Dodik: Manje vjerujem u BiH nego ranije / Hrvati u BiH treba

Hantraga

Post by Hantraga »

Ja bi se djelimicno slozio sa prethodnim postom...

Dodik je pod pritiskom svoje opozicije, pa stalno krekece...Jos jedan razlog sto krekece je da isprovocira bosnjacke politicare, koji bi onda samo nabili poene radikalima u Srbiji u narednim izborima...

Dok god se kuha izmedju bosnjaka i srba, radikali ce sjediti u beogradu...

Iz tog razloga ja mislim da bosnjacki politicari ignoricu peckanja Dodika, Draskovica i ostalih radikala sa srpske strane...

Zna se zasto se Dodik zalaze za federalne jedinice, jel bi one imaju pravo na samoopredjeljenje...

Sinoc sam se smijao i Jelicu koji je davao izjavu nakon koje je Siling izjavio kako Kosovo nema veze sa RS...

Jelic je rekao kako u slucaju da Kosovo dobije nezavisnost, ostale etnicke grupe u regionu bi mogle uraditi isto..Jos kaze kako on ne zeli da kaze koje su to grupe, al se nada da je svima jasno...
Ocigledno da on ovdje misli na RS, ali je mene smijeh uhvatio zato sto vidim kako on osjeca pritisak EU, da vise ne smije direktno da prijeti sa ocjepljenjem... :lol: :lol:
zavrzlama

Post by zavrzlama »

Dodik trazi tri multietnicke federalne jedinice.....ideja nije losa.....ali....ali...

Dali to znaci da se hrvatskoj federalnoj jedinici prikljucuju Bosanski Brod,Modrica,Derventa...i bosnjackoj federalnoj jedinici Zvornik,Visegrad,Foca i Doboj...a srpskoj Glamoc,Drvar,Ozren itd....u prevodu bi ovo bilo politicko ubistvo i Dodika i srpske politike u BIH.....

Dodik samo provocira nebi li dosadilo kome u BIH i EU i nebi li poceli kakvi pregovori o podjeli BIH....Dodika samo moze efikasno smiriti Beograd(sto se tice politickog smirivanja) a novi rat ga moze smiriti od strane Bosanaca i Hercegovaca .....samo se zamislite da su srbi(citaj Milosevic,Martic,Babic) odbili plan Z4,nekoliko dana prije vidjenog poraza i protjerivanja srba iz Hrvatske...srbima(srpskim politicarima i ideji velike srbije) nije uopste stalo do svog naroda a kamo li do drugih naroda...pa tako da se treba izbaciti opcija da ce se ikad stvoriti kriticna masa protiv ubitacne velikosrpske politike....BIH je jedina preostala sansa da se nestro ostvari od ideje prosirenja Srbije van njenih granica,jer je Kosovo malte ne izgubljeno,Hrvatska je zavrsena prica,CG je otpisana svakako...puca se poi najslabijoj karici u lancu zvani raspad SFRJ a to je BIH i njen najbrojniji narod.....isti dan kad se objavi nezavisnost Kosova,pocet ce realizacija odvajanja manjeg entiteta od BIH....mogucu koraci...povlacenje iz drzavnih institucija,povlacenje iz OSBIH,napadi na povratnike,povlacenje i opstrukcija rada Distrikta Brcko i jos mnoge stvari........
Blueboy-

Post by Blueboy- »

Mislim da je Srba strah od ukidanja RS, zato je Dodik vako aktivan i stalno nam dokazuje da RS postoji. Sva njegova pricanja o referendumu su cista farsa, on se vise sada suprostavlja EU, nego sto se suprostavlja bosnjackim politicarima. Pritiskle ga reforme murije, visoko obrazovanje, rtv servis, ma sve krenulo ka ujedinjenju, i svega toga je lik dodik svjesta, cak potpisnik :-D

A cilj svi silni njegove izjavs su bile samo za pobjedu na izbotima. U RS se izbori samo mogu dobit ako se dobro suprostavis vecem bratu (FBiH), ako srbima po stoti put obecas da ces ih odvojit (ali u .udima), to narod eto jednostavno svata nekom pobjedom. Svak prica kako je taj cojek pokreno ekonomiju u RS, svi ste izgleda zaboravili da je ovaj isti lik bio vec jednom na vlasti, ili niste?

A sto se tice Kosova, pa vise se bore za njega srbi iz rs nego iz Srbije. Srbija je davno digla ruke od kosova!! Odluka se sada ceka, a vlast je referendumom o ustavu samo lagano "oprala ruke" od odgovornosti za gubitak kosova.

Jelic spominje neke druge etnicke skupine, koje bi isto mogle posegnut za referendum. Mozda lik misli na sandzak, ili mozda na albance u makedoniji, ili na muslimansko-albansku manjinu u crnoj gori, ili mozda misli na vojvodinu

:D

Dokle bi mi otisli sa referendumima, ali jelica je svarc vec ukljestijo, nije mu on UEFA :D
njonjica

Post by njonjica »

zlatiborka wrote:
kub lajkan wrote:
_BosanaC wrote: Sto je najgore Premijer drzave ce naredne cetiri godine iznositi iste te stavove :roll:

Licemjerje...
Sreca pa ce ih Hare rasformirat' cim nadje malo vremena... :D
Kad napravi pauzu dok bude radio na USTAVU. Mala promjena poslica dobro dodje da ne bude monotono.
Dobaaar :lol: :lol:
Post Reply