Dodik-Angazovali smo 2 lobisticke kuce u Vasingtonu,Briselu

ineleZub

Post by ineleZub »

Nancy Drew wrote::? :? :?
Kakve su ovo teme ?
Prvo boris :roll: (vidim obrisane su, hvala bogu) sad ovaj... :shock:
Znam da Mićko ovdje ima fun club al' baš da se forum pretvori u njegov bilten malo je..... ono.....previše, je l' de :roll: :roll: :roll:
zar ne osjecas potrebu da cujes i drugu stranu?
umorni

Post by umorni »

Cudio sam se komunistima sto su zabranjivali vjeru,njeno javno vrsenje.. pa to usadjuje podjele medju ljudima,narodima..Jer uvjek se neko nadje da to lahko potpali..

Jebote komunisti su imali ideja jakih ko beton,pitam se kako nisu uspjeli :roll:
Nancy Drew

Post by Nancy Drew »

...
Last edited by Nancy Drew on 09/02/2009 17:24, edited 1 time in total.
ineleZub

Post by ineleZub »

Pa otici na neki od banjaluckih foruma i vidjeces da tamo ljudim ne brisu teme sa tekstovima iz dnevnog avaza,vec diskutuju.
Nancy Drew

Post by Nancy Drew »

...
Last edited by Nancy Drew on 09/02/2009 17:23, edited 1 time in total.
Nancy Drew

Post by Nancy Drew »

...
Goran_35

Post by Goran_35 »

Nancy Drew wrote:
ineleZub wrote:Pa otici na neki od banjaluckih foruma i vidjeces da tamo ljudim ne brisu teme sa tekstovima iz dnevnog avaza,vec diskutuju.
Pa dobro jbg, kod vas je demokratija :lol:

:-?

:run:
ne mozes zaranjati glavu u pjesak!

Problem nad problemima je sutnja.A Dodik dela li dela,a na izborima je dobio apsolutnu vecinu.Druga strana podjeljena,slabo se cuje.Pred nama je veliki problem i pokusaj totalne podjele zemlje na tri nacionalna "tora".
Budemo li sutili to ce se i desiti a onda zbogom pameti...
Nancy Drew

Post by Nancy Drew »

...
ineleZub

Post by ineleZub »

A iz toga slijedi da je micko i ukidanje rs glavno uporiste ovih vasih i tako u krug.
_BosanaC

Post by _BosanaC »

ineleZub wrote:A iz toga slijedi da je micko i ukidanje rs glavno uporiste ovih vasih i tako u krug.
Ruka ruku mije :D Zar Mico ima boljeg prijatelja od Harisa i Haris od Mice? 8-) Uzrocno posljedicna veza, kad se vec sicas matematikom :D
Goran_35

Post by Goran_35 »

_BosanaC wrote:
ineleZub wrote:A iz toga slijedi da je micko i ukidanje rs glavno uporiste ovih vasih i tako u krug.
Ruka ruku mije :D Zar Mico ima boljeg prijatelja od Harisa i Haris od Mice? 8-) Uzrocno posljedicna veza, kad se vec sicas matematikom :D
svako ima pravo na svoje misljenje i sve je moguce ali meni je takva logika ipak naivna...
_BosanaC

Post by _BosanaC »

Goran_35 wrote:
_BosanaC wrote:
svako ima pravo na svoje misljenje i sve je moguce ali meni je takva logika ipak naivna...
Iskreno, i meni bi bila da se ista promjenilo... Ali s obzirom da nije... Mogu ja obecati ljudima da cu dovesti Djeda Mraza za ministra vanjskih poslova, i moze se ljudima svidjati ideja o Djeda Mrazu ali svako imalo normalan zna da od te price nema nista.

Tako isto i nas Mico i Lepi... Jedan obecava referendum, drugi ukidanje necega u cijem je stvaranju i sam ucestvovao, a niti moze jedan niti moze drugi ispuniti obecanje. S tim sto Hare narod salje na vjetrenjace vec 12 godina... Nema vlasti u kojoj nije sjedio... A Dodo je pokazao svoje pravo "socijaldemokratsko" lice...

Interesantno je da kada neko kuka i pitas ga za koga je glasao uvjek kazu da ili nisu ni glasali ili su glasali za nekoga koga nema ni na mapi... A vlada nam valjda s neba pala :?
Šandor

Post by Šandor »

_BosanaC wrote:
Goran_35 wrote:
_BosanaC wrote: Ruka ruku mije :D Zar Mico ima boljeg prijatelja od Harisa i Haris od Mice? 8-) Uzrocno posljedicna veza, kad se vec sicas matematikom :D
Iskreno, i meni bi bila da se ista promjenilo... Ali s obzirom da nije... Mogu ja obecati ljudima da cu dovesti Djeda Mraza za ministra vanjskih poslova, i moze se ljudima svidjati ideja o Djeda Mrazu ali svako imalo normalan zna da od te price nema nista.

Tako isto i nas Mico i Lepi... Jedan obecava referendum, drugi ukidanje necega u cijem je stvaranju i sam ucestvovao, a niti moze jedan niti moze drugi ispuniti obecanje. S tim sto Hare narod salje na vjetrenjace vec 12 godina... Nema vlasti u kojoj nije sjedio... A Dodo je pokazao svoje pravo "socijaldemokratsko" lice...

Interesantno je da kada neko kuka i pitas ga za koga je glasao uvjek kazu da ili nisu ni glasali ili su glasali za nekoga koga nema ni na mapi... A vlada nam valjda s neba pala :?
Dodik je takav od kako znam da postoji. Možda je bio malo blaži u početku ali je imao znatno manje glasova. Jedno vrijeme su iz Banja Luke neki ljudi drukčije pričali (Kopanja). Al Kopanju "miniraše" i ništa se ne promijeni. Njegove Nezavisne su već odavno dio propagandne mašinerije u koju se uklopio i sam Željko Kopanja. Jedini čija priča još uvijek ima smisla je Miodrag Živanović.

Mislim da gore opisano stanje nema veze sa Harisom Silajdžićem. Ne razumijem zašto ljudi dovode u vezu njega i Dodika. Dodik je svoj čovjek i zna šta hoće. Ne prodaje narodu šuplju. Ono o čemu priča moguće je provesti u djelo jer Dodik ima nešto što se može nazvat državom.

Silajdžić prodaje havu i dobija izbore na nečemu što je nemoguće izvesti. Kad sam ga prvi put nakon dugo vremena saslušao (prije otprilike godinu dana) shvatio sam da se ništa nije promijenilo. Isti seronja ko i ovi prije njega. Što je najgore, niko nije imao projekat. I opozicija je prije izbora samo govorila: "krivi ste jer glasate za one tamo....glasajte za nas i bit će vam bolje". Ali niko nije pokušao objasniti KAKO će učiniti da nam bude bolje.

Srbi bi iskoristili svakoga koga su birali Bošnjaci kao samo još jednu potvrdu da se sa Bošnjacima nije moglo živjeti i da je sve što su Srbi učinili ispravno. Potpuno je nebitno da li će se raditi o Sulejmanu Tihiću, Harisu Silajdžiću, Sejfudinu Tokiću....niko neće reći: "hajd šta je bilo bilo je....svi su krivi....idemo dalje".

Niko osim Zlatka koji je na sličan način nastupao nakon što je pobijedio (ni to nije pomoglo da Srbi počnu sarađivat).

Ne razumijem naše političare. Slažem se da ne treba halaliti ono što se desilo jer druga strana ni u snu ne pomišlja da stvori preduslove za to (jebe se njima za to, nikad neće ni stvorit preduslove jer su ostvarili ono što su željeli, nisu pogriješili tako da nemaju šta priznat :D ). Ali mi nemamo političare koji će se suočiti sa tom činjenicom i javno je iznijeti. Suočiti se sa realnošću.
Treba im govoriti da su počinili genocid i da je RS zasnovana na genocidu.

Ali ne, naši prodaju šuplju. Neki govore kako će ukinut RS a drugi ma hajd šta je bilo bilo je. Ne znam koji mi više idu na živce. :roll: :D

Ovakvo stanje najmanje ide na ruku onima koji su za BiH. Ako će pominjanje genocida dovesti do destabilizacije i raspada BiH onda i treba pominjati genocid. Jer samo tako se nešto može riješiti. Ili da se selimo ili da napravimo državu.
PetiKorpus

Post by PetiKorpus »

State Enterprise Russian Foreign Economic Association Zarubezhneft

Joint Stock Company Nestro, Zarubezhneft

http://www.nestro.ru/www/nestroweb.nsf/main_eng

U News-ima, nigdje ni Dodika, ni RS, ni BiH....
PetiKorpus

Post by PetiKorpus »

Post Reply