Vrlo jednostavno. Srpskim i hrvatskim strankama ne odgovara SDA zbog betonski jakog izbornog legitimeteta na zadnjim opcinskim izborima. Polaze od toga da ce im biti lakse sa SDP-om i SBB-om.Restart wrote:Izvuče se Lagumdžija.
Kako i zašto...
Dodik i Covic upravo danas preglasavaju bosnjacki izbor!
- Opetja033
#151 Re: Dodik i Covic upravo danas preglasavaju bosnjacki izbor!
- kiky
#152 Re: Dodik i Covic upravo danas preglasavaju bosnjacki izbor!
sav onaj cirkus i spletke koje je sda sebi dopuštala i koje je praktikovala po državnim organima sad joj se razbijaju o glavu ...
tek će bit cirkusa kad svaka šuša počne prizivat vitalni nacionalni interes ...
ništa se u principu neće promijenit ni naredne dvije godine ...
milorad će blokirat kako i kad hoče ...
čović će ucjenjivat kojekavim nacionalnim interesima ...
sdp će levitirat između i koncetrisat se na entitet gdje drži vlast ...
jedino je dobro što nema sda ...
tek će bit cirkusa kad svaka šuša počne prizivat vitalni nacionalni interes ...
ništa se u principu neće promijenit ni naredne dvije godine ...
milorad će blokirat kako i kad hoče ...
čović će ucjenjivat kojekavim nacionalnim interesima ...
sdp će levitirat između i koncetrisat se na entitet gdje drži vlast ...
jedino je dobro što nema sda ...
- Man of steel
#153 Re: Dodik i Covic upravo danas preglasavaju bosnjacki izbor!
Predsjednik HDZ 1990 Božo Ljubić izjavio je kako su dva HDZ-a učinili sve kako bi se postigao dogovor i kompromis da ne dođe do smjene ministara iz SDA.
- Mi nismo inicirali njihovu smjenu, a podržali smo je imajući u vidu strateške interese naroda kojeg predstavljamo i pragmatične interese naših stranaka, kazao je Ljubić u Dnevniku BHT.
Dodao je kako se SDA usprotivila prijedologu dva HDZ-a o izmjenama Ustava iIizbornoh zakona, kako bi se implementirala presuda Suda u Strasbourgu u Predmetu Sejdić- Finci, koji osigurava da Hrvati mogu izabrati svog predstavnika u Predsjedništvo BiH, te da konstitutivni narodi i ostali budu predstavljeni u Domovima naroda.
-Taj naš prijedlog podržali su SDP i SBB, kazao je Ljubić.
- Osobno sam od gospodina Tihića tražio da se odrekne partnerstva sa strankama ( HSP i NsRZB, op. at) koji nemaju legitimitet predstavljati Hrvate u vlasti Federacije BiH. On mi je rekao da to ne može, izjavio je Ljubić, pojašnjavajući koji su to razlozi opredjelili delegate dva HDZ-a da glasuju za smjenu ministara iz SDA.
Pošto država Lagumdžija i Radončiću!??
- Mi nismo inicirali njihovu smjenu, a podržali smo je imajući u vidu strateške interese naroda kojeg predstavljamo i pragmatične interese naših stranaka, kazao je Ljubić u Dnevniku BHT.
Dodao je kako se SDA usprotivila prijedologu dva HDZ-a o izmjenama Ustava iIizbornoh zakona, kako bi se implementirala presuda Suda u Strasbourgu u Predmetu Sejdić- Finci, koji osigurava da Hrvati mogu izabrati svog predstavnika u Predsjedništvo BiH, te da konstitutivni narodi i ostali budu predstavljeni u Domovima naroda.
- Osobno sam od gospodina Tihića tražio da se odrekne partnerstva sa strankama ( HSP i NsRZB, op. at) koji nemaju legitimitet predstavljati Hrvate u vlasti Federacije BiH. On mi je rekao da to ne može, izjavio je Ljubić, pojašnjavajući koji su to razlozi opredjelili delegate dva HDZ-a da glasuju za smjenu ministara iz SDA.
Pošto država Lagumdžija i Radončiću!??
- Alfons Kauders
#154 Re: Dodik i Covic upravo danas preglasavaju bosnjacki izbor!
Mogu oni pricati o "izbornom legitimitetu," ali isti je bitan u parlamentarnoj proceduri koliko i moj komsija Munever s drugog sprata. Bitne su ruke, a imaju ih dovoljno i jedni i drugi.Opetja033 wrote:Vrlo jednostavno. Srpskim i hrvatskim strankama ne odgovara SDA zbog betonski jakog izbornog legitimeteta na zadnjim opcinskim izborima. Polaze od toga da ce im biti lakse sa SDP-om i SBB-om.Restart wrote:Izvuče se Lagumdžija.
Kako i zašto...
Ocito tu ima nekih drugih razloga koje ne mozemo dokuciti.
- veljaca
#155 Re: Dodik i Covic upravo danas preglasavaju bosnjacki izbor!
Polako treba podizati fizicku kondiciju i pripremati se .... Za sve se treba biti spreman - za svaku opciju ...
Izdrzala je Bosna i Hercegovina i puno teze momente, pa ce i ovo proci ...

- Paranoid
#156 Re: Dodik i Covic upravo danas preglasavaju bosnjacki izbor!
Prošli smo gotovo sve što tek dolazi; ništa nas ne može iznenaditi jer sve su mogućnosti već dobro poznate. Ko je razarao, lutao, mrzio, ponavljao sve greške, i ubuduće će griješiti, razarati, lutati i mrziti, tako sve do kraja.veljaca wrote:Polako treba podizati fizicku kondiciju i pripremati se .... Za sve se treba biti spreman - za svaku opciju ...
Ponekad podignemo glavu, uvjereni da moramo reći istinu ili ono što se čini da je istina, ali zatim glavu ponovo pognemo.
To je sve.
Benhard
- iz dna duše
#157 Re: Dodik i Covic upravo danas preglasavaju bosnjacki izbor!
Kako nam je Tihić, jučer ga zeznuo Čović a danas Dodik...Šta li im je SDP mogao ponuditi a SDA ne? Ja trakavice, majko moja........isto sapunice na TV.... 
-
miki.ba
#158 Re: Dodik i Covic upravo danas preglasavaju bosnjacki izbor!
Znamo šta su Hdz-u ponudili, al ne znamo šta su Dodiku ponudili, bice pare.iz dna duše wrote:Kako nam je Tihić, jučer ga zeznuo Čović a danas Dodik...Šta li im je SDP mogao ponuditi a SDA ne? Ja trakavice, majko moja........isto sapunice na TV....
- iz dna duše
#159 Re: Dodik i Covic upravo danas preglasavaju bosnjacki izbor!
Garant nešto što je "dobro" za narod, državu i privredu...ili prije neku fotelju za nekoga...miki.ba wrote:Znamo šta su Hdz-u ponudili, al ne znamo šta su Dodiku ponudili, bice pare.iz dna duše wrote:Kako nam je Tihić, jučer ga zeznuo Čović a danas Dodik...Šta li im je SDP mogao ponuditi a SDA ne? Ja trakavice, majko moja........isto sapunice na TV....
-
Lug
#160 Re: Dodik i Covic upravo danas preglasavaju bosnjacki izbor!
"Ovo se nije dešavalo ranije. Podsjećamo da je i SDA povlačila inicijativu. To je praksa. Ako neko predloži tačku, ima pravo i da je povuče. Povlačimo taku jer su se i stranke iz RS-a opametile, onaj ko da bolju ponudu naš je partner", rekao je Milorad Živković, poslanik iz SNSD-a.
fuuj....
fuuj....
- %tacno*
#161 Re: Dodik i Covic upravo danas preglasavaju bosnjacki izbor!
Restart wrote:Izvuče se Lagumdžija.
Kako i zašto...
cuce se...ako ne bude kasno
svaki dogovor sa dodikom i covicem ide na stetu drzave e sada sta je ko kome obecao (a u igri su krupne stvari)
napokon da se trojica slozise oko jedne iste stvari (sahraniti i ovo malo drzavnosti sto imamo)...
-
miki.ba
#162 Re: Dodik i Covic upravo danas preglasavaju bosnjacki izbor!
Stvarno nemam ideje šta bi Dodiku moglo biti ponuđeno.
Iko?
Iko?
-
Gazija2001
#163 Re: Dodik i Covic upravo danas preglasavaju bosnjacki izbor!
Tihić je sad sazreo da bude smijenjen.
-
Diox
#164 Re: Dodik i Covic upravo danas preglasavaju bosnjacki izbor!
Kad sam procitao ovo, nisam mogao vjerovati.Lug wrote:"Ovo se nije dešavalo ranije. Podsjećamo da je i SDA povlačila inicijativu. To je praksa. Ako neko predloži tačku, ima pravo i da je povuče. Povlačimo tačku jer su se i stranke iz RS-a opametile, onaj ko da bolju ponudu naš je partner", rekao je Milorad Živković, poslanik iz SNSD-a.
fuuj....
STA JE ZLAJA DAO DODIKU DA GA DODIK NE SMIJENI?
Inace bas su lazljivci ovi iz SNSD-a.
Sve u svemu, rezime je sljedeci:
Stranke iz sumske i kamenjarske su jucer i danas odnjele veliku pobijedu nad strankama iz Sarajeva i diletantima koji ih vode. Biti cini mi se druga i treca stranka u BiH po broju glasova, a dozivjeti to da o tvojoj sudbini glasaju stranke koje su jedva presle izborni prag, stvarno moras biti politicki konj i luzer pa dovesti sopstvenu stranku, birace koji su na tebe i tvoju stranku protracili glasove i svoj narod za ciji racun kupujes vlastitu fotelju, u takvu poziciju.
GLAVNI GUBITNICI SVEGA OVOG SU:
SDA na celu sa luzerom Suljom poniznim,
SDP na celu sa Zlajom Chamberlainom i kao najveci luzeri,
BOSNJACI, u cije je ime Zlaja nesto dao Dodiku i Srbima, da njega Zlaju ne bi Dodik, tacnije Srbi i Hrvati smijenili!
NEGO, STA JE ZLAJA DAO DODIKU DA GA DODIK NE SMIJENI?
ONAJ KOJI PRIJE DA OSTAVKU (SULJO I ZLAJA), TAJ CE BITI BOLJI LIDER U BOSNJAKA!onaj ko da bolju ponudu naš je partner
Last edited by Diox on 23/10/2012 13:48, edited 2 times in total.
- madner
#165 Re: Dodik i Covic upravo danas preglasavaju bosnjacki izbor!
Cunga Lunga zvake
1. i 3. stranka.
1. i 3. stranka.
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#166 Re: Dodik i Covic upravo danas preglasavaju bosnjacki izbor!
@Diox ..Zlaja i Suljio jesu luzeri svakako, ali Bošnjaci niti su šta dobili niti su šta izgubili...ne generaliziraj na taj način osobne obračune lokalnih mafijaša 
- citadela
#167 Re: Dodik i Covic upravo danas preglasavaju bosnjacki izbor!
Povlačimo tačku jer su se i stranke iz RS-a opametile, onaj ko da bolju ponudu naš je partner", rekao je Milorad Živković, poslanik iz SNSD-a.
Sve je receno. Ako je do sada i bilo smijesno, vise nije.Mi nismo inicirali njihovu smjenu, a podržali smo je imajući u vidu strateške interese naroda kojeg predstavljamo i pragmatične interese naših stranaka, kazao je Ljubić u Dnevniku BHT.
Dodao je kako se SDA usprotivila prijedologu dva HDZ-a o izmjenama Ustava i izbornog zakona, kako bi se implementirala presuda Suda u Strasbourgu u Predmetu Sejdić- Finci, koji osigurava da Hrvati mogu izabrati svog predstavnika u Predsjedništvo BiH, te da konstitutivni narodi i ostali budu predstavljeni u Domovima naroda.
-
Trebam te
#168 Re: Dodik i Covic upravo danas preglasavaju bosnjacki izbor!
Bosnjaci preglasali sami sebe...citadela wrote:Povlačimo tačku jer su se i stranke iz RS-a opametile, onaj ko da bolju ponudu naš je partner", rekao je Milorad Živković, poslanik iz SNSD-a.Sve je receno. Ako je do sada i bilo smijesno, vise nije.Mi nismo inicirali njihovu smjenu, a podržali smo je imajući u vidu strateške interese naroda kojeg predstavljamo i pragmatične interese naših stranaka, kazao je Ljubić u Dnevniku BHT.
Dodao je kako se SDA usprotivila prijedologu dva HDZ-a o izmjenama Ustava i izbornog zakona, kako bi se implementirala presuda Suda u Strasbourgu u Predmetu Sejdić- Finci, koji osigurava da Hrvati mogu izabrati svog predstavnika u Predsjedništvo BiH, te da konstitutivni narodi i ostali budu predstavljeni u Domovima naroda.
- Alfons Kauders
#169 Re: Dodik i Covic upravo danas preglasavaju bosnjacki izbor!
Da, i mene je strah. Zovi Ahmetovica i Ibrahimovica da nas zastite.citadela wrote:Povlačimo tačku jer su se i stranke iz RS-a opametile, onaj ko da bolju ponudu naš je partner", rekao je Milorad Živković, poslanik iz SNSD-a.Sve je receno. Ako je do sada i bilo smijesno, vise nije.Mi nismo inicirali njihovu smjenu, a podržali smo je imajući u vidu strateške interese naroda kojeg predstavljamo i pragmatične interese naših stranaka, kazao je Ljubić u Dnevniku BHT.
Vidis npr. kako je Ahmetovic sposoban - stan mu odradili i marnuli sluzbeni laptop. Nadam se da mu kolega nije izgubio koji tenk ili transporter.
- veljaca
#170 Re: Dodik i Covic upravo danas preglasavaju bosnjacki izbor!
Bosnjaci ( ili bolje receno Drzava Bosna i Hercegocina ) nije jos nista dobila niti izgubila ....JoseMujica wrote:@Diox ..Zlaja i Suljio jesu luzeri svakako, ali Bošnjaci niti su šta dobili niti su šta izgubili...ne generaliziraj na taj način osobne obračune lokalnih mafijaša
Neki se nadaju da bi mogla Drzava nesto izgubiti - ali dok su god patriote Drzave Bosne i Hercegovine tu - nece im biti po volji ....
- bogumila
#171 Re: Dodik i Covic upravo danas preglasavaju bosnjacki izbor!
miki.ba wrote:Stvarno nemam ideje šta bi Dodiku moglo biti ponuđeno.
Iko?
prosli put kad je zlatko bio na vlasti bilo je asimetricno uredjenje federacije i rs (u fbih dom naroda, u rs vijece naroda bez ikakvih ovlasti, ovamo dva jaka podpredsjednika entiteta, tamo nula poena). itd. koliko su te institucije vazne vidjeli smo ovih dana. stavise u federaciji evo upravo gledamo. ukratko, u federaciji sve decentralizirano i sa 20 mehanizama etnicke blokade, u rs sve srpsko, sve super-centralizirano i jednostavno za upravu. ima ovog jos, mrsko mi da pisem.
-
Diox
#172 Re: Dodik i Covic upravo danas preglasavaju bosnjacki izbor!
Kako nisu izgubili? Koliko su Bosnjaci dali glasova tim dvjema politickim bitangama i da moraju citati novine i gledati televiziju jucer i danas da saznaju ko ce u ime njih vladati, tacnije, koga ce im Srbi i Hrvati izabrati.JoseMujica wrote:@Diox ..Zlaja i Suljio jesu luzeri svakako, ali Bošnjaci niti su šta dobili niti su šta izgubili...ne generaliziraj na taj način osobne obračune lokalnih mafijaša
Ovo je gospodo nacionalna tragedija! Davati glasove i drzati na vlasti te bitange iz izbora u izbore, a onda da Srbi i Hrvati odlucuju o bosnjackom predstavniku, to je nacionalna tragedija Bosnjaka!
Jesu li oni Bosnjaci koji su glasali za te bitange svjesni, da su im jucer i danas, Srbi i Hrvati birali ko ce ih predstavljati, a da su oni koji su izabrani to vjerovatno veoma skupo platili, naravno ne iz svog djepa, nego na stetu Bosnjaka, dok su oni drugi manje nudili, zato su izbaceni iz vlasti!
Ali neka, ja sam upozoravao i prije ovih zadnjih izbora, Bosnjaci glasaju za previse stranaka, Bosnjaci ne znaju kako treba glasati i kad hoce kazniti nekog, kaznjavaju bitange, sa jos vecim bitangama, koji su jedino bitange kad se trebaju sukobiti sa bosnjackim strankama, a manji su od makovog zrna u slucaju kad se sukobe sa Srbima ili Hrvatima, bez obzira sto im je elektoral puno veci.
Dodik, Covic, Bosic i Ljubic, odnosno Srbi i Hrvati su jucer i danas su odlucivali ne samo Sulju i Zlaju, nego i za Bosnjake!
Last edited by Diox on 23/10/2012 14:00, edited 2 times in total.
-
Trebam te
#173 Re: Dodik i Covic upravo danas preglasavaju bosnjacki izbor!
TacnoOpetja033 wrote:Vrlo jednostavno. Srpskim i hrvatskim strankama ne odgovara SDA zbog betonski jakog izbornog legitimeteta na zadnjim opcinskim izborima. Polaze od toga da ce im biti lakse sa SDP-om i SBB-om.Restart wrote:Izvuče se Lagumdžija.
Kako i zašto...
Lakse je kupiti SDP i SBB foteljase koji su umno ograniceni
-
Trebam te
#174 Re: Dodik i Covic upravo danas preglasavaju bosnjacki izbor!
bogumila wrote:miki.ba wrote:Stvarno nemam ideje šta bi Dodiku moglo biti ponuđeno.
Iko?
prosli put kad je zlatko bio na vlasti bilo je asimetricno uredjenje federacije i rs (u fbih dom naroda, u rs vijece naroda bez ikakvih ovlasti, ovamo dva jaka podpredsjednika entiteta, tamo nula poena). itd. koliko su te institucije vazne vidjeli smo ovih dana. stavise u federaciji evo upravo gledamo. ukratko, u federaciji sve decentralizirano i sa 20 mehanizama etnicke blokade, u rs sve srpsko, sve super-centralizirano i jednostavno za upravu. ima ovog jos, mrsko mi da pisem.
Bojim se NAS
- Alfons Kauders
#175 Re: Dodik i Covic upravo danas preglasavaju bosnjacki izbor!
Diox wrote:Kako nisu izgubili? Koliko su Bosnjaci dali glasova tim dvjema politickim bitangama i da moraju citati novine i gledati televiziju jucer i danas da saznaju ko ce u ime njih vladati, tacnije, koga ce im Srbi i Hrvati izabrati.JoseMujica wrote:@Diox ..Zlaja i Suljio jesu luzeri svakako, ali Bošnjaci niti su šta dobili niti su šta izgubili...ne generaliziraj na taj način osobne obračune lokalnih mafijaša
Ovo je gospodo nacionalna tragedija! Davati glasove i drzati na vlasti te bitange iz izbora u izbore, a onda da Srbi i Hrvati odlucuju o bosnjackom predstavniku, to je nacionalna tragedija Bosnjaka!
Jesu li oni Bosnjaci koji su glasali za te bitange svjesni, da su im jucer i danas, Srbi i Hrvati birali ko ce ih predstavljati, a da su oni koji su izabrani to vjerovatno veoma skupo platili, naravno ne iz svog djepa, nego na stetu Bosnjaka, dok su oni drugi manje nudili, zato su izbaceni iz vlasti!
Ali neka, ja sam upozoravao i prije ovih zadnjih izbora, Bosnjaci glasaju za previse stranaka, Bosnjaci ne znaju kako treba glasati i kad hoce kazniti nekog, kaznjavaju bitange, sa jos vecim bitangama, koji su jedino bitange kad se trebaju sukobiti sa bosnjackim strankama, a manji su od makovog zrna u slucaju kad se sukobe sa Srbima ili Hrvatima, bez obzira sto im je elektoral puno veci.
Dodik, Covic, Bosic i Ljubic, odnosno Srbi i Hrvati su jucer i danas su odlucivali ne samo Sulju i Zlaju, nego i za Bosnjake!

Nego...
Koliko ono glasova dobi SDA na izborima... A koliko SBB i SDP?
Podpitanje... Jesu li ovi sto su glasali za SBB i SDP Srbi i Hrvati