Dodik i Covic upravo danas preglasavaju bosnjacki izbor!

Post Reply
citadela

#176 Re: Dodik i Covic upravo danas preglasavaju bosnjacki izbor!

Post by citadela »

Alfons Kauders wrote:
Da, i mene je strah. Zovi Ahmetovica i Ibrahimovica da nas zastite.

Vidis npr. kako je Ahmetovic sposoban - stan mu odradili i marnuli sluzbeni laptop. Nadam se da mu kolega nije izgubio koji tenk ili transporter.
Ovo neka ironija u pokusaju?

Nemoj da zbog zala i tuge za tom dvojicom zaboravis ono "ja tebi, ti meni".
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#177 Re: Dodik i Covic upravo danas preglasavaju bosnjacki izbor!

Post by plain vanilla »

jok, Bosnjaci glasaju samo za SDA, to je ekskluzivni predstavnik bosnjackog naroda
pa makar dobili samo 10 posto glasova
bogumila

#178 Re: Dodik i Covic upravo danas preglasavaju bosnjacki izbor!

Post by bogumila »

po meni, jedina nada da ne zazivi sporazum sa hdz-ima po kojem neki hrvati vrijede vise od drugih itd, je OGROMAN pritisak civilnog drustva koji nece moci zaustavit ali hoce moc usporit implementaciju toga do iducih izbora. efektivno to je godina dana, nakon toga niko nece imat vremena jer ce svi krenut u kampanju. to je ujedno i dobra strana ovih zadnjih desavanja. nemaju puno vremena.
Diox

#179 Re: Dodik i Covic upravo danas preglasavaju bosnjacki izbor!

Post by Diox »

veljaca wrote:
JoseMujica wrote:@Diox ..Zlaja i Suljio jesu luzeri svakako, ali Bošnjaci niti su šta dobili niti su šta izgubili...ne generaliziraj na taj način osobne obračune lokalnih mafijaša :-)
Bosnjaci ( ili bolje receno Drzava Bosna i Hercegocina ) nije jos nista dobila niti izgubila ....

Neki se nadaju da bi mogla Drzava nesto izgubiti - ali dok su god patriote Drzave Bosne i Hercegovine tu - nece im biti po volji ....

:bih:
Ti si tako naivan. Kako nije izgubila? Koliko je SDP dobio glasova, bosnjackih glasova, koliko je SDA dobila glasova, naravno bosnjackih glasova, znas da su i Suljo i Zlaja isli kod Dodika u Bakince i da ih je primao jednog po jednog, ono dok je jedan bio kod Dodika, drugi je cekao vjerovatno u cekaonici ili lokalnoj kafani, mislim sigurno se nije kupao na bazenu.

A obadvojica su isli vladaru u Bakince sa darovima. SDP dao veci dar, nije smijenjen.

Znaci prvo imamo dvojicu bitangi koji jedan drugom uvaljuju kajle, s druge strane imamo stranke osovine Srba i Hrvata koji su sklopili osovinsku koaliciju kako bi odlucivali u ime Bosnjaka i ucjenjivali one za koga oni misle da je bolje da vlada, na osnovu interesa Srba i Hrvata, a ne na osnovu interesa onih koji su za bitange glasali, znace ne na osnovu interesa Bosnjaka.

A jeste citali jucer u Avazu clanak, nesto slicno kao "nema u politici prijatelja samo interesi".

Sad je glavno pitanje sta su bitange SDP, SBBIH dale Srbima i Hrvatima, a sta su im bitange iz SDA nudile, ali nedovoljno? Mozda Mostar u prvom slucaju?

Nemojte zaboraviti, nesto je veliko kad je Covic ga zabio Tihicu do usiju! A sta to veliko ce zadovoljiti Covica? Za Dodika je dosta da su mu Zlaja i Tihic dolazili u Bakince lizati dupe!
Last edited by Diox on 23/10/2012 14:15, edited 1 time in total.
veljaca

#180 Re: Dodik i Covic upravo danas preglasavaju bosnjacki izbor!

Post by veljaca »

Diox wrote:
veljaca wrote:
JoseMujica wrote:@Diox ..Zlaja i Suljio jesu luzeri svakako, ali Bošnjaci niti su šta dobili niti su šta izgubili...ne generaliziraj na taj način osobne obračune lokalnih mafijaša :-)
Bosnjaci ( ili bolje receno Drzava Bosna i Hercegocina ) nije jos nista dobila niti izgubila ....

Neki se nadaju da bi mogla Drzava nesto izgubiti - ali dok su god patriote Drzave Bosne i Hercegovine tu - nece im biti po volji ....

:bih:
Ti si tako naivan. Kako nije izgubila? Koliko je SDP dobio glasova, bosnjackih glasova, koliko je SDA dobila glasova, naravno bosnjackih glasova, znas da su i Suljo i Zlaja isli kod Dodika u Bakince i da ih je primao jednog po jednog, ono dok je jedan bio kod Dodika, drugi je cekao vjerovatno u cekaonici ili lokalnoj kafani, mislim sigurno se nije kupao na bazenu.

A obadvojica su isli vladaru u Bakince sa darovima. SDP dao veci dar, nije smijenjen.

Znaci prvo imamo dvojicu bitangi koji jedan drugom uvaljuju kajle, s druge strane imamo stranke osovine Srba i Hrvata koji su sklopili osovinsku koaliciju kako bi odlucivali u ime Bosnjaka i ucjenjivali one za koga oni misle da je bolje da vlada, na osnovu interesa Srba i Hrvata, a ne na osnovu interesa onih koji su za bitange glasali, znace ne na osnovu interesa Bosnjaka.
Ne , ja sam samo uvjeren da ce Drzava Bosna i Hercegovina preziviti i ove hostaplere u vidu: Tihica, Lagumdzije, Radoncica, Dodika, Covica, Cavica, Ljubica i inih ....

I mnogo jaci su nasrtali na nju - ali su ostajali kracih rukava ....

Sve sto se desava - desava se sa nekim razlogom .... I zato kazem - treba se pripremati za sve opcije - nikada vise ne treba nesto docekati nespreman ....

U se i u svoje kljuse .... :thumbup:
beeri

#181 Re: Dodik i Covic upravo danas preglasavaju bosnjacki izbor!

Post by beeri »

Volim sto ga zavalise Sulji.Okrenuo je ledja Silajdzicu,priklonio se Zlaji,zajendo preko FTV-a(i drugih medija) unistavao Silajdzica i evo sta se na kraju desilo...
Na sta smo spali,da Milorad Zivkovic u sred SARAJEVA govori kako ce podrzati onoga ko da bolju ponudu. :x
Diox

#182 Re: Dodik i Covic upravo danas preglasavaju bosnjacki izbor!

Post by Diox »

Alfons Kauders wrote:
Nego...

Koliko ono glasova dobi SDA na izborima... A koliko SBB i SDP?

Podpitanje... Jesu li ovi sto su glasali za SBB i SDP Srbi i Hrvati
Dobro, u svemu ovome ima jedna pozitivna stvar, sto su Srbi i Hrvati smijenili one koji su dobili na izborima najvecu podrsku od strane Bosnjaka! Sto znaci, nova praksa je igri, jedan ili vise naroda, moze birati drugom ili trecem narodu predstavnike, na isti nacin kao sto su to Srbi i Hrvati uradili jucer i danas i cmizdrenje vise nece pomoci.

Nemojte me pogresno shvatiti, ne branim SDA, da su kako mogli i Tihica u paketu smijeniti, medjutim od danas je moguce drugom narodu izabrati vlast u BiH, formirati vladu sa manjinskom strankom drugog naroda, bitno je da imas matematicku parlamentarnu vecinu, od koga je ona sastavljena, nebitno.
dječak sa šibicama

#183 Re: Dodik i Covic upravo danas preglasavaju bosnjacki izbor!

Post by dječak sa šibicama »

Diox wrote: Dobro, u svemu ovome ima jedna pozitivna stvar, sto su Srbi i Hrvati smijenili one koji su dobili na izborima najvecu podrsku od strane Bosnjaka! Sto znaci, nova praksa je igri, jedan ili vise naroda, moze birati drugom ili trecem narodu predstavnike, na isti nacin kao sto su to Srbi i Hrvati uradili jucer i danas i cmizdrenje vise nece pomoci.

Nemojte me pogresno shvatiti, ne branim SDA, da su kako mogli i Tihica u paketu smijeniti, medjutim od danas je moguce drugom narodu izabrati vlast u BiH, formirati vladu sa manjinskom strankom drugog naroda, bitno je da imas matematicku parlamentarnu vecinu, od koga je ona sastavljena, nebitno.
Sve to je vec vidjeno u radu Platforme, koju je i SDA sacinjavala.

Ko drugom jamu kopa...
bogumila

#184 Re: Dodik i Covic upravo danas preglasavaju bosnjacki izbor!

Post by bogumila »

Diox wrote: Dobro, u svemu ovome ima jedna pozitivna stvar, sto su Srbi i Hrvati smijenili one koji su dobili na izborima najvecu podrsku od strane Bosnjaka! Sto znaci, nova praksa je igri, jedan ili vise naroda, moze birati drugom ili trecem narodu predstavnike, na isti nacin kao sto su to Srbi i Hrvati uradili jucer i danas i cmizdrenje vise nece pomoci.

to je i dosad bilo moguce samo niko nije koristio jer je tako tesko obnasat vlast. odnosno, nije koristio dok zlatko nije iskoristio i uveo "male" hrvatske stranke i komsica. dakle nije ovo danas prvi put nego je zlatko to izmislio. koliko je uspjesno vidjeli smo u federaciji. sad cemo gledat na drzavnom nivou.
Diox

#185 Re: Dodik i Covic upravo danas preglasavaju bosnjacki izbor!

Post by Diox »

bogumila wrote: to je i dosad bilo moguce samo niko nije koristio jer je tako tesko obnasat vlast. odnosno, nije koristio dok zlatko nije iskoristio i uveo "male" hrvatske stranke i komsica. dakle nije ovo danas prvi put nego je zlatko to izmislio. koliko je uspjesno vidjeli smo u federaciji. sad cemo gledat na drzavnom nivou.
Sve je to tacno, medjutim kad je to Zlatko uradio, onda je vise od polovica Bosnjaka bila protiv Zlatka i na strani HDZ-a, ja sam jedan od njih. Vidi vraga, vise nisam, cak naprotiv, vidjeti ce Covic kad stvarno Bosnjaci budu birali Hrvatima predstavnike. Ovo sto je jucer i danas uradio, nakon ovog nema vise cmizdrenja o preglasavanju, jer je on to jucer i danas identicno uradio.

Ja na sljedecim izborima necu glasati za bosnjacku partiju, nego za hrvatsku, a nece biti nijedan od HDZ-a. Glasati cu iskljucivo za onu koja ce vise boljeti Covica, a Bosnjak sam i ne, nisam glasao za Komsica. Medjutim mozda mu Zlaja i da, da se clanovi predsjednistva biraju od strane parlamenta, stranke se nece birati u parlamentu, tako da ovom prilikom pozivam sve Bosnjake patriote, da na sljedecim izborima kazne i SDA i SDP na taj nacin sto ce glasati za neku od malih hrvatskih stranaka i apsolutno ne za nijedan HDZ. Time ce se "ubiti" vise "muha" odjednom. SDA i SDP ce se kazniti, a i Covic i Ljubic za ovo jucer i danas, kad su u kompi sa Srbima jucer birali u ime Bosnjaka.

100k glasova Bosnjaka za neku malu hrvatsku stranku, ce potopiti obadva HDZ-a.
Last edited by Diox on 23/10/2012 14:49, edited 1 time in total.
Opetja033

#186 Re: Dodik i Covic upravo danas preglasavaju bosnjacki izbor!

Post by Opetja033 »

citadela wrote:
Povlačimo tačku jer su se i stranke iz RS-a opametile, onaj ko da bolju ponudu naš je partner", rekao je Milorad Živković, poslanik iz SNSD-a.
Mi nismo inicirali njihovu smjenu, a podržali smo je imajući u vidu strateške interese naroda kojeg predstavljamo i pragmatične interese naših stranaka, kazao je Ljubić u Dnevniku BHT.

Dodao je kako se SDA usprotivila prijedologu dva HDZ-a o izmjenama Ustava i izbornog zakona, kako bi se implementirala presuda Suda u Strasbourgu u Predmetu Sejdić- Finci, koji osigurava da Hrvati mogu izabrati svog predstavnika u Predsjedništvo BiH, te da konstitutivni narodi i ostali budu predstavljeni u Domovima naroda.

-Taj naš prijedlog podržali su SDP i SBB, kazao je Ljubić.
Sve je receno. Ako je do sada i bilo smijesno, vise nije.
Znaci Hrvati dobise svoju izbornu jedinicu, aferim Zlatku i SDP-u. Ovo ako bude istina, ne zelim da trcim pred rudu sve cemo vidjeti uskoro, predstavlja najvecu izdaju BiH od Abdicevog pokusaja autonomije.
Diox

#187 Re: Dodik i Covic upravo danas preglasavaju bosnjacki izbor!

Post by Diox »

Opetja033 wrote:
Znaci Hrvati dobise svoju izbornu jedinicu, aferim Zlatku i SDP-u. Ovo ako bude istina, ne zelim da trcim pred rudu sve cemo vidjeti uskoro, predstavlja najvecu izdaju BiH od Abdicevog pokusaja autonomije.
Ne mogu dobiti izbornu jedinicu, jer je to protivno daytonskom sporazumu. Mogu jedino birati clanove predsjednistva u parlamentu, sto oni svi i hoce, kako bi spletkarenjima oni birali clanove predsjednistva, a ne direktno narod.

Opet mogu se kazniti Covic i Ljubic preko stranackog glasanja, preko recimo masovnog bosnjackog glasanja za Lijanovica, pa onda formirati vlast bez Covica i Ljubica na nivou FBIH.
Alfons Kauders

#188 Re: Dodik i Covic upravo danas preglasavaju bosnjacki izbor!

Post by Alfons Kauders »

Diox wrote:
Alfons Kauders wrote:
Nego...

Koliko ono glasova dobi SDA na izborima... A koliko SBB i SDP?

Podpitanje... Jesu li ovi sto su glasali za SBB i SDP Srbi i Hrvati
Dobro, u svemu ovome ima jedna pozitivna stvar, sto su Srbi i Hrvati smijenili one koji su dobili na izborima najvecu podrsku od strane Bosnjaka! Sto znaci, nova praksa je igri, jedan ili vise naroda, moze birati drugom ili trecem narodu predstavnike, na isti nacin kao sto su to Srbi i Hrvati uradili jucer i danas i cmizdrenje vise nece pomoci.

Bojim se da se ne razumijemo kolega. SDP i SBB imaju vise ruku u parlamentu od SDA. Jesu li to srpske ruke, pa se ne pikaju? Ako tako mislis, onda zaista nemamo o cemu vise pricati.

Medjutim, ako se broje, onda molim te da mi objasnis kako je 190,000 glasova SDA vise od 390,000 glasova koje su dobili SDP i SBB? I usput to objasni CIK-u, jer SDP i SBB u PDBiH imaju 12 zastupnika a SDA 7.

Ukratko, koju si matematicku operaciju koristio da sebi dokazes da je 190 vise od 390? Siguran sam da bi se za takve vrsne matematicare otimali na Wall Streetu.
zilog

#189 Re: Dodik i Covic upravo danas preglasavaju bosnjacki izbor!

Post by zilog »

Moze li mi neko objasniti sta SDA dobija, ili sta MISLI da dobija, glasanjem za smjenu Becirovica? Dodikov motiv za smjenu su Beciroviceve izjave, a ne pravljenje nove skupstinske vecine.

SDP dobija mogucnost da upre prstom u onoga ko je jedna docekao da Dodik zapjeni na negiranje "drzavnosti" RS-a.

Svaka prica o "trgovini" i "izdaji" mi se cini degutantnom, jer svi trguju, a neprincipijelnim glasanjima ce se jos vise podgrijavati svaka "trgovina".
duh_sa_sjekirom

#190 Re: Dodik i Covic upravo danas preglasavaju bosnjacki izbor!

Post by duh_sa_sjekirom »

Opetja033 wrote: Znaci Hrvati dobise svoju izbornu jedinicu, aferim Zlatku i SDP-u. Ovo ako bude istina, ne zelim da trcim pred rudu sve cemo vidjeti uskoro, predstavlja najvecu izdaju BiH od Abdicevog pokusaja autonomije.
Definitivno je jasno da će Dodik i Čović tražiti od Lagumdžije protivuslugu, a šta će to biti, uskoro ćemo vidjeti.
Možda će Dodo tražiti da Lagumdžija i njegovi sljedbenici podrže Dodikov prijedlog za ukidanje Oružanih snaga BiH.
Možda će Čović tražiti novo rješenje za Mostar, kojim će isti definitivno dovesti pod vlast HDZ-a tj Hrvata.
Možda će zajedno tražiti od Lagumdžije da podrži ustavne reforme koje će na mala vrata oživiti HR HB.
Uglavnom, Dodo i Čović imaju dobar apetit i puno neostvarenih želja, a Lagumdžiju drže u šahu... Jad i bijeda, moj jarane...
radostan dan

#191 Re: Dodik i Covic upravo danas preglasavaju bosnjacki izbor!

Post by radostan dan »

jel ovo madžorizacija u toku, ali u kontra smjeru?
Opetja033

#192 Re: Dodik i Covic upravo danas preglasavaju bosnjacki izbor!

Post by Opetja033 »

Diox wrote:
Opetja033 wrote:
Ne mogu dobiti izbornu jedinicu, jer je to protivno daytonskom sporazumu. Mogu jedino birati clanove predsjednistva u parlamentu, sto oni svi i hoce, kako bi spletkarenjima oni birali clanove predsjednistva, a ne direktno narod.

Opet mogu se kazniti Covic i Ljubic preko stranackog glasanja, preko recimo masovnog bosnjackog glasanja za Lijanovica, pa onda formirati vlast bez Covica i Ljubica na nivou FBIH.
Realno, dogovor Covic - Veliki Vodja je uvodjenje hrvatske izborne jedinice na mala vrata. Ali kao sto sam rekao, vidjecemo jos. Vjerovatno sve bitnije odluke (od Mostara pa do hrvatske izborne jedinice) moraju proci Dom Naroda a tu je bosnjacki klub da to zaustavi. Neka me neko ko bolje poznaje ustav slobodno ispravi ili informise.
Nemam nista protiv da se clanovi predsjednistva biraju neposredno. SDP je definitivno glavni stvaralac kriza u BiH u zadnje dvije godine. To nezahvalno prvo mjesto su preuzeli od Dodika.

Sada nesto drugo. Kao sto sam i sinoc rekao jako je bitno da se situacija stabilizuje kako na drzavnom tako i na entitetskom nivou sto prije, pa makar po cijenu da SDA ode u opoziciju na oba nivoa. Nije postojao gori trenutak za ovako brutalan medjubosnjacki obracun: separatisticke struje u citavom svijetu su sve jace, od Kanade preko Velike Britanije pa do Spanije i Belgije. Tu nije kraj. Zasigurno ce lokalni separatisti pokusati iskoristiti momentum a probosanska struja odavno nije bila vise razjedinjena. Postujem Komsica, medjutim formiranje njegove stranke bi jos vise razjedinilo probosanski orijentisano biracko tijelo. Nek' nam je Bog na pomoci.
miki.ba

#193 Re: Dodik i Covic upravo danas preglasavaju bosnjacki izbor!

Post by miki.ba »

duh_sa_sjekirom wrote:
Opetja033 wrote: Znaci Hrvati dobise svoju izbornu jedinicu, aferim Zlatku i SDP-u. Ovo ako bude istina, ne zelim da trcim pred rudu sve cemo vidjeti uskoro, predstavlja najvecu izdaju BiH od Abdicevog pokusaja autonomije.
Definitivno je jasno da će Dodik i Čović tražiti od Lagumdžije protivuslugu, a šta će to biti, uskoro ćemo vidjeti.
Možda će Dodo tražiti da Lagumdžija i njegovi sljedbenici podrže Dodikov prijedlog za ukidanje Oružanih snaga BiH.
Možda će Čović tražiti novo rješenje za Mostar, kojim će isti definitivno dovesti pod vlast HDZ-a tj Hrvata.
Možda će zajedno tražiti od Lagumdžije da podrži ustavne reforme koje će na mala vrata oživiti HR HB.
Uglavnom, Dodo i Čović imaju dobar apetit i puno neostvarenih želja, a Lagumdžiju drže u šahu... Jad i bijeda, moj jarane...
Šta Zlaju sprecava da ih jednostavno ne ispoštuje, jednostavno da ih slaže?
Alfons Kauders

#194 Re: Dodik i Covic upravo danas preglasavaju bosnjacki izbor!

Post by Alfons Kauders »

duh_sa_sjekirom wrote:
Hm, a nesto se pitam... Da su obrnute uloge... Sta li bi Tihic obecao...
duh_sa_sjekirom

#195 Re: Dodik i Covic upravo danas preglasavaju bosnjacki izbor!

Alfons Kauders wrote:
duh_sa_sjekirom wrote:
Vjerovatno nešto slično, možda čak i više...
Isto je to sranje, kolega...
Opetja033

#196 Re: Dodik i Covic upravo danas preglasavaju bosnjacki izbor!

Post by Opetja033 »

Alfons Kauders wrote:
duh_sa_sjekirom wrote:
Pa sasvim je ocito da je Zlatko pristao na nesto na sta Tihic nije. Vidjecemo sta je u pitanju.
duh_sa_sjekirom

#197 Re: Dodik i Covic upravo danas preglasavaju bosnjacki izbor!

miki.ba wrote: Šta Zlaju sprecava da ih jednostavno ne ispoštuje, jednostavno da ih slaže?
Ne može ih slagati, jer se reaktivira zahtjev za njegovu smjenu!
A opće je poznato da je sveta ministarska fotelja iznad svega...
Diox

#198 Re: Dodik i Covic upravo danas preglasavaju bosnjacki izbor!

Post by Diox »

Alfons Kauders wrote:
Bojim se da se ne razumijemo kolega. SDP i SBB imaju vise ruku u parlamentu od SDA. Jesu li to srpske ruke, pa se ne pikaju? Ako tako mislis, onda zaista nemamo o cemu vise pricati.

Medjutim, ako se broje, onda molim te da mi objasnis kako je 190,000 glasova SDA vise od 390,000 glasova koje su dobili SDP i SBB? I usput to objasni CIK-u, jer SDP i SBB u PDBiH imaju 12 zastupnika a SDA 7.

Ukratko, koju si matematicku operaciju koristio da sebi dokazes da je 190 vise od 390? Siguran sam da bi se za takve vrsne matematicare otimali na Wall Streetu.
Cek, cek, otkad se to kolega pikaju SDP ruke kao bosnjacke ruke, ako se nisu pikale kod izbora Komsica SDP hrvatske ruke kao hrvatske ruke?

Inace imao je i Komsic 350k glasova Hrvata.

Inace kad ja upotrebljavam matemitku zbrajanja SDP glasova, ja ih ne zbrajam kao bosnjacke glasove ko recimo Covic kad hoce da opravda poraze njegovih kleptomana, nego kao glasove Srba i Hrvata koji su nastanjeni u vecinski bosnjackim sredinama, pa onda glasove mjesanih, pa glasove onih iz grupe "ostali", pa i poneki procenat bosnjackih glasova. Sve u svemu, kad to sve zbrojis, dobijes glasove Zeljka Komsica, ili mislis da ce recimo Srbin iz Sarajeva glasati za Dodika, kojeg kako ono on rece, ne zanima Teheran ili mislis da ce Hrvat i Sarajeva glasati za Covicevu kleptoman ekipu, koja vecinom krade po zapadnoj, tako da rijetko i svracaju u Sarajevo?

Sve u svemu Covicu treba jedna demonstracija kako to izgleda kad zaista Bosnjaci biraju ko ce predstavljati Hrvate ne u BiH, nego u FBIH, pa mu vise nece nikad na um pasti ne samo optuzivati Bosnjake za sopstvene greske i prozivati njih kao krivce, nego mu nece pasti na um ono sto je uradio jucer i danas.

Od danas u Bosni vazi iskljucivo matematika proste parlamentarne vecine, od danas vise niko nema pravo ni legalnost cmizdriti kao sto je to Covic radio mjesecima nakon sto je izabran hrvatski Zlatko Lagumdzija, Komsic.

Nema vise onog neformalnog kako ga oni zovu "gentlemenskog dogovora" da u vlast ulazi onaj koji ima najvise glasove pojedinog naroda. Ne, od danas vlada isti sistem kao i u svijetu, ko skupi parlamentarnu vecinu on vlada.
Last edited by Diox on 23/10/2012 15:13, edited 2 times in total.
Alfons Kauders

#199 Re: Dodik i Covic upravo danas preglasavaju bosnjacki izbor!

Post by Alfons Kauders »

duh_sa_sjekirom wrote: Vjerovatno nešto slično, možda čak i više...
Upravo tako... I odakle onda sva ova frka?

Nemamo pojma sta je dogovoreno, ali eto SDA spinneri su uvjereni da je to kraj svijeta, ili drzave, ma sta god "to" bilo. Sto bi imalo smisla da je SDA u cijeloj prici bila nevinasce, pa se eto svi okomili na njih i sjebali ih.

A nisu.

Do zadnjeg trenutka su kontali da Covic i SDS nece glasati za smjene, dakle imali su dogovor, sto je i Tihic javno potvrdio. Cak se i prosle sedmice hvalio kako je postignut dogovor i da ce detalji biti poznati u ponedjeljak. I onda mu ga zavuku, pa odjednom narod "zaboravi" da je zapravo SDA imala neki dogovor s SNSD i HDZ jos prije SDP-a...

Svako ko je u stanju zaboraviti sta se desavalo prije cetiri dana ili je fakat bolestan, ili je dobro glup, ili laze ko ker. Mislim da na forumu najvise ima ovih zadnjih, mada ni gluposti ne fali.
Opetja033

#200 Re: Dodik i Covic upravo danas preglasavaju bosnjacki izbor!

Post by Opetja033 »

Alfons Kauders wrote:
duh_sa_sjekirom wrote: Vjerovatno nešto slično, možda čak i više...
Upravo tako... I odakle onda sva ova frka?

Nemamo pojma sta je dogovoreno, ali eto SDA spinneri su uvjereni da je to kraj svijeta, ili drzave, ma sta god "to" bilo. Sto bi imalo smisla da je SDA u cijeloj prici bila nevinasce, pa se eto svi okomili na njih i sjebali ih.

A nisu.

Do zadnjeg trenutka su kontali da Covic i SDS nece glasati za smjene, dakle imali su dogovor, sto je i Tihic javno potvrdio. Cak se i prosle sedmice hvalio kako je postignut dogovor i da ce detalji biti poznati u ponedjeljak. I onda mu ga zavuku, pa odjednom narod "zaboravi" da je zapravo SDA imala neki dogovor s SNSD i HDZ jos prije SDP-a...

Svako ko je u stanju zaboraviti sta se desavalo prije cetiri dana ili je fakat bolestan, ili je dobro glup, ili laze ko ker. Mislim da na forumu najvise ima ovih zadnjih, mada ni gluposti ne fali.
Ne razumijem poentu, sta zelis reci?
Tihic imao dogovor sa Covicem i Bosicem? Ok. Medjutim kako god da okrenes, sasvim je ocito da im je Zlatko ponudio vise nego SDA. Vidjecemo sta je u pitanju.
Post Reply