mostarac wrote:ja samo znam da je ETF shodno znanju koje pruza izuzetno precjenjen fakultet, mada daje jednu drugu prednost, a to je da je rastegao mentalne mogucnosti covjeka skoro do krajnjih granica pa ti ljudi brzo uce i uvode se u novi posao i poprilicno su snalazljivi, mada je to sve od covjeka do covjeka, ali znanje koje nose sa sobom je jadno, bijedno i mrsavo i kad pogledas konkurse u novinama shvatis bolnu cinjenicu gdje si bio i sta si radio dok si dero guzove na ETF-u.
Shvatis da ti u sustini pojma nemas, nazalost, jer ETF ima jedan problem viska i to sam sa sobom, a to je da je prije rata finansiran od Energoinvesta i onda nije bilo toliko bitno da student nauci da radi to za sta se skoluje, nego da ga se osposobi da on u Energoinvestu moze da popuni bilo koje radno mjesto uz godinu dana pripravnickog gdje ce mu neko objasnjavati sta da radi. ETF ide u sirinu i o svemu da pomalo znanja, a ni o cemu ne da dovoljnu kolicinu da bi ti mogao nesto kvalitetno da napravis sa njom. Medjutim ta logika u svijetu kapitalizma ne pali jer privatnik hoce gotovog strucnjaka. Drugi je sad par rukava sto su ljudi, hvala bogu, u zabludi oko ETF-a i znanja koje daje
da te je neko na prvoj godini ucio da radis sa Borlandom... dok zavrsis bio bi potrosen materijal
ETF se striktno drzi jednog koncepta u obrazovanju... i do danas .. ispostavio se kao dobar.
a oni vrijedni..koji zele da uce dodatno tokom fakulteta... izadju i da znaju i da mogu (kao i svugdje u svijetu)
druga je stvar sto imas gomilu raje koja kroz fax proseta (prolazeci ovako ili onako), pa su poslije nesigurni i u ono sto znaju... takvi se dobro opeku u stvarnom svijetu, jer ih "privatnici" uzmu na pricu, da bi im dali sto manje para (niko te na faxu ne uci "nepostenju", a u biznisu...to vlada)