Dodik i Silajdzic - oficijelna tema

Post Reply
prleitihi

Post by prleitihi »

from_dust wrote:
prleitihi wrote:puno pitam..a nema im jastreba.. :D:D ..baš sam šupak.. :D:D:D
Pa sad,mene elegantno izbjegavas.
Prvo pitas,pa pravdas,onda se cudis pa na kraju elegantna eskivaza :D

Jel normalna recenica :"Bosna je samo prosti zbir entiteta i nista vise"......

Ja kazem da nije,da je zadojena znamo vec s cim.............ali po starom dobrom obicaju,nista se nije desilo,svi su krivi i pojeo vuk magarca.......bas ovim redoslijedom
bosna je država koja se sastoji od dva entiteta..i više joj se nema šta dodati!

neki dan je ibran mustafić rekao.."...za to je kriva genocidna bih koja je nastala u daytonu"..i svi koji su bili na skupu srebrenica - pravda za sve..su mu aplaudirali.. :oops:
from_dust

Post by from_dust »

zzzzz wrote:
from_dust wrote:
HALO,KUC-KUC,IMA LI KOGA..................CITAS LI TI ISTA..............KUC-KUC..............

ILI IMA NAHLADA,ILI IMA NEPISMENIH LJUDI....................U DILEMI SAM......???
Jesi li ikada cuo da drzava stimulise/plati dugove/ulozi u neko preduzece(postoje preduzeca sa vecinskim drzavnim nocvem).Ocito nisi............sta da ti ja pricam o ekonomiji i drzavi,koja umjesto da ulozi pare u Zeljezaru,otvori nova radna mjesta,rijesi dosta problema zenickog kantona....oni je prodaju,predvodjeni sa Harisom zvanim procenat ili vracanje usluge za 1 KM i sto je nagore i dalje je u qurcu ta ista Zeljezara.
To sam napisao,al ti to NE ZNAS da procitas................
Ti dijete zivis ocigledno u oblacima.

Kakva bolan stimulacija za proizvodnju zeljeza, gdje to funkcionise jedna zeljezara koja je izvan ovih globalnih giganata? Hrvatska nije uspjela pokrenuti svoju jedinu zeljezaru vec je prodali Rusima i ti sad ocekujes da federalna vlada pokrene zeljezaru i napravi je konkurentnom na svjetskom trzistu.

Taj Mittal Steel danas radi kako tako i hrani 4600 radnika.
Nisam dijete,olako dajes opaske.............te nahlada,te dijete,de svezi mi jos jednu sljagu,molim te................
To se zove kultura komunikacije :D

Da,Hrvati to nisu uradili,JER NISU IMALI interesa,dok su recimo stimulisali Viktor Lenac(brodogradiliste).............gdje su imali interesa i napravili ga konkurentnim...........PRICAS A NE ZNAS.........
To se zove strateski interes..........nemozes sve da stimulistes.............

Da,hrani ih,i povremeno strajkuju...............

Malo se bolje spremi,pa se javi..........da ti jos jednižom boldiram sta sam rekao...............KUC-KUC,imal koga...............

Bio ti star ili mlad,nisi bas na nekom intelektulanom nivou

EDIT: posto si izvukao samo kontekst da samo kopiram prosli post :D

"Zenica je i dalje u bijedi,nista se nije desilo,nikakav ekonomski procvat se nije desio,il se varam,il je tamo sad blagostanje pa uvoze radnu snagu......

Prodati za jednu marku,nesto sto vrijedi stotine miliona,bez obzira na dugove je kretenska drzavna politika,predvodjena lopovom Harisom,koje je za tu prodaju uzeo masan procenat ili vratio kakvu uslugu.
Mozda su mu ti pomogli oko njegove rafinerije?? "
Last edited by from_dust on 17/06/2007 03:03, edited 1 time in total.
zzzzz

Post by zzzzz »

Američka strategija

Prema aprilskom paketu ustavnih amandmana, državna skupština bi se raspuštala u slučaju neizbora Predsjedništva BiH ili premijera. Novost je i to što su Amerikanci predložili da se Parlament može raspustiti samo odlukom proste većine poslanika (50 plus jedan posto) za razliku od potrebnih 23 posto, o kojima govori aprilski paket.

Dio američke strategije činio je i prijedlog da se, u slučaju neizbora novog, produži mandat aktuelnom premijeru i njegovim ministrima. Mandat postojećeg Vijeća ministara trajao bi sve dok se ne izabere novo.

Dok Zlaja i dalje zali za propustenom aprilskom prilikom 8)

Pakshu bi se zalozio i za nepovoljnije rjesenja samo da ne ispadne da je Hare nesto isposlovao. Izmjene su na stolu i to ne na bilo kojem stolu
from_dust

Post by from_dust »

prleitihi wrote:
from_dust wrote:
prleitihi wrote:puno pitam..a nema im jastreba.. :D:D ..baš sam šupak.. :D:D:D
Pa sad,mene elegantno izbjegavas.
Prvo pitas,pa pravdas,onda se cudis pa na kraju elegantna eskivaza :D

Jel normalna recenica :"Bosna je samo prosti zbir entiteta i nista vise"......

Ja kazem da nije,da je zadojena znamo vec s cim.............ali po starom dobrom obicaju,nista se nije desilo,svi su krivi i pojeo vuk magarca.......bas ovim redoslijedom
bosna je država koja se sastoji od dva entiteta..i više joj se nema šta dodati!

neki dan je ibran mustafić rekao.."...za to je kriva genocidna bih koja je nastala u daytonu"..i svi koji su bili na skupu srebrenica - pravda za sve..su mu aplaudirali.. :oops:
O tome ti ja pricam.............pitamo,pravimo se blesavi,onda se cudimo,pa niko nije kriv............zapravo kad malo bolje razmislim,svi smo krivi.........
Bosna je zbir skupova koja je to i nista vise sa tendencijom da dominira na znamo vec kim.U to ime zelim da nazdravim prletu i tihom kao i cijeloj ekipi (NEREALANO-NEGIRAJUCOJ-PRAVIMO SE BLESAVI) otpisanih........ :roll:
mostarac

Post by mostarac »

zzzzz wrote:Američka strategija

Prema aprilskom paketu ustavnih amandmana, državna skupština bi se raspuštala u slučaju neizbora Predsjedništva BiH ili premijera. Novost je i to što su Amerikanci predložili da se Parlament može raspustiti samo odlukom proste većine poslanika (50 plus jedan posto) za razliku od potrebnih 23 posto, o kojima govori aprilski paket.

Dio američke strategije činio je i prijedlog da se, u slučaju neizbora novog, produži mandat aktuelnom premijeru i njegovim ministrima. Mandat postojećeg Vijeća ministara trajao bi sve dok se ne izabere novo.

Pakshu bi se zalozio i za nepovoljnije rjesenja samo da ne ispadne da je Hare nesto isposlovao. Izmjene su na stolu i to ne na bilo kojem stolu
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

a mile kaze ja ne dam ni pedlja vise od aprilskog paketa, a raspustanje parlamenta je stvar koja je poprilicno irelevantna jer ako on nece podrzati vladu sa svojim nacionalnim klubom zastupnika svakako ga moraju raspustiti i na tih 23%, a o tehnickom mandatu vlade da ne govorim jer to sto si ti rekao vec postoji, dakle io po sadasnjem zakonu mandat vijeca ministara ti traje sve dok se ne izabere novo.
Dakle neko te nafilovao bezveze informacijama, a i ako su tacne nemaju nikakav praktican znacaj,. jer sasvim je nebitno koliko ti treba ljudi da raspustis parlament ako ti jedan nacionalni klub zastupnika ne podrzi vladu i pozove se na vitalni nacionalni interes po nekom pitanju. Opet si na tom procentu, tj. na 23% :D

Dakle htio si da ga suknes nekome, pa si ga sukno haretu :D
prleitihi

Post by prleitihi »

skupština bi se raspustila i raspisali bi se novi izbori..kao da je to nepoznanica u svijetu.. :-) ..a oko produženja mandata..pa postoji nešto što se zove tehnički mandat.. :-)

nemoj zlatko više..molim te.. :oops: ..mislim na hadžidedića..of kors.. :D
mostarac

Post by mostarac »

prleitihi wrote:

skupština bi se raspustila i raspisali bi se novi izbori..kao da je to nepoznanica u svijetu.. :-) ..a oko produženja mandata..pa postoji nešto što se zove tehnički mandat.. :-)

kolega preduhitrio sam vas i objasnio neukom skolarcu da ne vjeruje bas svemu sto se prica i da u svakom poklonu nije cokolada :D
zzzzz

Post by zzzzz »

I sta cemo kad i nakon tih novih izbora onih 23% raspusti ponovno skupstinu i tako u nedogled, dok entiteti nesmetano funkcionisu
prleitihi

Post by prleitihi »

mostarac wrote:
prleitihi wrote:

kolega preduhitrio sam vas i objasnio neukom skolarcu da ne vjeruje bas svemu sto se prica i da u svakom poklonu nije cokolada :D
omela me jedna priv. poruka.. :oops: ..inače bih ja to prije.. :D

zzzzzzzzzz..pitaj hadžidedića..nama..pakašima..svakako ništa ne treba vjerovbati.. :D:D
from_dust

Post by from_dust »

zzzzz wrote:I sta cemo kad i nakon tih novih izbora onih 23% raspusti ponovno skupstinu i tako u nedogled, dok entiteti nesmetano funkcionisu
Nista,lupacemo gluposti o Zeljezari,vecini u parlamentu,pravdati Harisa,lupati sljage kome stignemo,provaljivati se na forumu dok ne nadodjemo :D

Ako nadodjemo,ikada :-D
mostarac

Post by mostarac »

zzzzz wrote:I sta cemo kad i nakon tih novih izbora onih 23% raspusti ponovno skupstinu i tako u nedogled, dok entiteti nesmetano funkcionisu
placati izbore dok ne skapamo od gladi :D

Ne shvatas da u ovoj konstrukciji drzave gdje postoji vitalni nacionalni interes, a nijedan paket promjena ne predvidja ukidanje istog, 23% parlamenta moze paralizovati drzavu na duzi vremenski period pa i raspustiti parlament bez obzira na to 50% + 1.
Vitalni nacionalni interes je jebeno pravo, al sta je tu je :D

htjeli smo da budemo naciJonalni i svi svoji na svome, pa uzivajmo :D
zzzzz

Post by zzzzz »

from_dust wrote:
Nista,lupacemo gluposti o Zeljezari,vecini u parlamentu,pravdati Harisa,lupati sljage kome stignemo,provaljivati se na forumu dok ne nadodjemo :D

Ma ti si doktoriro' na gluposti o zeljezari :D Hrvatskoj nije bilo u interesu da je pokrene :-)
prleitihi

Post by prleitihi »

sad ću ja tebe..kolega..citirati..i lupiti bold na tvoje riječi.. :oops: ..baš k'o što fensi citira jastreba.. :D:D .................ali kad malo bolje razmislim..čuna ti..bolje biti jastreb nego fensi.. :oops::D:D
zzzzz

Post by zzzzz »

prleitihi wrote:
zzzzzzzzzz..pitaj hadžidedića..nama..pakašima..svakako ništa ne treba vjerovbati.. :D:D
Ja "anacionalnima" ne vjerujem jos od Kecmanovica.
from_dust

Post by from_dust »

zzzzz wrote:
from_dust wrote:

Ma ti si doktoriro' na gluposti o zeljezari :D Hrvatskoj nije bilo u interesu da je pokrene :-)
Zadnji put kucam,mozda nekoga uspijem da dozovem,ali polako sumnjam,ima li ikoga kod kuce.............
KUC-KUC................

"Zenica je i dalje u bijedi,nista se nije desilo,nikakav ekonomski procvat se nije desio,il se varam,il je tamo sad blagostanje pa uvoze radnu snagu......

Prodati za jednu marku,nesto sto vrijedi stotine miliona,bez obzira na dugove je kretenska drzavna politika,predvodjena lopovom Harisom,koje je za tu prodaju uzeo masan procenat ili vratio kakvu uslugu.
Mozda su mu ti pomogli oko njegove rafinerije?? "

OVO SAM JA NAPISAO................kakve si ti gluposti pisao,da ti ne kopiram,smijace ti se :roll:
mostarac

Post by mostarac »

zzzzz wrote:
prleitihi wrote:
e odmah nam je lakse kad si nam ti odredio ko smo sta smo i odakle smo :D
prleitihi

Post by prleitihi »

zzzzz wrote:
prleitihi wrote:
ili od jugoslovena ganića?.. :D:D
zzzzz

Post by zzzzz »

mostarac wrote:
zzzzz wrote:
prleitihi wrote:
Koga zmija ujede i gustera se boji :D
mostarac

Post by mostarac »

zzzzz wrote:
mostarac wrote:
zzzzz wrote: Ja "anacionalnima" ne vjerujem jos od Kecmanovica.
Koga zmija ujede i gustera se boji :D
pichko :lol: :lol: :lol:
zzzzz

Post by zzzzz »

Hej, hajde skontajte se na kojoj od ove tri teme cemo se prepucavati :D

Zovi ti to kako god hoces, pa i pichkom ako treba ali ja vise nikom ne vjerujem, bilo ih je sto bih ruku za njih u vatru stavio a oni sutradan zavrsavali na Vracama.
jugoistocnjak

Post by jugoistocnjak »

MarcoPolo wrote:
jugoistocnjak wrote:
MarcoPolo wrote:http://www.nezavisne.com/vijesti.php?vi ... 82&meni=25

Za sve one ciji je smisao zivota ukidanje Republike Republike Srpske, konstante BiH.
Odlicno je kad citiras nekog novinara i novine. To bi valjda trebalo znaciti da je to istina?!
Svi ti (a ima nas puno, vjeruj mi) koji kojima je, kako ti kazes, ukidanje Republike Srpske smisao zivota ne rade to da bi napakostili Srpskom narodu niti je to cilj. Cilj je da se ova zemlja napravi normalnom i da se osigura ravnopravnost naroda na njenom cijelom teritoriju. Smanjenje ovlasti entiteta (u prvom redu RS-a) je samo jedan od koraka koji vodi tom cilju. Neki to zovu i ukidanje RS-a. Svak onaj koji imalo ne bjezi od istine zna da je RS nastala na genocidu i na masovnim zlocinima i protjerivanjima nesrpskog stanovnistva. To sto bi sad neki da se to legalizuje nas nimalo ne obavezuje i da se slozimo sa tim rjesenjem.
Ako se ne mognemo sloziti oko ovoga, a izgleda da ne mozemo, onda cemo se jos dugo i baviti ovim stvarima umjesto da se bavimo ekonomijom. Fasisticka politika rukovodstva RS-a je ta koja ne dozvoljava da se ide naprijed, jer zeli da RS bude samo entitet jednog naroda.
Ma ti samo teras svoje, ponavljas kao navijen Silajdziceve gluposti, a na srpske se argumente uopste ne obazires. Bosna se sastoji od dva entiteta, gde je Republika konstanta. Nista se u ovoj zemlji vise ne moze uraditi bez pristanka srpskog entiteta, a Bosna je samo prosti zbir entiteta i nista vise. Ako ne verujes, pogledaj Dejtonski ugovor i Ustav BiH, i to je ono sto je bitno. Tvoje puste zelje za dominacijom nad Srbima, uvijene u oblandu gradjanske drzave nikad nece proci!!! MOZE BITI SAMO: JEDAN ENTITET- JEDAN GLAS, i nikako drugacije. Bez obzira na tvoja nerealna htenja, stvari ce se razvijati sasvim drugacije.
Ja ne znam o cemu to pises. Jeli to neko rek'o da se BiH ne sastoji od dva entiteta?
Ja ti kazem da je RS nastala na genocidu, masovnim zlocinima i protjerivanjima, a ti to ne negiras nego mi prigovaras da ja zelim gradjansku drzavu. Prvo ne vidim nista lose u gradjanskoj drzavi, ali vidim dosta losih stvari (da su samo lose) u entitetu koji je ustrojen tako da bude entitet samo jednog naroda. To se vidi od naziva tog entiteta, do skolskog plana i programa, liste praznika koji se slave i obiljezavaju, liste drzavnih praznika koji se negiraju. RS jeste trenutno realitet i bice jos dugo, ali je nastala uz pomoc kame. Ti dokazi da nije, ako imas argumenata.
Ti kazes da se Bosna sastoji od dva entiteta, sto znaci da se i RS nalazi u Bosni i Hercegovini, s cim se i ja slazem. Ali zbog cega onda politicari i vlast RS-a na svakom koraku javno ponizavaju ovu zemlju? Banalna stvar, zasto ponekad ne navijaju za reprezentaciju ove zemlje, ako vec jesu dio te zemlje?
To poistovjecujes, kako kazes, "zelju za dominacijom nad Srpskim narodom" sa legitimnim pravima Bosnjaka i Hrvata kao konstitutivnih naroda da i ostvare tu svoju konstitutivnost na cijelom prostoru BiH.
RS jeste jedan od entiteta i nije realna opcija da se on skoro ili uopste ukine, ali boricemo se da mu se smanje ovlasti i ukine ociti aparthejd u RS-u. Ako ti mislis da je to uzaludan posao, to je vec nas problem, zar ne?
Ako ti nije jasno o cemu pricam otidji i razgovaraj sa povratnicima u RS. Vidi kako je njihovoj djeci u skolama u RS-u? Jasno je tebi sve to, ali ti bi da se to prihvati kao normalna stvar i da se postojanje RS-a posmatra samo kao "legitimni izraz volje Srpskog naroda u BiH". Necemo uopste pominjati nacin na koji je ona nastala, ravnopravnost naroda i slicne stvari jer za to mora postojati saglasnost oba entiteta.
Naravno da je bolje da se ova zemlja pozabavi svojom ekonomijom, ali posto se izgleda i nakon 12,5 godina od zavrsetka rata ne mozemo sloziti oko stvari koje su i ustavom zagarantovane, onda cemo jos zadugo biti u .govnima. Par miliona gradjana ove zemlje, ukljucujuci i mene i tebe.
Nisam uopste simpatizer Harisa niti sam ikad glasao za njega i tvoja primjedba je potpuno promasena.
artzy

Post by artzy »

MarcoPolo wrote:
jugoistocnjak wrote:
MarcoPolo wrote:http://www.nezavisne.com/vijesti.php?vi ... 82&meni=25

Za sve one ciji je smisao zivota ukidanje Republike Republike Srpske, konstante BiH.
Odlicno je kad citiras nekog novinara i novine. To bi valjda trebalo znaciti da je to istina?!
Svi ti (a ima nas puno, vjeruj mi) koji kojima je, kako ti kazes, ukidanje Republike Srpske smisao zivota ne rade to da bi napakostili Srpskom narodu niti je to cilj. Cilj je da se ova zemlja napravi normalnom i da se osigura ravnopravnost naroda na njenom cijelom teritoriju. Smanjenje ovlasti entiteta (u prvom redu RS-a) je samo jedan od koraka koji vodi tom cilju. Neki to zovu i ukidanje RS-a. Svak onaj koji imalo ne bjezi od istine zna da je RS nastala na genocidu i na masovnim zlocinima i protjerivanjima nesrpskog stanovnistva. To sto bi sad neki da se to legalizuje nas nimalo ne obavezuje i da se slozimo sa tim rjesenjem.
Ako se ne mognemo sloziti oko ovoga, a izgleda da ne mozemo, onda cemo se jos dugo i baviti ovim stvarima umjesto da se bavimo ekonomijom. Fasisticka politika rukovodstva RS-a je ta koja ne dozvoljava da se ide naprijed, jer zeli da RS bude samo entitet jednog naroda.
Ma ti samo teras svoje, ponavljas kao navijen Silajdziceve gluposti, a na srpske se argumente uopste ne obazires. Bosna se sastoji od dva entiteta, gde je Republika konstanta. Nista se u ovoj zemlji vise ne moze uraditi bez pristanka srpskog entiteta, a Bosna je samo prosti zbir entiteta i nista vise. Ako ne verujes, pogledaj Dejtonski ugovor i Ustav BiH, i to je ono sto je bitno. Tvoje puste zelje za dominacijom nad Srbima, uvijene u oblandu gradjanske drzave nikad nece proci!!! MOZE BITI SAMO: JEDAN ENTITET- JEDAN GLAS, i nikako drugacije. Bez obzira na tvoja nerealna htenja, stvari ce se razvijati sasvim drugacije.
Cemu diskusija ako tvrdis da je to srpski entitet i da pripada samo Srbima? Otkud teznja za dominacijom kada tvrdimo da drugi ljudi takodjer imaju pravo na tu teritoriju? Cemu rasprava ako zelis da zadrzis situaciju proizvedenu genocidom, ratom, otimacinom? Upravo se o tome radi. Vrati se korak nazad - rasprava je tu. Objasni kako su dijelovi Bosne postali jednonacionalni? I po kojem pravu? Po kojoij logici?

Ako to ne objasnis nikakav razgovor nema nikakvog smisla.
BAHadzic

Post by BAHadzic »

Ja nekontam ove neke Momke i Cure iz redova SDP. Uvijek govorite sto Silajdzic negradi Autoput, sto ne ulozi u ekonomiju, sto ovo sto ono itd. TI NIJE NJEGOVA NADLEZNOST! Sto to nerade Komsic i Radmanovic?

3. Ovlaštenja

Predsjedništvo je nadležno za:

a) Vođenje vanjske politike Bosne i Hercegovine

b) Imenovanje ambasadora i drugih međunarodnih predstavnika Bosne i Hercegovine, od kojih najviše dvije trećine mogu biti odabrani sa teritorije Federacije

c) Predstavljanje Bosne i Hercegovine u međunarodnim i evropskim organizacijama i institucijama i traženje članstva u onim međunarodnim organizacijama i institucijama u kojima Bosna i Hercegovina nije član

d) Vođenje pregovora za zaključenje međunarodnih ugovora Bosne i Hercegovine, otkazivanje i, uz saglasnost Parlamentarne skupštine, ratifikovanje takvih ugovora

e) Izvršavanje odluka Parlamentarne skupštine

f) Predlaganje godišnjeg budžeta Parlamentarnoj skupštini, uz preporuku Vijeća ministara

g) Podnošenje izvještaja o rashodima Predsjedništva Parlamentarnoj skupštini na njen zahtjev, ali najmanje jedanput godišnje

h) Koordinaciju, prema potrebi, sa međunarodnim i nevladinim organizacijama u Bosni i Hercegovini

i) Vršenje drugih djelatnosti koje mogu biti potrebne za obavljanje dužnosti koje mu prenese Parlamentarna skupština, ili na koje pristanu entiteti.
Prpa.ba

Post by Prpa.ba »

BAHadzic wrote: Uvijek govorite sto Silajdzic negradi Autoput, sto ne ulozi u ekonomiju, sto ovo sto ono itd. TI NIJE NJEGOVA NADLEZNOST! Sto to nerade Komsic i Radmanovic?

Komsic nije lider stranke koja je na vlasti od kraja rata pa naovamo. Radmanovicu je sef Dodik.
VMG

Post by VMG »

BAHadzic wrote:Ja nekontam ove neke Momke i Cure iz redova SDP. Uvijek govorite sto Silajdzic negradi Autoput, sto ne ulozi u ekonomiju, sto ovo sto ono itd. TI NIJE NJEGOVA NADLEZNOST! Sto to nerade Komsic i Radmanovic?

3. Ovlaštenja

Predsjedništvo je nadležno za:

a) Vođenje vanjske politike Bosne i Hercegovine

b) Imenovanje ambasadora i drugih međunarodnih predstavnika Bosne i Hercegovine, od kojih najviše dvije trećine mogu biti odabrani sa teritorije Federacije

c) Predstavljanje Bosne i Hercegovine u međunarodnim i evropskim organizacijama i institucijama i traženje članstva u onim međunarodnim organizacijama i institucijama u kojima Bosna i Hercegovina nije član

d) Vođenje pregovora za zaključenje međunarodnih ugovora Bosne i Hercegovine, otkazivanje i, uz saglasnost Parlamentarne skupštine, ratifikovanje takvih ugovora

e) Izvršavanje odluka Parlamentarne skupštine

f) Predlaganje godišnjeg budžeta Parlamentarnoj skupštini, uz preporuku Vijeća ministara

g) Podnošenje izvještaja o rashodima Predsjedništva Parlamentarnoj skupštini na njen zahtjev, ali najmanje jedanput godišnje

h) Koordinaciju, prema potrebi, sa međunarodnim i nevladinim organizacijama u Bosni i Hercegovini

i) Vršenje drugih djelatnosti koje mogu biti potrebne za obavljanje dužnosti koje mu prenese Parlamentarna skupština, ili na koje pristanu entiteti.

Ne radi se ovdje o obicnim SDP-ovcama vec o onim koji nebi radili ovo sto rade.
Oni bi sad bili..................................................... :-) :-) :-)
Post Reply