Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Ja mislim da si ti u pravu. Evo ja bih rado radjala djecu, brinula se o muzu i kazes da mi je lovai kuci, uzoj i siroj obitelji. Da mi to bude karijera. I da se tome posvetim. Kada bi imala mogucnost izbora. Recimo. Pa da je ovo drustvo tako razvijeno da ja mogu ustati jedno jutro i reci, ja ne zelim vise da radim. Zelim biti sa svojom djecom. Prvo naravno saopcim to muzu koji to sa odusevljenjem prihvati i kaze - nista se ne brini draga, ja cu se pobrinuti da vama nista ne fali, ako je to tvoja zelja. Odem u opcinu, nisam ni usla na vrata sluzbenica sirokog osmijeha (ne mora zlatan zub) me doceka i prije no sto zaustim ona pita sta mi treba i kako ona moze pomoci. Te ti ja njoj tu saopcim odluku o svom nemjerljivom doprinosu drustvu savrsenim odgojem djece. Ona popuni sve formulare za mene, odjavi me i kaže da je država/kanton/općina (zaokruži tačan odgovor) jaaaaako sretna i ponosna na mene te da će dati svoj doprinos moralni i materijalni i podržati me u mojoj nakani a sve za dobrobit društva tj. svih nas. I tako mi svi živimo do kraja života sretni. I moj muž nikad meni ne predbaci što ne privređujem, država nas sve gura dok živimo, djeca budu sretna što ne mogu dahnut' od roditelja i nikad se ne odvoje, rode svoju djecu i živimo u 17 generacija zajednica, a ja osjećam ponos Marije Bursać s dekicom pred tenkom.
nirvana
na prvi pogled logicno. stvarno jeste. ukratko ti kazes da imam puno vise love bilo bi i djece.
medjutim , bas bogati ljudi nece djecu jer zele da uzivaju u novcu. pa si nadju surogat majku u Indiji npr.
danas je borba za opstanak pa onda sve drugo. mnogo je stresa za razliku od prije. danas imamo svi mnogo vise obaveza i stisnuti smo vremenom jer ako nisi nesto na vrijeme napravio, to je problem.
-prirodno je da se zena bolje stara o djeci nego muskarac i da zeni pripadnu djeca u slucaju rastave.
test01 wrote:danas je borba za opstanak pa onda sve drugo. mnogo je stresa za razliku od prije. danas imamo svi mnogo vise obaveza i stisnuti smo vremenom jer ako nisi nesto na vrijeme napravio, to je problem.
-prirodno je da se zena bolje stara o djeci nego muskarac i da zeni pripadnu djeca u slucaju rastave.
E draga i poštovana ženo šta rodi, a ne odgoji, jarane odvoji biologiju od sociologije, dabogda se sljedeči put rodio kao muško među amazonkama.
test01 wrote:
E draga i poštovana ženo šta rodi, a ne odgoji, jarane odvoji biologiju od sociologije, dabogda se sljedeči put rodio kao muško među amazonkama.
I ja mu isto zelim
Al' pusti ba, vidis da se lik zajebaje Pa nijedan iole inteligentan muskarac ne bi ovoliko baljezgao.
Njega je neka bas naljutila dobro
A mozda je i on sam zensko, ko zna ko se krija iza nicka
Vi dobro znate koliko imate frendica koje su presle 30-u, a jos nemaju djecu. Mnoge koriste logiku i tjese se da je to zbog materijalnih nemogucnosti. Medjutim, sa 35 ili 40 udari im u glavu da ce biti same i ostati same i da im nece ko moci da kaze lijepu rijec pod starost, kada muskarac ne gleda zenu istim ocima. Tada vise ne vide materijalne okolnosti. To je opravdan strah. Zato se u kasnijoj dobi odlucuju da nadoknade sve sto nisu ostvarile u 20-im i 30-im.
To je zato sto previse koriste logiku u ovome drustvu koje namece logiku kao nesto sveto i nepogresivo.
Drustva koja ne koriste toliko logiku, vec i slusaju nagon i prirodu, mnogo su vitalnija od nasih, "zapadnih" drustava. Vitalnija znaci sa mnogo djece.
Sta hocu da kazem?
Zene teze djeci i cesto odgadjanje je frustracija. I muskarac takodje.
To je priroda.
ps.Ne treba zene da ide u krajnost i da bude stroj za radjanje,ali ne valja ni suprotna krajnost, pa da ostanu frustrirane, same, bespomocne isl.
Ja hocu samo da vam pomognem. Vratite se na prvu recenicu.
test01 wrote:danas je borba za opstanak pa onda sve drugo. mnogo je stresa za razliku od prije. danas imamo svi mnogo vise obaveza i stisnuti smo vremenom jer ako nisi nesto na vrijeme napravio, to je problem.
ladyada wrote:racunica je to sve ........jedno dijete do 18 godine kosta 150 000€ po racunici njemacki statisticara , toliko te dodje jedan stan ..........do 18 godine nije jos gotovo sa skolom, odnosno nema jos neki zanat ili gimnaziju ............ ma nije to vise vakat da djeca zive od nafake ...........
Ne žive djeca od nafake (ne živi niko), ali može to kod nas i za manje novca od 150.000 EUR.
Vec jednom sam predlozila da pitas svoju mamu sta ona misli o svemu, nisi nasao razloga za to. A u tvojim odgovorima hvatas se majki i nena u svakom drugoj.
Prijedlog bi bio sljedeci:
Sjedi i mamu i nenu zajedno, napravi im kafu ( za promjenu) pa ih upitaj malo i njihovoj neogranicenoj sreci, mogucnosti izbora, volji i doprinosu servisa tebi i tvom babi kao i dedi pa nam onda javi sta su rekle o svom (ne) stresnom zivotu, ispunjenom neogranicenim zadovoljstvom kao i ljepotom izbora.
Pa kada potvrdis tu teoriju, kako je sve bajno bilo, onda ih upitaj sta one misle o danasnjoj mladoj zeni? Potrazi kakav savjet kako ces ti naci svoju srecu kada buduce majke (hvala bogu) biraju drugacije od tvoje majke i tvoje nane. Mozda i za to imaju formulu.
A o "paragrafu" jednakosti muskarca i zene u Bosni cemo drugi put, kada se izdignes iznad one :"Kako su nase majke i nene".
@daleko ,nista ja tebe nekontam. ja da pitam svoju nenu i mamu. pa bilo im je 600 puta bolje nego danasnjim zenama.
sta hoce danasnja zena, u bosni npr.?
Sta hoce?
Koji joj je smisao zivota ako ostane sama i bez djece?
Za muskarce je jasno sta hoce, ali je moderna zena komplicirana u vrazju mater? Da moze i musko bi radjalo po njenom.
test01 wrote:@daleko ,nista ja tebe nekontam. ja da pitam svoju nenu i mamu. pa bilo im je 600 puta bolje nego danasnjim zenama.
Sta hoce?
Za muskarce je jasno sta hoce, ali je moderna zena komplicirana u vrazju mater? Da moze i musko bi radjalo po njenom.
Jaooooooooooooo
Prosto nekim ljudima ne vrijedi neke stvari objasnjavati.... Zive u tunelu
Nego znas sta, ti se okreni sebi, gledaj sebe, zaboli te sta zene hoce danas Nego ti fino trazi sebi zenu ala tvoja/moja nana...i uzivaj ( ako je nadjes )
A ne fakat, jel ti fakat, al fakat sve ovo mislis ozbiljno? Ja jos negdje u dubini se nadam, da nas malo zezas Jelde da nas zezas?
test01 wrote:@daleko ,nista ja tebe nekontam. ja da pitam svoju nenu i mamu. pa bilo im je 600 puta bolje nego danasnjim zenama.
Sta hoce?
Jaooooooooooooo
Prosto nekim ljudima ne vrijedi neke stvari objasnjavati.... Zive u tunelu
Nego znas sta, ti se okreni sebi, gledaj sebe, zaboli te sta zene hoce danas Nego ti fino trazi sebi zenu ala tvoja/moja nana...i uzivaj ( ako je nadjes )
A ne fakat, jel ti fakat, al fakat sve ovo mislis ozbiljno? Ja jos negdje u dubini se nadam, da nas malo zezas Jelde da nas zezas?
Pitao bih te nešto (mada može i neka druga djevojka da odgovori), a ne moraš odgovoriti ako ne želiš.
Zamislimo da imaš namjeru da se udaš, ako nisi već to uradila. I da muž izrazi želju da imate troje djece...Da li bi ti pristala da rodiš troje djece ? Ako ne bi pristala iz razloga karijera, ne želiš da se razvališ od tolikog poroda, ne želiš ni da te režu, ne želiš toliko problema oko djece, ne želiš svoju slobodu da narušavaš obavezama dodatnim itd...Da li bi imala išta protiv da tvoj muž na primjer plati da oplodi neku drugu ženu ( ne mora se sexati postoje i drugi načini) da mu rodi djecu i da onda ta djeca budu vaša ? Ako si protiv toga molio bih te da obrazložiš zašto.