Inace, isla bih u Afriku, negde gde je toplo i kupala bih se za docek. Isla bih i u Brazil.
Docek Nove godine
Moderator: anex
-
pesak
Ja volim da se setam od mesta do mesta. Najbolje mi je bilo kad sam se setala cele noci. Bez obaveza. Volim da radim sta mi se sefne i ne volim da budem vezana za neko odredjeno mesto na kome cu "docekati Novu godinu". Najgore mi je kad sam bila vezana za neko mesto doceka sa nekim dosadnim ljudima, ugusenim konvencijama.
Inace, isla bih u Afriku, negde gde je toplo i kupala bih se za docek. Isla bih i u Brazil.
- zena21
ja u zadnjih par godina preferiram kucnu atmosferu.. nekoliko dragih ljudi i napraviti stimung po svojoj mjesri... proslo me vrijeme kad sam isla po kojekakvim restoranima, sjedila na pola stolice s nekim.. gurala se sa svijetom... valjda godine
ako cu van, onda vise volim izaci drugu noc... a svakako nove godine nisu kao sto su nekad bile
ako cu van, onda vise volim izaci drugu noc... a svakako nove godine nisu kao sto su nekad bile
-
mamica papucarka
ja cije li to kosti skripezena21 wrote:ja u zadnjih par godina preferiram kucnu atmosferu.. nekoliko dragih ljudi i napraviti stimung po svojoj mjesri... proslo me vrijeme kad sam isla po kojekakvim restoranima, sjedila na pola stolice s nekim.. gurala se sa svijetom... valjda godine![]()
![]()
ja Boga mi bas bih ove godine u kaHvanu. Ono, kockasti stoljnak, muzika do daske i pivce za zivce
-
mamica papucarka
bas kontamo da ce nas i ove godine trefit sjedeljka u kuci. Ja i muz sami, djeca u 20h u krevetuzena21 wrote:ma nije to do kostiju... vise je zbog samog krkanluka i papanluka okolo... i ne zelim da se provlacim izmedju ljudi... da mi neko staje na nogu, da mi se naslanja na ledja... ma lijepi kucni dernek![]()
mamice, ponasaj se![]()
![]()
imal ko da bi cuvo djecu
- x0z0y0
Gledam spisak hotela i restorana gdje je organizovana proslava (Sarajevo) - izaslo u Azri.
Ako valja lokacija i aranzman sto se tice hrane - svedski stol ili sl. onda ne valja ko nastupa i obratno
Jel ima neko informaciju gdje ima ponuda znaci fina vecerica ili svedski stol - jer mi se ne gladuje i da je muzika ok (iskljucena folk , narodna i "grupe" tipo Rizo Ruza i sl. kalibar
) ?
Za nas koji ostajemo u Sarajevu
Ako valja lokacija i aranzman sto se tice hrane - svedski stol ili sl. onda ne valja ko nastupa i obratno
Jel ima neko informaciju gdje ima ponuda znaci fina vecerica ili svedski stol - jer mi se ne gladuje i da je muzika ok (iskljucena folk , narodna i "grupe" tipo Rizo Ruza i sl. kalibar
Za nas koji ostajemo u Sarajevu
-
Bohemian
Za Novu godinu sam uvijek kod kuce, tj. vratim se na par sedmica u Sarajevo, odbrojavam vec dane do mog 'zimskog odmora', jos 13 citavih dugih, kisnih, Holandskih dana decembra. Jos od ratnih godina u SA imam strasnu averziju prema vatrometu (ko je prezivio opsadu Sarajeva skontace sta mislim) a Holandjani jedva cekaju kad ce Nova godina, pa se navaljaju petardi i Bengalske vatre iz Belgije (hem jace rokaju hem je jeftinije, je li) pa se svi skupe na livadu i pocnu odapinjati, ekipe gradske cistoce ko fol pociste crvene, papirno-plasticne ostatke od vatrometa ali me uvijek saceka kamara pred kucom, kad se ono odmoran i preporodjen vratim u Amsterdam, napunjenih baterija i kao bacen s Marsa...reko' raja ko je sta ovdje pio? Kontam 'Ma neces meni petardi da Bog da ti roknule samo dvije...'
Dakle, 2008 se docekuje (srecom) u Sarajevu, tragam na net-u kao i vecina za nekim normalnim mjestom, s pismenom rajom i ugodnom atmosferom, ima li toga u SA?
Castim.
Za nas koji se vracaju kuci, u Sarajevo.
Dakle, 2008 se docekuje (srecom) u Sarajevu, tragam na net-u kao i vecina za nekim normalnim mjestom, s pismenom rajom i ugodnom atmosferom, ima li toga u SA?
Castim.
Za nas koji se vracaju kuci, u Sarajevo.
-
teletrader
Samo nemoj ostavljati pivske flase u smecu ispred kuce..mamica papucarka wrote:ja cije li to kosti skripezena21 wrote:ja u zadnjih par godina preferiram kucnu atmosferu.. nekoliko dragih ljudi i napraviti stimung po svojoj mjesri... proslo me vrijeme kad sam isla po kojekakvim restoranima, sjedila na pola stolice s nekim.. gurala se sa svijetom... valjda godine![]()
![]()
ako cu van, onda vise volim izaci drugu noc... a svakako nove godine nisu kao sto su nekad bile![]()
ja Boga mi bas bih ove godine u kaHvanu. Ono, kockasti stoljnak, muzika do daske i pivce za zivceAl, neces ga mamice, bar ne jos
Cuju se pa ces nahmuljit' jetija da sidje u charsiju pa ce ti se djeca isprepadat'
-
aminchev2
#36 Re: Docek Nove godine
ma gdje godanais_nin wrote:Evo blizi se i nova 2008. Pocinje planiranje, kontanje, donosenje odluka....da li vam je bitan docek Nove godine? Da li vec planirate ili znate gdje cete, s kim cete, sta cete obuci?Ili cekate da vam nesto samo padne u krilo? Ili je ono ma daj ba neka me kuci ispred TVa, noc ko i svaka druga, zaboli me?
![]()
Vidjeh par starih tema na kojima se diskutuje (medju zenama) sta ce se obuci, ovo ono, i to me odmah podsjeti na doceke u neko "davno" doba, kako su to nasi starci fino znali (a Boga mi neki jos uvijek znaju, cesto bolje nego nase generacije)Kod mojih je bilo veliko drustvo, sve parovi s djecurlijom, i onda se putovalo redovno za Novu, neki Hotel na obali, 4-5 dana, pa je to bio extra dozivljaj i iz djecije perspektive.....bilo je to puno vise od doceka Nove godine, putovanje, druzenje, prvi okusi slobode i samostalnosti (ono "mi idemo sami na dorucak, bez mame i tate"
![]()
![]()
)....a da ne spominjem sto nisu samo mame i tate pazljivo birali sta ce obuci za taj docek, nego su se pirlitala i firlitala i djecurlija
![]()
Eto, sta vam znaci taj docek? Imate li kakvih uspomena na neke lijepe (ili jednostavno nezaboravne, bilo negativno, bilo pozitivno) doceke iz proslosti? I gdje cete ove godine?![]()
samo da je votka blizu
- Bea_Trix
- Location: 'Mount Everest: forbidding, aloof, terrifying. The mountain with the biggest tits in the world.'
#37 Re: Docek Nove godine
that's my girlaminchev2 wrote: ma gdje god
samo da je votka blizu
Last edited by Bea_Trix on 06/12/2007 20:06, edited 1 time in total.
-
aminchev2
#38 Re: Docek Nove godine
heheheheheBea_Trix wrote:that's my girlaminchev2 wrote: ma gdje god
samo da je votka blizu
:D:D:D
<3
- x0z0y0
club/bicakcic - svirka 1 sprat a na 2 spratu dj neki....
hotel marsal/bjelasnica - 100km, svirka
hotel termag/jahorina - 120 km, djuro i koja
hotel pahuljica/vlasic - 120 km, said jusi
avaz - 170 km, kemal monteno i koke a druga noc 100 km isti pjevaci
plava prizma - 120 km plava prizma orkestar, 2 noc 60 km
holiday inn - 150 km, hanka paldun i jos neko
coloseum - 120 km, skala beogradska grupa
pivnica - armin sakovic i sarr-e-roma, 150 km
Za Novu godinu na platou Skenderije nastupaju Zabranjeno pusenje, Sandi Cenov, Enver Lugavic Kice, Zana Mari Lalic...
preuzeto sa infobara
Za Novu godinu na platou Skenderije nastupaju Zabranjeno pusenje, Sandi Cenov, Enver Lugavic Kice, Zana Mari Lalic...
preuzeto sa infobara
-
uhljupce
Pjevaju i Aki Rahimovski i Hanka Paldum - Karta za dvoranu sedam KM
08.12.2007. 20:59
Iako je bilo rečeno da je KSC Skenderija odustao od organiziranja novogodišnje proslave u Domu mladih i u dvorani "Mirza Delibašić", ipak je došlo do preokreta.
Iz KSC-a su ipak odlučili da organiziraju novogodišnji doček uz Akija Rahimovskog i neke članove bivše grupe "Parni valjak", Amira Kazića Lea, Hanku Paldum, tamburaški orkestar, te DJ-eve s tim da će izvođači naizmjenično pjevati i u Domu mladih i u dvorani.
- Odlučili smo da zabava u Domu bude zatvorenog tipa, namijenjena našim poslovnim partnerima. Ulazak u dvoranu koštat će sedam maraka. Mladi će unutra moći kupiti piće i hranu - kazao nam je Džemo Dragolj, portparol Centra Skenderija.
Ovakvoj organizaciji novogodišnjeg dočeka u Domu mladih i prethodno su se protivili iz Gradske uprave jer "će u Domu mladih biti najmanje mladih".
- Nas ne interesira šta će raditi drugi. Mi ćemo, kako je i najavljeno, organizirati tradicionalni novogodišnji doček na platou, za šta nećemo naplaćivati ulaznice - kazao nam je Elvir Hadžiahmetović, šef kabineta gradonačelnice.
Imaju svoj kalendar
Iz Centra Skenderija sinoć su nam uputili i saopćenje u kojem, između ostalog, piše da su sredstva Gradske uprave od 125.000 KM bila sasvim dovoljna da se napravi jedinstvena zabava i na platou, u Domu mladih i u dvorani. Međutim, taj prijedlog GU nije prihvatila.
- Da li će, kako i gdje Grad organizirati doček Nove godine, u to ne ulazimo. Mi imamo svoj kalendar u kojem se nalazi i doček 2008. - kaže se u saopćenju koje je potpisao direktor Suad Džindo.
dnevniavaz.ba
08.12.2007. 20:59
Iako je bilo rečeno da je KSC Skenderija odustao od organiziranja novogodišnje proslave u Domu mladih i u dvorani "Mirza Delibašić", ipak je došlo do preokreta.
Iz KSC-a su ipak odlučili da organiziraju novogodišnji doček uz Akija Rahimovskog i neke članove bivše grupe "Parni valjak", Amira Kazića Lea, Hanku Paldum, tamburaški orkestar, te DJ-eve s tim da će izvođači naizmjenično pjevati i u Domu mladih i u dvorani.
- Odlučili smo da zabava u Domu bude zatvorenog tipa, namijenjena našim poslovnim partnerima. Ulazak u dvoranu koštat će sedam maraka. Mladi će unutra moći kupiti piće i hranu - kazao nam je Džemo Dragolj, portparol Centra Skenderija.
Ovakvoj organizaciji novogodišnjeg dočeka u Domu mladih i prethodno su se protivili iz Gradske uprave jer "će u Domu mladih biti najmanje mladih".
- Nas ne interesira šta će raditi drugi. Mi ćemo, kako je i najavljeno, organizirati tradicionalni novogodišnji doček na platou, za šta nećemo naplaćivati ulaznice - kazao nam je Elvir Hadžiahmetović, šef kabineta gradonačelnice.
Imaju svoj kalendar
Iz Centra Skenderija sinoć su nam uputili i saopćenje u kojem, između ostalog, piše da su sredstva Gradske uprave od 125.000 KM bila sasvim dovoljna da se napravi jedinstvena zabava i na platou, u Domu mladih i u dvorani. Međutim, taj prijedlog GU nije prihvatila.
- Da li će, kako i gdje Grad organizirati doček Nove godine, u to ne ulazimo. Mi imamo svoj kalendar u kojem se nalazi i doček 2008. - kaže se u saopćenju koje je potpisao direktor Suad Džindo.
dnevniavaz.ba
- ja_cura_
pa sta se nudi za ove pare 120/150 km? osim vecere i pica za dobrodoslicu? znaci 20 km je vecera sa picem, a 100 ili 130 km ide organizatoru i pjevacima.....fakat je previse...Compos_Sui wrote:club/bicakcic - svirka 1 sprat a na 2 spratu dj neki....
preuzeto sa infobara