Dječiji aparatić

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
rickyba
Posts: 17
Joined: 31/05/2008 14:12

#1 Dječiji aparatić

Post by rickyba »

Pozdrav. Danas sam djetetu isao da trazim ponude za aparatić za obadvije vilice. Sveukupna cijena se krece oko 3000 KM u privatnim ordinacijama. Interesuje me da li Zavod za zdravstvo KS može da ucestvuje novcano i kome da se obratim? Znam da pola toga prešute sta se sve moze izganjati, pa rekoh da vidim ima li ko slicnih iskustava. Hvala.
triple mama
Posts: 560
Joined: 18/03/2011 19:41

#2 Re: Dječiji aparatić

Post by triple mama »

moje troje djece je nosilo aparatic napravljen na Stomatološkom fakultetu i djaba je. Odnosno, ako ga izgubite ili uništite (mi smo naš izgubili i sad sjedimo i plačemo) imate opciju sacekati da prodje ta godina dana (to je taman dok zubarica uzme novi otisak i dodjete na red) ili otici kod privatnika pa platiti svojim novcem. Znaci, socijalno participira sa mobilnim, a ne sa fiksnim aparaticima preko Stomatologije (jedino ako nisu sta u međuvremenu promijenili ali cisto sumnjam).
ne znam o kakvom se apaaraticu radi i ne znam koliko Vaše dijete ima godina ali ako mora nositi fiksni aparatic (djeca koja nemaju sve stalne zube ne mogu nositi fiksne aparatice) onda je to mozda zaista ta cijena. Nekoliko mojih prijatelja je, zbog visoke cijene, otišlo i u RS-u pravilo fiksne aparatice i zadovoljni su, a cijena mnogo niža, može i na rate i sl...ako zelite mogu Vam dati kontak telefon u privatnoj poruci...

mozda i an stomatologiji ima ta opcija ali morate pitati (mozda da nazovete i pitate jer svakako strajkuju :roll: )
triple mama
Posts: 560
Joined: 18/03/2011 19:41

#3 Re: Dječiji aparatić

Post by triple mama »

anida_s wrote:Koliko ja znam, dječiji aparatić ide preko zdravstva besplatno. Baš i ja trebam otići na stomatologiju da vidim pa ako ima neko još informaciju kako to ide bilo bi dobro da nas obavijesti, da li se ide prvo u dom zdravlja po uputnicu ili može direktno na stomatologiju?

ide se direktno tamo, bez ikakve uputnice. otvori se karton i pravac prvi sprat da zakazu termin,...
Post Reply