Dnevnik FTV

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Post Reply
ibro dirka

Post by ibro dirka »

Evo postedjen si :D od vise stvari :D
ibro dirka

Post by ibro dirka »

Slavko Jovičić Oscar wrote:evo jedan komentar koji se nadovezuje na gornju pricu...
prvo da kazem da se zalazem za smjenu i silajdzica i dodika, nemam vremena za obrazlaganje takvog stava, i naravno ni u kojem slucaju ne izjednacujem dodika sa silajdzicem, jer ne bi bilo ni posteno, ni ljudski, pa ako hocete ni patriotski, jer ipak mi nemamo rezervne domovine, a volim je kakva je takva je, ali ipak sam za smjenu obojice...

medjutim...ovo sto je FTV uradila u napadu na silajdzica je istovremeno i pobijanje ranijih stavova uredjivacke politike FTV-a koji su bili dijametralno suprotni (zalaganje za aprilski paket koji je itekako potvrdjivao rezultate genocida), ali i jedna primitivna hajka koja je toliko svojstvena urednicima FTV-a (nakon hajke na SDA, pa potom na vehabije, nakon vehabija reis, nakon reisa silajdzic, pa cemo opet u krug), i vise je licila na situaciju kao da su se bijesni psi otkinuli s lanca i krenuli da kolju sve zivo.

dakle, sada u ovom trenutku, bakir i co pljuju silajdzica jer je potpisao etnicku podjelu i rezultate genocida (ako pogledamo protokol, naravno to zaista neme veze s tim, jer protokol nije sporazum, pa makar tamo stoji bilo kakva odreba, a sve odredbe protokola su toliko uopstene da ih svako moze tumacit kako hoce, a vjerovatno je potpisan samo kako bi dvojac sacuvao fotelje i nizasta vise). medjutim bakiru smeta etnicka podjela, a za istu se zalagao u aprilskom paketu, na sve moguce nacine, koliko je samo meklhejni puta gostovao kod njega to je postalo degutantno. sve ovo govori da je u pitanju povod koji je iskoristen za obracun sa harisom, a jos niko na FTV nije procitao i napravio kvalitetnu analizu protokola (ja sam ga uspio jedino procitat u dnevnim novinama). a obicni gradjanin je totalno zbunjen. vise se ne zna ni ko pije ni ko placa. da li je zlatko za podjelu ili ne?! da li je haris za podjelu ili ne?! da li je bakir i co za podjelu ili ne?! odgovor je: kako kad.
Ma sve se to i prije znalo, a sada je vec vise nego ocito. Trebalo bi odstampati taj "Protokol", bas kao i odjave za javnost raznoraznih stranaka, i velika vecina bi nakon citanja shvatila koliko je sati. Problem je u tome sto kod nas ni intelektualci ne citaju, a kamoli sta piskaraju. Lakse je valjda zasjesti u koju kafanu pa svakoga pomalo ispljuvati.

Sta onda ocekivati od ovakvih pseudonovinara i polupismenih obozavatelja lika i djela doticne sirovine?
Last edited by ibro dirka on 02/10/2007 00:04, edited 1 time in total.
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

ibro dirka wrote:Evo postedjen si :D od vise stvari :D
imam ba losu naviku... :D kad mi pocnu ljudi glumit :D pametovat :D ili jos gore velicati likove poput silajdzica... :D popizdim... :D pa necu da me baniraju... :D a ti uzivaj :D
ibro dirka

Post by ibro dirka »

Velicaju ga, vidis, Iznogud Lagumdzija, Tihic i ekipa pseudonovinara informbiroa federalne TV, bas kao i polupismeni obozavatelji takvih "programa". Htjeli to, ili ne.

Zato, umjesto da te baniraju, pokusaj srociti jedno tri-cetiri recenice pa im posalji koju lijepu razglednicu iz neke mahale. Em im saljes arhivski materijal za "sokantno & ekskluzivno:, em i sebi i njima mozda pomognes. :wink:
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

ibro dirka wrote:Velicaju ga, vidis, Iznogud Lagumdzija, Tihic i ekipa pseudonovinara informbiroa federalne TV, bas kao i polupismeni obozavatelji takvih "programa". Htjeli to, ili ne.
jebiga, nije svako hayat pa da ti odgovara... :D nije ovo ono staro, vama novopecenim demokratama, mrsko vrijeme jednoumlja... :D ima i silajdzic svoje igrace u medijima, ne vidim da dovodis u pitanje njihovu objektivnost i profesionalizam... :D
Zato, umjesto da te baniraju, pokusaj srociti jedno tri-cetiri recenice pa im posalji koju lijepu razglednicu iz neke mahale.Em im saljes arhivski materijal za "sokantno & ekskluzivno:, em i sebi i njima mozda pomognes. :wink:
a ovo je trebalo biti sta ? smijesno ili uvrijedljivo ? pa vala nije ni jedno ni drugo...

prozivas beciragica za krkanluk, a ispadas veca sirovina od njeg... :D stoga i ne pokusavaj prodavati licemjernu demagogiju, nadji nekog malo glupljeg i nepismenijeg :D hint, pokusaj s omladinom koja se fura na lepog, tihica, zlaju i slicne...
ibro dirka

Post by ibro dirka »

Pa ja ih nadjoh podosta, valjda smeta sve iznad radijatora, sto neko lijepo rece :) Sto se tice omiljenog ti, izgleda, i demokratskog Hayata, i on je odavno prevashodno Iznogudov. Jos uvijek demokratija mahale, ali sada za Zlajinu publiku.

Dobra ti je ta demagogija o demagogiji, sirovinama i vodjama. Dobra, al demagogija.
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

ibro dirka wrote:Pa ja ih nadjoh podosta, valjda smeta sve iznad radijatora, sto neko lijepo rece :) Sto se tice omiljenog ti, izgleda, i demokratskog Hayata, i on je odavno prevashodno Iznogudov. Jos uvijek demokratija mahale, ali sada za Zlajinu publiku.

Dobra ti je ta demagogija o demagogiji, sirovinama i vodjama. Dobra, al demagogija.
gdje sam ja rekao da mi je :D hayat "omiljen i demokratski", naprotiv. nauci citati sta drugi pisu. :D pretpostavljao sam da je tebi drag :D

demagogija o demagogiji stoji... :D stoga ne pametuj i ne glumi kulturu kad ti fali ledja i za jedno i za drugo :D
ibro dirka

Post by ibro dirka »

To, Sanjine :D Pa vidim da ti je Hayat najefikasnija etiketa u repertoaru, pa rekoh da te drugarski upoznam sa cinjenicom da vise ne fercera, bar ne ovako :D

Sto se kulture tice, sta ti kaze Sanjo, kako mu se svidjelo prvi put u pozoristu? :D A tebi? :D
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

ibro dirka wrote:To, Sanjine :D Pa vidim da ti je Hayat najefikasnija etiketa u repertoaru, pa rekoh da te drugarski upoznam sa cinjenicom da vise ne fercera, bar ne ovako :D
ha jebiga, volis hareta, znaci da vjerovatno volis i njemu naklonjene medije... :D doduse, i hayat se udaljio od njeg... :D samo mu fahro ostaje :D
Sto se kulture tice, sta ti kaze Sanjo, kako mu se svidjelo prvi put u pozoristu? :D A tebi? :D
ne poznajem ga, a posto si mu ti bezbeli neki kolega... :D pitaj ga sam :D
Mahalac

Post by Mahalac »

Poslije onog intervjua neku noc sa Haretom-caretom, meni je Sanjin novinar godine, nisam ni znao da ima onoliko potencijala, svaka mu cast.

Kaze jucerasnji Havaz, Galbrajt je potvrdio da je Hare care odlican politicar :shock: ...iznenadna potreba za pravdanjem...sto li boze :-)
Nancy Drew

Post by Nancy Drew »

...
Last edited by Nancy Drew on 10/02/2009 12:41, edited 1 time in total.
ibro dirka

Post by ibro dirka »

Po meni je puno profesionalnije i za tu informbiroovsku felu uvjerljivije uradjen onaj Tihicev intervju za TV NS iz 1992, a i Tihi mi je tu nekako u "svom elementu"... Prirodni talent, sta ces, posebno kada prica nesto sto i misli.
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

ibro dirka wrote:Po meni je puno profesionalnije i za tu informbiroovsku felu uvjerljivije uradjen onaj Tihicev intervju za TV NS iz 1992, a i Tihi mi je tu nekako u "svom elementu"... Prirodni talent, sta ces, posebno kada prica nesto sto i misli.
ovo ti je fakat morbidno i nisko, nisam ljubitelj tihica, naprotiv, ali ovo ne zasluzuje... :D doduse, ovaj komentar vise govori o tebi i nego o njemu :D
ibro dirka

Post by ibro dirka »

Pa ne znam ko se sve osmjehuje dok prica o tome. Bez laznih, mahalskih moralisanja molicu lijepo, nismo na federalnom Dnevniku.

Nego, sta ti je tacno morbidno? I sada je covjek ucijenjen, pa je onda ipak bio mnogo uvjerljiviji.
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

ibro dirka wrote:Pa ne znam ko se sve osmjehuje dok prica o tome. Bez laznih, mahalskih moralisanja molicu lijepo, nismo na federalnom Dnevniku.

Nego, sta ti je tacno morbidno? I sada je covjek ucijenjen, pa je onda ipak bio mnogo uvjerljiviji.
ako ti je boldirano potrebno objasnjavat :D onda ti treba pomoc :D
ibro dirka

Post by ibro dirka »

Evo cekam partijsku iMformaciju, (kasni danas, a skoro ce dnevnik :D) pa ce mi valjda bit jasno ko i tebi :D
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

ibro dirka wrote:Evo cekam partijsku iMformaciju, (kasni danas, a skoro ce dnevnik :D) pa ce mi valjda bit jasno ko i tebi :D
sad ce, ne sikiraj se :D
Pooll

Post by Pooll »

Vratise Ognjena Blagojevica...

Jel' neko cuo sinoc: "odron" za Jelica umjesto "odore" :D

:shock: :shock: :shock:
sigicalo

Post by sigicalo »

Pred ODRONOM umjesto ODROM Milana Jelica...Zavalila se od smijeha
Klikerica

Post by Klikerica »

Pooll wrote:Vratise Ognjena Blagojevica...

Eh moj Ognjene :lol: hoces li pokrenuti opet neki talk show :lol:
sulesavic

Post by sulesavic »

Klikerica wrote:
Pooll wrote:Vratise Ognjena Blagojevica...

Eh moj Ognjene :lol: hoces li pokrenuti opet neki talk show :lol:
Nema potrebe (ne zbog Ognjena kao takvog, radije pare nek se ulo¾e u filmove, serije i sliène proizvode - ima dovoljno palamuðenja na TV-u)
amalka

Post by amalka »

sigicalo wrote:Pred ODRONOM umjesto ODROM Milana Jelica...Zavalila se od smijeha

:roll: To je mali lapsus. Ali, naravno, zato ne bismo trazili dlaku u jajetu? :roll:

Jeste da je to bas bio odron :D ali ipak, desava se ;)
anamo 'vamo

Post by anamo 'vamo »

veceras bez dlake, mada ce neki opet traziti jaje...:D
i vizuelno i audio za primjer. dobrodosao nazad :thumbup:
Nancy Drew

Post by Nancy Drew »

...
Last edited by Nancy Drew on 10/02/2009 12:13, edited 1 time in total.
anamo 'vamo

Post by anamo 'vamo »

sve za 6 markica mjesecno! :lol: :lol: :lol:
Post Reply