zauzeti username wrote:
Pardon, editovao sam komentar prije nego što si ti postao ovaj svoj.
Ali samo da kažem kako se slažem sa ovim i to sam baš i rekao. Samo se ne slažem da su manje moralni niti manje pravični u teoriji, MNOGO su pravičniji i moralniji od starijih generacija, ali u praksi to sve pada u vodu. Većina ih nema karakter, ide linijom manjeg otpora. Od takvih momaka i djevojaka nikad ništa. Još nisu na nivou Amerike i Skandinavije po "moralu" (truleži zapada koja će ga upropastiti), daleko su od toga što se tiče bezobrazluka i zloporabe zakona itd, oni su po tome moralne vertikale ljudima sa zapada, da ti iskreno kažem. Ali su, što se tiče svega drugoga, za tri klase niže. I u Skandinaviji su mladi pasivni, ali dovoljne su određene grupe da sve vuku naprijed. Kod nas toga nema ni u povojima, potpuna letargija, iz letargije se eventualno budo kako bi se u uguralo nekom bukom u kriminalizirani sistem gdje se dobro uhljebi ko može, ko ne može on laje i proklinje sve odreda, a ko misli nešto mijenjati taj devera kako zna i svo vrijeme nastoji da nekako ugrabi priliku i ode vani.
Ali ni taj bijeg vani nije lijek,ne cekaju ni njega vani na "gotovo",da se samo pojavi i bude mu dobro u zivotu... Nigdje nije idealno,a pogotovo kod nas...U mom gradu na pravnom faxu nedavno profesor rece: "Ovo sto cu vam sada reci,to bi bilo idealno u normalnim drzava,ovdje samo iskljucite BiH"...
Jucer sam bio na manifestaciji vezano za omladinu,premijer kantona govori...covjece,premijer to govori...Kaze potrebno je 5,10 ili 15.000 KM da bi se zaposlili u BH Telecomu,pa eto...promijenit' cemo mi to...kontam se,hocete hocete...Sve je na omladini,ali omladini izgleda nije interesantno nesto poduzimati...