja došlo do povrede demokratskih načela, te prava drugih. Taj momenat će nastupiti onda kada Srbija postane istinski demokratska država, jer u istinski demokratskoj državi se, primjera radi, negiranje genocida i skrivanje bilo kakvih zločinaca, a pogotovo ratnih, procesuira od strane pravne države, a poštivanje prava manjina podrazumijeva. Koliko dugo će trajati proces demokratizacije Srbije je pitanje za sebe.
Istinski demokratska Srbija si – zbog sopstvene potrebe poštovanja elementarnih demokratskih principa – neće moći priuštiti luksuz danjeg održavanja i produbljivanja paternalističkih odnosa sa sebi podređenim i od nje zavisnim nacionalističkim vođama susjedne joj zemlje, s ciljem otimanja teritorija BiH, kao što je to danas slučaj. Onog momenta kada zvanična Srbija iskreno osudi genocid i politički se založi za ukidanje njegovih rezultata, kada pošalje jasnu poruku da ne podržava separatizam bosanskih Srba, te zločine vojske RS-a nazove pravim imenom, odustajući od ispoljavanja autističke potrebe da u istoj rečenici spomene i tuđe, ne bi li barem malo relativizirala sopstvene, te podvuče da je upotreba sile i političke opstrukcije kao načina rješavanja političkih problema neprihvatljiv put, biće razgolićena i do apsurda dovedena oružana borba bosanskih Srba za etnički čiste teritorije. To može prouzrokovati tektonske poremećaje u ovoj, naizgled, monolitnoj geopolitičkoj tvorevini, bez obzira na njene ekonomske uspjehe ili "uspjehe" i trenutnu političku ofanzivu, baziranu na suzbijanju ili dobrovoljnom odustajanju od svake druge misli koja bi bila u suprotnosti sa voždovom.
S druge strane je najveći domet bošnjačkih političara bila i ostala borba za slobodno prakticiranje Islama, a cjelokupna poratna strategija se svodila na političko i ekonomsko (sic!) maksimiranje pozicije žrtve, bez istinske želje i sposobnosti da postanu stvarni državotvorni faktor u BiH. S takvom bošnjačkom politikom bez vizije bi i mnogo slabije osovine od banjalučko-beogradske imale relativno lagan zadatak.
BiH je na žalost talac Srbije i ne budu li se istinski Bosanci i Hercegovci tipa Komšića i društva, odnosno oni Srbi, Hrvati i Bošnjaci koji BiH smatraju jedinom domovinom dozvali pameti i na neki način preuzeli stvar u svoje ruke, biće to vjerovatno još dugo vremena.
Lajčak je došao da bi otišao. Ko će ostati?
Kad bi postojala politička stranka sa sjedištem u Banja Luci koja se zalaže za ukidanje fašističkog režima u RS-u članovi te stranke bili bi proganjani, ubijani. Na izborima bi vjerovatno osvojili samo par procenata. Ali tada bi se moglo govoriti o diktaturi iza koje stoji određena politička grupa.
Dakle, iza režima u RS-u stoji čitav srpski narod. Nemaju opozicije. Nisu je ni imali. U Njemačkoj su uništili opoziciju. U RS-u jedina opozicija bili su drugi narodi i njihovo kulturno naslijeđe. To je kolektivna odgovornost.
-
kub lajkan
Eo citam na ttx da RAK pokrece neku istragu u vezi emisije i poruka. Mozda ne bi bilo lose da im proslijedis ovo...giga wrote:moju poruku nisu objavili
"Dosta podjela i nacionalizma!"
cenzura
-
MA DAJ...
korto_malteze wrote:krugman, mozda nije najjasnije iz onoga sto sam ja napisao - moja tvrdnja je da je dodikk sam, na nivou licnih sposobnosti, jedan prosjecan, istina vispren, krkan iz laktasa. no, politika koju vodi i odluke koje donosi su neupitno superiorne bilo cemu sto dolazi iz 'probosanskog' (citaj bosnjackog, jer su hrvati do te mjere marginalizirani na drzavnom nivou da je to za plakanje) vrha. ono sto znam je da je njegova politika plod rada savjetnika od kojih je odredjen broj stranaca koji djeluju iz sjene, a koji su unajmljeni za debele pare. retorika je plod rada marketinskog tima iz vasingtona (makar bila za predizborne kampanje, a nije se nista ne promijenila do danas). na kraju - apsolutno se slazem s tobom, bez promjene, radikalne promjene u politickom djelovanju ovih govana sto stoluju u sarajevu (u sta cisto sumnjam) ili promjene na politickoj sceni (sto je moguce, ali nema nekih indicija koje bi na to ukazale), dodik ce da nastavi da ucvrscuje rs, nastavice se erozija bosne i hercegovine, a mi cemo da trpimo ko marva i cekamo da mu vidimo ledja. samo sto on nece otici bez pola drzave.
Pa ti veze nemas koga prestavlja Dodig i njegovo okruzenje,jer da znas nebih se ovoliko bakcao oko njega,kad je on jos jedan paracik u velikojsrskoj politici...ne samo ti,procitah jos neke koji isto tako kao ti lutate i optuzujete jednog glavonju,koji nije sigurno taj glavni problem za nas...negdje je na drugom mjestu.
@krugman,da li svatas sta znaci prodat zeljezaru Zenicu za jednu marku...pazi,ZA 1 (jednu) KONVERTIBILNU MARKU,kuvajcanima...ti to tumacis kao korupciju,a ja ne...nego kao moguc dobar poslovni potez.
Pokusaj da tu marku sazvaces i razmislis sta je uradio Silajdzic sa tom smijesnom prodajom najvece firme u BiH...
a za aluminij u Mostaru,cijena ide preko 2 milijarde KM,a oni je prodaju za deseti dio...zasto,pitas li se???i u cemu je razlika izmedu prodaje aluminija i zeljezare???I sto je najzalosnije,nisu pristali da je kupi najmocniji aluminijski koncer u evropi,a vjerovatno i u svijetu HIDRO iz Norveske.
-
pinkzelena
Krugman wrote:Vidi! je li Dodik nacionalista odvratnog ponasanja i manira? Jeste, to je neosporivo. Ali frajer je takodjer populista koji ima jasnu viziju i koji ide na to da je pored njega i njegovom narodu bolje. On je shvatio da se RS mora srediti ako zeli da prezivi - i ocigledno je da to upravo i radi.finta wrote:Bas mi nedostaje Dodik .Jedva cekam da ga strpam u KPD Zenica . 800 godina teske samice za tog cetnika .Krugman wrote:Kada vecina stanovnistva u FBiH, ukljucujuci i rezimski Avaz, otvoreno priznaju da Federaciji nedostaje politicar sa sposobnostima i harizmom Milorada Dodika, onda ti je jasno koliko je sati. Hadzipasic je sam priznao jos ove godine da "cemo im gledati u ledja" ako Mile ovako nastavi, a Brankovic se nedavno nije ni usudio odgovoriti kada je upitan da li je RS uspjesnija u borbi sa kriminalom i ekonomskim reformama od Federacije.
Eh sada, suprotstavljeni Dodiku koji ih vrlo jasnom politickom i ekonomskom strategijom vec duze vrijeme stavlja u potpunu sjenu, Silajdzic i kriminalci iz njegove Zagrabih partije sa svojim partnerima iz SDA moraju plasirati neku suplju kako bi se barem pokusali oprati od svih govana u koja su ovu zemlju i narod uvalili. Tu stupa na scenu prica o tome kako je Dodik kabadahija (sto jeste), kako su ovi napretci i obracunavanja sa kriminalom u RS-u fiktivni, kako je Dodik ustvari krimi-boss itd. itd. Naivni likovi koji padaju na te glupe price naci ce se, vjerovatno vrlo uskoro, probudjeni iz svog sna kada ce se morati suociti sa stvarnoscu (odnosno nocnom morom) koju su nam njihovi idoli Silajdzic i Co. svojom nesposobnoscu, neradom, i nemoralnoscu stvorili.
Zao mi je, ja bih bio veoma sretan da to nije tako, ali nazalost cinjenice ne idu mojoj zudnji u prilog.
Za razliku od ovih nasih kriminalaca tipa Silajdzic i ostali koji nikada nisu mogli, niti zeljeli da shvate da je najbolji mehanizam odbrane i oporavka zemlje - rad, postenje, gradjanstvo, zrtvovanje, investiranje. Takve vrijednosti u njihovom sistemu na zalost ne postoje - kod njih samo postoji samopromidzba, kradja, malogradjanstvo, suplja prica, kukanje kako smo mi zrtve itd. itd.
Kad bi bar neko iz RS branio Hareta, kako ti branis Dodika..
- J.P.Montoya
ma ljudi shvatite da su oni ratovali da bi imali svoju "zemlju". I oni nikad nece ukinuti cetnitet, jer ak se ukine bojim se da bi doslo do novog rata. Mi smo to fino trebali 1995 sve sami zavrsiti ko hrvatska i mirna bosna. Ovako....
-
basta sljezove boje
#59 Re: Dodik na RTRS - SMS poruke
bilo bi zanimljivo kada bi se javili Ratko i Radovan, ovako je djecje obdanistegiga wrote:Gledajte SMS poruke koje stizu na RTRS dok Milorad Dodik gostuje u emisiji "Nekad bilo"...
Uzas!
- kicky
Većini stanovništva u Federaciji odgovara retorika Dodika jer je nacionalistička i ograničavajuća, eksluzivna za samo jedan narod, i oni bi rado takvu retoriku slušali od strane svojih političara sa promjenjenim subjektom i objektom, a to dovoljno govori o nama, a ne o Miloradu Dodiku koji je obična budaletina koja vlada isto tako budalastim narodom.Krugman wrote:Kada vecina stanovnistva u FBiH, ukljucujuci i rezimski Avaz, otvoreno priznaju da Federaciji nedostaje politicar sa sposobnostima i harizmom Milorada Dodika, onda ti je jasno koliko je sati. Hadzipasic je sam priznao jos ove godine da "cemo im gledati u ledja" ako Mile ovako nastavi, a Brankovic se nedavno nije ni usudio odgovoriti kada je upitan da li je RS uspjesnija u borbi sa kriminalom i ekonomskim reformama od Federacije.
Eh sada, suprotstavljeni Dodiku koji ih vrlo jasnom politickom i ekonomskom strategijom vec duze vrijeme stavlja u potpunu sjenu, Silajdzic i kriminalci iz njegove Zagrabih partije sa svojim partnerima iz SDA moraju plasirati neku suplju kako bi se barem pokusali oprati od svih govana u koja su ovu zemlju i narod uvalili. Tu stupa na scenu prica o tome kako je Dodik kabadahija (sto jeste), kako su ovi napretci i obracunavanja sa kriminalom u RS-u fiktivni, kako je Dodik ustvari krimi-boss itd. itd. Naivni likovi koji padaju na te glupe price naci ce se, vjerovatno vrlo uskoro, probudjeni iz svog sna kada ce se morati suociti sa stvarnoscu (odnosno nocnom morom) koju su nam njihovi idoli Silajdzic i Co. svojom nesposobnoscu, neradom, i nemoralnoscu stvorili.
Zao mi je, ja bih bio veoma sretan da to nije tako, ali nazalost cinjenice ne idu mojoj zudnji u prilog.
-
pinkzelena
J.P.Montoya wrote:ma ljudi shvatite da su oni ratovali da bi imali svoju "zemlju". I oni nikad nece ukinuti cetnitet, jer ak se ukine bojim se da bi doslo do novog rata. Mi smo to fino trebali 1995 sve sami zavrsiti ko hrvatska i mirna bosna. Ovako....
Ma ja trebali smo... da izgine još par hiljada ljudi....
lako je sad razvijati vojnu strategiju preko interneta
više volim i onaj usrani dejton, nego da su ljudi nastavili ginuti..
žali Bože što se prije taj cirkus nije desio..
-
korto_malteze
koliko lutanja i promasenosti, majko moja mila! cini mi se da je bosnjacima koji su samo to, a ne i bosanci (tipa silajdzic, tihic i ogromna vecina njinih sljedbenika), najteze priznati sebi da ih boli ona stvar za bosnu i hercegovinu. zato im dodik dodje ko kec na deset, izgovor da mogu nesmetano pravdati svoju nezainteresovanost za 60% drzave pod parolom 'majku im je*em cetnicko-ustasku, vidi sto nas mrze!' a pitanje koje sebi svako od tih ljudi treba da postavi jeste - da li bih isao da zivim u teslic, ljubuski, srebrenicu, trebinje, dakle 'medju njih', ako to predstavlja borbu za opstanak ove drzave i dobrobit moje djece? odgovor na to pitanje je kljuc bilo kakvog promisljanja o dodiku, rs-u, korupciji, krahu kriterija u politici i svakom drugom segmentu zivota naseg drustva, i na kraju, opstanku bosne i hercegovine. [/quote]
-
belay_djecko
Najjača poruka je bila... "Pozdrav iz Srpskog Sanskog Mosta