Dodik: Bh Hrvati su kolateralna šteta.........

Post Reply
Heli Kopter

#126 Re: Dodik: Bh Hrvati su kolateralna ¹teta.........

Post by Heli Kopter »

_BosanaC wrote:
Heli Kopter wrote:
_BosanaC wrote: Nemoj se na ovaj nacin ni saliti, toplo ti preporucujem. Pricati ovakve stvari nakon sto je pobijeno i protjerano sve sto nije mislilo onako kako su Karadzic i Zlobo mislili je, u najmanju ruku, morbidno.
to su zlocinci i meni se licno gade svi koji imaju veze s njima. srpski nacionalizam je meni osobno najodvratniji od svih.

ali ja govorim samo o demografskim promjenama a one su se desile i u sarajevu gdje vise nema srba. eto, neka se napravi popis pa ces da vidis.
Nemoj Tita ti o tome ima li u Sarajevu ili nema Srba... Jos ces mi traziti da vise vjerujem tebi nego svojim ocima, usima i ostalim culima :roll: Ako se pita Dodika nema Srba, jer da su Srbi ne bi ni bili u Sarajevu nego u Banja Luci, zar ne?
da ali koliko. sigurno ne preko 150000 kao po popisu 1991.
_BosanaC

Post by _BosanaC »

Naravno da nije 150000 kad su bekani poslusali Karadzica kojeg sam licno, u zivo, svojim ocima slusao u februaru '92. kako savjetuje Srbima da ostave vlastite kuce 'na kratko', jer ce se sve zavrsiti za sedam do petnaest dana... Ne poricem ni Cacu ni Kazane, ali ta prica ti je suplja totalno, i to svako iole normalan zna.
seln

#128 Re: Dodik: Bh Hrvati su kolateralna šteta.........

Post by seln »

Heli Kopter wrote:
seln wrote:
Heli Kopter wrote:
to su zlocinci i meni se licno gade svi koji imaju veze s njima. srpski nacionalizam je meni osobno najodvratniji od svih.

ali ja govorim samo o demografskim promjenama a one su se desile i u sarajevu gdje vise nema srba. eto, neka se napravi popis pa ces da vidis.
Gade ti se zlocinci, ali ti rezultat njihovog rada nije mrzak, kao sto vidim.....
hoce li biti kakvog odgovora na ono pitanje ako hrvatska prizna kosovo?

P.S. Jesu li Srbi u SA pobijeni i protjerani...ili su otisli sami, po naredbi, sve noseci mejtove?
pa srba vise nema u hrvatskoj tako da je pitanje bezpredmetno.

biti protjeran ili pobjeci prije nego sto te protjeraju je u sustini isto.
Ti si bolestan...prihvatas posljedice etnickog ciscenja i nad vlastitim narodom, zrtvujes (tudje) zivote i sudbine...samo da bi naskodio drugima.
Ne bih da se petljam u rad moderatora, ali ako ovaj nije zreo za bana, ne znam ko je...
Drvosjeca iz Dejcica

#129 Re: Dodik: Bh Hrvati su kolateralna šteta.........

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Heli Kopter wrote:
Da, po popisu iz 1991. godine u grad Sarajevo su uracunate Pale, Han Pijesak, Lukavica...

Racunaj i sada te opstine pa ces vidjeti da ih ima vise od 150 000. :D
Nemoj se praviti Englez, oduzmi broj Srba u tim prijeratnim opcinama pa ces vidjeti da nije bas onako kako vam govori fuehrer Mile Ronhil. :shock:
Heli Kopter

#130 Re: Dodik: Bh Hrvati su kolateralna ¹teta.........

Post by Heli Kopter »

seln wrote:
Heli Kopter wrote:
seln wrote: Gade ti se zlocinci, ali ti rezultat njihovog rada nije mrzak, kao sto vidim.....
hoce li biti kakvog odgovora na ono pitanje ako hrvatska prizna kosovo?

P.S. Jesu li Srbi u SA pobijeni i protjerani...ili su otisli sami, po naredbi, sve noseci mejtove?
pa srba vise nema u hrvatskoj tako da je pitanje bezpredmetno.

biti protjeran ili pobjeci prije nego sto te protjeraju je u sustini isto.
Ti si bolestan...prihvatas posljedice etnickog ciscenja i nad vlastitim narodom, zrtvujes (tudje) zivote i sudbine...samo da bi naskodio drugima.
Ne bih da se petljam u rad moderatora, ali ako ovaj nije zreo za bana, ne znam ko je...
sta ja prihvatam? samo kazem da biti istjeran i pobjeci prije nego sto neko dodje i istjera te je u sustini isto. a ti dokazi da nije. kome zelim da naskodim? kako podrzavam etnicko ciscenje? i kojeg vlastitog naroda? ja sam po nacionalnosti ceh, nacionalna manjina. moji su se preselili iz praga u sarajevo za vrijeme austrougarske kada je moj pradeda bio cuveni arhitekta i dizajnirao najvrijednije spomenike kulture u tom gradu.
Heli Kopter

#131 Re: Dodik: Bh Hrvati su kolateralna ¹teta.........

Post by Heli Kopter »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Heli Kopter wrote:
Da, po popisu iz 1991. godine u grad Sarajevo su uracunate Pale, Han Pijesak, Lukavica...

Nemoj se praviti Englez, oduzmi broj Srba u tim prijeratnim opcinama pa ces vidjeti da nije bas onako kako vam govori fuehrer Mile Ronhil. :shock:
govorim o opstinama, centar, novo sarajevo, novi grad, ilidza, ilijas, vogosca... popis iz 1991. postoji tacno za opstine. kakva lukavica i gluposti...
jugoistocnjak

#132 Re: Dodik: Bh Hrvati su kolateralna šteta.........

Post by jugoistocnjak »

Heli Kopter wrote:
Heli Kopter wrote:

govorim o opstinama, centar, novo sarajevo, novi grad, ilidza, ilijas, vogosca... popis iz 1991. postoji tacno za opstine. kakva lukavica i gluposti...
Ti opet ignorises SDS-ovu strategiju o razdvajanju naroda. Pa u vrijeme reintegracije Grbavice, Vogosce i drugih opstina 1996 godine one Srbe koji su htjeli ostati u Sarajevu su puskom tjerali iz njihovih stanova.
_BosanaC

#133 Re: Dodik: Bh Hrvati su kolateralna šteta.........

Post by _BosanaC »

Heli Kopter wrote:
Heli Kopter wrote:

Kad vec spominjes te opstine... Zasto ne provjeris koliki procenat tih opstina danas pripada RS-u?
Heli Kopter

#134 Re: Dodik: Bh Hrvati su kolateralna ¹teta.........

Post by Heli Kopter »

_BosanaC wrote:
Heli Kopter wrote:
Drvosjeca iz Dejcica wrote: Da, po popisu iz 1991. godine u grad Sarajevo su uracunate Pale, Han Pijesak, Lukavica...

Kad vec spominjes te opstine... Zasto ne provjeris koliki procenat tih opstina danas pripada RS-u?
ti ocito nisi iz sarajeva.
_BosanaC

#135 Re: Dodik: Bh Hrvati su kolateralna šteta.........

Post by _BosanaC »

Heli Kopter wrote:
_BosanaC wrote:
Heli Kopter wrote: govorim o opstinama, centar, novo sarajevo, novi grad, ilidza, ilijas, vogosca... popis iz 1991. postoji tacno za opstine. kakva lukavica i gluposti...
ti ocito nisi iz sarajeva.
O cemu ti?
Prpa.ba

#136 Re: Dodik: Bh Hrvati su kolateralna šteta.........

Post by Prpa.ba »

Heli Kopter wrote: ti ocito nisi iz sarajeva.
A bogami ga ni ti nisi vidio, osim na razglednicama.

75% povrsine opcine Novo Sarajevo npr. pripada RS-u. Popis 1991. je proveden za opcinu na povrsini 47km2 a ova nova "predvidjanja" govore o povrsini od 10-ak km2. Nas nasao praviti levatima, eh moj "sarajlijo" :x
klixober

Post by klixober »

Najbolje mi je kada Dodik kaze "gdje je 200 000 Srba iz Sarajeva". :D Na stranu sto je uvecao brojku za 50 000 :D Pale,dio Dobrinje,Lukavica itd. se izdvojise iz Sarajeva,hoce da naprave svoje Sarajevo.I niko Dodiku da replicira,mada to nije ni bitno,ali mnogi debili se upecaju na to pa ispade da su ti Srbi stvarno protjerani iz Sarajeva,ali niko da kaze da su oni tamo gdje su i zivjeli prije rata,samo sto se to danas ne ubraja u Sarajevo.
Prpa.ba

Post by Prpa.ba »

komeba wrote:Najbolje mi je kada Dodik kaze "gdje je 200 000 Srba iz Sarajeva". :D Na stranu sto je uvecao brojku za 50 000 :D Pale,dio Dobrinje,Lukavica itd. se izdvojise iz Sarajeva,hoce da naprave svoje Sarajevo.I niko Dodiku da replicira,mada to nije ni bitno,ali mnogi debili se upecaju na to pa ispade da su ti Srbi stvarno protjerani iz Sarajeva,ali niko da kaze da su oni tamo gdje su i zivjeli prije rata,samo sto se to danas ne ubraja u Sarajevo.

Ma nedostaje bre milijardu srba :oops:
kupusar167

#139 Re: Dodik: Bh Hrvati su kolateralna šteta.........

Post by kupusar167 »

Ma ti si stvarno jedan helikopter !

I vjeruj mi poznajes li jednog Srbina, upozano si 70 % pripadnika
srpskog naroda.
Gdje god niste u vecini, odmah ste ugrozeni.
Kao sto Vas "otac nacije" gosp. Dobrica Cosic kaze : " Samo laz Srbina spasava, lazite jer svaka laz koja je 100 puta izgovorena postaje istina..."
Samo Srbi su ugrozeni a kroz njihovu ugrozenost moraju svi da cute i da se poklope.
Sta bi u Hrvatskoj, ili si haman zaboravio parolu : "Druze Slobo posalji nam salate, bit´ce mesa klacemo Hrvate!"
Ili sta je sa Bijeljine, Zvornika, Brckog, Srebrenice, Kozarca, Banja Luke ???
Pa prije par dana je bila dzenaza za 80 Balija i par `rvata kao sto volite da za ostale kazete??
Ma ja izvrsili su samoubistvo, nisu zeljeli vise da zive ???
Vi to sve dobro znate, zlikovci hodaju medju vama.
A vi ste k´o ona 3. majmuna :
"nisam cuo, nisam vidio, nisam rekao"!
I sad zelite jos popis stanovnistva, poslije apsolutnog ciscenja gdje ni mrav koji nije bio pravoslavan nije ostao.

Pitam se da li stvarno vjerujete u dragog Boga ????
Cisto sumnjam, jer ako ste hriscani imate 10 zapovijedi : ne ubij, ne kradi ...

A u ostalom sta BiH ima sa Kosovom ???
BiH moze da prizna ili ne prizna Kosovo na osnovu odluke EU,USA i ostalih.
To je samo stvar vecine, ali posto cijeli svijet nije srpskog porijekla vjerovatno ce Kosovo biti samostalno pod nadzorom MZ.
To je samo ono sto ste posijali 1989. godine na Gazimestanu.
Sad samo zanjete plodove toga.

Sve naj...
rihakm

#140 Re: Dodik: Bh Hrvati su kolateralna šteta.........

Post by rihakm »

kupusar167 wrote:Ma ti si stvarno jedan helikopter !

srpskog naroda.
Kao sto Vas "otac nacije" gosp. Dobrica Cosic kaze : " Samo laz Srbina spasava, lazite jer svaka laz koja je 100 puta izgovorena postaje istina..."
Samo Srbi su ugrozeni a kroz njihovu ugrozenost moraju svi da cute i da se poklope.
Sta bi u Hrvatskoj, ili si haman zaboravio parolu : "Druze Slobo posalji nam salate, bit´ce mesa klacemo Hrvate!"
Pa prije par dana je bila dzenaza za 80 Balija i par `rvata kao sto volite da za ostale kazete??
I sad zelite jos popis stanovnistva, poslije apsolutnog ciscenja gdje ni mrav koji nije bio pravoslavan nije ostao.

To je samo stvar vecine, ali posto cijeli svijet nije srpskog porijekla vjerovatno ce Kosovo biti samostalno pod nadzorom MZ.

Sve naj...
Kupusar ti bi stvarno trebao cesce da se javljas na forumu.....svaka ti je rijec na mjestu....sto imam osjecaj da dolazis iz podjeljenog grada!?u svakom slucaju uvijek se slazem s tobom samo naprijed!!
kupusar167

#141 Re: Dodik: Bh Hrvati su kolateralna šteta.........

Post by kupusar167 »

Ma meni je stvarno ravno do mora sta ti mislis o mojim komentarima...
Ja se samo pisem protiv nepravde koja je trenutno u BiH,
sigurno ti kazem da ne poticem iz nekog podijeljenog grada, mada
sta to igra ulogu odakle sam???
Ako ti se moji komentari ne dopadaju, preskoci ih.
To je sasvim jednostavno...

Sve naj...
prleitihi

Post by prleitihi »

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Heli Kopter

Post by Heli Kopter »

komeba wrote:Najbolje mi je kada Dodik kaze "gdje je 200 000 Srba iz Sarajeva". :D Na stranu sto je uvecao brojku za 50 000 :D Pale,dio Dobrinje,Lukavica itd. se izdvojise iz Sarajeva,hoce da naprave svoje Sarajevo.I niko Dodiku da replicira,mada to nije ni bitno,ali mnogi debili se upecaju na to pa ispade da su ti Srbi stvarno protjerani iz Sarajeva,ali niko da kaze da su oni tamo gdje su i zivjeli prije rata,samo sto se to danas ne ubraja u Sarajevo.
ti ili nisi iz sarajeva ili se pravis lud. po tebi srbi su bili samo na palama i u lukavici i tamo su i ostali.

a nije ih bilo na ciglanama, na marijin dvoru, na breki, na otoci, na alipasinom, na cengic vili, na grbavici, kosevu, u hrasnom, ilidzi, nedzaricima, dobrinji, malti, pofalicima, skenderiji, vrbanji i ostalim naseljima na podrucju sarajevskog kantona...

da, pale, sokolac lukavica i onaj mali dio dobrinje u rs imaju 150 000 stanovnika :?

smijesno...
Heli Kopter

#144 Re: Dodik: Bh Hrvati su kolateralna ¹teta.........

Post by Heli Kopter »

kupusar167 wrote:Ma ti si stvarno jedan helikopter !

srpskog naroda.

Sve naj...
hah, ti imas pravo.

i zaboli me za srbe. ko ih yebe. mene zanimaju rezoni bosnjacke politike.
klixober

Post by klixober »

Heli Kopter wrote:
ti ili nisi iz sarajeva ili se pravis lud. po tebi srbi su bili samo na palama i u lukavici i tamo su i ostali.

a nije ih bilo na ciglanama, na marijin dvoru, na breki, na otoci, na alipasinom, na cengic vili, na grbavici, kosevu, u hrasnom, ilidzi, nedzaricima, dobrinji, malti, pofalicima, skenderiji, vrbanji i ostalim naseljima na podrucju sarajevskog kantona...

da, pale, sokolac lukavica i onaj mali dio dobrinje u rs imaju 150 000 stanovnika :?

smijesno...
Naravno da je bilo Srba i u centru,a ima ih jos uvijek jako puno.Medutim cinjenica je da se predjeli koji su bili dominantno naseljeni srpskim stanovnistvom,a koji su se prije rata ubrajali u Sarajevu,danas nalaze u RS i cine tzv. Istocno Sarajevo.Evo sa zvanicnog sajta tzv. Istocnog Sarajeva,pise da u njemu zivi 100 000 stanovnika.

http://www.sarajevo-rs.com/o_gradu.php

Naravno da je to pretjerano,ali po okolnim selima zivi veliki broj ljudi,a ona su se prije rata smatrala Sarajevom.
U onom sto danas zovemo Sarajevom se procjenjuje da zivi 20 000 - 30 000 Srba.
rihakm

#146 Re: Dodik: Bh Hrvati su kolateralna šteta.........

Post by rihakm »

kupusar167 wrote:Ma meni je stvarno ravno do mora sta ti mislis o mojim komentarima...
Ja se samo pisem protiv nepravde koja je trenutno u BiH,
sigurno ti kazem da ne poticem iz nekog podijeljenog grada, mada
sta to igra ulogu odakle sam???
Ako ti se moji komentari ne dopadaju, preskoci ih.
To je sasvim jednostavno...

Sve naj...
UUUUUUUU covjece jesi ti zadrt ti vise ne znas prepoznati ko ti daje kompliment a ko te pljuje!!! :x :D
Panasonic

Post by Panasonic »

Što bi značila asimilacija Srba? Da prijeeđu u Bošnjake? Srbi neće otići odavde. Ovo je njihova zemlja. Dakle, moguće je samo da se nađe model koji funkcionira. A to znači da neće biti preglasavanja. I da Bošnjaci nikad neće postati to što žele - politička većina koja odlučuje u ime srpskog naroda.
Ovo nije njihova zemlja. Ovo je zemlja onih koji je vole a ne onih koji je pokusavaju razoriti. Oni unistavaju nasu domovinu, sto rezultira potrebom da se Srbi iskljuce iz bosanske politike. Model koji funkcionira sigurno nije model gdje i Srbi imaju glas, jer to imaju vec 12 godina.

Svjetska teorija demokratije se zasniva na vladanju vecine, sto je izmedju ostalog i bosnjacko historijsko pravo u Bosni i Hercegovini.

[/code]
Panasonic

Post by Panasonic »

Ima i Kineza u Kanadi, i Japanaca u Indiji, i Nijemaca u Kongu, i Spanaca u Indoneziji, i (po oficijelnim podacima Vlade Singapura) tri Bosnjaka u Singapuru.
forUMASH

Post by forUMASH »

Panasonic wrote: Svjetska teorija demokratije se zasniva na vladanju vecine, sto je izmedju ostalog i bosnjacko historijsko pravo u Bosni i Hercegovini.
....dze si ti polagao demokratiju.....a gdje istoriju....... :D
Prpa.ba

Post by Prpa.ba »

Vidite kako je zrakomlatni ceh preskocio moj upis... ispade samo srbi u striktnom centru grada zivjeli, a bosnje sa brda sisle i potjerale ih... minderasa vazda & posvuda :zzzz:
Post Reply