Dobra supruga je temelj drustva

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
PalaSa Marsa

#176 Re: Dobra supruga je temelj drustva

Post by PalaSa Marsa »

Ovo je jedna prevelika krajnost sinus.
muz66

#177 Re: Dobra supruga je temelj drustva

Post by muz66 »

Sinus, imas pivu od mene :D
sinus

#178 Re: Dobra supruga je temelj drustva

Post by sinus »

PalaSa Marsa wrote:Ovo je jedna prevelika krajnost sinus.
JA sam postavio apsulutno moguću situaciju i zašto bi bila krajnost.

Ako imaš ženu opterećenu karijerom ili izgledom ili tamo nekim ženskim pravima koja pretjerano ganaj neku ravnopravnost itd., ne želiš da je prisiljavaš da rađa djecu...i to kao muž poštuješ...onda je pitanje da li će ta ista žena poštovati tvoju želju da imaš djecu na ovaj navedeni način ili će ti roditi sama djecu. Znači nije prevara, nije avantura, već jednostavno muž da spermu u epruvetu doktor je ugradi u drugu ženu koja to odradi za novac i onda žena od karijere i njen muž imaju djecu, a ona i dalje ima finu liniju :D
Last edited by sinus on 23/05/2009 00:12, edited 1 time in total.
PalaSa Marsa

#179 Re: Dobra supruga je temelj drustva

Post by PalaSa Marsa »

sinus wrote:

Ako imaš ženu opterećenu karijerom, ne želiš da je prisiljavaš da rađa djecu...i to kao muž poštuješ...onda je pitanje da li će ta ista žena poštovati tvoju želju da imaš djecu na ovaj navedeni način ili će ti roditi sama djecu. Znači nije prevara, nije avantura, već jednostavno muž da spermu u epruvetu doktor je ugradi u drugu ženu koja to odradi za novac i onda žena od karijere i njen muž imaju djecu, a ona i dalje ima finu liniju :D
Ne znam, vjerovatno bi morala upoznati takvog muskarca, pa da ga sagledam uz duz i poprijeko i da se ibretim dok sam ziva. Toliko.
Latina
Location: I'd ratha' be hated 4 who I am, than loved 4 who I'm not.

#180 Re: Dobra supruga je temelj drustva

Post by Latina »

sinus wrote: Da li bi imala išta protiv da tvoj muž na primjer plati da oplodi neku drugu ženu ( ne mora se sexati postoje i drugi načini) da mu rodi djecu i da onda ta djeca budu vaša ? Ako si protiv toga molio bih te da obrazložiš zašto.
Ja bih pristala na to, ali ja sam i tako na svoju ruku :lol: , to sigurno nije standardno misljenje. :D
PalaSa Marsa

#181 Re: Dobra supruga je temelj drustva

Post by PalaSa Marsa »

Edit: Mislim da svaka normalna osoba tezi da "siri" svoju genetsku rasu.
Latina

#182 Re: Dobra supruga je temelj drustva

Post by Latina »

PalaSa Marsa wrote:Edit: Mislim da svaka normalna osoba tezi da "siri" svoju genetsku rasu.
:lol: :lol: :lol:
muz66

#183 Re: Dobra supruga je temelj drustva

Post by muz66 »

PalaSa Marsa wrote:
sinus wrote:

Ako imaš ženu opterećenu karijerom, ne želiš da je prisiljavaš da rađa djecu...i to kao muž poštuješ...onda je pitanje da li će ta ista žena poštovati tvoju želju da imaš djecu na ovaj navedeni način ili će ti roditi sama djecu. Znači nije prevara, nije avantura, već jednostavno muž da spermu u epruvetu doktor je ugradi u drugu ženu koja to odradi za novac i onda žena od karijere i njen muž imaju djecu, a ona i dalje ima finu liniju :D
Ne znam, vjerovatno bi morala upoznati takvog muskarca, pa da ga sagledam uz duz i poprijeko i da se ibretim dok sam ziva. Toliko.
Meni samo nije jasno sto se ti ibretis? Covjek je postavio jednu sasvim mogucu situaciju. Dakle, dvoje se vole, sve super, medjutim po pitanju djece se ne slazu. Ona zeli karijeru, ona zeli da sa 50 izgleda kao da joj je 30 i da se moze u toplesu suncati, a on bi 2-3 djece. Bujrum ti gospodjo, ganjaj karijeru i unapredjenje, ali muz fino plati i druga mu zena rodi djecu. Neces ti-hoce druge tri :D Bez ikakve ljutnje i slicno. Zelite kompromis-eto vam ga kompromis :D
Eleonora

#184 Re: Dobra supruga je temelj drustva

Post by Eleonora »

sinus wrote:
Eleonora wrote:
test01 wrote:@daleko ,nista ja tebe nekontam. ja da pitam svoju nenu i mamu. pa bilo im je 600 puta bolje nego danasnjim zenama.
sta hoce danasnja zena, u bosni npr.?

Sta hoce?
Koji joj je smisao zivota ako ostane sama i bez djece?
Za muskarce je jasno sta hoce, ali je moderna zena komplicirana u vrazju mater? Da moze i musko bi radjalo po njenom.
Jaooooooooooooo :shock: :shock: :shock:
Prosto nekim ljudima ne vrijedi neke stvari objasnjavati.... :roll: Zive u tunelu :roll:
Nego znas sta, ti se okreni sebi, gledaj sebe, zaboli te sta zene hoce danas :wink: Nego ti fino trazi sebi zenu ala tvoja/moja nana...i uzivaj :wink: ( ako je nadjes :lol: )
A ne fakat, jel ti fakat, al fakat sve ovo mislis ozbiljno? Ja jos negdje u dubini se nadam, da nas malo zezas :D Jelde da nas zezas? :D

Pitao bih te nešto (mada može i neka druga djevojka da odgovori), a ne moraš odgovoriti ako ne želiš.

Zamislimo da imaš namjeru da se udaš, ako nisi već to uradila. I da muž izrazi želju da imate troje djece...Da li bi ti pristala da rodiš troje djece ? ..Da li bi imala išta protiv da tvoj muž na primjer plati da oplodi neku drugu ženu ( ne mora se sexati postoje i drugi načini) da mu rodi djecu i da onda ta djeca budu vaša ? Ako si protiv toga molio bih te da obrazložiš zašto.
Ako pitas mene licno, odgovorit cu ti licno... volim djecu i zelim djecu sa muskarcem kojeg sam izabrala... spadam u te zene :) ako on zeli troje djece, ja mu ne mogu reci da zelim, ali i da ne zelim imati bas troje djece... to su neke stvari koje se ne mogu tek tako odgovoriti, puno toga zavisi od neceg drugog...
npr. ako po prvom djetetu uvidim da mi lezi uloga majke, da mi je taj osjecaj neopisiv, i da pored silnih obaveza i promijena koje donosi dijete, i dalje uzivam i nikad nisam bila sretnija dok gledam to malo bice, onda cu nastaviti i zeljeti imati jos jedno, pa mozda i jos jedno...
ali tu su i pored tih osobnih razloga, i oni drugi, isto jednako bitni... podrska i pomoc supruga... ako mi suprug pomaze i vidim da ima osobine dobrog i briznog oca, zeljet cu mu podariti jos djece...
dakle vidis da nisam nikakva stroga karijeristica... i nisam krajnost :)
u jednom postu sam samo navela da uistinu ima zena koje NE ZELE DJECU...i to jasno i glasno kazu...NIKAD, al bas nikad... jednostavno nemaju tu zelju, to nesto u sebi... i onda i bolje sto su tako fer, a ne da rode dijete,a mozda nisu sposobne da budu majke...
ja nisam ni za jednu ( nase nane, bake, ) krajnost...ni gore navedene... ja sam za sredinu... :)
zelim samo da ja kao zena budem iskrena prema sebi...da imam pravo da vjerujem svojim osjecanjima, potrebama, snagama i ituiciji..da tragam za istinom, samoostvarenjem i potpunoscu... da hrabro idem dalje od onoga sto me nezadovoljava i cini nesretnom...
predstavnice tradicionalnih shvacanja ( nase nane, nene, bake ) ne preispitujuci ta shvatanja, kruto i nekriticki su ih prihvatale, bez obriza na to kako se osjecale, i da li nesto zeljele ili ne... tu se gomilalo nezadovoljsto koje se nije smjelo ispoljiti... imale su pravo samo da - sute...razum ( koji im je stvorio tradicionalni odgoj ) , im je preovladavao, a emocije, nagoni, strasti su bili priguseni i potisnuti... te zene su zadrzavale postojece stanje iako ih ne zadovoljava... opirale su se razotkrivanju, promijeni, riziku, cak i kada su uvidjale da to moze biti povoljno...
ja hocu da kazem da danasnja zena, obrazovana , intelektualka, se usudila da dublje udje u svoje bice ( za razliku od zena prije nekoliko godina ) , tamo gdje razum ( ala tradici. odgoj ) propisano i prosijecno ne igra kljucnu ulogu... danasnja zena ( ona koje se pojedini tako jako boje :D ) kriticki preispituje sebe i sve oko sebe, brusi i prilagodjava svoju posebnost, aktivno ucestvujuci u kreaciji VLASTITOG ZIVOTA.
postuje svoje osjecaje, potrebe, ideale, strasti, nagone... ( da zene imaju nagone... :D )...intuitivno traga za svojom posebnoscu i mjerom, ona cjelovitije njeguje svoju dusu...
ee sad kljuc je u POJEDINKI...traga za onim sto zeli, nastojeci da ne povrijedi drugoga ( u ovom slucaju svog muskarca )...zavisi od POJEDINKE...od njenog karakternog sklopa...ako npr. ne zeli djecu...ni pod koju cijenu, a partner zeli...tu se logicno, javljaju napetosti i komplikacije...neke zene bi i pristale na tvoj prijedlog @sinus... ;-) zavisi sve....

Moram ovo prokomentarisati jer mi bode oci i nikako ne ide uz mene '' Ako ne bi pristala iz razloga karijera, ne želiš da se razvališ od tolikog poroda, ne želiš ni da te režu, ne želiš toliko problema oko djece, ne želiš svoju slobodu da narušavaš obavezama dodatnim itd. ''' :shock:
ovo je jedna totalna krajnost...sto neko vec rece...i vodi u ekstreme...mogu cak reci, malo i bolesne ljude...nestabilne..za ovakve je stvarno i najbolje da nemaju djecu...neki su bar fer, pa to priznaju...
I jos bi dodala...SVE SE MOZE kad su dvoje saglasni, podupiru se medjusobno i ISTO doprinose u cijeloj jednoj prici...
Last edited by Eleonora on 23/05/2009 02:07, edited 1 time in total.
Eleonora

#185 Re: Dobra supruga je temelj drustva

Post by Eleonora »

@ muz 66

Ne slazu se po jednom jako bitnom pitanju :roll: o tome su prije trebali imati razgovor... a ne fol u braku... ma daj... :roll: logicno je ako je muskarac taj koji zeli djecu, trazit ce zenu koja zeli djecu.... trebao je stvari bolje i jasnije sagledati prije braka... a ne naletiti na karijeristicu koja ni pod koju cijelu ne zeli djecu...
tempora

#186 Re: Dobra supruga je temelj drustva

Post by tempora »

test01 wrote:@daleko ,nista ja tebe nekontam. ja da pitam svoju nenu i mamu. pa bilo im je 600 puta bolje nego danasnjim zenama.
sta hoce danasnja zena, u bosni npr.?

Sta hoce?
Koji joj je smisao zivota ako ostane sama i bez djece?
Za muskarce je jasno sta hoce, ali je moderna zena komplicirana u vrazju mater? Da moze i musko bi radjalo po njenom.
Ti si stvarno test bezobrazan. Ali ne malo. Pitas sta hoce danasnja zen au Bosni? Ko biva ganja karijeru? Koju crnu karijeru? I sta to znaci karijera? Sto radi? U ovakvoj situaciji bosanske zene, ti bi pricao o tome sto zeli zena u BiH? A istovremeno prevodio potrebu zene kao nekakav hir?
Ako je tvojoj nani i mami bilo 600 puta bolje nego danas, amin. Neka im bude jos toliko. No sta to ti znas o bosanskoj zeni, ziv bio. I ko je ta jedna bosanska zena o kojoj ti pricas? :? :oops:
muz66

#187 Re: Dobra supruga je temelj drustva

Post by muz66 »

@Eleonora-odlican post :thumbup: Odoh spavati pa nastavljamo sutra :p
PalaSa Marsa

#188 Re: Dobra supruga je temelj drustva

Post by PalaSa Marsa »

]

@muz66

Ako imaš ženu opterećenu karijerom, ne želiš da je prisiljavaš da rađa djecu...i to kao muž poštuješ...onda je pitanje da li će ta ista žena poštovati tvoju želju da imaš djecu na ovaj navedeni način ili će ti roditi sama djecu. Znači nije prevara, nije avantura, već jednostavno muž da spermu u epruvetu doktor je ugradi u drugu ženu koja to odradi za novac i onda žena od karijere i njen muž imaju djecu, a ona i dalje ima finu liniju :D[/quote]
Ne znam, vjerovatno bi morala upoznati takvog muskarca, pa da ga sagledam uz duz i poprijeko i da se ibretim dok sam ziva. Toliko.[/quote]
Meni samo nije jasno sto se ti ibretis? Covjek je postavio jednu sasvim mogucu situaciju. Dakle, dvoje se vole, sve super, medjutim po pitanju djece se ne slazu. Ona zeli karijeru, ona zeli da sa 50 izgleda kao da joj je 30 i da se moze u toplesu suncati, a on bi 2-3 djece. Bujrum ti gospodjo, ganjaj karijeru i unapredjenje, ali muz fino plati i druga mu zena rodi djecu. Neces ti-hoce druge tri :D Bez ikakve ljutnje i slicno. Zelite kompromis-eto vam ga kompromis :D[/quote]

@PalaSa Marsa :D
Ni meni nije jesno, kako neko moze izabrat' nekog kome nisu bitni "nasljednici" i (opste je poznato da su djeca plod ljubavi, koja bi morala postojat' u barku, po meni,dakle ljubav, naravno) uopste ovakav stav (ako postoji naravno) i (sta je cilj zenidbe i udaje, osim ako je u pitanju nesto drugo, meni nepoznato), s' tim da postujem umjetnu oplodnju ukoliko nije moguce imat' djecu putem kojim je to odredjeno.
Ps: Pitam se kako je moguce uopste ljudima s' recimo normalnim stavom, pitat' ovakva pitanja, ako je na cisto sa sobom sta hoce od zivota ili sta ocekuje od zivota.
Latina

#189 Re: Dobra supruga je temelj drustva

Post by Latina »

@PalaSa Marsa
Ni meni nije jesno, kako neko moze izabrat' nekog kome nisu bitni "nasljednici" i (opste je poznato da su djeca plod ljubavi, koja bi morala postojat' u barku, po meni,dakle ljubav, naravno) uopste ovakav stav (ako postoji naravno) i (sta je cilj zenidbe i udaje, osim ako je u pitanju nesto drugo, meni nepoznato), s' tim da postujem umjetnu oplodnju ukoliko nije moguce imat' djecu putem kojim je to odredjeno.
Ps: Pitam se kako je moguce uopste ljudima s' recimo normalnim stavom, pitat' ovakva pitanja, ako je na cisto sa sobom sta hoce od zivota ili sta ocekuje od zivota.
A sta bi ti predlozila svom muzu koji te voli u hipotetickoj situaciji da sutra ne mozes roditi ? Da se razvede od tebe i ozeni neku koja moze ? :lol: :lol: :lol:

OMG. 8-)
PalaSa Marsa

#190 Re: Dobra supruga je temelj drustva

Post by PalaSa Marsa »

Ne znam, dok covjek ne dodje u tu kozu (ako dodje, naravno) ne mogu nist' rec.
Latina

#191 Re: Dobra supruga je temelj drustva

Post by Latina »

PalaSa Marsa wrote:Ne znam, dok covjek ne dodje u tu kozu (ako dodje, naravno) ne mogu nist' rec.
Ako ne znas, onda barem pokusaj smanjiti predrasude. Posto ti ne bi bilo ugodno da ih neko ispolji prema tebi. ;-)
PalaSa Marsa

#192 Re: Dobra supruga je temelj drustva

Post by PalaSa Marsa »

Latina, prije nekad si rekla da ti se ne obracam, pa me malo buni ovo tvoje obracanje meni.
Btw: Moras razlucit' sta su predrasude, a sta je nesto sto covjek nije probao i ne usudjuje se recimo davat komentare, al' konkretne komentare koje se ticu konkretne situacije.
Latina

#193 Re: Dobra supruga je temelj drustva

Post by Latina »

8-)
Last edited by Latina on 23/05/2009 12:12, edited 1 time in total.
PalaSa Marsa

#194 Re: Dobra supruga je temelj drustva

Post by PalaSa Marsa »

Latina wrote:
PalaSa Marsa wrote:
dosadni wrote:Juče nije imala hrabrosti pa prijetila pp porukom
:lol: :lol: :lol: Jesil' se to prep'o majke ti :?: :lol: :-)
Kakvi temelji takvo i drustvo. ;-)
Nadam se da je ovo zadnje. Hvala.
Latina

#195 Re: Dobra supruga je temelj drustva

Post by Latina »

PalaSa Marsa wrote: Nadam se da je ovo zadnje. Hvala.
Takodje. ;-)
tempora

#196 Re: Dobra supruga je temelj drustva

Post by tempora »

PalaSa Marsa wrote:]

@PalaSa Marsa :D

Velis nije ti jasno kako neko s "normalnim stavom" moze postavljati takva pitanja? Latina ti je s pravom postavila pitanje nakon ovog tvog posta. A ja bih da se nadovezem na nju, kroz jednu anegdotu u neka praistorijska vremena ( koja vaze valjda i danas). Neki moj daleki rodjak, ozenio se, prelijepom, zdravom ( vrlo bitne stvari) zenom i nakon prve bracne noci, izjutra, mlada se zali muzu, kaze boli je zub. A on, sav usplahiren, ljutito se naglas upita:" Ha? Pa sta sam ja to sebi doveo zenu s manom kuci?"

Ne znam zaista odakle ti razmisljanje da je brak ( ako sam dobro razumjela) iskljucivo vezan za "nasljednike"? Pa i sama rijec koju koristis "nasljednici" po malo mi je smijesna, izmedjuostaloga sto milioni djece danas bivaju rodjeni u strasnoj bijedi i nemaju sto da naslijede osim praznog stomaka, zbog cega i umiru.
A potom, za dobivanje djece, brak apsolutno nije potreban. Milion i jedna zajednica u kojoj zena i muskarac, dva muskarca ili dvije zene , bracno ili vanbracno odgajaju djecu. No nista od toga nije bitno, osim da je stvar individualnog zasto i kako neko stupa u brak ili neku vrstu zajednice. Pa milioni siromasnih sklapaju bracne zajednice kako bi pobjegli iz bijede. Ili kako bi se neko imao brinuti o njima. Itd itd.
Da li su oni nenormalni? Ili oni koji zele zivjeti skupa bez "nasljednika"?
Imam dovoljno prijatelja koji su se svjesno odlucili da zive bez djece, a imam i dovoljno onih koji tu istu djecu iako silno zele, ne mogu dobiti. I ? Ko to i sta treba da im sudi i odlucuje sta je normalno razmisljanje?
Kao i sama tema, samo obicni, primitivni napad na psihicki ( a mozda i fizicki) integritet individue. :(
PalaSa Marsa

#197 Re: Dobra supruga je temelj drustva

Post by PalaSa Marsa »

E Tempora, moras dobro procitati moje postove, pa tek onda ih tumaciti i razlagati i stavljati pod navodnike bas ono sto navodim, a ne sto ti je srcu "drago", pa da se eto, kacis (al' bez veze) na te moje "dovedene zakljucke"(nazovimo ih tako) mogu ti rec' da si brza :thumbup: :-) :D
Latina

#198 Re: Dobra supruga je temelj drustva

Post by Latina »

tempora wrote: Velis nije ti jasno kako neko s "normalnim stavom" moze postavljati takva pitanja? Latina ti je s pravom postavila pitanje nakon ovog tvog posta. A ja bih da se nadovezem na nju, kroz jednu anegdotu u neka praistorijska vremena ( koja vaze valjda i danas). Neki moj daleki rodjak, ozenio se, prelijepom, zdravom ( vrlo bitne stvari) zenom i nakon prve bracne noci, izjutra, mlada se zali muzu, kaze boli je zub. A on, sav usplahiren, ljutito se naglas upita:" Ha? Pa sta sam ja to sebi doveo zenu s manom kuci?"

Ne znam zaista odakle ti razmisljanje da je brak ( ako sam dobro razumjela) iskljucivo vezan za "nasljednike"? Pa i sama rijec koju koristis "nasljednici" po malo mi je smijesna, izmedju ostaloga sto milioni djece danas bivaju rodjeni u strasnoj bijedi i nemaju sto da naslijede osim praznog stomaka, zbog cega i umiru.
A potom, za dobivanje djece, brak apsolutno nije potreban. Milion i jedna zajednica u kojoj zena i muskarac, dva muskarca ili dvije zene , bracno ili vanbracno odgajaju djecu. No nista od toga nije bitno, osim da je stvar individualnog zasto i kako neko stupa u brak ili neku vrstu zajednice. Pa milioni siromasnih sklapaju bracne zajednice kako bi pobjegli iz bijede. Ili kako bi se neko imao brinuti o njima. Itd itd.
Imam dovoljno prijatelja koji su se svjesno odlucili da zive bez djece, a imam i dovoljno onih koji tu istu djecu iako silno zele, ne mogu dobiti. I ? Ko to i sta treba da im sudi i odlucuje sta je normalno razmisljanje?
Kao i sama tema, samo obicni, primitivni napad na psihicki ( a mozda i fizicki) integritet individue. :(
Ne brini, do nas je. Mi To ne mozemo shvatiti. ;-)

Svaka rijec je istina, samo si zaboravila spomenuti one kojima njihovi muzevi naprave djecu, ali ih onda ostave da ih same podizu. Ah da, to su one "prokuzene" samohrane majke, od kojih svaka "normalna osoba" bjezi glavom bez obzira. Pa onda taj muz ne daje nikakvu finansijsku pomoc toj djeci, cesto ih vise nikada ocima ne vidi. Ili to dijete vidi dva puta godisnje kao u slucaju moje prijateljice, cija greska se sastojala u tome da se uda za nezrelog djecarca. O odbacenoj, zapostavljenoj djeci i sirocicima da i ne pricam, dok drugi trose na desetine hiljada dolara da IVF-om dobiju "svoje" dijete. Cirkus sacinjen od kombinacije gluposti i predrasuda.

Sto je najgore ne mozes nista promijeniti, mozes se samo povuci pred Znalcima.
tempora

#199 Re: Dobra supruga je temelj drustva

Post by tempora »

PalaSa Marsa wrote:E Tempora, moras dobro procitati moje postove, pa tek onda ih tumaciti i razlagati i stavljati pod navodnike bas ono sto navodim, a ne sto ti je srcu "drago", pa da se eto, kacis (al' bez veze) na te moje "dovedene zakljucke"(nazovimo ih tako) mogu ti rec' da si brza :thumbup: :-) :D

PalaSa Marsa, ne kacim se ja, kako kazes na tvoje zakljucke, nego sam u dijalogu. Barem to jos uvijek mislim? Osvrnula sam se na tvoju recenicu, u kojoj kazes da ti nije jasno kako neko moze izabrati nekoga kome nisu bitni "nasljednici" i rekoh -ako sam dobro razumjela. Pa ne znam sta sam drukcije razumjela a ako jesam, molila bih te da mi pojasnis, jer jos uvijek ne kontam.
Drugo, ne radjaju se sva djeca iz ljubavi i sama znas. Mnogo ih se danas radja neplanski ( ako se takvo sto uopste moze isplanirati) i mnogo iz milion drugih razloga.
Trece :D molim te da ne pises tako sitnim slovima, jer me vid ne sluzi tako dobro. Hvala.
tempora

#200 Re: Dobra supruga je temelj drustva

Post by tempora »

Latina wrote:
tempora wrote: Velis nije ti jasno kako neko s "normalnim stavom" moze postavljati takva pitanja? Latina ti je s pravom postavila pitanje nakon ovog tvog posta. A ja bih da se nadovezem na nju, kroz jednu anegdotu u neka praistorijska vremena ( koja vaze valjda i danas). Neki moj daleki rodjak, ozenio se, prelijepom, zdravom ( vrlo bitne stvari) zenom i nakon prve bracne noci, izjutra, mlada se zali muzu, kaze boli je zub. A on, sav usplahiren, ljutito se naglas upita:" Ha? Pa sta sam ja to sebi doveo zenu s manom kuci?"

Ne znam zaista odakle ti razmisljanje da je brak ( ako sam dobro razumjela) iskljucivo vezan za "nasljednike"? Pa i sama rijec koju koristis "nasljednici" po malo mi je smijesna, izmedju ostaloga sto milioni djece danas bivaju rodjeni u strasnoj bijedi i nemaju sto da naslijede osim praznog stomaka, zbog cega i umiru.
Ne brini, do nas je. Mi To ne mozemo shvatiti. ;-)

Svaka rijec je istina, samo si zaboravila spomenuti one kojima njihovi muzevi naprave djecu, ali ih onda ostave da ih same podizu. Ah da, to su one "prokuzene" samohrane majke, od kojih svaka "normalna osoba" bjezi glavom bez obzira. Pa onda taj muz ne daje nikakvu finansijsku pomoc toj djeci, cesto ih vise nikada ocima ne vidi. Ili to dijete vidi dva puta godisnje kao u slucaju moje prijateljice, cija greska se sastojala u tome da se uda za nezrelog djecarca. O odbacenoj, zapostavljenoj djeci i sirocicima da i ne pricam, dok drugi trose na desetine hiljada dolara da IVF-om dobiju "svoje" dijete. Cirkus sacinjen od kombinacije gluposti i predrasuda.

Sto je najgore ne mozes nista promijeniti, mozes se samo povuci pred Znalcima.
Jao Latina, pa ne mozes ocekivati od mene da pisem eseje. :D Doduse, trebalo bi. :( Inace, nikako ne podnosim upiranje prstom u nekoga, a to nerijetko cinimo, puno si dajemo za pravo. Pa evo valjda i ja, iznervirana samom temom.
Na koncu, ja sam generacija ciji su roditelji razvedeni, a sto je u to vrijeme znacilo pola zene, koja se ne uzima za ozbiljno i djeteta koje je na teretu. I u moje vrijeme, bilo je ogavnih zabrana igranja s djecom koja su nazivala "kopilad" a to je danas takodjer sveopste prihvacen epitet. Sto ce reci, nista se na zalost nije promijenilo. Zbog cega svi, kolektivno treba da se stidimo.
Post Reply