Do koje mjere trpiti zlostavljane u kuci?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Cherry-Cherry

#51 Re: Do koje mjere trpiti zlostavljane u kuci?

Post by Cherry-Cherry »

pashasolidni wrote:
fatamorgana wrote:
unknown genius wrote:kupis bejzbol palicu pa ti njih. sa bejzbol palicom si sigurno jaca. imas i neke tutorijale na jutubu, tipa samoodbrana
Provokacija? :wink:
u sushtini,genije je u pravu.fizickom zlostavljacu se najbolje fizicki suprotstaviti,tj. slomit govno
Jest, ali ne kada je napadač mama.
pashasolidni

#52 Re: Do koje mjere trpiti zlostavljane u kuci?

Post by pashasolidni »

pa to ona treba da se sjeti,da je mama,a ne maksum.maksum to dobro zna i nije mu jasno sta se dogadja
fatamorgana

#53 Re: Do koje mjere trpiti zlostavljane u kuci?

Post by fatamorgana »

unknown genius wrote:pa ni mama ne bi smjela udarat cerku dok je ne onesvijesti
Niti kćerka majku bejzbol palicom kako ti predlažeš.
pashasolidni

#54 Re: Do koje mjere trpiti zlostavljane u kuci?

Post by pashasolidni »

fatamorgana wrote:
ne u glavu,kako to obicno zlostavljaci rade,nego noge i ruke.ipak mamici treba dati sansu da se popravi :wink: :run:
fatamorgana

#55 Re: Do koje mjere trpiti zlostavljane u kuci?

Post by fatamorgana »

pashasolidni wrote:
fatamorgana wrote:
ne u glavu,kako to obicno zlostavljaci rade,nego noge i ruke.ipak mamici treba dati sansu da se popravi :wink: :run:
Vidim gledaju se ameriĆki filmovi ....
sve na kvadrat

#56 Re: Do koje mjere trpiti zlostavljane u kuci?

Post by sve na kvadrat »

Djevojčica je tražila savjet kako da se izvuče iz kandži roditelja koji je maltretiraju psihički i fiziči,a vi našli tu da trolate bezveze i dijelite savjete da i ona njima to ista uradi ali sa bejzbol palicom. Ako možete nekako pravno joj pomozite,neka zna svoja prava itd. Budimo bar jednom složni i pokušati da joj riješimo problem barem ovako riječima,a ona to nek provede u djelo.
sve na kvadrat

#57 Re: Do koje mjere trpiti zlostavljane u kuci?

Post by sve na kvadrat »

unknown genius wrote:ako hoce pravno rijesiti neka ceka treci razred. u trecem razredu ce dobiti demokratiju i bice detaljno upoznata sa svojim pravima.
Ne znam koliko imaš godina ali iz tvog pisanja se da primjeiti da si neozbiljan.
muha_sa

#58 Re: Do koje mjere trpiti zlostavljane u kuci?

Post by muha_sa »

ko vjeruje svemu što procita taj ne treba da cita :-)

ne mogu da vjerujem da se ovoj djevojcici to dešava :-)
da sam ti ja otac i da udjem u sobu u kojoj ležiš nakon maminih batina ja bih ti mamu--moju hanumu--nogama zgazio.
pashasolidni

#59 Re: Do koje mjere trpiti zlostavljane u kuci?

Post by pashasolidni »

fatamorgana wrote: Vidim gledaju se ameriĆki filmovi ....
vidim,ljubitelj si zlostavljaca djece
fatamorgana

#60 Re: Do koje mjere trpiti zlostavljane u kuci?

Post by fatamorgana »

pashasolidni wrote:
fatamorgana wrote: Vidim gledaju se ameriĆki filmovi ....
vidim,ljubitelj si zlostavljaca djece
Samo maloljetne, :wink:
pashasolidni

#61 Re: Do koje mjere trpiti zlostavljane u kuci?

Post by pashasolidni »

fatamorgana wrote:
nisam ni sumnjao,vladika
fatamorgana

#62 Re: Do koje mjere trpiti zlostavljane u kuci?

Post by fatamorgana »

pashasolidni wrote:
fatamorgana wrote:
nisam ni sumnjao,vladika
Ma gdje bi ti sumnjao, solidan si, :wink:z
spreca

#63 Re: Do koje mjere trpiti zlostavljane u kuci?

Post by spreca »

didiz2 wrote:Malo nejasasan naziv teme al nakon malog uvoda nadam se da ce vam biti jasnije..
Imam 16 godina i naravno kao i svaki 'tinejder' dolazi do mnogih nesuglasica kad je u pitanju porodica,narocito roditelji,još preciznije majka.Svjesna sam da je ovo doba bahatog ponasanja,svadanja,'odgovaranja' i sl. Al mene zanima do koje granice je prihvatljivo trpiti zlostavljanje? naravno kad kazem zlostavljanje ne mislim samo na ono fizickog tipa nego i psihickog. Ne zelim da me pogresno shvatite,ne pokusavam sebe predstaviti kao slabu i ne trazim sazaljenje,jako voilm svoje roditelje i posutjem ih. Al kako zivjeti s tim da te majka rodena vrijeda,cini te da se osjecas lose,udara te krvnicki dok ne padnes u nesvijest (situacija koja se desiila sinoc) urkatko,mislila je da sam joj uzela neke pare iz novcanika i kada sam se vratila kuci cekalo me udaranje glave od pod,sutanje,udaranje pesnicama i sl dok iz neizmoglosti nisam pala u nesvijest..Otac mi je usao u sobu polio me vodom,cekao da dodem sebi,ugasio svjetlo i izasao iz sobe. Priznajem da ja cesto znam biti bezobrazna,bahata, da se desi da ne uradim kucne obaveze al mene psihicki unistava sto se to meni desava iz noci u noc,a sutra dan u skolu,medu drustvo moram doci kao da se nista nije dogodilo...
kako izaci na kraj da su vam 'vasi' malo..agresivniji jel to normalno,da li treba reci nekome?pedagogu,psihologu? samo zelim vase misljenje :)
Mislim da preuvelicavas stvari a mnoge druge presucujes.....odnosno dosta toga nisi rekla ili jednostavno i lazes......zasto nas lazes i ptas nesto kad ti mi svejedno nemozemo pomoci......otidji doktoru nek napise stepen povreda i idi u policiju......ali posjeti malo i druge speci jaliste......psihologa...nisi nam napisala kakv si ucenik itd.....najvaznije stvari si presutjela
spreca

#64 Re: Do koje mjere trpiti zlostavljane u kuci?

Post by spreca »

astala_vistala wrote:
Zokipfc wrote:
astala_vistala wrote:i bio sam kriv i danas vjerujem da sam normalna licnost
ko batine nije primao danas sigurno nesto nije uradu sa njim.

Jos da dodam ovo.. Upravo si pokazao suprotno

Hoces li i ti tvoju djecu tako da tuces?
Sta je evropa ofo ono ljudska prava ? konvencije ? shatro balkan balkan..uvijek sam mrzio tipove koji su shatro elita koja se stide odakle su i vremenom se odricu svog korijena...nisam bio dovoljno jasan ? kao klinac sam pravio vragolije,narodski receno sejtan u svakom pogledu,i redovno sam dobijao batine od roditelja zbog loseg to jeste ruznog ponasanja..hajmo reci do pocetka srednje skole,danas vjerujem da sam normalna licnost naucili su me sta valja,sta ne valja kroz pricu a boga mi i kroz batine,mos mislit ne pusim ni travu..probo par puta reko jebo ovo smece..a hocu li svoju djecu tuci ? ako zasluze boga mi hocu i usmijerit cu ih na pravi put,pun mi je qurac vas koji mlatite o pravima i shatro se zgrozavate a onda kad dijete dodje u godine kada se nista ne moze promjeniti svoja damu cupata i jedete,budi pozdravljen i mojne me replicirat,vec si mi digo pritisak :-D
:thumbup: :thumbup:
ja sam mojima zahvalan mojima za svaku batinu.....inace bi danas hodo ko onaj sto prepada @Betermana :mrgreen:
Zokipfc

#65 Re: Do koje mjere trpiti zlostavljane u kuci?

Post by Zokipfc »

spreca wrote:
didiz2 wrote:Malo nejasasan naziv teme al nakon malog uvoda nadam se da ce vam biti jasnije..
Imam 16 godina i naravno kao i svaki 'tinejder' dolazi do mnogih nesuglasica kad je u pitanju porodica,narocito roditelji,još preciznije majka.Svjesna sam da je ovo doba bahatog ponasanja,svadanja,'odgovaranja' i sl. Al mene zanima do koje granice je prihvatljivo trpiti zlostavljanje? naravno kad kazem zlostavljanje ne mislim samo na ono fizickog tipa nego i psihickog. Ne zelim da me pogresno shvatite,ne pokusavam sebe predstaviti kao slabu i ne trazim sazaljenje,jako voilm svoje roditelje i posutjem ih. Al kako zivjeti s tim da te majka rodena vrijeda,cini te da se osjecas lose,udara te krvnicki dok ne padnes u nesvijest (situacija koja se desiila sinoc) urkatko,mislila je da sam joj uzela neke pare iz novcanika i kada sam se vratila kuci cekalo me udaranje glave od pod,sutanje,udaranje pesnicama i sl dok iz neizmoglosti nisam pala u nesvijest..Otac mi je usao u sobu polio me vodom,cekao da dodem sebi,ugasio svjetlo i izasao iz sobe. Priznajem da ja cesto znam biti bezobrazna,bahata, da se desi da ne uradim kucne obaveze al mene psihicki unistava sto se to meni desava iz noci u noc,a sutra dan u skolu,medu drustvo moram doci kao da se nista nije dogodilo...
kako izaci na kraj da su vam 'vasi' malo..agresivniji jel to normalno,da li treba reci nekome?pedagogu,psihologu? samo zelim vase misljenje :)
Mislim da preuvelicavas stvari a mnoge druge presucujes.....odnosno dosta toga nisi rekla ili jednostavno i lazes......zasto nas lazes i ptas nesto kad ti mi svejedno nemozemo pomoci......otidji doktoru nek napise stepen povreda i idi u policiju......ali posjeti malo i druge speci jaliste......psihologa...nisi nam napisala kakv si ucenik itd.....najvaznije stvari si presutjela

Boze sacuvaj, sta je sa tobom i tebi slicnima? Aj zamisli samo za trenutak da nije tako kako ti pricas, jel' to sta curi u ovoj situaciji treba?
spreca

#66 Re: Do koje mjere trpiti zlostavljane u kuci?

Post by spreca »

Zokipfc wrote:
spreca wrote:

Boze sacuvaj, sta je sa tobom i tebi slicnima? Aj zamisli samo za trenutak da nije tako kako ti pricas, jel' to sta curi u ovoj situaciji treba?
meni nije nista....jer 90% je neistina....ali njoj se cini da nad njom vrse teror koji jos nikad nije vrsen...ti produzi da vjerujes...tvoj problem.....po njenoj prici ovo traje vec duze vrijeme.....ako nista drugo ,da je ovo istina susjedi bi vec na neki nacin reagovali.....pubertetske Lazi i nista vise ...a poneki samarcic uopste nije na odmet
Keiko

#67 Re: Do koje mjere trpiti zlostavljane u kuci?

Post by Keiko »

spreca wrote:
Zokipfc wrote:
spreca wrote: Mislim da preuvelicavas stvari a mnoge druge presucujes.....odnosno dosta toga nisi rekla ili jednostavno i lazes......zasto nas lazes i ptas nesto kad ti mi svejedno nemozemo pomoci......otidji doktoru nek napise stepen povreda i idi u policiju......ali posjeti malo i druge speci jaliste......psihologa...nisi nam napisala kakv si ucenik itd.....najvaznije stvari si presutjela

meni nije nista....jer 90% je neistina....ali njoj se cini da nad njom vrse teror koji jos nikad nije vrsen...ti produzi da vjerujes...tvoj problem.....po njenoj prici ovo traje vec duze vrijeme.....ako nista drugo ,da je ovo istina susjedi bi vec na neki nacin reagovali.....pubertetske Lazi i nista vise ...a poneki samarcic uopste nije na odmet
Ni ti fakat nisi normalan, jos jedan dokaz da batina nije iz raja izasla. :-)

Kakve veze ima kakav je ucenik? Niti sva djeca mogu imati sve petice niti je skolski (ne)uspijeh razlog da se dijetetu lupa glavom od pod. Odnosi izmedju roditelja su izgleda poprilicno nesredjeni sto je samo po sebi faktor u ponasanju u i van skole. Mene sad jos vise brine to da zena koja je ocigledno isfrustrirana i sa mogucim psihickim poremecajem cuva (sestrino) dijete od dvije godine.

A to za komsije, samo bih te htjela podsjetit' kako su Smajine komsije mahalale po novinama da su mu djed, nana i mati krali struju a nije im palo na pamet da prijave da se izivljavaju na djetetu i da dijete hoda okolo sa vidljivo slomljenom rukom. Eto ti bosanskog komsiluka! :roll:
spreca

#68 Re: Do koje mjere trpiti zlostavljane u kuci?

Post by spreca »

Keiko wrote:

Kakve veze ima kakav je ucenik? Niti sva djeca mogu imati sve petice niti je skolski (ne)uspijeh razlog da se dijetetu lupa glavom od pod. Odnosi izmedju roditelja su izgleda poprilicno nesredjeni sto je samo po sebi faktor u ponasanju u i van skole. Mene sad jos vise brine to da zena koja je ocigledno isfrustrirana i sa mogucim psihickim poremecajem cuva (sestrino) dijete od dvije godine.

A to za komsije, samo bih te htjela podsjetit' kako su Smajine komsije mahalale po novinama da su mu djed, nana i mati krali struju a nije im palo na pamet da prijave da se izivljavaju na djetetu i da dijete hoda okolo sa vidljivo slomljenom rukom. Eto ti bosanskog komsiluka! :roll:
i sta da ja sad kazem na ovo.....kazes da nisam normalan........kako bi bilo da ja tebi sad kazem da si krava ,kobila ,glupaca....?zato sto mislis drugacije nego ja .....ajd malo poradi na svom ponasanju
korisnik.1

#69 Re: Do koje mjere trpiti zlostavljane u kuci?

Post by korisnik.1 »

Kako je smiješno pročitati da ovdje 2-3 lika pišu kako pokretač tema, ta cura, zapravo laže a oni već prethodno pisali kako su njih roditelji također tukli i motkama i kajševima itd- :-)

Mislim da se bez razloga pravi razlika između "današnje" i "prijašnje" djece (ne na temi, nego općenito u društvu). Gledajući u nazad šta su djeca/omladina radili 70ih 80ih 90ih (da ne idem ranije) danas da se tako djeca ponašaju bi bilo ravno samoubistvu. Dosta ljudi ne prihvata činjenice da se svijet mijenja i da djeci više nije glavna zanimacija igrati klikera, ili u žbunju pokera itd.

Nije bitno da li je ovaj događaj istinit ili ne, ali sigurno da ima ovakvih primjera u društvu.
Keiko

#70 Re: Do koje mjere trpiti zlostavljane u kuci?

Post by Keiko »

spreca wrote:
Keiko wrote:

i sta da ja sad kazem na ovo.....kazes da nisam normalan........kako bi bilo da ja tebi sad kazem da si krava ,kobila ,glupaca....?zato sto mislis drugacije nego ja .....ajd malo poradi na svom ponasanju

Sto, da mi neces koji samarcic opalit', ili me mozda nalupat' kakvom motkom jer se ne slazemo? :roll: Ti si vec izjavio da fizicko zlostavljanje nije na odmet i da ga podrzavas a sad ja trebam pripazit' na svoje ponasanje???

Trebam li ici traziti linkove za bezbroj slucaja gdje su djeca ili ubijena ili jedva prezivjela tu famoznu rajsku batinu. Cisti primitivizam i divljastvo!
spreca

#71 Re: Do koje mjere trpiti zlostavljane u kuci?

Post by spreca »

:lol: :lol: :lol: :lol:
IceQueen

#72 Re: Do koje mjere trpiti zlostavljane u kuci?

Post by IceQueen »

astala_vistala wrote:Sta sam ja trebao raditi nakon batina od kabla? kad stari skine opasac pa me naruzi? ili dok sipku ne slome ne odustaju ? vjeruj mi stid me bilo hodat sa crvenim linijama po tijelu...a prica da to nekome kao prijavim ? pah samo jos veci degenek dobijes...jebo sam ja njih al i oni su meni slomili svaki atom...i bio sam kriv i danas vjerujem da sam normalna licnost..ko batine nije primao danas sigurno nesto nije uradu sa njim.
O tvojoj normalnosti govori ponajbolje avatar na tvom profilu.
Cherry-Cherry

#73 Re: Do koje mjere trpiti zlostavljane u kuci?

Post by Cherry-Cherry »

Bosanski krkanluk i primitivizam na djelu.
Sta sam ja trebao raditi nakon batina od kabla? kad stari skine opasac pa me naruzi? ili dok sipku ne slome ne odustaju ? vjeruj mi stid me bilo hodat sa crvenim linijama po tijelu...
I tebi je ovo normalno. :-) :-) :-) :-) :run:
sha_ba

#74 Re: Do koje mjere trpiti zlostavljane u kuci?

Post by sha_ba »

pratim
sheilak

#75 Re: Do koje mjere trpiti zlostavljane u kuci?

Post by sheilak »

Sta sam ja trebao raditi nakon batina od kabla? kad stari skine opasac pa me naruzi? ili dok sipku ne slome ne odustaju ? vjeruj mi stid me bilo hodat sa crvenim linijama po tijelu...
jel ovo neko trik pitanje? ili si ironican?

al nek si ti bolja, normalna osoba. :D
Post Reply