MarcoPolo wrote:Dragi forumasi,
zaista mi je drago da me Silajdzicevi saborci na ovom forumu zestoko napadaju i vredjaju. Mogu reci cak i da sam ponosan na to. Ni reci o argumentima koje sam naveo u predhodnim postovima, jer su oni svi istiniti, a o tome i treba diskutovati. Nisam dodikovac, vec samo patriota i zelim najbolje svim narodima u BiH u okviru moguceg.
Jos jednom, dakle, da podjemo od sadasnjosti.
--- Republika Srpska je trajna kategorija koja ima svoje uporiste u Dejtonu, Ustavu BiH, i nista manje vazno, u izjavama zvanicnika SAD I EU. Sta ovde nije jasno i moze li neko da pobije ove cinjenice? Zaista mislim da negiranje istih zalazi u domen naucne fantastike i podseca na pricu o Sizifu kamenu . Dakle od ukidanja RS nema nista, ma sta hare pricao, lagao narod i trazio podrsku u arapskim zemljama.
---Dejtonski ugovor i Ustav BiH se ne mogu menjati, ukoliko se srpski narod (citaj Dodik) ne slozi sa tim. Ovo je opste poznat stav, koji skoro svaki dan ponavljavu predstavnici medjunarodne zajednice, a takodje i Dodik sam. Sta i ovde nije jasno, cisto pravnicki i demokratski? Ko moze da negira pomenute cinjenice?
E, pa, kad smo se lepo slozili oko toga, setimo se da je politika umetnost moguceg i pokusajmo da nadjemo neki dogovor na osnovu navedenih premisa.
Ili, dajemo na glasanje predlog o ukidanju RS. MMM... GLASANJE.. predlog nije prihvacen, idemo dalje, sledeca tacka...Izdvajanje Srebrenice iZ RS, ..GLASANJE..., predlog nije prihvacen, idemo dalje.. sledeca tacka... izdvajanje RS iz BiH...glasanje.. predlog nije prihvacen, idemo dalje sledeca tacka...
Bosna je samo ono sta se njeni narodi dogovore, (a ne sto bi hare zeleo),a ako se ne dogovore tu je i dalje Dejtonski sporazum, ispod toga se ne moze.
Ako neko hoce da komentarise post, neka to bude kulturno i bez vredjanja. Hvala na strpljenju.
Ja sam proslo prokomentarisao,pa se pravis blesav............Cim si se javio,rekao sam.Provokator si................isprovaljivao si se u proslom postu,dobio odgovor.Nista,pravimo se blesavi,nista se nije desilo,idemo dalje..............u nove pobjede..........ili poraze,zavisi od aspekta............
Samo da ti ponovim jos jednom,ZADOJEN SI,DO BOLA,i to je tuzno.......Optimista sam,pa da ti ponovim post

.....................
"Kako da pocnem,pitam se?! Ima li efekta,ima li smisla uopste pisati.......mislim da nema,ali cu ipak napisati,mozda(u sta licno sumnjam) te pokolebam u tvojim stavovima.
Da ti kazem razlike izmedju nas dvojice,bitne razlike...........
Ja sam realan,kriticki nastrojen spram "svojih" i "tvojih" politicara.Harisa,ne da ne volim,nego mi se gadi....to si mogao zakljuciti ako si procitao bilo koji od postova koje sam napisao.Takodjer sam napisao da su Dodik i Silajdzic preslikani,da im je retorika potpuno ista,konceptualno.
Obojica daju NERELANA obecanja i pale nas,polupismeni,neinformisani narod.
Ti si nerealan,tebi je Haris mrzak,a Dodika volis.Haris vas mrzi,a Dodik vas voli.Ne razmisljas svojom glavom,samo ponavljas Dodikove rijeci,bez ikakvog kritickog razmisljanja i samoispitivanja.
Meni ne treba tor,da budem u njemu.Ne trebaju mi politicari,da mi govore,sta se desava.Jer da njih slusam,cuo bih da BiH "u svakom trenutku,sve vise napreduje"."Ulicama tece med i mlijeko","prosperitet na svakom koraku","pridruzujemo se EU u roku od par mjeseci","gradimo 17,6 Km autoputa" i to su uspjesi.........??!!
Zaista....................
Tebi ocito treba,nisi u stanju ili ne zelis da formiras svoje misljenje.Pa ponavljas,stare ratne poklice........Dominacije,ugrozenost,sudove itd.........
Ja volim BiH i zivim u istoj,ti je bas ne volis i MORAS da zivis u njoj(tako ispada,tako si napaio,izmedju redova).
Pocetak rata(ujedino i genocida) objasnjavas preglasavanjem Srba na referendumu !!!!!!!!!!
To je tebi normalno,a nije ti normalno da Kosovo bude republika,jer zaboga,ni Albanci ne zele da budu preglasani.
Ili je u pitanju,da samo Srbi NE MOGU da budu preglasani,za ostale,ko jebe ostale.Srbi su vazni,zar ne ??
To je sustina demokratije.........kad nam odgovara hvatamo se Deytona,kad nam odgovara hvatamo se dekomratije,kad glasamo onda MORA da bude po nasem.......tako ispada,jer ako ne bude............onda to nije demokratija,onda smo pregalasni i idemo da ratujemo.........Rekao sam ti,ne razmisljas svojom glavom,samo ponavljas necije rijeci........Koje su nas i dovele u situaciju u kakvoj jesmo.
Kod vas je dobro,zar ne??!! Ljepota,dobro se zivi,ima se para,industrija se razvija,grade se ceste............sad vam je bolje,nego prije rata......jer zaboga,nema vise dominacije,pokusaja ima,to pokusava Haris lopov,dok vas Dodik brani,ipak to je pitanje opstanka......
Jebo ekonomiju,prosperitet,dobar zivot daj nam retorike i poklica,uvijek ima blesana koji to progutaju.........i bice ih,na zalost ovih prostora.
Koliko si zadojen pokazuje poredjenje Srebrenice i Jasenovca(Jasenovac??? NDH ??? Srebrenica ???) ne vidim vezu,ti je vidis..........jer,ako se mogao desiti Jasenovac,zasto ne bi mogla i Srebrenica,tako ispada.......
Koliko ne razmisljas svojom glavom potvrdjujes recenicom : "Dakle, koncentrisimo se na sadasnjost; ovde se non stop vrti istorija[/size]; bliza ili dalja nema veze"...........
Cuj nema veze,kako bolan nema veze??!!..........!"Historija je uciteljica zivota".
Ako istina ne izadje na vidjelo,a ne izlazi svuda,onda ce novi narastaji ponovo biti zadojeni istim pricama o ugrozenosti,pokusajima dominacije,mrznji prema Srbima itd.........
Pojavice se nova budala,koja ce istu gresku ponoviti i ponovo sranje.......
Srebrenica je dokazana,dok Foce,Visegradi,Banja Luke,Rogatice,Doboji i etnicka ciscenja nisu dokazana...........
[/b]
Nisam cuo nigdje,ISKRENO IZVINJENJE,ISKRENO KAJANJE da ne spominjem hvatanje idola za nekoga ratnih zlocinaca(o tome ni ne pomisljam)............Cujem samo izjednjacavanje zlocina,poredjenja Srebrenice i Jasenovca,da je rat poceo zbog PREGLASAVANJA Srba,da je DEMOKRATIJA cudan neki pojam(ako si preglasan ratujes,ako nisi-demokratija na djelu),da sudovi sude samo Srbima,da se vracamo u proslost(bolje je da sve zaboravimo,da se pravimo blesavi),da se nije dobro izvinjavati,da je Haris lopov,da je Dodik dobar,da je u pitanju dominacija ili pokusaji DOMINACIJE nad jadnim,ugrozenim srpskim narodom,da je BiH samo zbir enititeta,matematicki skup,da NA ZALOST moramo da zivimo u njoj,da navijamo za SRBIJU itd...........
Najgore je sto si ti pametan covjek,koristis racunar,internet,imas elementarnu pismenost,pristup informacijama i mislis tako.
Sta tek misle priprosti ljudi,nepismeni ljudi,neobrazovani ljudi,bez interneta,racunara,pristupa informacijama...........
Mislis da je to put u BUDUCNOST??? Garant jeste,garant si u pravu. To je put do novog klanja,sukoba,neimastine,bijede.............
Da ti ponovim,pogledaj moje postove,VEOMA SAM REALAN,nisam nacionalista,ali ne moze tek tako da se zaboravi sto se desilo.PREVISE TOGA SE ZABORAVLJALO,PA SE PONAVLJALO..........DOSTA VISE.........
Sumnjam da mogu da promijenim tvoje misljenje za jedan pedalj,ali barem se zapitaj,jel BAS SVE ISTINA STO TI SERVIRAJU................ako bi se zapitao,bio bih sretan,ali sumnjam u to..........CUDA NA ZALOST NE POSTOJE,NITI CE POSTOJATI"...............
EDIT: LIK JE KLASICNI PROVOKATOR.....................