djevojke,zene da li ste lijene ili????

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

tempora

Post by tempora »

Minnela wrote:
amalka wrote:
KeepItSimplE wrote:french nikad nece izaci iz mode i uvijek lijepo izgleda
Samo da kazem da je french izisao iz mode, eto toliko... :)
podapisujem :D ..

i ne znam zasto bi se mislilo da neko ne vodi higijenu o noktima,ako mu eto nisu "svjeze "nalakirani nokti+? ima ljudi kojima jednostavno to nije bitno da li im je lak popucao ili ne,a ispucani lak ne znaci i da je ta osoba prljava :roll: ..mada nije lijepo vidjeti ,radije ga obrisi i nemoj lakirati :D ali opet svako zna svoje :D
:D Jedna moja prijateljica zadobila je dozivotno kurje oko na malom noznom prstu dok je gore negdje po Sedreniku za vrijeme rata vucarala drva za ogrjev.Uspije ga odstraniti na kratko, pa se dovija sa kojekakvim flasterima i tretmanima-ali mu izgleda nema lijeka.Danas ona fino, u ljetnjoj sezoni nalakira nokte i to kurje oko plavim lakom-pa puna sandala! :D :oops:
Ne znam sta bi joj ove esteticarke rekle na isto. :D :oops:
danas

Post by danas »

InfraRedRidinghood wrote:
danas wrote:jel ono -- vojnickim kaJisem :D :D kopchom do tijela :D :D
Jest, jest; tako :D :D :D :D :D
pikamol' se mi sto grizemo nokte :D :D :D
danas

Post by danas »

Minnela wrote:
danas wrote:
InfraRedRidinghood wrote: Jest, jest; tako :D :D :D :D :D
pikamol' se mi sto grizemo nokte :D :D :D
uh,gdje me nadje :-) :D ..hajd' dobro je ,ja mislila niko to vise osim mene ne radi :D
:D :D ja najvolim kad metnem ovaj gel preko noktiju :D :D onda mogu zvakat po heftu, traje :kravata:
danas

Post by danas »

Minnela wrote:
danas wrote:
Minnela wrote:uh,gdje me nadje :-) :D ..hajd' dobro je ,ja mislila niko to vise osim mene ne radi :D
:D :D ja najvolim kad metnem ovaj gel preko noktiju :D :D onda mogu zvakat po heftu, traje :kravata:
nisam to jos probala,dok odem u Bosnu ondaK cu :D
ali zato ja zvachem onaj lak protiv grickanja noktiju :D ..na pocetku bilo gorko,sad mi se pravo osladilo :D
aha :D :D skoro pa ko dzin i tonik ukus :D :D
KeepItSimplE

Post by KeepItSimplE »

amalka wrote:
KeepItSimplE wrote:french nikad nece izaci iz mode i uvijek lijepo izgleda
Samo da kazem da je french izisao iz mode, eto toliko... :)
KeepItSimplE

Post by KeepItSimplE »

tempora wrote:
Minnela wrote:
amalka wrote: Samo da kazem da je french izisao iz mode, eto toliko... :)
podapisujem :D ..

i ne znam zasto bi se mislilo da neko ne vodi higijenu o noktima,ako mu eto nisu "svjeze "nalakirani nokti+? ima ljudi kojima jednostavno to nije bitno da li im je lak popucao ili ne,a ispucani lak ne znaci i da je ta osoba prljava :roll: ..mada nije lijepo vidjeti ,radije ga obrisi i nemoj lakirati :D ali opet svako zna svoje :D
:D Jedna moja prijateljica zadobila je dozivotno kurje oko na malom noznom prstu dok je gore negdje po Sedreniku za vrijeme rata vucarala drva za ogrjev.Uspije ga odstraniti na kratko, pa se dovija sa kojekakvim flasterima i tretmanima-ali mu izgleda nema lijeka.Danas ona fino, u ljetnjoj sezoni nalakira nokte i to kurje oko plavim lakom-pa puna sandala! :D :oops:
Ne znam sta bi joj ove esteticarke rekle na isto. :D :oops:

Kad vec spominjes rat,onda budi sretna sto ti je ta prijateljica ostala ziva i sto joj je jedini fizicki trag rata to kurije oko! Sta bi da je ostala bez nogu,ruku?? A kurje oko je posljedica nosenja tijesne obuce najcesce,znam po mnogima,koji se pate s tim i moze se odstraniti.Ne znam da li se poslije vraca.Posto kazes da lakira i kurje oko.. onda je bolje nekim diskretnijim
lakom :) ,svjetlijim..elegantnije ce izgledati.
suncica24

Post by suncica24 »

Meni od sviranja klavira ostalo da nokte režem skoro pa do jagodica. Sreca pa imam prirodno duge nokte. :-D
Jos ponekad potez lakom i...i onda samo gledam kad ce se oguliti :roll:
Ne, stvarno, kako uspijevate da nokti budu tako "savrseni", a da i operete sudje, obrisete prasinu, operete ves... Ili to pak ne radite? :D :D :D
Zhaba

Post by Zhaba »

Neelix wrote:
Zhaba wrote:
nebojeplavo wrote:Volim vidjeti francuski manikir na rukama, ali na nogama...smajlistopovraca..to mi bas nekako gadno izgleda :roll: isto k'o da nokti nisu odsjeceni :D
mogu samo potpisati

Neelix ne znam u cemu je prob ??? cisti nokti, lijepo izgledaju fakat si mi cudna/cudan
problem je u samom postojanju ovog bijelog dijela nokta koji je phooy :roll:

a i ne mozes s tim trazit G tacku :D :D :D
vala nista u tim ruzno ne vidim ali hajd to je pitanje ukusa
ali ne mozes reci da je fuj kad su nokti uredni/cisti i ko kaze da ne mozes traziti G-tacku :D
KeepItSimplE

Post by KeepItSimplE »

suncica24 wrote:Meni od sviranja klavira ostalo da nokte režem skoro pa do jagodica. Sreca pa imam prirodno duge nokte. :-D
Jos ponekad potez lakom i...i onda samo gledam kad ce se oguliti :roll:
Ne, stvarno, kako uspijevate da nokti budu tako "savrseni", a da i operete sudje, obrisete prasinu, operete ves... Ili to pak ne radite? :D :D :D
Pa niko nije ovdje rekao da su mu nokti uvijek savrseni.Sudje,ves,prasina..
ves..imas masinu,osim ako ga ne peres na ruke jel tako?sudje..tu imas
perilicu :) (salim se) hocu da kazem,od svih tih kucnih poslova koje si navela,normalno od njih lak puca..ali zaboga..pa sta je sjest 5 min. i uz
jedan muzicki spot nalakirat nokte--kad vec hoces jel da ti budu "savrseni",nema veze jesul dugi,kratki,bitno da su uredni.
Ja ih zato i nemam konstantno--duge i savrsene nokte,vec ih pustim obicno
kad je ljeto,furam 2-3 mjeseca,onda mi dosadi i odrezem ih.Ali tad kad ih
imam nastojim da su savrseni i ne treba ti tu puno napora da ih odrzis takvima.Naravno,operem i sudje nekad..obrisem prasinu...nakon toga
sjednem i priustim sebi fino tretman,skinem oguljeno,nalakiram,namazem,
isturpijam,namasiram i gotova prica.Nije sad da neko ima savrseno njegovane nokte same od sebe,vec jednostavno posveti paznju.Meni su jednako lijepi i odrezani sa bezbojnim lakom,ili tek milimetar pusteni..sa nekim diskretnim lakom..eto to je po meni higijena,da njegujes ruke bez obzira koliki su ti nokti.
Post Reply