Dodik i Covic upravo danas preglasavaju bosnjacki izbor!

Post Reply
bogumila

#251 Re: Dodik i Covic upravo danas preglasavaju bosnjacki izbor!

Post by bogumila »

btw, ne znam sto meni zvono pitbulla :lol: :lol: ima ovjde puno "zescih" i aktivnijih od mene. danas sam slucajno i po danu tu jer me gripa poklopila pa sam kuci, inace samo pisem navece po koji red. mozda vam se zato cini, promjena u odnosu na prije. :bih:
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#252 Re: Dodik i Covic upravo danas preglasavaju bosnjacki izbor!

Post by JoseMujica »

super @bogumila....baš me interesuje tvoje mišljenje o ovome
u sipi je direktor srbin, koji je juce potpisao "sporazum sa civilnom zastitom rs o skladistenju zaplijenjene municije i streljiva" (oduzete iz akcija sipe)
šta li je ovaj ministar Sinan P. Sakić radio dok je "direktor srbin"potpisivao ovakve antiSDAbošnjačke ugovore?

a) popravljao frizuru
b) tipkao SMS
c) stipendirao maloljetnice
Alfons Kauders

#253 Re: Dodik i Covic upravo danas preglasavaju bosnjacki izbor!

Post by Alfons Kauders »

JoseMujica wrote:super @bogumila....baš me interesuje tvoje mišljenje o ovome
u sipi je direktor srbin, koji je juce potpisao "sporazum sa civilnom zastitom rs o skladistenju zaplijenjene municije i streljiva" (oduzete iz akcija sipe)
šta li je ovaj ministar Sinan P. Sakić radio dok je "direktor srbin"potpisivao ovakve antiSDAbošnjačke ugovore?

a) popravljao frizuru
b) tipkao SMS
c) stipendirao maloljetnice
d) "tipkao" maloljetnice
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#254 Re: Dodik i Covic upravo danas preglasavaju bosnjacki izbor!

Post by plain vanilla »

bogumila wrote:btw, ne znam sto meni zvono pitbulla :lol: :lol: ima ovjde puno "zescih" i aktivnijih od mene. danas sam slucajno i po danu tu jer me gripa poklopila pa sam kuci, inace samo pisem navece po koji red. mozda vam se zato cini, promjena u odnosu na prije. :bih:
pisi ti 24 sata, nije u tome fol
ali bona ne vjeruj u one gluposti sto pises :D
nema veze sto pises, halal bilo, ali ne vjeruj
piatc

#255 Re: Dodik i Covic upravo danas preglasavaju bosnjacki izbor!

Post by piatc »

bogumila wrote:u sipi je direktor srbin, koji je juce potpisao "sporazum sa civilnom zastitom rs o skladistenju zaplijenjene municije i streljiva" (oduzete iz akcija sipe)
dokaz?
Opetja033

#256 Re: Dodik i Covic upravo danas preglasavaju bosnjacki izbor!

Post by Opetja033 »

bogumila wrote:denis je otisao jer je pristao na ovo:

1. Preuzimanje obaveze za isplatu 25 hiljada penzija iz Federalnog penzijskog fonda za penzionere u Republici Srpskoj,

2. Uspostava hrvatskog entiteta na području Federacije BiH sa Mostarom kao hrvatskim stolnim gradom,

3. Reorganizacija Suda i Tužilaštva Bosne i Hercegovine,

4. Izmjena sadašnjeg i uspostava entitetskog ustrojstva SIPA, OSA, Uprave za indirektno oporezivanje, Granične države službe itd.

5. Ukidanje Elektroprijenosa BiH,

6. Prebacivanje nadležnosti za javne nabavke sa državnog na nivo entiteta,

7. Gradnja hidroelektrana na rijeci Drini bez suglasnosti države BiH,

8. Obespravljenje Bošnjaka i Hrvata u područjima gdje nisu apsolutna većina u procesu konstituiranja federalnog doma naroda (provođenje presude Sejdić-Finci),

9. Ukidanje Oružanih snaga BiH i demilitarizacija Bosne i Hercegovine itd još 12 sličnih ustupaka
Mogu oni do sutra dogovarati (ako je to istina) ali nijednu od ovih tacaka ne mogu progurati bez ruku SDA i SBiH. Bukvalno nijednu.
madner

#257 Re: Dodik i Covic upravo danas preglasavaju bosnjacki izbor!

Post by madner »

Hoces reci da saopstenje sa SDA stranice nije tacno? :D
bogumila

#258 Re: Dodik i Covic upravo danas preglasavaju bosnjacki izbor!

Post by bogumila »

zvao federalnu (smotanu) civilnu zastitu da uradi isto.

ja sam jednom bila u ratu kad je sva municija bila "tamo" i ovaj mi sporazum budi razne lose asocijacije. (jna-terit. odbrana, iseljavanje municije)

"dokaz" ---- http://www.klix.ba/vijesti/bih/potpisan ... /121022095
Opetja033

#259 Re: Dodik i Covic upravo danas preglasavaju bosnjacki izbor!

Post by Opetja033 »

madner wrote:Hoces reci da saopstenje sa SDA stranice nije tacno? :D
:mrgreen:
Polazim od toga da im izvori nisu 100% pouzdani. Moze li ovako? :mrgreen:

Salu na stranu, sve i da je svaka navedena tacka istina tesko ista mogu bez glasova SDA&SBiH.
Alfons Kauders

#260 Re: Dodik i Covic upravo danas preglasavaju bosnjacki izbor!

Post by Alfons Kauders »

bogumila wrote:zvao federalnu (smotanu) civilnu zastitu da uradi isto.

ja sam jednom bila u ratu kad je sva municija bila "tamo" i ovaj mi sporazum budi razne lose asocijacije. (jna-terit. odbrana, iseljavanje municije)

"dokaz" ---- http://www.klix.ba/vijesti/bih/potpisan ... /121022095
Dobro... Oduzeli su sljedece:
100 kg privrednog eksploziva, 20 kg razornog vojnog eksploziva, oko 100 nagaznih mina, više desetina ručnih bombi i tromblona, 24 minobacačke granate kalibra 120 mm, veću količinu sporogorućeg štapina, oko 300 komada električnih detonatorskih kapisli, kao i druge vrste NUS i MES sredstava.
Dakle jedno pola tone neupotrebljivog i nesigurnog materijala...

Znas koliko trenutno imamo takvog skarta u skladistima sirom BiH? Preko 15,000 tona, jer nema love za unistavanje stare municije i eksploziva... A ta sranja su u sadasnjem stanju opasnija za onog ko bi ih pokusao koristiti nego za potencijalne mete.

Blago se centrali s vama takvim.
JoseMujica

#261 Re: Dodik i Covic upravo danas preglasavaju bosnjacki izbor!

Post by JoseMujica »

Opezja033 pa šta im treba da se ovako ofiraju?...ovu listu ko da su djeca neka sastavljala :-) :lol: :-) :cry: ja ko je sve vladao ovom zemljom dobro nas ikako ima živih :cry: :skoljka:
Last edited by JoseMujica on 23/10/2012 18:57, edited 1 time in total.
madner

#262 Re: Dodik i Covic upravo danas preglasavaju bosnjacki izbor!

Post by madner »

Opetja033 wrote:
madner wrote:Hoces reci da saopstenje sa SDA stranice nije tacno? :D
:mrgreen:
Polazim od toga da im izvori nisu 100% pouzdani. Moze li ovako? :mrgreen:

Salu na stranu, sve i da je svaka navedena tacka istina tesko ista mogu bez glasova SDA&SBiH.
Ama naravno da nije tacno, Suljo je ocito jos uvijek sa Dodom a Zlaja je podkupio HDZove.

Ali je smjesno. :D
Opetja033

#263 Re: Dodik i Covic upravo danas preglasavaju bosnjacki izbor!

Post by Opetja033 »

JoseMujica wrote:oridji pa šta im treba da se ovako ofiraju?...ovu listu ko da su djeca neka sastavljala :-) :lol: :-) :cry: ja ko je sve vladao ovom zemljom dobro nas ikako ima živih :cry: :skoljka:
Hajde Jose, nemoj da pocinjemo. Hoces da ti nadjem listu koju je napisala centrala SDP-a a u kojima navode razloge raskida koalicije sa SDA. Pa tu mozemo naci tacke poput "SDA-ovog insisitranja na ostanku u Platformi hrvatskih stranaka koje nemaju izborni legitimitet", itd, itd. Poredeci sa tim skartom, ovaj tekst je strateski dokument.
JoseMujica

#264 Re: Dodik i Covic upravo danas preglasavaju bosnjacki izbor!

Post by JoseMujica »

Opetja033 wrote:
JoseMujica wrote:oridji pa šta im treba da se ovako ofiraju?...ovu listu ko da su djeca neka sastavljala :-) :lol: :-) :cry: ja ko je sve vladao ovom zemljom dobro nas ikako ima živih :cry: :skoljka:
Hajde Jose, nemoj da pocinjemo. Hoces da ti nadjem listu koju je napisala centrala SDP-a a u kojima navode razloge raskida koalicije sa SDA. Pa tu mozemo naci tacke poput "SDA-ovog insisitranja na ostanku u Platformi hrvatskih stranaka koje nemaju izborni legitimitet", itd, itd. Poredeci sa tim skartom, ovaj tekst je strateski dokument.
doduše u pravu si...nivo odrona je ravnomjeno distribuiran i lijevo i desno :D

što ti je unutaretnička solidarnost :lol: :lol: :lol:

Zlaja dobio veliku glOvu a Tihi uši
Opetja033

#265 Re: Dodik i Covic upravo danas preglasavaju bosnjacki izbor!

Post by Opetja033 »

JoseMujica wrote:što ti je unutaretnička solidarnost :lol: :lol: :lol:
:lol: :lol:
bogumila

#266 Re: Dodik i Covic upravo danas preglasavaju bosnjacki izbor!

Post by bogumila »

Alfons Kauders wrote:
100 kg privrednog eksploziva, 20 kg razornog vojnog eksploziva, oko 100 nagaznih mina, više desetina ručnih bombi i tromblona, 24 minobacačke granate kalibra 120 mm, veću količinu sporogorućeg štapina, oko 300 komada električnih detonatorskih kapisli, kao i druge vrste NUS i MES sredstava.

Znas koliko trenutno imamo takvog skarta u skladistima sirom BiH? Preko 15,000 tona, jer nema love za unistavanje stare municije i eksploziva... A ta sranja su u sadasnjem stanju opasnija za onog ko bi ih pokusao koristiti nego za potencijalne mete.

nisi pazljivo procitao, to su ISPRAVNE stvari, stavise vrhunske (kakvi su nam i kriminalci) zaplijenjene tokom racija.
Alfons Kauders

#267 Re: Dodik i Covic upravo danas preglasavaju bosnjacki izbor!

Post by Alfons Kauders »

bogumila wrote:
Alfons Kauders wrote:

nisi pazljivo procitao, to su ISPRAVNE stvari, stavise vrhunske (kakvi su nam i kriminalci) zaplijenjene tokom racija.
Jest, jest... VRHUNSKE... :lol: Sve je to 20 godina drzano u gotivnim skladistima, pravilno konzervirano, odrzavano. :lol:

Neki dan sam nasao kod stare u stanu par metaka iz rata. Bili na balkonu, na suhom. Isti ko kad sam ih ostavio prije 20 godina, ko novi, ocam' :lol: A zamisli tek sta 20 godina u garazi ili podrumu urade npr. nepravilno uskladistenoj granati od 120mm, detonatoru, punjenju? :lol: :lol: :lol:
Post Reply