Dobrovoljačka-konstantna srpska provokacija

Locked
sretjko

#126 Re: Dobrovoljačka-konstantna srpska provokacija

Post by sretjko »

:lol: stvarno ste nemoguci. pa zasto ne kazete svaka ti cast, bio si na protestu za mir? zar nije nenormalno da nista sto ja kazem bar za sebe licno ne uvazavate nego sve tumacite kako vama odgovara?
DoZeN

#127 Re: Dobrovoljačka-konstantna srpska provokacija

Post by DoZeN »

Edin H. wrote:
Jedan manji broj ljudi (Patriotska liga) jeste kupio automatske puske sa manjim brojem metaka.
Da li to znaci biti spreman za tenkove i tesku artiljeriju?
I sam tvoj komentar te demantuje, zar nije logika da bi brojnija Armija BiH zauzela Visoko da su bili spremni. Na liniji tri vojnika duze istu pusku sa pet metaka. Druga stvar je sto to Srbi nisu znali ili prije bih rekao imali hrabrosti iskoristiti. Lijepi strah :D Kod Srba je i tada, pa eto izgleda i sada vladala fama o nekim do zuba naoruzanim, dobro organizovanim jedinicama Armije BiH. A radilo se uglavnom o golobradim, slabo naoruzanim pojedincima.
Ja govorim o napadu iz Visokog,organizovanom napadu
Blizanac

#128 Re: Dobrovoljačka-konstantna srpska provokacija

Post by Blizanac »

DoZeN wrote:
Blizanac wrote:
DoZeN wrote: Ja hocu reci da su sve strane bile prespremne u tih prvih dana maja, za ono sto je dolazilo-a to je RAT!
Srbi su vec tada u opstinama oko Sarajeva imali sve spremno za rat, a isto tako Bosnjaci nisu bili tako bas "nespremni" za rat kako se prica,jer napad iz Visokog to demantuje kao i ono u Pofalicima.
Ovo je čista glupost.
Dok su Srbi prevozili "banane" oko Sarajeva i raspoređivali "osmatrače" po sarajevskim neboderima, Bošnjaci i ostali "Jugosloveni" su sa trobojkama sa petokrakom i Titovim slikama držali mitinge protiv rata i pjevali "Druže Tito mi ti se kunemo". A da su sarajlije bile 20% spremne kao Srbi u to vrijeme, drugačiju bi pjesmu Rašo pjevao.
To sto ti govoris jeste "strebanje" ja pricam o konkretnim dogadjajima, ti udaras duple jer nemas argumente,vec poznato :)
Obrnuto, prijatelju. To što ti pričaš je nešto što si naučio napamet, iz usta Riste Djoge i od deda Milojka, guslajući uz brlju i bijeli luk. Činjenica da je tzv. JNA ili "4.vojna sila u Europi" doživjela debakl u Sarajevu i dobila dobro po ušima od grupica slabo naoružanih i neorganizovanih momaka izaziva goleme komplekse koje pokušavaš jeftinom propagandom i providnom demagogijom prikazati kao "borbu ravnopravnih".
Sve te konkretne događaje sam to osobno preživio, tako da svoje laprdanje možeš slobodno okačiti dr. Dabiću o rep.
Last edited by Blizanac on 30/04/2014 18:42, edited 1 time in total.
DoZeN

#129 Re: Dobrovoljačka-konstantna srpska provokacija

Post by DoZeN »

The Patriot wrote:
DoZeN wrote:
The Patriot wrote:@Dozen,

Kakvi ti argumanti trebaju?
Da li znas za napad iz Visokog na Ilijas 3 maja?
Da li znas? i sta ti to govori?
Da ti je izvrsena lobotomija!?
:)
Bodkin

#130 Re: Dobrovoljačka-konstantna srpska provokacija

Post by Bodkin »

BHCluster wrote:
Bodkin wrote: cuj supljak nakon recenice saberi zrtve :-) sta, treba se takmiciti u broju zrtava? meni se povraca od izjave ovog nekog ko je rekao gore da imaju pravo preroviti sarajevo jer je neko nekad rekao da su tijela plutala u fazi raspadanja u miljackoj. nebuloza...onda treba preroviti pola rs-a jer su ti jadni ljudi na slikama i televizijama...

ali mi se povraca i od takvih kao ti. cuj saberi zrtve. i sta onda? reci mi imamo vise jel?
Kolega to i jeste srz svega ovoga malo po malo pa eto i vi ste cinili zlocine, pa to je sve isto, zlocin je zlocin, pa kada se dode do rezultata ti zlocina onda a gdje ces o tome, pa gadis mi se pa ovo pa ono. Zasto je to tako? Kako rezultati zlocina nisu isti ako je zlocin jednak?
da, svi su cinili zlocine i zlocin jeste zlocin. a o broju zlocina govore presude i tu nema dileme ko je vece zlocine napravio. ali licitirati ovako zrtvama je odvratno
neregistrovan

#131 Re: Dobrovoljačka-konstantna srpska provokacija

Post by neregistrovan »

sretjko wrote::lol: stvarno ste nemoguci. pa zasto ne kazete svaka ti cast, bio si na protestu za mir? zar nije nenormalno da nista sto ja kazem bar za sebe licno ne uvazavate nego sve tumacite kako vama odgovara?

vidimo u kakvim si porotestima bio, peta kolona je radila punom parom tih dana

https://www.youtube.com/watch?v=waPsiyNPR_c

ova rulja koja urla i galami je skup srpskih bandita i balijanderskih izdajnika i kosovaca koji su na ovaj način pokušali srušiti vladu Republike BiH i uklonuti predsjednika BiH ALiju Izetbegovića, dok su tenkovi i haubice bili oko Sarajeva ova rulja je bila srpski saveznik i srpski adut u samom gradu, naivni i izgubljeni Alija bi im možda i popustio i povukao se ali se pojavio Vikić i ovim četaljima pojebao planove ! :izet:
neki su se sigurno čak i nadali da će on kao Srbin stati na velikosrpsku stranu i na stranu onih koji su već grad držali pod nišanima tenkovskih i haubičkih cijevi, ali im ga je Vikic šuknuo do jaja. :lol:
Last edited by neregistrovan on 30/04/2014 18:46, edited 2 times in total.
Edin H.

#132 Re: Dobrovoljačka-konstantna srpska provokacija

Post by Edin H. »

DoZeN wrote:
The Patriot wrote:@Dozen,

Kakvi ti argumanti trebaju?
Da li znas za napad iz Visokog na Ilijas 3 maja?
Da li znas? i sta ti to govori?
Hajde pricaj onda malo o topovima koje su Srbi sa Ilidze odvukli na Visoko nekih mjesec dana prije rata, poslije barikada.
Dok je u Sarajevu narod jos uvijek vjerovao u mir i da do rata nece doci.
DoZeN

#133 Re: Dobrovoljačka-konstantna srpska provokacija

Post by DoZeN »

Blizanac wrote: Obrnuto, prijatelju. To što ti pričaš je nešto što si naučio napamet, iz usta Riste Djoge i od deda Milojka, gusljući uz brlju i bijeli luk. Činjenica da je tzv. JNA ili "4.vojna sila u Europi" doživjela debakl u Sarajevu i dobila dobro po ušima od grupica slabo naoružanih i neorganizovanih momaka izaziva goleme komplekse koje pokušavaš jeftinom propagandom i providnom demagogijom prikazati kao "borbu ravnopravnih".
Sve te konkretne događaje sam to osobno preživio, tako da svoje laprdanje možeš slobodno okačiti dr. Dabiću o rep.
Ne,ti svoju pricu mozes okaciti macku o rep, meni ne treba ni Dabic a ni Djogo, ja ZNAM sta se desavalo.
Ti imas svoju istinu, ja svoju, a oni u RS svoju
Blizanac

#134 Re: Dobrovoljačka-konstantna srpska provokacija

Post by Blizanac »

DoZeN wrote:
Blizanac wrote: Obrnuto, prijatelju. To što ti pričaš je nešto što si naučio napamet, iz usta Riste Djoge i od deda Milojka, gusljući uz brlju i bijeli luk. Činjenica da je tzv. JNA ili "4.vojna sila u Europi" doživjela debakl u Sarajevu i dobila dobro po ušima od grupica slabo naoružanih i neorganizovanih momaka izaziva goleme komplekse koje pokušavaš jeftinom propagandom i providnom demagogijom prikazati kao "borbu ravnopravnih".
Ne,ti svoju pricu mozes okaciti macku o rep, meni ne treba ni Dabic a ni Djogo, ja ZNAM sta se desavalo.
Nemaš ti pojma o čemu pričaš.
Laži može biti koliko hoćeš ali istina je samo jedna. Nju zna svako ko je bio tu '92-'95.
Sad nastavi guslati.
sretjko

#135 Re: Dobrovoljačka-konstantna srpska provokacija

Post by sretjko »

Edin H. wrote:
DoZeN wrote:
Edin H. wrote:
Ma vecina raje koja komentarise nije ni bila u Sarajevu kada se sve desavalo ili su bili mladi, pa onda pucaju floskule!
Ja hocu reci da su sve strane bile prespremne u tih prvih dana maja, za ono sto je dolazilo-a to je RAT!
Srbi su vec tada u opstinama oko Sarajeva imali sve spremno za rat, a isto tako Bosnjaci nisu bili tako bas "nespremni" za rat kako se prica,jer napad iz Visokog to demantuje kao i ono u Pofalicima.
Jedan manji broj ljudi (Patriotska liga) jeste kupio automatske puske sa manjim brojem metaka.
Da li to znaci biti spreman za tenkove i tesku artiljeriju?
I sam tvoj komentar te demantuje, zar nije logika da bi brojnija Armija BiH zauzela Visoko da su bili spremni. Na liniji tri vojnika duze istu pusku sa pet metaka. Druga stvar je sto to Srbi nisu znali ili prije bih rekao imali hrabrosti iskoristiti. Lijepi strah :D Kod Srba je i tada, pa eto izgleda i sada vladala fama o nekim do zuba naoruzanim, dobro organizovanim jedinicama Armije BiH. A radilo se uglavnom o golobradim, slabo naoruzanim pojedincima.
a zar ne bi srbi, da su tako bili spremni, sprijecili upad u pretis? ima onaj klip o napadu na ilidzu, pa pogledaj srbe koji su ucestvovali u borbi, niko nit ima cestitu uniformu, nit ima neko tesko naoruzanje, sve golobradi momci iz luzana i pejtona, radnici, seljaci, studenti... da nije bilo jna nikad se ne bi odbranili od "slabo naoruzanih pojedinaca". posto je jna bila prosrpska, normalno je da ce ostaviti naoruzanje srbima i tako je uspostavljen balans: armija bih ima nadmoc u ljudstvu, srbi imaju u naoruzanju.
danas nema potrebe za balansom jer je svijet podijelio bosnu na dva entiteta, upravo zbog toga sto je nemoguca bilo kakva normalna konverzacija oko rata niti minimum konsenzusa. bosna cijela iz dva(tri) dijela, svakom svoje a ko fol zajedno, pa sta buducnost donese.
rajv0sa

#136 Re: Dobrovoljačka-konstantna srpska provokacija

Post by rajv0sa »

Koji dan ce anam' oni dolazit, da se pripremi prigodan program ?
DoZeN

#137 Re: Dobrovoljačka-konstantna srpska provokacija

Post by DoZeN »

Blizanac wrote:
DoZeN wrote:
Nemaš ti pojma o čemu pričaš.
Laži može biti koliko hoćeš ali istina je samo jedna. Nju zna svako ko je bio tu '92-'95.
Sad nastavi guslati.
da da,da svako zna istinu slavili bi 1 mart na citavoj teritoriji BIH i priznali bi Kosovo, i ne bi po RS se slavila RS
Ne mozes sa mnom ;-) nadji nekoga ko se pali malo bolje
cindrlimindrli

#138 Re: Dobrovoljačka-konstantna srpska provokacija

Post by cindrlimindrli »

sretjko wrote:a zar ne bi srbi, da su tako bili spremni, sprijecili upad u pretis?
Pa sad, imas onaj intervju sa Kukanjcem gdje se covjek ne moze nacuditi kakve ste ckepi bili, fino covjek kaze
kako vam je sve ostavio, pripremio teren...
Jbg momak, nismo bas svi odlucili da oborene glave stanemo u red za klanje.
sretjko

#139 Re: Dobrovoljačka-konstantna srpska provokacija

Post by sretjko »

neregistrovan wrote:
sretjko wrote::lol: stvarno ste nemoguci. pa zasto ne kazete svaka ti cast, bio si na protestu za mir? zar nije nenormalno da nista sto ja kazem bar za sebe licno ne uvazavate nego sve tumacite kako vama odgovara?

vidimo u kakvim si porotestima bio, peta kolona je radila punom parom tih dana

https://www.youtube.com/watch?v=waPsiyNPR_c

ova rulja koja urla i galami je skup srpskih bandita i balijanderskih izdajnika i kosovaca koji su na ovaj način pokušali srušiti vladu Republike BiH i uklonuti predsjednika BiH ALiju Izetbegovića, dok su tenkovi i haubice bili oko Sarajeva ova rulja je bila srpski saveznik i srpski adut u samom gradu, naivni i izgubljeni Alija bi im možda i popustio i povukao se ali se pojavio Vikić i ovim četaljima pojebao planove ! :izet:
neki su se sigurno čak i nadali da će on kao Srbin stati na velikosrpsku stranu i na stranu onih koji su već grad držali pod nišanima tenkovskih i haubičkih cijevi, ali im ga je Vikic šuknuo do jaja. :lol:
de se onda dogovorite sami sa sobom, da li su na snajpere isli "bosnjaci sa titinim slikama" ili "skup srpskih bandita i balijanderskih izdajnika i kosovaca"? :D
Blizanac

#140 Re: Dobrovoljačka-konstantna srpska provokacija

Post by Blizanac »

sretjko wrote:
a zar ne bi srbi, da su tako bili spremni, sprijecili upad u pretis? ima onaj klip o napadu na ilidzu, pa pogledaj srbe koji su ucestvovali u borbi, niko nit ima cestitu uniformu, nit ima neko tesko naoruzanje, sve golobradi momci iz luzana i pejtona, radnici, seljaci, studenti... da nije bilo jna nikad se ne bi odbranili od "slabo naoruzanih pojedinaca". posto je jna bila prosrpska, normalno je da ce ostaviti naoruzanje srbima i tako je uspostavljen balans: armija bih ima nadmoc u ljudstvu, srbi imaju u naoruzanju.
Spriječili bi da su mogli, ali je djelovanje avijacije Armije RBIH (6 MIG-ova 31) i nekolicine helikoptera, u sadejstvu sa 1.tenkovskim bataljonom ARBiH omogućilo upad Armiji upad u Pretis.
sretjko

#141 Re: Dobrovoljačka-konstantna srpska provokacija

Post by sretjko »

cindrlimindrli wrote:
sretjko wrote:a zar ne bi srbi, da su tako bili spremni, sprijecili upad u pretis?
Pa sad, imas onaj intervju sa Kukanjcem gdje se covjek ne moze nacuditi kakve ste ckepi bili, fino covjek kaze
srbi ckepi a oni koji su ostali u armiji bih najhrabriji borci poput: slavise sucura, cede domuza, igora pavlovica...? pusti tu djeciju pricu. :wink:
neregistrovan

#142 Re: Dobrovoljačka-konstantna srpska provokacija

Post by neregistrovan »

spriječili biste vi mnogo štošta da ste imali muda i da ste mogli, ali vas ta akcija iznenadila.
čuj sad ovi na Ilidži bili bez uniforme i naoružanja, jebote kako si krenuo ispast će da ste grad u blokadi držali cijelo vrijeme sa tandžarama, lovačkim puškama i guslama a da Armija koja je od početka bila do zuba naoružana ni sa gomilom tenkova nije mogla probiti obruč oko grada. :lol:
tako je to kad brlja i gusle udare u glavu i kad se historija uči od Jovana Deretića.
danas nema potrebe za balansom jer je svijet podijelio bosnu na dva entiteta, upravo zbog toga sto je nemoguca bilo kakva normalna konverzacija oko rata niti minimum konsenzusa. bosna cijela iz dva(tri) dijela, svakom svoje a ko fol zajedno, pa sta buducnost donese
niko ne zna šta će tačno donijeti budućnost, no jedno je sigurno, vama se ne piše dobro u nekom novom sranju,to je sigurno. svoju šansu za pokoravanjem cijele države ste prokockali i doživjeli fijasko, možete samo svršavati na Dodikove predizborne pozive na referendum svaki put kad vam pokuša odvratiti pažnju od prosjakluka u kojem se životari.
Blizanac

#143 Re: Dobrovoljačka-konstantna srpska provokacija

Post by Blizanac »

DoZeN wrote: da da,da svako zna istinu slavili bi 1 mart na citavoj teritoriji BIH i priznali bi Kosovo, i ne bi po RS se slavila RS
Ti, prijatelju, ne možeš ni sam sa sobom a kamoli sa nekim drugim.
Sa "ravnopravnosti" ARBiH i tzv. JNA priču prebacaš na priznanje Kosova i 1.mart :-)
Malo te izgleda nosa ovo vrijeme, šta li... :D
Rekoh ti, opleti po guslama, to ti je najbolji lijek.
Edin H.

#144 Re: Dobrovoljačka-konstantna srpska provokacija

Post by Edin H. »

Blizanac wrote:
sretjko wrote:
Spriječili bi da su mogli, ali je djelovanje avijacije Armije RBIH (6 MIG-ova 31) i nekolicine helikoptera, u sadejstvu sa 1.tenkovskim bataljonom ARBiH omogućilo upad Armiji upad u Pretis.
:D
cindrlimindrli

#145 Re: Dobrovoljačka-konstantna srpska provokacija

Post by cindrlimindrli »

sretjko wrote:
cindrlimindrli wrote:
srbi ckepi a oni koji su ostali u armiji bih najhrabriji borci poput: slavise sucura, cede domuza, igora pavlovica...? pusti tu djeciju pricu. :wink:

Te sto si nabrojao i jesu prave junacine.
sretjko

#146 Re: Dobrovoljačka-konstantna srpska provokacija

Post by sretjko »

neregistrovan wrote:
spriječili biste vi mnogo štošta da ste imali muda i da ste mogli, ali vas ta akcija iznenadila.
čuj sad ovi na Ilidži bili bez uniforme i naoružanja, jebote kako si krenuo ispast će da ste grad u blokadi držali cijelo vrijeme sa tandžarama, lovačkim puškama i guslama a da Armija koja je od početka bila do zuba naoružana ni sa gomilom tenkova nije mogla probiti obruč oko grada. :lol:
tako je to kad brlja i gusle udare u glavu i kad se historija uči od Jovana Deretića.
danas nema potrebe za balansom jer je svijet podijelio bosnu na dva entiteta, upravo zbog toga sto je nemoguca bilo kakva normalna konverzacija oko rata niti minimum konsenzusa. bosna cijela iz dva(tri) dijela, svakom svoje a ko fol zajedno, pa sta buducnost donese
niko ne zna šta će tačno donijeti budućnost, no jedno je sigurno, vama se ne piše dobro u nekom novom sranju,to je sigurno. svoju šansu za pokoravanjem cijele države ste prokockali i doživjeli fijasko, možete samo svršavati na Dodikove predizborne pozive na referendum svaki put kad vam pokuša odvratiti pažnju od prosjakluka u kojem se životari.
bez srba se nijedna vazna odluka ne m oze donijeti u bih. na balkanu u bar 5 drzava se direktno srbi pitaju i ti kazes da su ga srbi popusili i da im se ne pise dobro. :-)

a klip pogledaj pa sam procijeni koliko i kako su naoruzani i obuceni?

DoZeN

#147 Re: Dobrovoljačka-konstantna srpska provokacija

Post by DoZeN »

Blizanac wrote:
DoZeN wrote: da da,da svako zna istinu slavili bi 1 mart na citavoj teritoriji BIH i priznali bi Kosovo, i ne bi po RS se slavila RS
Ti, prijatelju, ne možeš ni sam sa sobom a kamoli sa nekim drugim.
Sa "ravnopravnosti" ARBiH i tzv. JNA priču prebacaš na priznanje Kosova i 1.mart :-)
Malo te izgleda nosa ovo vrijeme, šta li... :D
Rekoh ti, opleti po guslama, to ti je najbolji lijek.
ma ja,
Ripicipi

#148 Re: Dobrovoljačka-konstantna srpska provokacija

Post by Ripicipi »

sretjko wrote: a zar ne bi srbi, da su tako bili spremni, sprijecili upad u pretis? ima onaj klip o napadu na ilidzu, pa pogledaj srbe koji su ucestvovali u borbi, niko nit ima cestitu uniformu, nit ima neko tesko naoruzanje, sve golobradi momci iz luzana i pejtona, radnici, seljaci, studenti... da nije bilo jna nikad se ne bi odbranili od "slabo naoruzanih pojedinaca". posto je jna bila prosrpska, normalno je da ce ostaviti naoruzanje srbima i tako je uspostavljen balans: armija bih ima nadmoc u ljudstvu, srbi imaju u naoruzanju.
danas nema potrebe za balansom jer je svijet podijelio bosnu na dva entiteta, upravo zbog toga sto je nemoguca bilo kakva normalna konverzacija oko rata niti minimum konsenzusa. bosna cijela iz dva(tri) dijela, svakom svoje a ko fol zajedno, pa sta buducnost donese.
I onda "niotkud" pojavi tenk JNA :-)
Edin H.

#149 Re: Dobrovoljačka-konstantna srpska provokacija

Post by Edin H. »

sretjko wrote:
bez srba se nijedna vazna odluka ne m oze donijeti u bih. na balkanu u bar 5 drzava se direktno srbi pitaju i ti kazes da su ga srbi popusili i da im se ne pise dobro. :-)

a klip pogledaj pa sam procijeni koliko i kako su naoruzani i obuceni?

De malo postavi slike junaka sto su maltretirali onaj konvoj zena sa djecom :-)
Last edited by Edin H. on 30/04/2014 19:10, edited 1 time in total.
neregistrovan

#150 Re: Dobrovoljačka-konstantna srpska provokacija

Post by neregistrovan »

@"sretjko"
sila ste, Rusi ni Krim bez vaše pomoći ne bi zauzeli. :D
na balkanu u bar 5 drzava se direktno srbi pitaju
dakle da pokušamo nabrojati zemlje:
1. Republika Srpska Krajina
2.Republika Srpska Bosna i Hercegovina
3. Republika Srpsko Kosovo
4.Republika Srpska Crna Gora
5.Republika Pašaluk kao matica

trenutno u razmatranju Srpska republika Albanija i Srpska republika Bugarska.

pa što ne reče da dolaziš sa MCM foruma, tamo još uvijek po forumskim temama srpski stratezi u Kninskoj krajini opsijedaju Zadar i Šibenik, i Dubrovnik samo što nisu zauzeli.
:lol:
Locked