Možda misliš na genocidom u Sarajevu, Drvaru, Petrovcu, Glamoču, Grahovu i slično stvorenu federalnu jedinicu,nisam čuo da je otomanska imperija donijela zemlju na ove prostore, osim na opancima. Pa valjda se zna odakle je ko i kada ovdje došao i od koga nastao. Čitajmo malo. Šprdačina si,porediš se sa Mendelom.Bezuspješno ćeš se boriti,napravili smo zaštitne mehanizme. Bolje bi ti bilo da postaneš dubokomisleći i u budućnosti poradis na sebi,da se civilizuješ,inače ćeš završiti u Tunjicama,Gvantanamu i sl. Ps. Pitaj starije pretke odakle si ti i kada u ovu zemlju dosao i ko su i odakle tvoji preci, pa ćeš vidjeti da među ovim narodima nema razlika,osim religijskih- i to nametnuto stečenih.seiko22 wrote:nineac wrote:seiko22 wrote:
Dodik: Bh Hrvati su kolateralna šteta.........
-
Bočinja
-
Bočinja
A, ko se to registruje nanovo, slabo registrujes ti. Činim to prvi put.seln wrote:Dina ti, kako ti ne dosadi stalno se nanovo registrovati...Bočinja wrote:Možda misliš na genocidom u Sarajevu, Drvaru,...nineac wrote:
de, bogati, pocnite vi pisati vasu "dubokoumniju " filozofiju,...
Ps: Poštujte druge zato sto su po necemu i drugačiji i što misle drugačije.
-
zzzzz
Zapitaj se ti, jer ti medju ovim narodima pravis razlike i vezes se po vjerskoj osnovi. Za mene su svi Bosanci, bez obzira na religiju, eh sad, sto bi neki radje da budu dio Srbije ili Hrvatske, to je do njih, pa oni i treba da se zapitaju ko su i sta su.Bočinja wrote:Pitaj starije pretke odakle si ti i kada u ovu zemlju dosao i ko su i odakle tvoji preci, pa ćeš vidjeti da među ovim narodima nema razlika,osim religijskih- i to nametnuto stečenih.
-
Bočinja
Ne znam šta želiš reći. Poštujem sve druge, a i njihove religije, ali ne dozvoljavam nikome da me zove Bosancem. Prosto se tako ne osjećam. Tu sam zato što moram, nadam se da jednoga dana neću morati, zahvaljujući Dodiku, Radojičiću, Špiriću i sličnima. Neka svako ima svoje. To je pravedno.zzzzz wrote: Zapitaj se ti, jer ti medju ovim narodima pravis razlike i vezes se po vjerskoj osnovi. Za mene su svi Bosanci, bez obzira na religiju, eh sad, sto bi neki radje da budu dio Srbije ili Hrvatske, to je do njih, pa oni i treba da se zapitaju ko su i sta su.
-
Bočinja
E malo si se za*eb'o, neće biti toga drveta, nisam ja kriv što ti je tijesno.Prpa.ba wrote:Bočinja wrote:Tu sam zato što moram, nadam se da jednoga dana neću morati, zahvaljujući Dodiku
Tako je. Nadam se da ce ti biti lijepo pod poslovicnim serbskim drvetom sa preostalom ekipom
-
hvo
#185 za bocinju
stipu bosance na njihovih 27%neka ismet celo im donese demokraciju dok nisu poceli pricati albanski ili ti siptarski 
-
hvo
#186 za bocinju
stipu bosance na njihovih 27%neka ismet celo im donese demokraciju dok nisu poceli pricati albanski ili ti siptarski 
-
ibro dirka
pa nije nas agim ceku morao braniti 
edit: nesto kontam, hajte se vas dvojica udruzite pa proglasite otcjepljenje u novom zelandu, ionako ocito niste cijepljeni
edit: nesto kontam, hajte se vas dvojica udruzite pa proglasite otcjepljenje u novom zelandu, ionako ocito niste cijepljeni
Last edited by ibro dirka on 30/06/2007 23:02, edited 2 times in total.
-
ibro dirka
hvo, vidi sta ti prica o generalima
kratko bi vam ta romansa trajala 
-
zzzzz
Vidis da sam ja bio u pravu i da si ti onaj ko ovdje ne pripada. Da bi ti bilo jasnije, ti imas Lazara a ja Kotromanjica, prvi je bio vladar u Srbiji a drugi u Bosni. Toliko o tome ko ne zna sta je i ko je.Bočinja wrote:Ne znam šta želiš reći. Poštujem sve druge, a i njihove religije, ali ne dozvoljavam nikome da me zove Bosancem. Prosto se tako ne osjećam. Tu sam zato što moram, nadam se da jednoga dana neću morati, zahvaljujući Dodiku, Radojičiću, Špiriću i sličnima. Neka svako ima svoje. To je pravedno.zzzzz wrote: Zapitaj se ti, jer ti medju ovim narodima pravis razlike i vezes se po vjerskoj osnovi. Za mene su svi Bosanci, bez obzira na religiju, eh sad, sto bi neki radje da budu dio Srbije ili Hrvatske, to je do njih, pa oni i treba da se zapitaju ko su i sta su.
Posto vidim da si ogranicen i da ces vjerovatno poceti brkati babe i zabe, te poceti petljati religiju sa nacinalnom pripadnoscu, da te odah obavjestim da u Bosni, prije dolaska Turaka, nigdje nije bilo ni jedne pravoslavne crkve izuzev Istocne Hercegovine, pa ni po toj liniji ne polazes pravo na ovu zemlju (po istoj liniji po kojoj bi Roberto Badjo trebao polagati pravo na Tibet
Sto se tice snova, to ti niko ne moze zabraniti
-
ibro dirka
zrakomlate evo da te ozbiljno pitam: kako mislis da bi to islo? dodik i spiric proglase secesiju, mahnu carobnim stapicem i svi klepnu usima?
-
Bočinja
Izvini, zaboravio sam da smo dolaskom na ove prostore našli tebe, koji si se smilovao da nam udijeliš komadić zemlje.zzzzz wrote:
Vidis da sam ja bio u pravu i da si ti onaj ko ovdje ne pripada. Da bi ti bilo jasnije, ti imas Lazara a ja Kotromanjica, prvi je bio vladar u Srbiji a drugi u Bosni. Toliko o tome ko ne zna sta je i ko je.
Posto vidim da si ogranicen i da ces vjerovatno poceti brkati babe i zabe, te poceti petljati religiju sa nacinalnom pripadnoscu, da te odah obavjestim da u Bosni, prije dolaska Turaka, nigdje nije bilo ni jedne pravoslavne crkve izuzev Istocne Hercegovine, pa ni po toj liniji ne polazes pravo na ovu zemlju (po istoj liniji po kojoj bi Roberto Badjo trebao polagati pravo na Tibet) Nadam se da sam bio dovoljno slikovit da bi to cak i osobi tvog intelekta bilo dovoljno jasno
Sto se tice snova, to ti niko ne moze zabranitiza sve ostalo ti nece pomoci ni Dodik, Spiric i Co
I Kotromanić je naš, npr. Tvrtko I Kotromanić krunisao se u Mileševu za kralja svih Srba, bio je dio našeg lobija.
Čisto da te naučim pameti:
Na ovim prostorima prije Osmanlija i islama bosansku crkvu su predstavljali Bosanski Krstjani. Oni su tvrdili da su jedini pravi naslednici originalnih ideja hrišćanske crkve. Nisu se slagali sa katoličkom i pravoslavnom, ali su srpski vladari priznavali sve hrišćanske crkve. Čisto da ne pomisliš da su Osmanlije na ovoj zemlji od prije naše ere.
- jeza u ledja
Bocinja ne smaraj nas sa porijeklom naroda.
Ako hoces otvori temu u Nauka i edukacija.
Ako hoces otvori temu u Nauka i edukacija.